רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,568 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 7 אלף צפיות
קניתי רכב חדש ואני מעוניין להתקין דיבורית. הוצעו לי המון אפשרויות, כגון בלוטות', טלפון מהחברות השונות ועוד. אני משתמש כיום באייפון, ורציתי לקנות דיבורית שתתאים לו. הרכב הוא מאזדה 3 ספיריט, עם מסך מרכזי רב תכליתי שנרכש במעמד החברה, ויש בו אפשרות חיבור של טלפון. http://www.kenwoodcaraudioonline.co.uk/productimages/display/DDX-5026.jpg אפילו חיבור של אייפון יש בו, אך אני לא מבין בו כלום.. אודה לכולם על מגוון האפשרויות וההצעות! אציין כי אני ממש בור בכל הנושא הזה, ואשמח לעזרה כמה שניתן! תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת NINJMNKY, -
-
- 1 תגובות
- 850 צפיות
מאיפה ניתן להשיג גומיות לחלון גג - SANROOF רכב מסוג ג'יפ - גראנד צ'ירוקי דגם ZJ Limited נפח 5200 שנתון 1997 תודה יורם
הודעה אחרונה מאת Boris002, -
- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אני משער שזה ישמע לכם די אדיוטי אבל באמת שאלה רק לאלה שדי בטוחים במה שהם אומרים מה יהיה הבדל בצריכת הדלק בין רכב שכל החלונות שלו פתוחים עד החצי לבין אותו רכב שהחלונות שלו יהיו סגורים לגמרי בנסיעה של 30 ק"מ האם זה יכול להגיע להבדל של ליטר דלק?
הודעה אחרונה מאת Demio2002, -
- 2 עוקבים
- 22 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
שלום חברים. החל מה 1 לאוקטובר 2010 יתקיים מפגש רכבים שבועי בכרמיאל, לרכבי אספנות, אופנועים ורכבים מיוחדים . (למרות שגם רכבים לא מיוחדים מוזמנים להגיע ולחנות באזור המתאים להם, בחניה מופרדת). המפגש פתוח לכל חובבי הרכב באשר הם, כל עוד לא מתפרעים והורסים לאחרים את הכיף. המפגש יהיה כל יום שישי בין השעות 21:00-16:00 המקום הוא באזור התעשייה, צמוד למכבי האש, המגרש של בן-הרוש ומול המפעל של כתר. השטח הוא פרטי, כך שיהיה שומר בכניסה ולא יאפשר התפרעויות. המגרש יכול להכיל עד 75 רכבים בצורה מסודרת. במקום יהיו שולחנות וכיסאות ותהיה אופציה לקנות שתייה וכיבוד קל. בצמוד למתחם נמצא הבאולינג, עם בית קפה ומסעדה, וחברי המפגש יהנו מ10% הנחה. קבוצות או …
הודעה אחרונה מאת יוסי פרנקוס, -
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שלום לכם, האם מישהו מכיר את כביש 4313 (עוקף באר יעקב) ויודע האם יש שם מצלמה שמצלמת על מהירות?או את גבול המהירות החוקית בקטע הדרך?
הודעה אחרונה מאת Dr_Janana, -
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
איזה מכונית יותר טובה וחזקה סקודה אוקטביה שנת 2002-2003(גיר רגיל) או פג'ו 307 2007(גיר רגיל)? אשמח לתשובות.
הודעה אחרונה מאת Shmelov, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 734 צפיות
אז שלום לכולם אני חדש פה,קוראים לי עדן ואני בן 16.7..עוד חודשים ככה אני רוצה להתחיל ללמוד נהיגה ורציתי לדעת כמה דברים לגבי הרפורמה החדשה, מתי היא אמורה להיכנס לתוקף ? האם אני יהיה מושפע ממנה בדרך כלשהי? (נולדתי ב21 לפבואר 1994) תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת SuRuK, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
לדעתי, יפהפיה (קישור מגלובס): http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000591089&Fromelement=MoreNews
הודעה אחרונה מאת mill3r, -
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 951 צפיות
שלום חברי הפורום, נאבד לי הכרטיס עם הקוד PIN של האזעקה. האם ניתן איכשהו לקבל את הקוד מגורם אחר? תודה.
הודעה אחרונה מאת דני זומרשטיין, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
יש מין חריקה כזאת שעושים שהרכב עושה כזה חצי סיבוב ושומעים חריקה חזקה ואז הוא עוצר. איך עושים את זה?
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 744 צפיות
שלום. יש לי פוקוס שנת 2007 עכשיו אני רוצה לדעת אם השימוש בטיפטרוניק אכן חוסך דלק? כדאי לנסוע תמיד על זה או שמהבחינה הזאת אין הבדל בינו לבין דרייב? ואם כן אשמח לקבל טיפים לגבים (משיכת הילוכים וכו'). תודה מראש !
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
התערבות שהייתה לי עם אשתי. באחד מימי חודש אוגוסט החמים הגענו להורים שלי להביא את הקטנה. חניתי ליד הבית במקום מוצל וכיביתי את הרכב כי ידעתי שעד שאחזור יעברו בין 5 ל 10 דקות. אשתי אמרה שזה לא שפוי להשאיר אותה ברכב בלי מזגן למרות שהמקום מוצל, אני אמרתי שאני לא משארי את הרכב בניוטרל על 800 סל"ד ל 10 דקות ומפייח את המנוע. ואז היא אמרה שאת הרוב הגדול של השריטות שלי ושל החברים שלי היא מכירה, אבל דבר כזה לא יעבור אפילו אצל הפורומיסט הכי מופרע, והציעה לשאול עוד כמה לא נורמלים כמוני יש. אמרתי לה שהרוב פה זו חבורה של פריקים שבפקקים נשארים בהילוך ראשון כדי לנסוע בסל"ד גבוה ולא מעבירים לשני ב 20 קמ"ש, ולדעתי רובם ככולם יסכימו איתי. (או שלא ) ופה השאלה, אם זה לגמרי לא ה…
הודעה אחרונה מאת Filius_Dei, -
- 0 תגובות
- 596 צפיות
חברה שלום, חייב עזרה דחוף. יצאתי בבוקר היום מאזור מרכז לאילת עם גולף 01 V5 טיפטרוניק, ליד אילת הגיר הוריד פתאום הילוך מחמישי לרביעי במהירות של 110 ולא רצה לעלות. שהעברתי לטיפטרוניק אז חמישי כן נכנס בדרייב לא נכנס. עצרתי הסתכלתי למטה, מאזור הקולר יש נזילות של שמן. חיכיתי איזה 15 דקות והמשכתי את הנסיעה, הכל חזר לעבוד פיקס. האוטו כרגע עומד ולא נוזל כלום. מתכוון להכניס את הרכב למוסך לבדיקה ביום ראשון כי מפחד לחזור ככה, לכן מבקש הצעות למוסך טוב שמתמחה ברכבי פולקסווגן. תודה ושבת שלום.
הודעה אחרונה מאת vitek15, -
לבנון.......
הודעה אחרונה מאת sd1985, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 6.5 אלף צפיות
אני ממש צריך עצה מונעת. לכל אורך הרחוב בשכונה יש עצים גדולים ממש שעושים צל. לכל בית עץ. וגם ככה צפוף ואין חניות אחרות. הציפורים מחרבנות כל יום בכמות על הרכב . משו כמו 10 קקי כל יום. אין לי מקום אחר לשים את הרכב. ואי אפשר להימלט מחירבון הציפורים בכמויות. הצבע של הרכב מטאלי . וכבר שאני שטפתי את הרכב הצבע נאכל. יש כתמים לא יוצאים. אולי בפוליש. פתרונות : 1. כיסוי לרכב - אם משו יזרוק סיגריה הרכב ישרף. - זה מעייף תחת כל פעם לכסות - ואנשים יחשבו שהרכב יגואר -אני לא מעוניין. יש עצה?
הודעה אחרונה מאת ניר42, -
-
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 23.2 אלף צפיות
שלום רב וחג שמח. חשבתי שאולי אוכל לשתף אותכם באתר מעניין. האתר מכיל מאות תוכנות וספרים (קובץ PDF) על שגרת טיפולים של כל הרכבים בשנים האחרונות. האתר: http://www.manual-car.org.ua/iw/ ההורדה באחריות המשתמש בלבד. האתר בשפה רוסית וניתן להשתמש בגוגל תרגום. חוברה להירשם לאתר ואחר כך הלינקים מופיעים בתחתית העמוד.
הודעה אחרונה מאת Avram, -
נצפה היום באיילון דרום, מורה נהיגה או טיסה? הסבר בהמשך השרשור למה שקרה שם באמת
הודעה אחרונה מאת tisan4us, -
- 2 תגובות
- 851 צפיות
עדכון - השרשור הוזז לפורום כללי, אז בואו נכלול את כולם אני חושב שאבטחה של הרכב זה סוג של שיפור.. אני לא מדבר על אזעקה, שאותה כל פורץ חובב מנטרל בפחות מ-30 שניות (מי שחושב שזה אחרת, חי באשליות), אני מדבר על איתור מונחה GPS, מערכות שמשדרות מיקום אם הרכב יוצא מרדיוס מסוים ע"ג הרשת הסלולארית ועוד. אני בעלים של רכב אספנות, נקודה מעניינת היא שאין אפשרות לעשות ביטוח מקיף לרכב בלי שמאי שמגיע אלייך כדי להעריך את העלות של הרכב, ואני מחפש דרכים יצירתיות להגן על הרכב שלי ועדיין לחסוך את הפרמיות של המקיף. הנה כמה דברים מעניינים שיצא לי לראות: 1) המוכר וידוע הוא איתור של חברות כמו איתוראן, זהו הלינק שלהם, אם מישהו יודע מה עלויות ההתקנה והעלויות החודשיות אני אשמח לשמוע. …
הודעה אחרונה מאת lior bm, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
http://www.topgear.com/uk/car-news/paris-motor-show-2010-jaguar-cx75-supercar חבל ש90 אחוז מהקונספטים של יגואר לא מגיעים לייצור טוב נו תמיד יש את ה xj220 .
הודעה אחרונה מאת Tamir h, -
למה חידשו לי את הרישיון רק ל5 שנים ולא ל10 1 2
מאת Guest rtd- 2 עוקבים
- 18 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
ב2007 אחרי שנגמרו השנתיים של רישיון נהג חדש, חידשו לי את הרישיון ל5 שנים ולא 10 כמו לחלק מהאנשים שאני מכיר שחידשו באותה תקופה. אפשר לתקן את זה עם משרד הרישוי? בנוסף לא שלחו לי זימון של קורס רענון נהיגה, מה הסיבה לזה שלרוב שולחים אחרי 3 שנים וממני שכחו? עברו 5 שנים.
הודעה אחרונה מאת Lexus12, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 11 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
אם איבדתי/נגנב לי רשיון הפלסטיק (ששולם כמובן)? אני לא יכול להוציא רשיון זמני חדש כי בחג משרדי הרישוי סגורים, ואני צריך אוטו לחג. השאלה אם אני יכול לנהוג בשקט עם רשיון זמני שפג תוקפו ובמקרה הצורך להציג לשוטר את הרשיון ולהגיד שאבד לי הרשיון או שאסור? תודה!
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
-
בתקופה האחרונה היו סיפורים, חלקם מאומתים וחלקם לא, על בעיות ברכבים בעלי מנוע TSI בנפח 1.4. מצאתי לנכון לשתף את חברי הפורום בתקלה ברכב שלי, והפעם הסיפור הוא ממקור ראשון ולא משמועות. אני בעליה של גולף TSI, בעלת 160 כ"ס, שנת ייצור 2010. את הרכב קיבלתי בתחילת אפריל. ביום שישי לפני שבועיים יצאתי מהבית ונסעתי לעיסוקיי. לפתע, וללא התראה מוקדמת כבה הרכב באמצע הנסיעה, נותרתי ללא היגוי סביר וללא בלימה סבירה בתוך כל התנועה שסביבי. ניסיתי להניע את הרכב אך כלום, סטרטר יש ותו לא. דחפתי את הרכב לשולי הכביש, ניסיתי להניע שוב אבל ללא הצלחה. אמרתי לעצמי "הנה, הסיפורים שנשמעו לאחרונה מתאמתים, הפעם אצלי". מדובר ברכב עם 2,340 ק"מ בלבד. הרמתי טלפון לשירות הלקוחות של צ'מפיון, …
הודעה אחרונה מאת ovadia10, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 801 צפיות
אתמול ישבתי עם דוד שלי וכרגיל השיחה עברה שוב לנושאי הרכב. ואז התחלנו לדבר על הטסט הקרב ובא לגולף שלי (בעוד כחודש) והוא אמר לי שממש בחודשים הקרובים (כנראה ב1.1.11) יכניסו חוק חדש למכוני הטסטים שאומר שבדיקת זיהום האוויר לא תיהיה "זריזה" כמו עכשיו אלא תיקח משך זמן של כ15-20 דק' ובבדיקה הזאת יבדקו כמה קריטריונים של זיהום האוויר שהרכב פולט. וצר לי להודיע אבל לדבריו חוץ מרכבים מהשנים 09-011 אף רכב לא יזכה לעבור טסט בקלות. הוא עצמו עד היום היה מעביר רכבים טסטים לאנשים כחלק מעבודתו (חשמלאי, מכונאי רכב) וכרגע הוא החליט שהוא מפסיק להעביר טסטים כי הסיכויים שהוא יצליח לעבור קלושים מאוד. אני מקווה מאוד שהעיניים של כול הגאונים יפתחו והם יבינו שמה שהם עושים רק יגרום ליותר ויותר …
הודעה אחרונה מאת danniel, -
-
- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 8.4 אלף צפיות
השאלה בכותרת, עם עדיפות לחברת "דלק"-הרכב אוהב דראגון. מה אני יכול לעשות... לא חייב חיפה עצמה- גם איזור הצ'ק פוסט יהיה בסדר גמור. תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת sperial, -
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 7 אלף צפיות
אהלן, עלתה במוחי שאלה טיפשית כמו שרק אני יכול. כל אחד יודע שכדאי לתרגל\לבדוק דברים בסיסיים ברכב. למשל בלימת חירום. האם הרכב נשאר ישר ויציב? להתרגל לתחושה של ABS. לקבל מושג מה מרחק הבלימה ממהירות X. עכשיו לא נכנס לעניינים של היגוי יתר, תת היגוי, וללכת לקורס נהיגה מתקדמת ויאדה יאדה כי זה ברור מאיליו - אלא משהו פשוט כמו לתרגל בלימת חירום. יגיד לך כל בעל רכב וכך גם בפורום "לך לאיזה מגרש ריק תתאמן על זה" ומכאן עולות מספר שאלות: 1. אילו חוקי תנועה חלים על מגרש חניה, מגרש אספלט או חצץ או בכלל סתם שטח (אדמה) ריק? כשמדובר בשטח פרטי, או שטח של העיריה\whatever. משמע למשל איך נהג יודע מה המהירות המותרת בכביש גישה לחניה שנמצא למשל בשטחו של מפעל, או למשל בכביש חצץ בש…
הודעה אחרונה מאת Geler GasGroupie, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם , התקופת הפוליסה שלי היא : 01/10/2010 עד 30/09/2011 , היום ה30 לחודש השאלה אם זה כולל את היום עד 12 בלילה? אגב מדובר בביטוח חובה .
הודעה אחרונה מאת kompy, -
לפני שבועיים אני מגיע לאוטו ורואה פתק עם מספר טלפון, ישר הבנתי שדפקו אותי ואכן צד שמאל קדמי של הטמבון משופשף וירד צבע אבל למזלי אין פגיעה בפח. באותו היום התקשרתי לבחור והוא אמר שהוא מתנצל ושהוא רוצה שנסגור ביננו - אני אתקן איפה שאני רוצה והוא ישלם. השיחה הייתה ברוח טובה מאד, הבחור לקח אחריות ונראה שמבחינתו לא סיפור גדול והוא רוצה לסגור את זה יפה. לאחר שקיבלתי המלצה למוסך אמין ואיכותי הלכתי לתקן את השפשוף, בעל המוסך אמר שבכדי שהצביעה תהיה איכותית ואחידה יש צורך לצבוע את כל הטמבון הקדמי (נשמע סביר) וסגרנו על 500 פלוס מעמ - סה"כ 580 ש"ח. היום התקשרתי לבחור ואמרתי לו שתיקנתי, שהתיקון עלה 580 ש"ח. פתאום הטון משתנה, אני לא אפרט את השיחה אבל בשורה התחתונה הו…
הודעה אחרונה מאת Gidimi, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
השאלה בכותרת. עריכה: רק בשביל שתבינו אותי לחלוטין, אני מתכוון לא רק לכביש, אלא לכל מקום שניתן ליסוע בו לדוגמה 200 קמ"ש בצורה חוקית ,לדוגמה איזה מסלול מירוצים שפתוח לאנשים שרוצים ליסוע עם הרכבים שלהם, או משהו בסנגון. חג שמח.
הודעה אחרונה מאת discoTD5, -
-
-
- אחראי פורום
- 24 תגובות
- 6.1 אלף צפיות
שלום לכולם. האם מישהו מבעלי פולקסווגן/סקודה/סיאט שיש לו את המנוע הנ"ל, יכול לומר לי כמה באמת צורך הרכב, נתון יצרן 1:19. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת ExoduS, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 26 תגובות
- 12.9 אלף צפיות
חג שמח לכל חברי הפורום !!! אמי קיבלה עכשיו תו נכה לרכבה ורציתי לדעת חוץ מאפשרות של חניה בחניית נכים מהם ההקלות הנוספות שהתו נותן? במיוחד מעניין אותי הטסט השנתי... נ.ב. התו שברשותה הוא המשולש עם שלוש נקודות
הודעה אחרונה מאת tomerR, -
-
מי מחובר 9 משתמשים רשומים, 2 אנונימיים, 336 אורחים (הצג רשימה מלאה)