Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5751 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לא נסחפתם בכלל. מספרים לכם פה על תקלות במזדה 6, אתם מכירים את הכתבות על פורד מונדאו שהלך להן מנוע, אבל משאבת דלק תקולה זה סוף הסיפור? לי במזדה לנטיס חדשה קפץ חוט הצתה מהפלאג שלו מספר פעמים (כולל בעליה לי-ם, לא נעים), אף אחד לא ידע אפילו למה, אז החליפו לי הפלאג וחוט ההצתה. אגב, לא היו מוכנים להחליף את כולם.

אז ברור שרכב חדש שעושה בעיה זו בעיה ;-), אבל גם אם תניח שבטויוטה זה לא יקרה - אנחנו כבר יודעים שזה כן יקרה (מנוע, דוושת ברקס, וכו'). האמת - הרכב היחידי שלא שמעתי על בעיות מיוחדות אצלו זה סובארו, ובאמת אבי נאמן להם, אבל להם אין שום דבר שמציע מה שמציעה גולף 160 או אוקטביה 1.8T.

אז ההחלטה בסופו של דבר היא אינדיבידואלית: רכב נוח, בטיחותי, מאובזר וזריז עם סיכוי לתקלה, או מקרר שישבור לך את הגב (הגזמתי, אני יודע, אבל באמת שהמושבים ב- 160 מעולים ובתור מי שסבל מפרצית דיסק אני מייחס לזה חשיבות), לא יאיץ בהנאה ולא יספק את האבזור, ובסוף עשוי לשפוך מנוע מוקדם מהצפוי.

לדעתי בתקופתנו אנו, כשכל חברה (או רוב החברות) מחפשות להציג חידושים, צריכת דלק נמוכה וכח זמין, תקלות are bound to happen.

במצב כיום, הייתי ממתין עם השמצת היפניות, עם כל הכבוד במחיר זול יותר מקבלים רכב אמין מאוד ונוח יותר להחזקה, להרבה מאוד אנשים הרכב הוא כלי שאיתו הם צריכים להגיע ממקום א' למקום ב', הרכבים היפנים החדשים וגם הרבה מהישנים מספקים הרבה מאוד מהאוכלסיה, הם נותנים להם אמינות, החזקה זולה יותר מרכב גרמני ועוד לא מעט דברים.

היום לא חסרים רכבים יפנים עם נוחות, בטיחות, אבזור וזריזות, ברור שברכב גרמני תקבל הנאה טובה יותר בנהיגה(וגם תלוי איזה), אבל לא כולם מחפשים את ההנאה שמספקים חלק מהרכבים הגרמנים.

רכב חדש בכלל לא קל להחזיק במדינת ישראל 2010, ביטוחים, טיפולים, קנסות מגוכחים(תודה למשטרת ישראל), תיקונים, כאשר משנה לשנה המחירים רק במגמת עלייה, והמשכורת מינימום? אותו דבר.

אנשים מחפשים נוחות, נוח להחזיק יפני כי עבור רוב האוכלסייה הוא מספק את מה שהם דורשים, במחיר נמוך יותר, אז למה לקנות את הירח שאני גר בכדור הארץ?

• תגובות 91
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לדעתי זה רע מאוד! הסיכון שהתקלה גרמה היה יכול לגרום פציעה ואולי משהו יותר גרוע. נעזב נזק לרכב.

תחשבו שבאמצע כביש מהיר, אתם בנתיב האמצעי, אולי בתאוצה לעקיפה, ופתאם המנוע כבה.

במצב כזה הבלימה קשה מאוד, ההיגוי כבד וצריך המון מזל כדי לא להפגע מכל הצדדים ולהביא את הרכב לשוליים.

אובדן אמון של נהג ברכבו, סיכון חיים ממשי - זה לא תקלה "שיכולה לקרות" או "לא רציני". זה יכול להגמר באסון.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

שמדובר ברכב גרמני, תמיד יגידו "זה יכול לקרות" , "לא רציני" , מסיבה הפשוטה שקשה לבן אדם לשבור את המילה של עצמו, כשמדובר ב"זבל" קורואני, יפני הרבה יותר קל להחריף את המצב ולהציג את המצב באור שונה והרבה יותר גרוע.

פורסם
לא נסחפתם בכלל. מספרים לכם פה על תקלות במזדה 6, אתם מכירים את הכתבות על פורד מונדאו שהלך להן מנוע, אבל משאבת דלק תקולה זה סוף הסיפור? לי במזדה לנטיס חדשה קפץ חוט הצתה מהפלאג שלו מספר פעמים (כולל בעליה לי-ם, לא נעים), אף אחד לא ידע אפילו למה, אז החליפו לי הפלאג וחוט ההצתה. אגב, לא היו מוכנים להחליף את כולם.

אז ברור שרכב חדש שעושה בעיה זו בעיה ;-), אבל גם אם תניח שבטויוטה זה לא יקרה - אנחנו כבר יודעים שזה כן יקרה (מנוע, דוושת ברקס, וכו'). האמת - הרכב היחידי שלא שמעתי על בעיות מיוחדות אצלו זה סובארו, ובאמת אבי נאמן להם, אבל להם אין שום דבר שמציע מה שמציעה גולף 160 או אוקטביה 1.8T.

אז ההחלטה בסופו של דבר היא אינדיבידואלית: רכב נוח, בטיחותי, מאובזר וזריז עם סיכוי לתקלה, או מקרר שישבור לך את הגב (הגזמתי, אני יודע, אבל באמת שהמושבים ב- 160 מעולים ובתור מי שסבל מפרצית דיסק אני מייחס לזה חשיבות), לא יאיץ בהנאה ולא יספק את האבזור, ובסוף עשוי לשפוך מנוע מוקדם מהצפוי.

לדעתי בתקופתנו אנו, כשכל חברה (או רוב החברות) מחפשות להציג חידושים, צריכת דלק נמוכה וכח זמין, תקלות are bound to happen.

יואיל בטובו כבודו להזכיר לנו מדוע העיף את הגולף הקודמת ביום שנגמרה לה האחריות?

אתה מפגין כאן תסמינים קלאסיים של הגנת מעשה בעקבות דיסוננס קוגניטיבי, וכל פסיכולוג יגיד שאתה לא שלם עם קנייתך. לכן אתה חייב להצדיק אותה בעינייך בכל הזדמנות כדי לקבל חיזוק. גם שהאוטו שלך יתפרק תוך כדי נסיעה תמשיך לטעון שזה לא נורא וזה אחלה אוטו.

פורסם
במצב כיום, הייתי ממתין עם השמצת היפניות, עם כל הכבוד במחיר זול יותר מקבלים רכב אמין מאוד ונוח יותר להחזקה, להרבה מאוד אנשים הרכב הוא כלי שאיתו הם צריכים להגיע ממקום א' למקום ב', הרכבים היפנים החדשים וגם הרבה מהישנים מספקים הרבה מאוד מהאוכלסיה, הם נותנים להם אמינות, החזקה זולה יותר מרכב גרמני ועוד לא מעט דברים.

היום לא חסרים רכבים יפנים עם נוחות, בטיחות, אבזור וזריזות, ברור שברכב גרמני תקבל הנאה טובה יותר בנהיגה(וגם תלוי איזה), אבל לא כולם מחפשים את ההנאה שמספקים חלק מהרכבים הגרמנים.

רכב חדש בכלל לא קל להחזיק במדינת ישראל 2010, ביטוחים, טיפולים, קנסות מגוכחים(תודה למשטרת ישראל), תיקונים, כאשר משנה לשנה המחירים רק במגמת עלייה, והמשכורת מינימום? אותו דבר.

אנשים מחפשים נוחות, נוח להחזיק יפני כי עבור רוב האוכלסייה הוא מספק את מה שהם דורשים, במחיר נמוך יותר, אז למה לקנות את הירח שאני גר בכדור הארץ?

חשבתי שכבר אפשר לשכוח את אוסף הסטיגמות שעולות מהמצוטט. יפניים לא יותר אמינים, אחזקתם אינה יותר זולה, גרמניים לא יותר נוחים ולא יותר מהנים וכמובן שלא בכל אוטו מיד צריך לחפש איפה ייצרו אותו בכדי ללמוד על עתידו. אפשר לרדת מזה. כל זה אינו בא למעט מחומרת התקלה שבפתיח. דבר כזה פשוט אסור שיקרה, ודאי לא ברכב מודרני משוכלל. השאלה אם גרם לכך יצרן רשלן או מתקין מקומי משנית לגמרי. מי שמשלם הרבה כסף על אוטו חדש עושה זאת בין השאר ואולי בעיקר בכדי לא להקלע למצבים כאלו.

פורסם
יואיל בטובו כבודו להזכיר לנו מדוע העיף את הגולף הקודמת ביום שנגמרה לה האחריות?

אתה מפגין כאן תסמינים קלאסיים של הגנת מעשה בעקבות דיסוננס קוגניטיבי, וכל פסיכולוג יגיד שאתה לא שלם עם קנייתך. לכן אתה חייב להצדיק אותה בעינייך בכל הזדמנות כדי לקבל חיזוק. גם שהאוטו שלך יתפרק תוך כדי נסיעה תמשיך לטעון שזה לא נורא וזה אחלה אוטו.

חמודי, אתה מתפרץ בדלת פתוחה, ונדמה שעל אף ניסיונך הרב בשנים, הפסיכולוגיה עומדת דווקא לך לרועץ, ואתה לא נותן לעובדות (או לכתובים) לבלבל אותך. אני באמת חושב שמי שיכול להרשות לעצמו רכב חדש - כדאי לו להחליפו עם תום תקופת האחריות, לא משנה אורכה. איך זה קשור?

תיכף תגיד לי שאני היחידי במדינת ישראל שחושב כך...

כתבתי מלכתחילה שזה החסרון ברכבים חדשים מתקדמים. שזו הסיבה שאבי מעדיף סובארו. וושמדובר בהחלטה שלך מה אתה מעדיף בתקציב נתון.

אני מעדיף סיכוי (קטן) להיתקע והנאה (גדולה) ביום יום. כך גם כתבתי שם. אתה בטוח שקראת עד הסוף?

מבחינתי זה אומר נוחות, זריזות, בטיחות, אבזור וכו'. עד היום, טפו טפו טפו, מעל ל- 3 שנים עם שיא הטכנולוגיה (באופן יחסי, כן?) של VW, ועדיין לא נתקעתי. גם עם הרובר 25 שהיתה לי לפני זה (עם הגיר ה"בעייתי" והמנוע ה"לא אמין") לא נתקעתי ולא נצרכתי לתקן שום דבר מהאמור, אם זה עוזר לך להבין (ברמה הפסיכולוגית, כמובן) את סוג הרכבים שאני אוהב לרכוש. האם זה ערובה למשהו? ברור שלא. ואם האוטו שלי יתפרק תוך כדי נסיעה, תאמין לי שהרבה מאוד יקרה. מי שזקוק להסברים על הפסיכולוגיה הוא - נדמה לי - אתה.

איך אומרים - הפוסל, במומו פוסל.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
לדעתי זה רע מאוד! הסיכון שהתקלה גרמה היה יכול לגרום פציעה ואולי משהו יותר גרוע. נעזב נזק לרכב.

תחשבו שבאמצע כביש מהיר, אתם בנתיב האמצעי, אולי בתאוצה לעקיפה, ופתאם המנוע כבה.

במצב כזה הבלימה קשה מאוד, ההיגוי כבד וצריך המון מזל כדי לא להפגע מכל הצדדים ולהביא את הרכב לשוליים.

אובדן אמון של נהג ברכבו, סיכון חיים ממשי - זה לא תקלה "שיכולה לקרות" או "לא רציני". זה יכול להגמר באסון.

לא ברור לי מה אתה מנסה לומר בדבריך, תוכל להסביר בצורה יותר פשוטה ?

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אינני יכול לבוא ולטעון שאין הגיון בדבריך, להפך.

מאידך (ובלי קשר לטיעונים שלך) מטריד אותי שאנשים לא מסיקים מסקנות משירות לקוי/מוצר קלוקל שרכשו, לטעמי לפחות לקרדה מקולקלת שהלקוח רכש חייבת לגרום לו להעניש את הספק/יצרן ברכישה הבאה, הלקרדה יכולה להיות מכונית, מקרר, טלוויזיה או כל מוצר אחר.

בתחילת החודש הגיע תורה של ה- RUNX של זוגתי להיות מוחלפת, הרכב שירת אותה 5.5 שנים ללא דופי ושורשר בתוך המשפחה.

הצצנו בטויוטה אוריס ולא התרשמנו, לא ממערכת ההנעה (גיר 4 מהירויות מתקופת מתושלח), לא מאבזור הרכב ולא מהצעה הכוללת. אתה יודע מה? גם סיפורי טויוטה שפורסמו לאחרונה לא הוסיפו למוטיבציה שלנו לעשות קניה חוזרת (להזכירך שוב, הרכב שלה נסע ללא דופי למעט נורת בלם מרכזית שנשרפה) וזהו נפרדנו מטויוטה (אחרי שני RUNX).

הבחירה נפלה על מאזדה 3 5 דלתות 2.0 ליטר, מאובזרת למשעי, שאכן בהשוואה לגולף נותנת מעט פחות כוח (150 כ"ס) עם גיר 5 מהירויות פחות מתקדם - אבל תחושת הבטן שלי אומרת שעם הבהמה הזו ניתן יהיה לחיות בשלום בלי שתעשה בעיות.

פורסם

סתם ככה בשביל להוסיף רוטב ל"סלט" : לפי מיטב ידיעתי משאבת הדלק המקורית בגולף היא יפנית (תוצרת HITACHI )...

גם אני הייתי מתעצבן אם היתה לי תקלה כזו ברכב חדש, אם התקלה הזו תחזור או יהיה תקלות נוספות זה כבר עניין רציני ומכעיס ברמות על והייתי מתהפך על היבואן.

אני דווקא מבין היטב את הרגשתו של פותח השרשור, אם הרכב נכבה לך באמצע נסיעה זה סוג של אכזבה מהסוג שגורם לך לסיים רומן עם יצרן מסויים (כמו שאני סיימתי עם פיג'ו אחרי שלל תקלות ותקיעות כאלה ואחרות ).

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

לגבי התקלות. זו עובדה ידוע בכל העולם שסטטיסטית ברכבים היפניים יש פחות תקלות. השאלה היא בכמה פחות ומה זה אומר לגבי כל אחד ואחד מאיתנו. האים הסיכוי לתקלה של נגיד 1:100 מול 1:110 אמור לשנות משהו בחיינו? האים חייבים לאבד אמון ברכב בגלל נתון סטטיסטי כזה או אחר?

ולפותח השירשור... התאונה יכולה להיגרם מאינספור סיבות. למשל פנצ'ר שלא שמים עליו לב בזמן והצמיג בסוף מתפוצץ. זה יכול לקרות לרכב בן יומו. או סתם דביל שחלילה עושה תאונה, וכו כו. אז לאבד אימון בעצם מעשה נהיגה ברכב? זה הרי יתחיל לגבול בפרנויה. אני מאחל שתעבור את הטראומה ותמשיך להנות מרכבך.

פורסם
תשמע, אכן היו סיפורים על ה1.4 TSI 160, אבל המקרים של מנוע שכבה, אינם קשורים לסיפור המנועים ש"מתו".

במקרה אני גם מכיר ממקור ראשון את בעית משאבת הדלק (אני חושב).

לאימי יש גולף 1.4 TSI 122 כ"ס שקנינו לפני 3 חודשים מיד ראשונה (הרכב בן שנה), רגע לפני הרכישה שאלתי את הבעלים הישר אם היו מקרים מיוחדים עם הרכב מלבד טיפולים (הרי אני יכול לבדוק בעצמי, כל הטיפולים היו במורשה), הוא סיפור כי "יום אחד" הרכב לא הניע, נגרר למוסך, ושם התגלתה משאבת דלק תקולה.

יום אחד שרכשנו את הרכב, ניגשתי למוסך מורשה של צ'מפיון בו יש לי 2 חברים, ושאלתי לגבי סיפור משאבת הדלק, והאם הם נתקלו במקרים כאלה?

התשובה הייתה "כן, היו סדרה של משאבות תקולות, מחליפים, לא סיפור רציני".

ככה שאולי באמת אלו לא אותם מנועים בדיוק, אבל הסיפור נשמע דיי דומה, נשמע שטיפלו בך יפה ובאמת לא חושב שזה "ביג דיל".

אני גם סבור שאין קשר בין המקרה הנ"ל לבין סיפור המנועים שהלכו.

אני מקווה שזה מרגיע אותך, אבל כך או כך, אני חושב שאתה קונה VW כי אתה יודע שאתה מקבל מוצר מתקדם יותר טכנולוגית, איכותי יותר, ופשוט טוב מהמתחרים בקטגוריה, אני חושב שכשקונים מוצר מתקדם טכנולוגית יותר מהשאר, ניתן לצפות לתקלות יותר מהשאר, זה הגיוני סך הכל. אתה רציני? ניתן לצפות לתקלות? תקלות כבה בכביש מהיר? ניסית פעם לדמות מצב שבו אתה דוהר בנתיב השמאלי ב120 קמ"ש ואז הרכב כבה לך? מבין את רמת הלחץ באותו רגע? ברור לך שחלק לא קטן מהאנשים יכולים לאבד שליטה בשניה ולגרום לאסון? לא חביבי, אין דבר גרוע יותר מלרכוש רכב חדש ולאבד בו אמון. ולא מדובר למען השם באיזה פלסטיק מתקלף, נורת אזהרה שנדלקה סתם כך, או מזגן שלא מקרר טוב.

מילא, אני מבין שבטויוטה ה"נחותה" זה יכול לקרות. הרי כלל המשפטנים וחוקרי התאונות פה כבר הוכיחו קשר ישיר בין התאונות לתקלות שכבייכול היו ברכבים, אבל בVW? שטויות, "משאבת דלק שכשלה", "זה יכול לקרות" , זה "קורה בכל מוצר טכנולוגי מתקדם"...

וסליחה ומחילה ממך, אבל שאיבת הדלק על חשבון הל'? סוג של ביזיון קטן וקמצנות לשמה. אבל זה כבר סיפור אחר.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם
אינני יכול לבוא ולטעון שאין הגיון בדבריך, להפך.

מאידך (ובלי קשר לטיעונים שלך) מטריד אותי שאנשים לא מסיקים מסקנות משירות לקוי/מוצר קלוקל שרכשו, לטעמי לפחות לקרדה מקולקלת שהלקוח רכש חייבת לגרום לו להעניש את הספק/יצרן ברכישה הבאה, הלקרדה יכולה להיות מכונית, מקרר, טלוויזיה או כל מוצר אחר.

בתחילת החודש הגיע תורה של ה- RUNX של זוגתי להיות מוחלפת, הרכב שירת אותה 5.5 שנים ללא דופי ושורשר בתוך המשפחה.

הצצנו בטויוטה אוריס ולא התרשמנו, לא ממערכת ההנעה (גיר 4 מהירויות מתקופת מתושלח), לא מאבזור הרכב ולא מהצעה הכוללת. אתה יודע מה? גם סיפורי טויוטה שפורסמו לאחרונה לא הוסיפו למוטיבציה שלנו לעשות קניה חוזרת (להזכירך שוב, הרכב שלה נסע ללא דופי למעט נורת בלם מרכזית שנשרפה) וזהו נפרדנו מטויוטה (אחרי שני RUNX).

הבחירה נפלה על מאזדה 3 5 דלתות 2.0 ליטר, מאובזרת למשעי, שאכן בהשוואה לגולף נותנת מעט פחות כוח (150 כ"ס) עם גיר 5 מהירויות פחות מתקדם - אבל תחושת הבטן שלי אומרת שעם הבהמה הזו ניתן יהיה לחיות בשלום בלי שתעשה בעיות.

בחירה הגיונית לחלוטין מבחינתכם. גם זולה יותר משמעותית. דווקא היסטוריית הרכבים שלי מראה חוסר נאמנות ליצרן כזה או אחר. אפילו לנטיס 1.8F ידנית היתה לי. אני לא מסוגל לשבת ברכבים האלה (מזדה 3) כי הם גומרים לי את הגב וכי אני חושב שעיצוב הפנים שלהם נוראי. לעומת זאת, את ה- 308 מאוד אהבתי, ואם היה להם שילוב מנוע+גיר נורמאלי הייתי קונה 308 לפני שנה. בדיוק כמו שאם בעוד שנה ה- 149 של אלפא תציג מחיר שפוי וביצועים טובים - היאתהיה מועמדת.

אבל להסיק מהעובדה שהיו לי 2 גולפים (שאמנם הציעו כל אחד בתקופתו חבילה שלא ניתן למצוא במקומות אחרים) שיש לי נאמנות עיוורת ודיסוננס לגבי מה שהוא מספק, כמו שאבארוני כתב, זו כבר כסילות לשמה.

לגבי מה שערן כתב: צודק. ואני עוד אוסיף, שבצעירותי להורי לא היו רכבים חדשים, ואכן נשארתי עם כמה טראומות של התחממות (כולל מהרכב הראשון שלי, גולף 1982 1.3, שהיה אצלי בשנים 1994-1996, כשהייתי חייל). עד היום אני מסתכל תמיד על מד הטמפרטורה. אבל ראו זה פלא: חזרתי ורכשתי גולף. לא כי הוא הרכב הכי טוב או הכי אמין, אלא כי הציע מה שהתאים לי כעת. ה- 309 אף פעם לא נתקעה לי, אבל ה- 205 כן התחממה. אז זו סיבה לפסול 308?

פורסם
ה- 309 אף פעם לא נתקעה לי, אבל ה- 205 כן התחממה. אז זו סיבה לפסול 308?

לא זו לא סיבה לפסילה.

אבל אם היה מדובר ברכב שעדיין באחריות והיבואן היה מפנה לי כתף קרה ומנקנק אותי (כמו שצ'מפיון ה"חכמים" עשו לי), אז זו בהחלט סיבה לפסילה.

כל מקרה לגופו ואין כאן כללים, מדובר יותר בתחושה סובייקטיבית של "עד כאן".

ה"עד כאן" יכול להתרחש כשהשירות מעולה אבל הרכב לא מפסיק להתקלקל (עד לאבדן אמון מוחלט בו), או כתוצאה מתקלה מינורית יחסית שבה היבואן מראה את פרצופו האמיתי (שמאחרי המסכה של אנשי המכירות) ואתה מחליט שאיתו אתה לא עושה יותר עסקים.

כאמור אין כללים ואין הגדרה מתמטית שבטבלת אקסל, ישנו רק את הרגע שאתה מרגיש בבטן את הכעס ואתה יודע שאתה עומד בפני שלום ולא להתראות ולא משנה עד כמה המוצרים החדשים שהם ייבאו יהיו חדשניים ומתקדמים.

פורסם

ואני אמרתי לאשתי אתמול: "בואי נלך לאולם תצוגה של צ'מפיון ביום ו' לראות את הגולף TSI ולהזמין נסיעת מבחן".

אני לא אשנה את התוכניות ואנחנו נלך, אבל אחרי הסיפורים על מנועי ה- TSI בסקודה ועכשיו גם בגולף, אני קצת חושש. בעיקר כי הרכב מיועד לאשתי ואני לא בטוח שהיא תסתדר בכביש עמוס תנועה אם פתאום יכבה לה הרכב.

פורסם
לא זו לא סיבה לפסילה.

אבל אם היה מדובר ברכב שעדיין באחריות והיבואן היה מפנה לי כתף קרה ומנקנק אותי (כמו שצ'מפיון ה"חכמים" עשו לי), אז זו בהחלט סיבה לפסילה.

כל מקרה לגופו ואין כאן כללים, מדובר יותר בתחושה סובייקטיבית של "עד כאן".

ה"עד כאן" יכול להתרחש כשהשירות מעולה אבל הרכב לא מפסיק להתקלקל (עד לאבדן אמון מוחלט בו), או כתוצאה מתקלה מינורית יחסית שבה היבואן מראה את פרצופו האמיתי (שמאחרי המסכה של אנשי המכירות) ואתה מחליט שאיתו אתה לא עושה יותר עסקים. כאמור אין כללים ואין הגדרה מתמטית שבטבלת אקסל, ישנו רק את הרגע שאתה מרגיש בבטן את הכעס ואתה יודע שאתה עומד בפני שלום ולא להתראות ולא משנה עד כמה המוצרים החדשים שהם ייבאו יהיו חדשניים ומתקדמים.

מסכים איתך לחלוטין. זו הסיבה, למשל, שאני (ומשפחתי) לא קונים יותר מחשבים בבאג. אמנם מוצר זול יותר, אבל ההקבלה קיימת. אם אקבל (כבעלים של רכב חדש, כמובן) יחס קר או רכב פגום שלא יוחלף - אין ספק שגם אני אנטוש את היבואן הספציפי.

• תוכן חדש...