Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5762 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 101
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
כמו שכתבו יש לך הכל כולל הודאה בכתב, לך עם זה לתביעות קטנות ותבע אותו ב:

580 ש"ח עבור התיקון

+

מספר שעות שהפסדת בעבודה כדי לחפש מוסך להכניס, להוציא וכו'

+

השכרת רכב במידה ושכרת, אם לא אז נסיעות במונית או מה שזה לא היה

+

יום עבודה שלך שאתה מבלה בבית המשפט איתו

+

ירידת ערך של הרכב על תיקון

+

אולי עוגמת נפש על הסירוב לתשלום

אולי תוסיף עוד משהו שלא חשבתי עליו

אם העיקרון חשוב לך והכסף פחות אז אתה תהנה מהתביעה הזאת. זה מה שאני הייתי עושה למי שהיה עושה לי ככה

מעכשיו אני בטוח שצריך להיות חרא במדינה הזאת. אם אדפוק- אברח. הגזמתם לגמרי.

אגב, דעתי היא שאם לא היה לרוחו לצבוע נקודתית הוא היה יכול לעדכן את הבחור שפגע ברכב.

אין מה לעשות, זה בסה"כ רכוש שנמצא במקום לא ממש סטרילי ותאונות קטנות מהסוג הזה הן בלתי נמנעות,

מבאס אבל לפחות קיבל מכתב התנצלות, הרוב גם את זה לא מקבלים

cla 250 amg 2014 חבל שלא עם ההנאה הנכונה :roll:

פורסם

חברים יש פה נקודה מפוספסת .כשה רכב חדש או כל רכב שהוא נמצא על הכביש ומישהו פגע בו בדרך כל שהיא ,הוא צריך לשאת בהוצאות של התיקון במה שצריך לתקן ,לא משנה אם זה 1 שקל או יותר ,לכן לעניות דעתי זה שהוא לא ברח זה לא אומר שהוא לא צריך לשלם את הנזק שלפי דעת מומחה יש לצבוע את הטמבון כולו. וזה מה שהנפגע עשה מה גם לא הלך לתקן בצמפיון וסיכן את האחריות שיש לו על הצבע ברכב לכן על הפוגע לשאת באחריות ולשלם לבעל הרכב את מה שמגיע לו . ואם לא מתכוון לשלם יצתרך לשלם הוצאות נוספות שיגרמו כתוצאה מהתביעה בבית המשפט בשביל זה יש תביעות קטנות .

פורסם

זה היה מזמן אבל זה בערך הסיפור:

מישהו שאינו מתגורר במקום עמד בכניסה לחניה קטנה וצפופה. איכשהו נדחקתי פנימה, ותוך-כדי המראה שלי נגעה בו קלות. בחינה קלה מקרוב הבהירה לי שככל הנראה הוא לא ידע על ה"נזק" עד סוף ימיו, מה גם שזה היה רכב (רנו, נדמה לי) ישן וזו הייתה השריטה ה-147 אם ספרתי טוב. ברור לי שאם לי היה קורה דבר כזה ברכב שהיה לי אז לא הייתי מתייחס, אם בכלל שם לב, והחלטתי ללכת כיוון שלהערכתי הייתי עשוי להפוך קרבן לניצול ללא סיבה. יצאתי אח"כ לראות את הנזק שוב והוא כבר לא היה שם. אני לא בטוח שלא נהגתי נכון.

המקרה המדובר הוא בהחלט שונה, כמובן, ואני לא חושב שפותח השרשור מנסה לנצל כאן מישהו, אבל אני מבין את המזיק, הוא רואה את עצתמו אחראי לנזק, לא לאובססיות שלך לרכב חדש שיישאר כזה לנצח. צריכה להיות איזושהי פשרה ביניכם, לדעתי.

מאמר חז"ל לסיום: לא חרבה ירושלים אלא מפני שהעמידו דבריהם על דין תורה. מה כ"כ גרוע בזה? - הכוונה היא שלא ידעו לוותר אלא דרשו את המגיע. (טוב, זה לא הארנק שלי...)

פורסם
בת"א ישנו המועדון "בית דני" ובו נותנים ארוכות צהריים וערב חינם. אוכל לתת לך את הכתובת בפרטי. אם תתמיד לבקר שם תוכל לחסוך הרבה יותר מ-250 ש"ח. ולקבל כסף ממני? לא נראה לי שאתה בין האלה הנדירים כמו הכוכבים בזריחה אשר משאירים פתקים.

אל תשפוט כי כן ביום ששברתי פנס למישהו באוטו השארתי פתק וכשקיבלתי את הקבלה (אפילו שהיא הייתה מהמוסך המרכזי ובטוח שהיה ניתן למצוא ביותר זול) שילמתי עד הגרוש האחרון בלי להוציא פיפס !

אז מי אתה שתשפוט אותי ?!

פורסם

לסיכום הדיון

יש כאלה שמבחינתם יקוב הדין את ההר ועל הבן אדם לשלם עד לאגורה האחרונה גם אם לשם כך צריך להגיע לבית המשפט העליון

ויש הסוברים כי קח מה הוא מוכן לשלם בטוב וסע לשלום, ביחוד עם הפרש הנזק הוא בסכום לא משמעותי.

ולכל אחד למילה משמעותי יש פירוש שונה לפי מצבו הכלכלי או הנפשי

ויש "פראייארים" כמוני שבשביל כמה מאות ש"ח מוותרים

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
אמיר אהלן!

מעצבן אותך?

לך תגיד את זה לשופט (לא יורד עלייך, מהנסיון בעבר פשוט), הוא יצחק לך בפרצוף ויגיד: התביעה נדחית.

בשביל 600 שקל תלך ותריב איתו? אמר 250 שקל גג?

אז תבחר:

לשלם בעצמך את כל הסכום, או להגיש לו חשבונית של 600 שקל ולהגיד: אוקי תשלם חצי.

יש נבלות בעולם, אפילו אוכפי/שומרי/ממציאי החוק הם נבלות, זה עוד לא אומר שיש מה לעשות נגד זה.

איזה גיבוב של שטויות. אם התביעה מגובה בהוכחות והתובע נראה אמין לבית המשפט, רוב הסיכויים שהשופט יציע לנתבע לשלם את ה=580 ש"ח ולהמנע מפסיקת הוצאות נוספות.

הבעיה היא שמר ישראלי יקבל את ההמלצה, ואז יצא מבית המשפט ובחניון י$%^ן את האוטו של התובע...

אינפיניטי M37X. יחידה בארץ. ו-BMW X1. לא יחידה בארץ. ו-MERCEDES SLC350 משנת 1973 כמובן. והיו עוד המון...

פורסם

ברשותכם אתן דוגמא, הלכתי לעבוד באיזשהו מקום, סה"כ על יום העבודה היחיד שעבדתי שם הגיעו לי 180 ש"ח, ולא דרשתי אותם, החלקתי את העניין, לא נורא. אותו דבר קרה לי בעוד מקום או 2 נוספים, לא קורה כלום אם לומדים לוותר.

סה"כ בסופו של דבר הבחירה היא של פותח השרשור, אבל בגדול ההצעה שלי היא לקחת מה שיש במקום לשבור את הראש עם מה שאין.

לומדים לוותר? אתה אפס! בגלל אנשים כמוך מעסיקים לא משלמים לעובדים. אני עבדתי שלושה ימים בתחנת דלק ולא קיבלתי כסף. חודש רדפתי אחרי המנהל שהבטיח אוטוטו הכסף נכנס לחשבון. לא קיבלתי שקל. שלחתי מכתב בדואר רשום עם אישור מסירה לחברה ודרשתי תשלום שכר על אותם שלושת ימי עבודה ופיצויים על חודש וחצי הלנת שכר. כל דרישותי לפי החוק לא יותר ולא פחות. קיבלתי משכורת רק עבור שלושת ימי עבודה בלי פיצויים כי אותה פקידה החליטה שמתדלק מושתן לא זכאי לפיצויים. אתה חושב שאני מוותר? אני אגרור אותם גם לבית הדין לעבודה. חוצפנים. אתה יודע על פי חוק הלנת שכר מינימום זו עבירה פלילית? החברה הזאת תשלם לי עד השקל אחרון.

בקשר לדיון, עכשיו אני מבין למה אף אחד לא מוכן להשאיר פתק במדינה. פותח הדיון הלך למוסך הכי יקר, הזמין את התיקון הכי מקיף בלי לשאול את הפוגע כמה הוא בכלל מוכן לשלם ועכשיו בהלם כאשר הוא לא מוכן לשלם. אם זה לא מספיק אתם דורשים ממנו ללכת לבית משפט, לתבוע ממנו את הכסף ובנוסף פיצויים. מדהים. עכשיו אני בחיים לא משאיר פתק. אני עוד אפול על אחד כזה שיחליט לעשוק אותי. שיצבע את הרכב מכספו.

פורסם

לכל אלו שמייעצים לתבוע/ללכת ראש בראש/ להיכנס בו... וכך הלאה,

תחשבו על האדם מהצד השני, אין הרבה כמוהו שמשאירים פרטים, ולכן גם לו מגיע הערכה, אין מה לעשות תאונות קורות, ואני בטוח שאם זה לא היה רכב חדש התגובות כלפי אותו אדם היו פחות מתלהמות .

אני רואה את הדברים כך, מה אנחנו נרוויח כאן בתור בני אדם? בתור תושבים? ואם נוציא ממנו עוד 100 שקל, ופעם באה שזה יקרה לו בשטעות הוא ישפשף רכב אחר, הוא אפילו לא יטרח להשאיר פתק.

וגם אני אוהב את הרכוש שלי ,שלא יהיה ספק,

אביב8)

פורסם
אוקסימורון מושלם.

סיטואציות שונות לחלוטין. החוק לא אומר שחייבים לקחת את הרכב למוסך הכי יקר, לבצע את התיקון הכי טוב וכל זה בלי לשאול את האדם השני שאולי היה מציע פיתרון אחר, זול יותר, המקובל על שני הצדדים. החוק כן אומר שעובד חייב לקבל שכר על שעות עבודה עד ה-9 בחודש וכל יום מעבר נחשב הלנת שכר הגוררת קנסות הקבועים בחוק.

פורסם

בקשר לדיון, עכשיו אני מבין למה אף אחד לא מוכן להשאיר פתק במדינה. פותח הדיון הלך למוסך הכי יקר, הזמין את התיקון הכי מקיף בלי לשאול את הפוגע כמה הוא בכלל מוכן לשלם ועכשיו בהלם כאשר הוא לא מוכן לשלם. אם זה לא מספיק אתם דורשים ממנו ללכת לבית משפט, לתבוע ממנו את הכסף ובנוסף פיצויים. מדהים. עכשיו אני בחיים לא משאיר פתק. אני עוד אפול על אחד כזה שיחליט לעשוק אותי. שיצבע את הרכב מכספו.

תגיד, אתה שמאי? ראית בכלל את הרכב? אתה מכיר אותי?

אז איך אתה מעיז לרשום את הדברים שרשמת אני לא מבין.

לידיעתך -

*המוסך שאליו הלכתי לא הכי יקר, נהפוכהו זה מוסך שהגעתי אליו דרך חבר (מוסך יקר זה ללכת למרכזי שם הייתי משלם 1500+)

*התיקון שעשיתי הוא בהמלצת בעל מקצוע מומחה, ממש לא הזמנתי ביוזמתי צביעה של כל הטמבון - יתרה מכך ששאלתי אם ניתן לצבוע נקודתית והובהר לי שזה לא מומלץ לאור הפגיעה. ואם כבר - גם לכנף היה נזק והוא כן תוקן נקודתית והיא לא נצבעה בשלמותה

*אם היית מכיר אותי, היית יודע שאני האחרון שמנסה להרוויח על גבם של אחרים או לעשוק מישהו.

כשלך ידפקו אוטו של 200 אלף שקל שאתה עובד קשה עבורם, נראה אותך מתפשר על תיקון כזה אחר, כי הפוגע הוא "אחד שמבין" והוא החליט שככה צריך לתקן.

שששששששששירוקו אדומה

פורסם
לסיכום הדיון

יש כאלה שמבחינתם יקוב הדין את ההר ועל הבן אדם לשלם עד לאגורה האחרונה גם אם לשם כך צריך להגיע לבית המשפט העליון

ויש הסוברים כי קח מה הוא מוכן לשלם בטוב וסע לשלום, ביחוד עם הפרש הנזק הוא בסכום לא משמעותי.

ולכל אחד למילה משמעותי יש פירוש שונה לפי מצבו הכלכלי או הנפשי

ויש "פראייארים" כמוני שבשביל כמה מאות ש"ח מוותרים

אני עם ישה בדעותיו.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם
לכל מי שמתלהם ותיכף ממליץ להגיש תביעה: צנסו את זה קודם, אחר כך תשיאו עצות.

המשמעות היא לבטל זמן על עיון באינטרנט איך מגישים תביעה קטנה, איך למלא טפסים, ללכת להגיש ולקוות שהכנתם הכל בצורה תקינה, לשלם אגרה, לחכות חודשים, לבזבז יום על דיון (שיכול להדחות ברגע האחרון), עו ד קצת כסך על חנייה בסביבה, ולהמר על הצגה נכונה שלכם, מתן תשובות במיידי, ועל החלטת השופט. וכל האנרגיה הנפשית שמושקעת בזה - פשוט בזבוז.

בדיונים כאלו אין סיכוי לקבל החזר הוצאות על אובדן עבודה ועגמת נפש (תבדקו פעם את ההגדרה המשפטית של עגמת נפש ואחר כך תחרטטו על זה).

בשביל 300 ש"ח - לא שווה. אל תהיה צודק - תהיה חכם. ככה זה, אפילו שזה נורא מרגיז. עדיף לקלל בשקט ולהמשיך עם חיוך.

פעם תלמדו שבית משפט עוסק במשפט ולא בצדק . יש הבדל ענק בין שניים אלו.

הי אמיר,

אני במקומך לוקח את הכסף שהבחור מציע ( הודעה מלאה באשמה).

בנוסף מקבל הצעת מחיר לצביעת הפגוש במוסך מרכזי (הימור שלי על 1500 ש"ח +).

לאחר מכן שולח לבחור מכתב בו אני דורש את שאר הכסף.

במידה ולא יישלם, תובע אותו בבית משפט לתביעות קטנות תוך שאני מוכיח לשופט מס' נק':

א. הבחור פגע ברכב חדש- צילום של הפגיעה.

ב. עלות התיקון במוסך המרכזי היא - 1500 ש"+-

ג. עלות תיקון במוסך מקומי- 580 ש"ח בלבד.

ד. הבחור מודה באשמה אך שילם רק 250 ש"ח כי זה מה שהתאים לו.

ה. מכתב דרישה על שאר הכסף ונסיון לפתור את העניין מחוץ לכתלי בהמ"ש

ו. תביעה על שאר הכסף + אקסטרות קטנות כגון נסיעות, הפסד יום עבודה ואגרה.

אין מה לעשות, צריך לקחת אחריות על כל הנזק ולא רק על מה שנראה לעין.

עידן

מה שאני הייתי עושה במקרה הזה (ועשיתי עבור מישהי במצב דומה וסכומים יותר גדולים) , מלבד להביא הצעת מחיר רשמית ממוסך מורשה שזה רעיון מצויין ,

זה שולח לפוגע בדואר רשום מכתב התרעה לפני תביעה ובו הייתי מפרט רשימה מנופחת (אך נכונה , המספרים לא מופלצים) של דברים שעליהם אני עומד לתבוע אותו.

1. תיקון - 580 ש"ח

2. מוניות הלוך חזור למוסך - 150 ש"ח

3. אובדן 2 ימי עבודה - אחד לתיקונים ואחד למשפט - 1000 ש"ח.

4. טלפונים - 50 ש"ח

5. דמי משפט (כמה שזה לא עולה, נניח 200ש"ח)

6. ירידת ערך - 1%

7. תוסיפו עוד דברים ככל העולה על רוחכם.

עכשיו 580 ש"ח לא נראה כזה נורא , נכון ? אני מבטיח לכם שהוא ישלם את הסכום בלי להתווכח.

בשורה התחתונה - מי שפגע לי ברכב לא יכול להיות שגם יחליט לתקן נקודתית ולהשאיר אותי עם צלקת לכל החיים בפגוש.

אני לא מסכים שטיפול נקודתי בפגוש מקצועי יותר מצביעה מלאה. ההבדל בין מקצועי ללא מקצועי הוא איזו צביעה מלאה עושים ובאיזו רמה, איזה חומרים מקשרים בין הפגוש לצבע , כמה שכבות בתנור , האם מפרקים את הפגוש מהרכב, איזו התאמת צבעים עושים , האם מפרקים גרילים פנימיים בפגוש וכו' וכו'...

ברכב הקודם בעקבות כמה חכמים שהחליטו לשפשף לי את הפגושים במספר מקומות , ביצעתי צביעה סופר יסודית (יום עבודה שלם ) והתוצאות מאוד מרשימות. תיקון נקודתי בחיים לא היה מתקרב לזה כי התאמת הצבע לא היתה מושלמת.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
תיקון נקודתי בחיים לא היה מתקרב לזה כי התאמת הצבע לא היתה מושלמת.

לא הייתי עושה צביעה יסודית לאחר כל שריטה, כי הרי השריטה הבאה תהיה כואבת יותר, והרי בפעם הבאה סביר להניח שלא ישאירו פתק :lol:

לא עדיף לצבור תריסר שריטות ואז לטפל בכולן?

לי קרה שיום אחד שכן פגע בכנף האחורי ונשארה מעיכה קטנה. יום אחר בחניון של סופר דפקו לי את הפגוש עם עגלת קניות. אחר כך עשו פתיחת דלת מכל הלב - הכל באותו איזור. לא טיפלתי ולא תיקנתי. ואז באה ה"תאונה הגדולה" כאשר שיפשפו לי את כל האיזור הפגוע מקודם, גם הדלת, גם הכנף האחורי וגם הפגוש. והכל תוקן במסגרת ה"תיקון הגדול" ולא נשאר זכר מכל העוולות הנ"ל (עד שיבוא החדשים)

אילו הייתי רץ ומתקן כל שריטה, לא רק הייתי מבזבז כספים לשווא, אלה גם זמן ועצבים. צריך לקבל זאת כעובדה - בישראל לא ניתן לשמור על רכב ללא פגיעות ולא יעזור כלום.

• תוכן חדש...