רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,568 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 948 צפיות
שלום, לאחרונה אחד ממכרי התחדש לו בטויוטה קורולה 2010 GLI. יחד עם המכונית הוא קיבל שני ספרוני הדרכה, אחד בעברית והאחר באנגלית. בספרון האנגלי מצויין שהמכונית מצויידת בבלוטות' מובנה, וכל מה שצריך לעשות בכדי להפעיל אותו זה ללחוץ על מקש ה AUX עד שיופיע הכיתוב BTA. ובכן, ניסיתי לעזור לחברי בהפעלת הבלוטות' שלא ברור אם הוא קיים. לחצנו לחיצות ארוכות, קצרות, עם הרגל, עם היד וכל מה שיכול לעלות על הדעת. ועדיין לא הופיע כיתוב הBTA המיוחל. יש לציין שבספר העברי לא מצויינת אף מילה אחת לגבי השן הכחולה. אך גם לא מדובר שם על כניסת הUSB שכן נמצאת במכונית- דבר שכן מופיע בספרון הלועזי. ולכן אני נוטה להסתמך עליו יותר. אז שאלתי היא: האם אכן קיים הבלוטות' במכונית? או שאלה טכנולוגיות…
הודעה אחרונה מאת Mike808, -
-
- 7 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
(עדיף ידיעות) אני יודעת שהרף בדר"כ עומד על 150 שח תדלוק.
הודעה אחרונה מאת Niki P, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אני מעוניין להזיז רכב שהרישיונות שלו מוקפאים. אני רוצה להוציא אישור תנועה זמני כדי להזיזו. אני אהיה חייב להפשיר את הרישיון כדי להוציא אישור תנועה זמני ל 48 שעות? תודה רבה!!
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
- 3 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום לכולם דיברתי לא מזמן עם סוכן של מימון ישיר ללקיחת הלוואה לרכב. הוא שאל אותי איזה רכב מדובר אמרתי לו 206 קבריולט. משום מה יש לי תחושה שהם לא עושים מימון לרכבים כאלה? יש מצב כזה? כי הבנתי שלא כולם ממנים רכבים שהם קבריולט. האמת ששאלתי אותו פעמיים והוא ענה בחיוב, אך עדיין, ניראה לי שיגיע היום שארצה לחתום איתם אני אקבל סירוב. מישהו עובד במימון ישיר במקרה ויודע אם לא תהיה לי בעיה? תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת talcar, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 43 תגובות
- 6.1 אלף צפיות
וקצת פרטים. יד שניה עם 50,000 ק"מ, מהטריידאין של כלמוביל, בכ35K פחות ממחיר המחירון, שזה 198K, עם אחריות לחצי שנה, ותיקון כל הריג'קטים שיש (מינורי לגמרי ), (וכן, יש פה דיסוננס קוגניטיבי, מותר לי) אז ,אשמח אם תגידו לי מזל טוב... ועד שאקבל אותה, שאלה, על הכנף הקדמית, רמת הגימור היא אלגנס, בעוד ברשיון הרכב, רמת הגימור הוא לקסרי. ואני חושב כי מעולם לא ראיתי על הכנפים של איזה מרצדס את הכיתוב LUXSRY, אז אשמח להחכים. בנוסף, איפה אני יכול למצוא את המפרט הטכני של הרכב נכון ל2006? תודה אריאל
הודעה אחרונה מאת GOLF, -
-
- 9 תגובות
- 939 צפיות
האם אפשרי להרכיב וו גרירה לקאיה פרייד? ואיפה?
הודעה אחרונה מאת bneli, -
- 1 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום. לפני כמה חודשים היתה כתבה בעיתון שנכנסה לתוקפה התקנה שגם רכב בן 15 יכול להשתתף בתוכנית הגריטה. לבנתיים , הבנתי שזו היתה סתם מודעה בעיתון, ואין התקנה לא נכנסה לתוקפה. משהו יודע מתי התקנה תכנס לתוקף ? האם יש מצב להקפיא את רישיון הרכב עכשיו (יש טסט לעוד 5 חודשים) ולשחרר את רישיון הרכב כשכהתקנה תכנס לתוקף, ואז (אם עברו כבר יותר מ 5 חודשים) לכנס לגריטה ללא צורך במעבר טסט ? אם לא, משהו מכיר עוד "קומבינה" שאפשר לעשות לרכב שאין מצב שיעבור טסט, והמחיר שלו בשוק פחות מ 3 K, כדי שישתתף בגריטה ? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
- 2 עוקבים
- 24 תגובות
- 5.4 אלף צפיות
ערב טוב. אני חדש בפורום אז אני יציג את עצמי שמי שחר בן 17 וחצי. אני נוהג על GOLF TSI 2008 ורציתי לשאול עם משהוא נקבל באותם בעיות כמוני. לפני 4 חודשים האוטו היה בבדיקה שיגרתית ולא הראה אף תקלה באוטו. כבעור שבועים קראו לנו לעשות עידכון גיסא בגיר. אחרי שבוע התחילו הבעיות של אי סחיבה כאילו הטורבו לא ניכנס לפעולה אחרי ה 3.2 סל'ד חשבתי בהתחלה שאני מדמיין והתחלתי ליבדוק עם האוטו סוחב או לא (בעליות). במשך שבוע הלכתי לאותה העליה ופעם האוטו סחב חזק ופעם לא סחב לי. בסוף השבוע עלתי את אותה העליה ונידלקה לי הנורה של הצ'יק אינגין (מנורה כתומה) ירדתי למוסך ליבדוק את הבעיה. כמובן שבצמפיון מוטורס מקבלים שרות פשוט מגעיל וחסר מיקצועי לדעתי.. אני בא למוסך ושואל איך ש…
הודעה אחרונה מאת bar72, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 5.9 אלף צפיות
שלום חברים, בסיאט הציעו לי להתקין איתוראן SAVE במקום עלוקה. מישהו יודע מה זה אומר? איך מקבלות את זה חברות הביטוח? קראתי איפשהו שעם יש איתוראן SAVE אז לא צריך להתקין קודנית. זה נכון? יש מצב שאני לא באמת צריך אף אחת מהאופציות הנ"ל? אם מישהו רוצה לשתף בעלות ביטוח ללאון 1.8 TSI DSG חדשה אני גם אשמח לשמוע. תודה.
הודעה אחרונה מאת בועז א, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 2 אלף צפיות
אהלן חבר'ה קניתי לא מזמן טויוטה קורולה שנת 95, אבל לא היה בא ספר רכב (הבעלים לא יודעים איפה הוא). איפה אני אוכל למצוא ספר להורדה (במידה וזה חוקי כמובן!) ורצוי בעברית אני גם מחפש את החלוקה של מד הדלק ברכב כמה ליטר זה בין פס לפס תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת Tamir2312, -
- 4 תגובות
- 817 צפיות
איפה יש מצלמה פעילה? אני רוצה לבדוק את תקינות הולנטיין.
הודעה אחרונה מאת Style, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 825 צפיות
אני חדש בפורום עברתי טסט היום ויש לי כמה שאלות קטנות אם אפשר[הידע שלי בנושא לא משו] יש אצלי כרגע את הרשיון נהיגה מנייר [הזמני של המלווה] חתום אחרי תשלום האגרה. מה אני צריך לעשות בנוסף לפני שאני יכול לעלות על האוטו? לא הבנתי את הקטע של הביטוח איך,למה וכמה העסק צריך לעלות, הבנתי שזה משתנה מאוטו לאוטו מי שיכול לפרט לי על התהליך אני ישמח תודה אה ואחרי כמה זמן אני יכול להיפטר מהשלט המעצבן של הנהג חדש?
הודעה אחרונה מאת Dinabol, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 13 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
פרטי הרכב פרטי הרכב יצרן: פורשה ק"מ: 0 דגם: קיין צבע: שחור שנה: 2010 יד: 1 מחיר: ₪ 599,000 הילוכים: אוטומטי מחיר מבצע: נפח: 1600 מנוע: בנזין טקסט חופשי- http://www.auto-deal.co.il/%d7%a4%d7%a8%d7%98%d7%99%d7%a8%d7%9b%d7%91/tabid/70/CarID/3840573/Default.aspx הנה הקישור
הודעה אחרונה מאת Z4 3.0si, -
-
- 6 תגובות
- 2 אלף צפיות
לפני שנה הלכתי לראות קליאו בי יד שלישית מבחורה צעירה, הכל היה נשמע מרשים הרכב נוצץ מבחוץ, מעט מטונף מבפנים אבל בהחלט היה נראה שמור. קבענו ליום שישי על בדיקה והעברת בעלות, מגיע הרגע המיוחל ואני הולך לי לתומי עם אבא שלי בידיעה שעל בדיקה אני לא מוותר! מגיעים לשם יום שישי גשום ומבולגן הצפות בכל נתניה ובמכון התור משתרך לו לאיטו, אבא שלי שנבהל מהתור החליט שהבדיקה מיותרת. סמכתי עליו כי האמנתי בו, או שיותר נכון רציתי להאמין בו שהוא יודע מה הוא עושה (לא עשינו בדיקה הסתבר כי אבא שלי מיהר לעבודה), ואז התחילו הצרות לבוא. אני לא אציין בסדר כרונולוגי מה החלפתי אבל זה הסתכם ב: תושבת אגזוז, תושבת גיר, 4 מאריכי סליל הצתה, מצבר, סטארטר ולפני כחודש הגיע הקש ששבר את גב הגמל, התחיל בעיה…
הודעה אחרונה מאת Yony_S, -
גריטת רכב שנת 94 1 2
מאת vogivog-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 22 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
יש האומרים שזה אפשרי. האם נכון הדבר? תודה.
-
- 1 תגובות
- 670 צפיות
שלום לכולם , כמו שאתם רואים זאת ההודעה הראשונה שלי בפורום :] שמי מאריק , מחיפה (בן 17) , מוקף מאז הילדות במכוניות פאר (עכשיו R8 AUDI, BMW X6A וטויוטה קורולה החדשה חח) מאז שאני זוכר את עצמי תמיד אהבתי מכוניות , יודע הרבה אליהם אבל לא על המנוע וכל הקשור לזה ואשמח ללמוד. אם מישהו יכול להגיד לי מה זה צ'יפ למנוע אני אשמח (חיפשתי בפורום ולא מצאתי). ואם מישהו יכול להביא לי קישורים למדריכים על הרכב (מנוע וכל מה שקשור לזה) שאני יוכל ללמוד קצת אני אפילו עוד יותר אשמח :]
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
בדיעבד גיליתי כי שברתי בטעות את הג'ויסטיק של המראות החשמליות באוטו. מדובר באוטו פולקסווגן בורה שנת 2000 מנוע 2.0L. האם זה בסדר לקנות את הג'ויסטיק החילופי הבא מאיביי? (לא רשום שם בפירוש שהוא מתאים לבורה) http://cgi.ebay.com/ebaymotors/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=260671108286#ht_2546wt_958 האם אוכל להתקינו לבד ולנתק את הקודם שעדיין בתוך דיפוני הדלת לבד? בעזרת המדריך הזה: http://www.ehow.com/way_5712181_vw-mirror-switch-removal.html הג'ויסטיק מאיביי הוא חלופי. למישהו יש ניסיון עם בקר שכזה של רמאות חשמליות בפולקסווגנים למיניהן?
הודעה אחרונה מאת DimaX111, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 15 תגובות
- 2 אלף צפיות
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3968176,00.html למשטרת ישראל אין מה לעשות חוץ מלהתבזות שוב. מעניין שכאשר צולם המפכ"ל נוהג במהירות מופרזת על ידי אחד מנצבי המשטרה , טענה המשטרה שצילום וידאו אינו יכול לשמש בתור הוכחה להרשעה. ומה השתנה ?? אינני תומך חלילה במעשי הנהג, אך אני באמת בספק גדול שאכן הרכב ננהג במהירות הנטענת, וכיוון שהמשטרה גם היא אינה יכולה להיות בטוחה מעבר לכל ספק , אין להגיש כתב אישום רק למטרות פופוליסטיות.
הודעה אחרונה מאת אנלוגי, -
-
- 2 תגובות
- 729 צפיות
שלום לכולם. רציתי לשאול מה הם בערך טווחי מחירי מנוע לרכבים פשוטים (מנועי 1600 סמ"ק הרגילים, בנזין ומנועי 1900 דיזל), מה משפיע על המחירים וכד'.. (כלומר היצרן או השנה או כל דבר אחר) תודה (:
הודעה אחרונה מאת SuperBamba, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
ראיתי היום בעיתון פירסומת של ה C3 פיקאסו החדשה והאמת, קצת נדהמתי מהמחירים. C3 פיקאסו 1400 בנזין ידנית ב 99,990 ש"ח. 1600 סולר ידנית ב 109,990 ש"ח. למרבה ההפתעה, זה זול ב יותר מ 25K-35K ש"ח מהברלינגו
הודעה אחרונה מאת Mr_Shankly, -
-
- 4 תגובות
- 11.8 אלף צפיות
אהלן, אני מחפש ספר רכב לפורד פוקוס 2007 ברוסית, יש אפשרות למצא דבר כזה באינטרנט?
הודעה אחרונה מאת alex1972, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 12 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם, מצטער על הכותרת הארוכה, אבל לא ידעתי איך לנסח זאת טוב יותר. דבר ראשון, אני מניח שפעולת צריכת דלק ע"י מחשב הדרך היא דבר סטדרנרטי אצל כל מכונית בעלת אותו מחשב. האם אני צודק? השאלה העיקרית ואולי קצת טיפשית שלי: כיצד בודקים צריכת דלק ע"י מחשב הדרך? האם באותו רגע שאני בודק צריכת דלק, אני למעשה רואה את הצריכה ממש באותה עת או את הצריכה הכללית מאז האיפוס האחרון? היום, לדוגמא, יצא לי לנהוג בכביש מהיר והסתכלתי על הצריכת דלק, שהראתה 1/11.11. נתון שהוא ממש לא הגיוני. המכונית המדוברת היא ניסן אלמרה 2006. נ.ב אני יודע שהבדיקה הכי טובה היא ידנית ולא דרך מחשב הדרך, אך עדיין זה מסקרן אותי. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת Black Joker, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 21 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
אני לא יודע איך להגיד את זה [תנסה בלי לדוחוף enter באמצע משפטים], אבל איך יכול להיות, לעזאזל, שמחירה של פולו 5 דל', 1400 סמ"ק, 75 כ"ס, ידנית, קומפורטליין (ללא גג נפתח!!!) במחירון של יד 2 הוא 30000 ש"ח. במחירון של לוי יצחק (לאחר הוספה של 3% לקומפורטליין והפחתה של 15% לידנית) הוא 22780 ש"ח. ובגלל זה, אגב, המוכרים מנצלים את זה ומוכרים בכמעט אותו מחיר שהם קנו לפני שנה+ ומנסים לעשות רווח על חשבון הציבור... ואגב העיוות הזה של המחירון של יד 2 בא לידי ביטוי בעוד המון דגמים... למה מי זה צוות המחירון של יד 2? אם תקראו שם תגלו שזה איזה כמה סטודנטים ועוד שמאי אחד שמסתמכים על סיכומי מכירות באתר (שלרוב אינם מסמלים מכירות אובייקטיביות אלא מקרי קצה - סוחרים או רכבים …
הודעה אחרונה מאת sronis, -
-
- 9 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום רב, רכשתי GPS של פוגיקום -(G49) חדש באריזה ניסיתי לחבר למצת של המכונית ונורית הטעינה על המכשיר לא נדלקה. יש לי שאלה, וסליחה על הבורות. קיבלתי כבל usb עם המכשיר. חיברתי אותו למחשב ונורית הטענה דלקה (אל היא עדיין לא ירוקה, זה רק חצי שעה בינתיים). שאלתי היא: האם זה מקובל לתת קבל usb כדי לטעון GPS ממחשב ? בחוברת לא נאמר כלום לגבי זה 2) כתוב בחוברת שקיבלתי, שלפני שמשתמשים במכשיר יד לבצע טעינה מלאה. שאלתי היא: כאשר מחברים את המכשיר למצית במכונית ונוסעים כשעה - האם זה לא אמור לטעון את המכשיר בפעם הראשונה ? רפי
הודעה אחרונה מאת adidas1, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 9.6 אלף צפיות
רציתי לדעת מה בידיוק עושים כשיש לי רכב שאני לא משתמש בו(ונגמר לו הטסט). אני רוצה לשמור אותו ולשפץ אותו בעתיד, הבנתי שאני יכול ללכת למשרד הרישוי ולהפקיד את הרישיון או משהו כזה ואם תוך שנתיים העלתי אותו בחזרה לכביש- הכל טוב. במידה ולא העלתי אותו לכביש תוך שנתיים לא ניתן להעלות יותר. אז מה בעצם לומר לפקידה? אני לא רוצה לטעות ואז שהיא תקח את הרישיון ואני לא יוכל יותר להחזיר את הרכב לכביש. האם מצפה לי קנס/תשלום כולשהו על כך שהרכב עומד כרגע 3 חודישם ללא טסט?(לא שילמתי את האגרה של החידוש, ניראה לי שזה 1200 ש"ח).
הודעה אחרונה מאת ישה, -
-
- 2 עוקבים
- 12 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
גוגל הודיעה מערכות לנהיגת כלי רכב שנסעו ללא מעורבות אדם. http://googleblog.blogspot.com/2010/10/what-were-driving-at.html ציטוט: " So we have developed technology for cars that can drive themselves. Our automated cars, manned by trained operators, just drove from our Mountain View campus to our Santa Monica office and on to Hollywood Boulevard. They’ve driven down Lombard Street, crossed the Golden Gate bridge, navigated the Pacific Coast Highway, and even made it all the way around Lake Tahoe. All in all, our self-driving cars have logged over 140,000 miles. We think this is a first in robotics research." מסתבר שהם גייסו את מיטב הכשרונות מאחורי תחרו…
הודעה אחרונה מאת ברווז, -
- 8 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום, יש לי איביזה TDI מישהו יודע איפה יש סולר נקי ומשובח לרכב באזור המרכז? (גם אם הוא עולה קצט יותר) אני יודע שבחו"ל יש אפילו סולר שנותן ביצועים יותר טובים, אולי יש כזה דבר בארץ? מצאתי באתר של משרד התחבורה רשימה של תחנות דלק נקיות אבל אני מאמין שהם גם לא מעודכנים וגם לא מעדכנים.
הודעה אחרונה מאת killer2004, -
- 1 תגובות
- 826 צפיות
כמה מותר לנהוג בכביש עירוני. בין עירוני. וכביש מהיר? וממתי החוק הזה יכנס לתוקף? ואם אני נוסע 120 בכביש בין עירוני ( שעד היום היה מותר 90 ).. ומצלמה תופסת אותי על 120 אני יקבל קנס?
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
הרכב שלי מעוקל בגלל סיבות אישיות שלא אוכל לפרט אותן , חבר שלי אמר לי שאני יכול למכור אותו רק באמצעות זיכרון דברים ? השאלה שלי? מה זה זיכרון דברים ? איך זה הולך? לפי חקיקה של עורך הדין ?
הודעה אחרונה מאת discoTD5, -
-
- 1 תגובות
- 657 צפיות
יש לי שאלה. מצאתי רכב והמוכר אומר שהוחלף מכסה,מנוע ,מה זה אומר?,זה מוריד ערך של הרכב?
הודעה אחרונה מאת tzvipper,
-
מי מחובר 6 משתמשים רשומים, 2 אנונימיים, 339 אורחים (הצג רשימה מלאה)