Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5764 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לא הייתי עושה צביעה יסודית לאחר כל שריטה, כי הרי השריטה הבאה תהיה כואבת יותר, והרי בפעם הבאה סביר להניח שלא ישאירו פתק :lol:

לא עדיף לצבור תריסר שריטות ואז לטפל בכולן?

לי קרה שיום אחד שכן פגע בכנף האחורי ונשארה מעיכה קטנה. יום אחר בחניון של סופר דפקו פגוש עם עגלת קניות. אחר כך עשו פתיחת דלת מכל הלב - הכל באותו איזור. לא טיפלתי ולא תיקנתי. ואז באה ה"תאונה הגדולה" כאשר שיפשפו לי את כל האיזור הפגוע מקודם, גם הדלת, גם הכנף האחורי וגם הפגוש. והכל תוקן במסגרת ה"תיקון הגדול" ולא נשאר זכר מכל העוולות הנ"ל (עד שיבוא החדשים)

אילו הייתי רץ ומתקן כל שריטה, לא רק הייתי מבזבז כספים לשווא, אלה גם זמן ועצבים. צריך לקבל זאת כעובדה - בישראל לא ניתן לשמור על רכב ללא פגיעות ולא יעזור כלום.

הגישה שלך יפה כל עוד היא תאורטית, אבל בפועל, אף אחד לא מקבל שריטה ואומר "טוב נו, בטח עוד חודש תהיה עוד אחת, אז נעשה חישוב מהיר ועוד שנה וחצי נצבור את כולן ונתקן"

בנאדם עם רכב חדש תמיד מקווה בלב שלא יהיו שריטות, ואם יהיו אז שריטות שאף אחד לא רואה.

אני קניתי את הרכב שלי לפני שנה מהיצרן, ושבועיים אחרי שקבלתי אותו שיפשפתי את הכנף האחורית בעמוד וזה עשה חתיכת שריטה.

לפי התאוריה שלך אני אמור לצפות עוד 5-6 שריטות בשנה הקרובה, ורק אז ללכת לתקן ?

הרי אין לזה סוף.

עובדתית, חוץ מהשריטה ההיא, יש לי שיפשוף בגודל של ס"מ על ס"מ (לא תראה אותו אם אני לא אראה לך) ומלבדו אין לי כלום (על גג הרכב יש שריטות מציפורניים של חתולים שעולים על הרכב ברחוב, אבל מי מדבר על זה)

אז עברה כבר שנה, ולמזלי (טפו טפו טפו), אין שום שריטה, אבל השריטה הגדולה ההיא עדיין על הרכב וככל שיעבור זמן יהיה יותר קשה לתקן את הנזק ככה שהכנף האחורית תראה בדיוק כמו שאר הרכב.

אז לפי המדריך שלך- מתי זה הגבול ? מתי בנאדם אמור לקום וללכת לתקן את השריטות?

זה לא משהו עונתי שאתה יכול לדעת שאם אתה מתקן בחודש מרץ אז יש לך שקט לפחות עד החורף הבא.

אתה יכול לצבור 20 שריטות, לתקן, ובאותו ערב מישהו יפתח עליך דלת.

• תגובות 101
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

דעתי היא שהכל תלוי בגודל הפגיעה. הייתי יכול גם שלא לתקן את ה"שיפשוף הגדול" שהיה לי, מילא כאלה ישנם על כל רכב שלישי ואין במה להתבייש :lol:. אבל אז אכן קמו השיקולים של ההתחלדות בעונת הגשמים ולכן רצתי לתקן. מה גם, שהיה כבר מדובר במקרה הביטוחי, היה האשם בתאונה והמוסך יחד עם השמאי ניפחו את סכום התיקון ל-15000 ש"ח. כך שזכיתי לטיפול חינם בפתיחות הדלתות המיקרוסקופיות שהיו במקומות אחרים. בינתיים רכבי כבר שנה שלישית ברשותי וכרגע אין עליו אף פגיעה ולו קטנה ביותר, תופעה יוצאת דופן לא רק בחצר, אלה ככול הנראה בכל העיר תל אביב :lol:. אבל סביר להניח שבקרוב אתברך בפגיעות חדשות. כל עוד יהיה מדובר בפגוש - אפילו לא אשקול לתקן. ואם יהיה מדובר בפח - הכל לפי הנסיבות או יותר נכון העומק.

אגב, טיפול פלסטלינה מוריד את שריטות הציפורניים של החתולים והטרמפיסטיות לחלוטין.

פורסם
לא הייתי עושה צביעה יסודית לאחר כל שריטה, כי הרי השריטה הבאה תהיה כואבת יותר, והרי בפעם הבאה סביר להניח שלא ישאירו פתק :lol:

לא עדיף לצבור תריסר שריטות ואז לטפל בכולן?

לי קרה שיום אחד שכן פגע בכנף האחורי ונשארה מעיכה קטנה. יום אחר בחניון של סופר דפקו לי את הפגוש עם עגלת קניות. אחר כך עשו פתיחת דלת מכל הלב - הכל באותו איזור. לא טיפלתי ולא תיקנתי. ואז באה ה"תאונה הגדולה" כאשר שיפשפו לי את כל האיזור הפגוע מקודם, גם הדלת, גם הכנף האחורי וגם הפגוש. והכל תוקן במסגרת ה"תיקון הגדול" ולא נשאר זכר מכל העוולות הנ"ל (עד שיבוא החדשים)

אילו הייתי רץ ומתקן כל שריטה, לא רק הייתי מבזבז כספים לשווא, אלה גם זמן ועצבים. צריך לקבל זאת כעובדה - בישראל לא ניתן לשמור על רכב ללא פגיעות ולא יעזור כלום.

אני מסכים איתך.

אם זה היה משהו קטן וזניח, הייתי לוקח את הכסף שהוא מציע לי - ולא מתקן בכלל.

אבל כאן זה לא העניין, אמיר כן רצה לתקן.

זה גם מאוד תלוי בצבע הרכב, אצלי למשל יש איזו סריטה קטנה בפגוש אבל צבע הרכב שחור וצבע הפגוש מתחת לצביעה הוא גם שחור אז לא רואים כלום,... לעומת זאת על אדום או לבן בטוח רואים משהו.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
מה שאני הייתי עושה במקרה הזה (ועשיתי עבור מישהי במצב דומה וסכומים יותר גדולים) , מלבד להביא הצעת מחיר רשמית ממוסך מורשה שזה רעיון מצויין ,

זה שולח לפוגע בדואר רשום מכתב התרעה לפני תביעה ובו הייתי מפרט רשימה מנופחת (אך נכונה , המספרים לא מופלצים) של דברים שעליהם אני עומד לתבוע אותו.

1. תיקון - 580 ש"ח

2. מוניות הלוך חזור למוסך - 150 ש"ח

3. אובדן 2 ימי עבודה - אחד לתיקונים ואחד למשפט - 1000 ש"ח.

4. טלפונים - 50 ש"ח

5. דמי משפט (כמה שזה לא עולה, נניח 200ש"ח)

6. ירידת ערך - 1%

7. תוסיפו עוד דברים ככל העולה על רוחכם.

עכשיו 580 ש"ח לא נראה כזה נורא , נכון ? אני מבטיח לכם שהוא ישלם את הסכום בלי להתווכח.

בשורה התחתונה - מי שפגע לי ברכב לא יכול להיות שגם יחליט לתקן נקודתית ולהשאיר אותי עם צלקת לכל החיים בפגוש.

אני לא מסכים שטיפול נקודתי בפגוש מקצועי יותר מצביעה מלאה. ההבדל בין מקצועי ללא מקצועי הוא איזו צביעה מלאה עושים ובאיזו רמה, איזה חומרים מקשרים בין הפגוש לצבע , כמה שכבות בתנור , האם מפרקים את הפגוש מהרכב, איזו התאמת צבעים עושים , האם מפרקים גרילים פנימיים בפגוש וכו' וכו'...

ברכב הקודם בעקבות כמה חכמים שהחליטו לשפשף לי את הפגושים במספר מקומות , ביצעתי צביעה סופר יסודית (יום עבודה שלם ) והתוצאות מאוד מרשימות. תיקון נקודתי בחיים לא היה מתקרב לזה כי התאמת הצבע לא היתה מושלמת.

אנשים לא תמימים, בטח אדם שהחליט ש 580 ש"ח זה יקר לתיקון כזה.

האמת, אם חושבים על זה קצת, להבטיח כי דרך הפעולה שהצעת, היא זו שתביא את הכסף, זו קצת תמימות...

בטח האיש שהשאיר את הפתק, יושב בבית קורא את השרשור ומחייך מאוזן לאוזן..:twisted:

פורסם

זה עבד פעם אחת... ועבד פעם נוספת מול חברת ביטוח של הצד הפוגע , אז זה יכול אולי לעבוד גם מול מאעכר כמו שיש לנו כאן.

עדיף מדרך התבוסתנות של להוריד את הראש ולוותר על מה שמגיע לך.

לנסות לא מזיק.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

מה שאתה רואה כתבוסתנות אני רואה כהיגיון ישר.

אני בעד השקעה ראויה, כזו שלא תעייף ותאלץ אותך להשקיע הרבה מעבר ל 580 ש"ח שמגיעים לך לכאורה. חשוב לזכור שהתעסקות בנושאים כאלו גוזלת גם כוחות נפשיים ולא רק כסף וזמן.

אל לנו גם לשכוח שחבר הפורום שלנו עשה טעות, בזה שלא שיתף את הפוגע ברכבו, בעלויות התיקון הצפויות והגיע להסכמה מראש איתו.

יתכן ואני, כאדם עסוק רוב היממה, רואה את הדברים שונה מאלה שיש להם יותר זמן פנוי בחיים ובנויים להתעסקויות מתישות כאלו.

פורסם

אתה צודק שהיה צריך לשתף את הפוגע ולא ברור מה החיפזון לתקן במהירות הבזק.

בקשר לזמן, גם אני מאוד עסוק אבל יש דברים שהם עניין של עקרון.

אתה כותב 5 דקות את הנוסח, שולח בדואר ומחכה לתשובה.

זה כמו אלה שאין להם זמן לבדוק מה קורה בקרן השתלמות או בפנסיה שלהם ואז מגלים שחסרים אלפי שקלים בגלל טעויות בעבר שכבר לא ניתן לתקן אותן.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
בקשר לזמן, גם אני מאוד עסוק אבל יש דברים שהם עניין של עקרון.

זה כמו אלה שאין להם זמן לבדוק מה קורה בקרן השתלמות או בפנסיה שלהם ואז מגלים שחסרים אלפי שקלים בגלל טעויות בעבר שכבר לא ניתן לתקן אותן.

אכן עניין של עיקרון אתה ועקרונותיך אני ועקרונותי ואין לזה שום קשר לתבוסתנות

כי אם זה כך אני חושב שאתה גרידי שכסף חשוב לך יותר מכל דבר אחר בחיים. אז אמרתי.

ואם הבחור מצפצף על המכתב שלך, אז צריך בשם העיקרון ללכת לבית משפט ובית המשפט מיד יינתן לך את כל מה שביקשת ברשימה שלך. בולשיט בריבוע. ככל שהרשימה תהיה יותר גדולה השופט יקמוץ ידו יותר ויותר.

ובמקרה הזה לא ברור בכלל כי השופט יפסוק לטובתך. הפוגע לא נתן לך יד חופשית "לבזבז" את כספו.

מה הקשר בין זה לבין המשפט על קרן ההשתלמות והפנסיה רק לך הפתרונים. ובוא ספר לי איך ניתן לגלות טעויות בקרן השתלמות או בפנסיה,או מה סוג הטעויות הללו.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
לפני שבועיים אני מגיע לאוטו ורואה פתק עם מספר טלפון, ישר הבנתי שדפקו אותי ואכן צד שמאל קדמי של הטמבון משופשף וירד צבע אבל למזלי אין פגיעה בפח.

באותו היום התקשרתי לבחור והוא אמר שהוא מתנצל ושהוא רוצה שנסגור ביננו - אני אתקן איפה שאני רוצה והוא ישלם.

השיחה הייתה ברוח טובה מאד, הבחור לקח אחריות ונראה שמבחינתו לא סיפור גדול והוא רוצה לסגור את זה יפה.

לאחר שקיבלתי המלצה למוסך אמין ואיכותי הלכתי לתקן את השפשוף, בעל המוסך אמר שבכדי שהצביעה תהיה איכותית ואחידה יש צורך לצבוע את כל הטמבון הקדמי (נשמע סביר) וסגרנו על 500 פלוס מעמ - סה"כ 580 ש"ח.

היום התקשרתי לבחור ואמרתי לו שתיקנתי, שהתיקון עלה 580 ש"ח.

פתאום הטון משתנה, אני לא אפרט את השיחה אבל בשורה התחתונה הוא טוען שהוא עובד הרבה עם מוסכים ושלא היה צורך בצביעה של כל הטמבון, היה צריך לתקן נקודתית ושזה לא צריך לעלות יותר מ250 ש"ח.

זה מה שהוא מוכן לשלם לי ולא אגורה יותר.

אמרתי שזה נראה לי מגוכך שבשביל 330 ש"ח אני אפעיל ביטוח וההשתתפות העצמית והפרמיה יעלה לו יותר.

הוא נשאר בשלו.

השאלה שלי היא מה לעשות עכשיו? הכסף ממש לא מזיז לי זה עיקרון.

אם אני מפעיל ביטוח והוא מודה באשמה האם תחול עלי פרמיה בשנה הבאה?

האם חברת הביטוח שלי תחזיר לי את מלוא הסכום (יש לי תמונות ועדי ראיה להוכחת הנזק)

האם אני צריך לשלם השתתפות עצמית?

כבר חשבתי לרדת מהנושא, שהכסף יהיה לו לתרופות.

אבל כמו שאמרתי זה עיקרון ובמיוחד כשהוא מודה באשמה אבל לא מוכן לשאת בעלות התיקון.

תודה

מצד אחד הוא משאיר פתק, ובסדר איתך מהבחינה שהוא אומר - תתקן ואני אשלם, אין בעיה.

מצד שני, אתה אומר לעצמך, וואלה איזה כיף, ועכשיו יכול לבצע את הצביעה הכי יקרה שיכולה להיות, שלא בטוח שהיית עושה בעצמך, אם היית רוצה, מתוך הנחה שהוא ישלם את זה. עכשיו אני לא אומר שאתה לא צודק. אני מניח תזה שאחר כך גורמת לאנשים לחשוב פעמיים אם כדאי להם להשאיר פתק.

פשוט, מה שהיית צריך לעשות, זה לתאם איתו את המחיר לפני ואני מדגיש לפני ביצוע הצביעה.

אתה יכול ללכת איתו לתביעות קטנות, אבל שוב שוב, למה לתת לאנשים אחר כך לחשוב פעמיים אם כדאי להשאיר פרטים או לא. ת'כלס, יכול היה לברוח והיית מחפש אותו.

פורסם

אתם שוב ושוב מפספסים את הנקודה שהוא לא עשה את הצביעה הכי יקרה שיכולה להיות. להפך.

הוא לא הלך למוסך המרכזי, אלא למוסך חיצוני רגיל. מה לעשות שלא לכולם יש חברים מוסכניקים שיכולים לעשות 50% הנחה.

אני זוכר שגם לי הייתה פגיעה דומה וגם לי אמרו שצריך לצבוע את כל הפגוש, רק שאני עשיתי את זה בקמור ויצא בסביבות ה1200 שקל, לפני מע"מ.

אז שהבחור שהשאיר פתק יגיד תודה שהוא לא הלך למוסך המרכזי (שזה הברירת מחדל) ושזה רק עלה 580. שיגיד תודה שאמיר בחור נחמד שלא דורש ממנו לשלם את מלוא הנזק (אובדן ימי עבודה וכו').

אני לא חושב שאי פעם תהיה לשירוקו הזאת כניסה למוסך שתעלה פחות מ580.

מה שכן, אני מסכים שהיה צריך לתאם מחיר מראש או לפחות להתקשר להגיד לו על ה580 האלה לפני הצביעה.

אבל ברגע שהוא אמר לאמיר לתקן ושהוא ישלם, הוא זה שלא תאם את המחיר.

פורסם
אכן עניין של עיקרון אתה ועקרונותיך אני ועקרונותי ואין לזה שום קשר לתבוסתנות

כי אם זה כך אני חושב שאתה גרידי שכסף חשוב לך יותר מכל דבר אחר בחיים. אז אמרתי.

ואם הבחור מצפצף על המכתב שלך, אז צריך בשם העיקרון ללכת לבית משפט ובית המשפט מיד יינתן לך את כל מה שביקשת ברשימה שלך. בולשיט בריבוע. ככל שהרשימה תהיה יותר גדולה השופט יקמוץ ידו יותר ויותר.

ובמקרה הזה לא ברור בכלל כי השופט יפסוק לטובתך. הפוגע לא נתן לך יד חופשית "לבזבז" את כספו.

מה הקשר בין זה לבין המשפט על קרן ההשתלמות והפנסיה רק לך הפתרונים. ובוא ספר לי איך ניתן לגלות טעויות בקרן השתלמות או בפנסיה,או מה סוג הטעויות הללו.

לא אמרתי להתקדם מעבר למכתב... לא מזיק לנסות כי זה לא צורך מאמץ יתר על המידה.

חוצמזה לדעתי אם תביא הצעה רשמית ממוסך מורשה של פי 3 , אז השופט יסתכל על זה אחרת לגמרי, אבל שוב - לא הייתי מגיע למצב של שופט, רק משתמש במכתב כזה כמנוף.

עובדה שזה הוכיח את עצמו בשני מקרים.

נתתי את הפנסיה כדוגמא ל"קטנות" שאין זמן להתעסק בהן.

גם גיליתי שהתעריף של הספק אינטרנט שלי עלה בלי שעודכנתי ועוד כמה דברים שלא התעסקתי בהם בגלל חוסר זמן,

אז מה ? לוותר לכולם ?

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

לא לוותר! בדיוק זה מה שחושב ההוא שהשאיר את הפתק!

בניגוד לדוגמאות הלא רלוונטיות שנתת, שבו כמה כסף לזכות או חובה ניתן להוכחה חד משמעית (הרי נחתם הסכם/חוזה מראש), הצד השני חושב שרוצים לקחת ממנו יותר כסף ממש שחשב על התיקון.

פורסם

אני ממליץ שתעלה לכאן את הפתק בכתב ידו, ואם יש כאן גרפולוג, הוא כנראה יוכל לומר לך אם ההוא מתכונן לשלם או לא, ועד כמה עקשן הוא.:-D

פורסם

אמיר,

אני חושב שעידן ואייל סיכמו את זה הכי יפה, רצף הפעלות הזה ,לטעמי ,יחזיר את הכסף.

מאחר ולא מדובר פה בכסף אלא בעיקרון, אז זה לא משנה, מקסימום יצאת בלי כלום.

את מירב הפרטים יש לך כבר, כל מה שחסרה, זו הצעה מפורטת לצביעת טומבון במוסך מורשה.

בן.

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?

• תוכן חדש...