Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5762 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אמיר אהלן!

מעצבן אותך?

לך תגיד את זה לשופט (לא יורד עלייך, מהנסיון בעבר פשוט), הוא יצחק לך בפרצוף ויגיד: התביעה נדחית.

בשביל 600 שקל תלך ותריב איתו? אמר 250 שקל גג?

אז תבחר:

לשלם בעצמך את כל הסכום, או להגיש לו חשבונית של 600 שקל ולהגיד: אוקי תשלם חצי.

יש נבלות בעולם, אפילו אוכפי/שומרי/ממציאי החוק הם נבלות, זה עוד לא אומר שיש מה לעשות נגד זה.

חבל שיש לך ניסיון רע אבל האמת שונה. הבן אדם שמודה באשמה לא מוכן לשלם לו את הסכום הזה זה חוצפה מצידו

הוא יכל להכניס למוסך מורשה שהיה עולה שם 1500 שקל לפחות ותוסיף לזה את כל שאר הדברים שרשמתי בהודעה מעליך ותיראה לאן אתה מגיע.

• תגובות 101
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
חיכיתי לתגובה כזאת.

אם יש לו רף שהוא מוכן לשלם, הוא זה שהיה צריך לאמר אותו מראש, או לפחות סדר גודל. להגיד לאחר התיקון שהוא לא מוכן לשלם זה ממש לא בסדר - אני ביצעתי את התיקון הסביר במחיר סביר והוגן.

הוא לא הגביל אותי במחיר או מקום לתקן, רק ביקש שאני אהיה "פייר" איתו כמו שהוא איתי. וזה מה שעשיתי.

באתי למומחה, מומחה טוען שצריך צביעה של הכל (ושאלתי במפורש אם אפשר לעשות נקודתי) אז מי אני ומי הוא שנתווכח על זה.

באוטו של 200 אלף כמעט במצב חדש אני לא אתפשר על 300 שקל בשביל משהו פחות ממושלם.

חיכתי למענה כזה ממך ( :-) ) אך דיי נאמרו הדברים הנכונים. לא היה תאום ציפיות מראש וכעת נותר לך רק לצמצם נזקים או לצאת למלחמה, שלא בטוח שתנצח בה. הבחירה שלך.

נסה לשכנע אותו שהמחיר סביר והתיקון שבוצע הוא זה שהיה צריך להתבצע.

פורסם

אני לא מבין אותכם, דפקו לו את האוטו והוא צריך להיתפשר ?! לעשות צביעה נקודתית ?!

מה פתאום, מי זה הבן אדם שיחליט בשבילך איזה תיקון אתה צריך לעשות ברב שלך ?!

ראוי להערכה שהוא השאיר טלפון מה שיותר מחצי מעם יששראל לא היה עושה, אבל בקגע שהוא השאיר הוא חייב לשלם,

עצה שלי : 1)תקליט אותו בטלפון שהוא מודה שדפק לך את האוטו ולא מוכן לשלם יותר מ-X שקלים.

בשיחה תציין בפניו שהוא אמר לך שאתה יכול לתקן היכן שאתה רוצה.

2)תביא את חוות הדעת של המוסך שתיקן, שיהיה רשום שם שלא היה ניתן לדעתו לבצע צביעה נקודתית, וגם מה יהיהו ההשלכות של צביעה כזאת (גבנים לא תואמים וכו') תנסה להביא כמה חוות דעת מכמה פחחים שונים ע"פ התמונה

3)תשלח לו מכתב לפני תביעה ובו תציין שיש לך הקלטה שהוא מודה שהוא הפוגע, ושאם הוא לא ישלם את

הסכום המופיע בקבלה תוך 14 יום אתה פונה לבית משפט לתביעות קטנות, חשוב מאוד שמרגע שליחת המכתב תקליט ותתעד כל שיחה בינכם.

זאת דעתי אל תוותר על מה שמגיע לך יש כאן אנשים שרכב בשבלם זאת חתיכת פח בסך הכל ויש כאלה שזה הרבה יותר מזה.

פורסם

אני לא חושב שזה משנה אם זה580 ש"ח או 10 אלף ש"ח.

אם זה חשוב לך מבחינת הפרנציפ והזמן שלך תלך עד הסוף אפילו תוציא ממנו יותר ממה שהוא היה צריך לשלם תחילה.

אם זה לא קריטי לך תקח כמה כסף שהוא מוכן לשלם ותבצע צביעה לפי רוחך.

בכל מקרה הוא פגע לך ברכב, הוא לקח על זה אחריות הוא צריך לשלם על זה כמה שזה אמור לעלות. אם הוא לא מסוגל לשלם שיפעיל את הביטוח.

חבר'ה אומרים פה זה בשביל "580 ש"ח זה שום דבר.." אז למה הנהג הפוגע מסרב לשלם הוא זה שצריך להגיד לו ש580 ש"ח זה כלום.

אולי עדיף להתקשר אליו להגיד לו שהלכת להתייעץ עם מוסך מרכזי מורשה והם אמרו שצריך להחליף את כל הטמבון ולבצע צביעה על מנת שזה יראה מקורי וזה יעלה באזור ה5000 ש"ח.

ואז תגיד לו שאתה רוצה שהוא ישלם את זה. ככה 580 ש"ח יראה מעט לעומת הסכום הזה.

S2000

פורסם

קל לדבר שזה לא הרכב שלכם. מה אתם מובטלים, עו"ד לא עסוקים? כל התעסקות הזו והזמן המבוזבז על הפרנציפ?

אני רואה את הדברים מאוד ברור וראלי. עצם זה שהשאירו פתק מעיד על אדם ישר בבסיסו ולכן יש כאן מקום לדבר איתו לנסות לסגור את העסקה בלי איומים והתעסקויות מיותרות. גם אם הוא בסוף יסכים לשלם 300 ש"ח לדעתי זה בסדר.

פורסם

לדעתי האישית אין טעם לגשת לתביעות קטנות. בראש ובראשונה כי הנזק קטן, כמה כבר תצליח להוציא? לא שווה את כל כאבי הראש והמאמצים. כמו כן ממש אין טעם לערב את הביטוח מאותן סיבות שכתובות בהודעות האחרונות. בדיוק כמו דעתם של רוני ודניאל, ברור שמדובר באדם רציני ואמין (הלוואי וכולם היו משאירים כך פתקים). קח ממנו את הכסף, תגיד לו תודה ותשלים את השאר.

(למה עכשיו הוא מחליט שהוא לא נותן יותר מזומנים? כנראה שמכריו שטפו לו את המוח ונעלו אותו...)

Xbox12341

פורסם

צריך בכל זאת להעריך את אזרחותו הטובה של האיש אשר השאיר פתק, מעשה יוצא דופן. רק בגלל יושרו הייתי מוותר לו על ההפרש.

פורסם

בניגוד לדניאל שחושב שתיקון נקודתי מספיק, אני חושב שחייבים לצבוע את כל החלק. זה מה שעושה בעל מקצוע ראוי לשמו.

הבעיה היא שהיית צריך לפנות לשמאי לפני התיקון, למרות שלכאורה מדובר בסכום נמוך.

על הנהג הפוגע לשלם את עלות התיקון כפי שנקבעה ע"י השמאי + שכ"ט של השמאי. ככה זה עובד: שברת-שילמת.

אם יש לך תמונות לאחר הפגיעה ולפני התיקון, זה יכול לעזור לך בבימ"ש כשתצטרך להוכיח שעלות התיקון סבירה.

לדעתי כדאי להתייעץ עם שמאי לגבי השאלה האם אפשר להגן על עמדתך בבימ"ש. במידה ואפשר, לא הייתי מהסס להגיש תביעה קטנה.

פורסם
צריך בכל זאת להעריך את אזרחותו הטובה של האיש אשר השאיר פתק, מעשה יוצא דופן. רק בגלל יושרו הייתי מוותר לו על ההפרש.

:idea:

רק בגלל העובדה שהבן אדם באמת טרח להשאיר פתק הייתי מגיע לפשרה ואפילו מוותר על ה 250 ש"ח האלו למרות שהוא באמת אמור לשלם אותם, במידה והנזק היה גדול יותר (החלפת טמבון) או משהו יותר רציני באמת שלא היה מקום לדיבורים מיותרים, אבל בשביל כמה מאות בודדות שוב בגלל העבודה שהוא אחד מיני רבים (ממש ככה, היום כמעט לא תמצא אנשים כאלו שאשכרה ישאירו פתק) הייתי לוקח את ה 250 ממנו.

שלא תבין אותי לא נכון, זה לא אומר שאתה לא צודק, אבל מצד שני הבן אדם יכל לברוח ולא להשאיר כלום ואז בלי קשר היית נדפק עם התיקון ומדבר ללמפה.

פורסם
קל לדבר שזה לא הרכב שלכם. גם אם הוא בסוף יסכים לשלם 300 ש"ח לדעתי זה בסדר.

קל לדבר כשזה לא הארנק שלך. גם אם הוא ישלם 579 ש"ח לדעתי זה לא בסדר.

פורסם
בניגוד לדניאל שחושב שתיקון נקודתי מספיק, אני חושב שחייבים לצבוע את כל החלק. זה מה שעושה בעל מקצוע ראוי לשמו.

הבעיה היא שהיית צריך לפנות לשמאי לפני התיקון, למרות שלכאורה מדובר בסכום נמוך.

על הנהג הפוגע לשלם את עלות התיקון כפי שנקבעה ע"י השמאי + שכ"ט של השמאי. ככה זה עובד: שברת-שילמת.

אם יש לך תמונות לאחר הפגיעה ולפני התיקון, זה יכול לעזור לך בבימ"ש כשתצטרך להוכיח שעלות התיקון סבירה.

לדעתי כדאי להתייעץ עם שמאי לגבי השאלה האם אפשר להגן על עמדתך בבימ"ש. במידה ואפשר, לא הייתי מהסס להגיש תביעה קטנה.

לידיעתך, ככל שבעל מקצוע (צבעי ליתר דיוק) אמן בעבודתו, תיקון נקודתי תהיה האופציה הנבחרת. הבעיה שאין הרבה שיעשו זאת טוב ומקצועי ולכן יעדיפו לצבוע חלק שלם.

פורסם

אתה מתווכך על השקלים, אך לצערי היום מצב שבו נהג שפגע ברכב בחנייה ומשאיר פתק זה נדיר.

כפי שאני מבין ללבך ורצונך להביא את האוטו לשלמות, אני גם מבין לליבו של הפוגע אשר פגע ברכבך נקודתית

בטמבון ואחרי שהיה פייר איתך ולקח על עצמו את האשמה, מגלה כי התיקון "נופח" ונצבע כל הטמבון.

במצב כזה, עם כל חוסר הנעימות כניראה שאין מנוס מתשלום של חצי חצי בינך לבין הפוגע.

גם אם תיקח את הנהג לבית משפט, הוא תמיד יוכל לטעון כי הייתה פגיעה נקודתית אך אתה בחרת לצבוע את

כל הטמבון (אנחנו מבינים שהדבר נעשה מתוך פדנטיות למראה הרכב, אך השופט עשוי שלא להשתכנע).

• תוכן חדש...