Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5761 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צריך גם לזכור שהוא היה מספיק נחמד כדי להשאיר פתק והרוב לא היו עושים את זה.

אני כן הייתי בא לקראתו, גם אם זה היה קצת דופק אותי. למרות שכנראה הבן אדם הזה כבר לא ישאיר פתקים...

• תגובות 101
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אז אתה אומר שזה שאדם ביצע את חובתו אומר שמגיע לו פרס ?

אדם מבוגר צריך לקבל אחריות על מעשיו, אני לא חושב שצריך פרס למי שעשה את חובתו האזרחית אלא נהפוך הוא : צריך לזמבר את כל הפוגעים ובורחים למיניהם.

דניאל, אם הכסף צומח לך על העצים ואתה מעדיף לנקוט בגישה התבוסתנית של : לא נוח לי לגבות את מה שמגיע לי , אז אני אתקפל ואספוג , אז זו זכותך.

קבל את זה שיש גם דיעות אחרות.

לפי מה שאני מכיר ורואה כל הזמן , ויתור יכול להפוך לדרך חיים . גם בדברים גדולים וגם בקטנים.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

לא בדיוק. לא פרס. לא אמרתי שאמיר צריך לבוא ולשלם לו על זה.

אני כן חושב שלאור המציאות בארץ, צריך לבוא לקראתו כדי לא לגרום לו לברוח בפעם הבאה.

נכון שזאת לא בעיה של אמיר, אבל... אנחנו מנהלים דיון כאן לא?

יכול להיות שהבן אדם לא ממש מבין ברכבים, רק היה לו רצון טוב לשלם על הנזק שהוא עשה. אין הרבה כאלה.

מסיבה כלשהי הוא החליט שאמיר עשה תיקון יקר. הם לא תאימו מחיר מראש ואינספור טעויות אחרות.

אני הייתי ממליץ לפתור את זה בצורה טובה ולהגיע לפשרה כלשהי למרות שאמיר צודק לחלוטין.

אין ספק שבמשפט אמיר יקבל את מלוא הכסף כי הצדק עימו,

רק שפעם באה כשידפקו לו את האוטו ולא ישאירו פתק הוא ישא בתוצאות.

מה רע בלדבר עם הבן אדם ולהגיד לו "שמע, התיקון זול מאוד. אתה יכול לבדוק את זה בכל מקום. אבל אם יעשה לך טוב לשלם 400 במקום 580 אז תשלם 400. לפחות היית מספיק ישר לשים פתק - תודה." ?

לא נראה לי סוף העולם.

ד"א ללכת ראש בראש עם אנשים לא תמיד מניב תוצאות טובות ואת זה למדתי בעבר הלא רחוק על בשרי.

תלך עם הבן אדם למשפט ותזכה במלוא הסכום. אחרי חודש תגלה מליון שריטות על הרכב שלך ותיקון שעולה במקרה הטוב כמה אלפים ולא תוכל להוכיח בחיים שזה הוא.

שווה את זה?

פורסם

אני מניח שזה היה במיקום מזדמן ולא בחניה של הבניין אחרת העניינים היו הרבה יותר פשוטים.

למה, מה זה משנה?

ובוא נניח לרגע שהבחור כן יודע איפה אמיר גר ואיפה אמיר חונה בד"כ.

פורסם

אפשר בהחלט להבין וגם לקבל ויתור במקרה כזה בשל סיבות של טירחה שאינה שווה את שכרה. מבחינה זו טועה אייל בהנחתו שמי שיוותר בקטן גם לא יעמוד על שלו בגדול. אבל ויתור בגלל פחד ?! נו באמת. קצת מטריד לחיות בעולם שמוכרחים להיות בו בסדר עם כולם פן יבולע לך.  

פורסם

אני לא מבין מה קשור כאן ויתור לעניין. רק ההתרוצצות של בעל הרכב סביב הסיפור הזה שווה פי כמה מההפרש בפיצוי שלא לדבר על המלחמות והעצבים.

שמעון תמיד היה חזק בלחיצות, עוד כשהיתה לו המאה שש ראלי היה עושה רכבות מטבריה לת"א.
- רזמל על שמעון פרס :-D
פורסם

לא אמרתי לוותר תקרא שוב את מה שכתבתי בהודעה המקורית כי אין לי כוח לכתוב את זה שוב :)

בשורה התחתונה הייתי מנסה להגיע איתו לפשרה.

פורסם

דניאל, אם הכסף צומח לך על העצים ואתה מעדיף לנקוט בגישה התבוסתנית של : לא נוח לי לגבות את מה שמגיע לי , אז אני אתקפל ואספוג , אז זו זכותך.

קבל את זה שיש גם דיעות אחרות.

לפי מה שאני מכיר ורואה כל הזמן , ויתור יכול להפוך לדרך חיים . גם בדברים גדולים וגם בקטנים.

תפסיק לחפור! הנקודה שלך הובהרה. הגישה שלך טרחנית וכוחנית כמו ששלי תבוסתנית ואת נתוחי האופי השאר לשיחות עם חבריך כי סבלנותי קצרה מאוד בתקופות של חגים.
פורסם

תראה, אני לא חושב שזה יעזור לך שתתבע אותו, רק יעוץ+ הכנת כתב אישום או איך שזה לא נקרא יעלה לך 400 ש"ח, אז מה הרווחת פה?

והזמן שילך לך/ימי עבודה שיתבזבזו על זה לא שווים לך את ה250 ש"ח הנוספים.

קובי

פורסם

אמיר,

כבעלים של שירוקו אני מבין לליבך

גם לי דפקו כבר פעמיים את השירוקו בחניה

בפעם האחרונה זה היה ג'יפ מוגבה עם וו גרירה, שנסע רוורס ועיקם לי את מכסה המנוע ושבר לי את הגריל - ולא השאיר לי פרטים

נזק שעלות התיקון שלו עולה על 10K ש"ח (אם כי לבינתיים לא תיקנתי אותו כי העיקום הוא די קטן)

תגיד, כמה אנשים אתה מכיר שמישהו דפק להם את האוטו והשאיר פרטים?

ובכן, אני אחד מאלה שדפק פעם רכב אחר בחניה והשאיר פרטים. ואת האמת - הצטערתי על כך בהמשך בשל התנהגות של הבעלים של הרכב שפגעתי בו.

לאחר שהשארתי את הפרטים התקשר אלי בעל הרכב, ומפני שלא רציתי לערב את הביטוח סיכמתי איתו שנקבל הצעת מחיר ואני אשלם את הנזק.

קיבלנו ממוסך רון (מרון עצמו) הצעת מחיר של כ- 800 ש"ח,

במקביל לכך הבחור פנה למוסך אחר ולטענתו קיבל הצעת מחיר (+ מרווח ביטחון שהוא החליט לקחת לעצמו) של 2500 ש"ח

שתבין - המקרה היה בשנת 2006 ומדובר פה על גורטאה דייהו רייסר שנת 92 שהייתה שווה פחות מ- 10K ש"ח

ובכן, מכיוון שהייתי על סף רכישת רכב חדש ויקר והנחת היעדר תביעות היתה חשובה לי. לא עירבתי את הביטוח ושילמתי לבחור את ה 2500 ש"ח שהוא ביקש.

לא עזר שום דבר והבחור התעקש לתקן את הרכב במוסך שלו (אין לי מושג אם הוא באמת תיקן את האוטו)

(מה גם שהיה מדובר פה בעו"ד שמבין שכל הקלפים לטובתו ובטח מכיר ומשתמש בכל השטיקים של ניפוח הוצאות ועלויות)

איני מכיר אותך אישית אבל קראתי כמה תגובות אחרות שלך בפורום ואתה עושה רושם של אדם רציני שקול והגיוני.

לדעתי, במקרה הזה בחרת להתנהג בצורה קרה ובלתי מתחשבת בנסיבות.

אומנם הצדק המשפטי איתך, אבל אתה לא סבור שיש גם גורם נוסף שלא שמת עליו את דעתך?

בן אדם שהיתה לו האופציה לברוח החליט להודות בנזק והשאיר לך את הפרטים (99.9% מהאנשים לא משאירים פרטים)

האם לא עשויה להיות סיבה לכך שהחליט להתהפך?

בימי סדום העתיקה הבן אדם הזה היה אפילו נספר ברשימת הצדיקים (ובכל זאת לא היו מצליחים למלא אותה ולהגיע ל 50..)

לדעתי הבן אדם הרגיש כמו שאני הרגשתי - שאתה מנסה לעשות עליו סיבוב!

יכול להיות שהיה משהו בדינמקה של הציפיות ושל אופי השיחה שהביא לכך.

במקום להכיר תודה למזל שפקד אותך (נפלת על הסיכוי של 0.001 - והשאירו לך פרטים) אתה מתלבט בכיוון של למצות בנחרצות ובקרירות את מלוא זכויותך המשפטיות.

הדבר הכי מגוכך בכל הנושא הזה הוא שהבחור שהשאיר לך את הפרטים יחרט בזכרונך כאדם בזוי ושפל בהרבה יותר, מאשר הנהג הבא שידפוק לך את הרכב ולא ישאיר לך פרטים (ותמיד יהיו כאלה).

• תוכן חדש...