רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,568 נושאים בפורום הזה
-
רשיון מונית
מאת 1shalom1- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 829 צפיות
תגידו אפשר להתחיל עם הבקשה לרשיון רכב ציבורי לפני שיש כבר רשיון שנתיים? כדי לחסוך בזמן
הודעה אחרונה מאת ישה, -
- 1 תגובות
- 703 צפיות
היום בבוקר עוקבתי לבדיקת רשיונות שיגרתית , עד כאן הכל בסדר. מה שמעצבן אותי הוא המיקום שבחר אותו שוטר גאון לעצור רכבים לבדיקת רשיונות . אותו השוטר העמיד את רכבו { גטה מוסבת } מתחת לגשר של מחלף קסם ועצר את הרכבים שנסעו מתחת לגשר על כביש 444 . באיזור זה של הכביש בשעות הבוקר התנועה כבדה יחסית ויותר מזה כאשר ישנו גל של רמזורים ירוקים התנועה שם נוסעת מהר. אני נסעתי בנתיב השמאלי כאשר מעט לפני בנתיב הימיני רכב שנינו מתקדמים במהירות של 70-80 קמ"ש בערך ואז לפתע קופץ השוטר לכביש ומחליט להוריד את שנינו לשוליים לבדיקת רשיונות .{ השוטר סימן לנו לעצור כאשר הוא עומד בתוך הנתיב הימני } מאחר ונותרו לנו מטרים ספורים עד לקצה מפרץ העצירה מתחת לגשר שנינו מצאנו את עצמנו מבצעים סט…
הודעה אחרונה מאת kobic9, -
VW פאסאט החדשה בפריז
מאת Guest Arco- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
http://auto.co.il/%D7%9B%D7%AA%D7%91%D7%94-25862-%D7%A4%D7%95%D7%9C%D7%A7%D7%A1%D7%95%D7%95%D7%92%D7%9F-%D7%A4%D7%90%D7%A1%D7%90%D7%98-%D7%94%D7%93%D7%95%D7%A8-%D7%94%D7%A9%D7%91%D7%99%D7%A2%D7%99-%D7%A0%D7%97%D7%A9%D7%A3.aspx לדעתי אם עבור ג'טה ופייטון העיצוב הזה הוא צעד קדימה, עבור הפאסאט זה צעד לאחור. ממש לא מרשים, במיוחד ליד המתחרות שלו..
הודעה אחרונה מאת tzvipper, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 13 תגובות
- 13.4 אלף צפיות
שלום לכולם . האם ניתן לכוון כך שהמראות יתקפלו אוטומטית בעת נעילת הרכב ? לא ע"י הכפתור ברכב . הרכב הוא טויוטה קורולה 2010 . נ.ב שאלה עבור חבר.
הודעה אחרונה מאת סאפיר, -
-
- 2 עוקבים
- 24 תגובות
- 5 אלף צפיות
ערב טוב לכולם ושנה טובה. אוקי אז זוהי כותרת המכתב שקיבלתי,שאומרת לי במילים בצבע אדמדמם שאני נדרש תוך חצי שנה לעשות את הקורס הזה.ושמשרד התחבורה רשאי לא לחדש לי רישיון,ואף זכאי לבצע את המבחן הזה כל חמש שנים. אציין שעברי בנהיגה הוא ללא דופי בלי העין הרע גם אין דוח חנייה. האם זה בסדר? או שנפלתי לעוד מס "עוונטה" של הממשל הנאור שלנו. מה גם שהדבר הזה לא בחינם וכלל לא מצויין במכתב.אלא,בשיחת טלפון עם נציגת שירות של"החברה הלאומית למניעת תאונות" או חרטה בסגנון,גבתה ממני טלפונית 158 שקלים,שהרווחתי ביושר,וטענה כי זה שומר לי מקום בכיתה.כוויכול קניתי בזה,שלושה ימים של שלוש שעות לכל יום,שבהם אקבל השתלמות בנהיגה,תאוריה וכיוצא בזה. אגב אם כבר משהו מתוק מהסיפור הזה,…
הודעה אחרונה מאת ישה, -
- 2 תגובות
- 991 צפיות
לפני עשור מבקר המדינה כתב דוח מקיף והאמת שאפו גדול על הממצאים שלו - ובפועל נאדה ! שום דבר ממה שדרש מבקר המדינה לא קרה בפועל, והוא נגע בכל הנק' הכואבות של האכיפה בארץ החל ממערכת משפט המסואבת ועד לשוטרים שמחפשים לאנכון בכבישים וגם בתחקור לא עלינו בתאונות http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3958199,00.html חבל שמישהו לא לקח לתשומת ליבו את הנושא הזה בייחוד עכשיו כש"מנסים" להלחם בתאונות
הודעה אחרונה מאת רוכב בודד, -
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
שימו לבל לכמות השרשורים העולים כאן בזמן האחרון עם סיפורי "כמעטים". דבר אחד משותף לכולם - פותח השרשור ברוב המקרים משתמש בטרמינולוגיה מסוג "לפתע הופיע רכב", "בא לי משום מקום", "לא ראיתי אותו במראות", "בלי לאותת הוא פתאום חתך אותי", "פתאום ראיתי". חבריי, על הכביש אין פתאום. למעשה למרות שאין לנו כל שליטה על מה יעשו הרכבים האחרים בכביש, עם קצת ניסיון והמון כוונה - ניתן כמעט בקלות אפילו לחזות כמעט כל מה שהולך לקרות. שימו לב שהנהגים המופתעים במרבית המקרים יהיו הצעירים, בעוד המבוגרים יהיו אלה שיגידו מה שאני אומר בערך. אינני מבוגר, גם לא צעיר כבר. בתחילת שנות ה-30. קיבלתי חינוך תעבורתי מוקפד ממורה הנהיגה שלי, שהיה עסוק בהרבה שיעורים בלהחדיר לי את מנטרת "תמיד צפה קדימה,…
הודעה אחרונה מאת SuperBamba, -
טיפים לליווי נהג חדש 1 2
מאת MikiR-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 15 תגובות
- 5.2 אלף צפיות
עומד בימים הקרובים לשמש מלווה לנהג שהוציא בשבוע שעבר רשיון. האמת שאני די חושש ואשמח לטיפים מכאלו שהתנסו. מומלץ קורס נהיגה מתקדם בשלב זה? חג שמח
הודעה אחרונה מאת SuperBamba, -
-
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שלום לכם, הייתי מעורב לפני כמה ימים בתאונה קלה, נכנסו ברכב שלי מאחורה והנהג שפגע ברכב לא מוכן לקחת אחריות ולהודות באשמה. יצרתי קשר עם החברת ביטוח, ורציתי לדעת מה אתם חושבים על העצות שהסוכן ביטוח נתן לי: דבר ראשון, אני צריך שמאי שיעריך את הנזק, ולאחר מכן אני צריך להכניס את הרכב למוסך (עם עדיפות למוסך בהסדר) ולתקן את הנזק. דבר שני, אני מפקסס לחברת ביטוח שלי את הקבלה מהמוסך, והם יוצרים קשר עם החברת ביטוח של הפוגע ומשכנעים אותם להודות באשמה ולא להגיע לבית משפט וכ'ו.. אלו הדברים הבסיסיים שאני חייב לבצע על פי דברי הסוכן ביטוח עוד לפני שהם בכלל יכולים ליצור קשר עם החברת ביטוח של הנהג הפוגע, נשמע הגיוני. הסוכן ביטוח העביר לי במייל רשימה ארוכה של שמאים,…
הודעה אחרונה מאת Acejin, -
- 2 תגובות
- 784 צפיות
שלום לכל חברי הפורום. ברצוני לרכוש סיאט לאון 1.8 טורבו 4X2, האם ישנו הבדל בין הגרסאות של שנת 2005 לשנת 2003 חוץ מהמגנזיום והמראות צד? הבדלים מכניים? תודה והמשך יום נעים.
הודעה אחרונה מאת igorok, -
- 2 תגובות
- 740 צפיות
שלום לכולם וערב טוב. ובכן לאחר בדיקה כללית ממוחשבת התגלו מספר בעיות אותן הייתי רוצה לתקן והייתי זקוק להתייעצות בקשר למחיר של מספר חלקים ברכב אותם אני מחליף. אז ככה:ברצוני להחליף את הקלאץ', לעשות כיוון פרונט, לתקן צלחות בבולמים קדמיים ותיקון נזילת שמן. כמה בערך יעלה התיקון של מה שציינתי? תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת bigman676, -
- 1 תגובות
- 761 צפיות
יש ברשותי את הלנסר דגם ספורט (כמובן שזה ספורט רק באיבזור ולא יותר). יש לי אפשרות להביא מפרוק (תואם לצבע שלי כמובן) מכסה מנוע תואם של איבו מאותו שנתון שעברה השבתה מצערת רציתי לדעת ניתן לעשות החלפה מכסה מול מכסה כמו ב GT של סובארו או שזה שונה במרכב ובכלל האם זה חוקי?
הודעה אחרונה מאת ליאור קלה, -
- 2 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום חברים , הצמיג שבק חיים , נסעתי לפנצ'ר מאכער הקרוב - וראה זה פלא , הנ"ל הרים גבות באומרו " מה המידה המשונה הזו?" הרמתי אף אני גבה , והמשכתי לבא שגם חזר על אותה תמיהה, וכן הלאה אצל עוד כמה. מה עושים מידת הצמיג היא 215/70/15
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- 5 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
שלום, ברשותי שירוקו 2.0T 2009 , לבנה. עכשיו אני מחפש כבר כמה זמן מקום שיכול להוסיף לי את הפס האדום מקדימה כמו הGTI וב R . איפה אני יכול לעשות את זה ? תודה, דוד.
הודעה אחרונה מאת dan22, -
שלום לחברי הפורום, אני צריך את עזרתכם בנוגע לרכב שנת 1997 אשר גמר את חייו וההשקעה בלתקן אותו לא משתלמת. בעקרון האוטו חונה ברחוב ואני מעוניין להיפטר ממנו. אם אשאיר אותו לחנות ברחוב אזי העיריה תשלח מכתבים ותגרור לחנין שבו אצטרך כנראה לשלם קנס ודמי אחזקה. גריטה לא אפשרית כי האוטו בן פחות מ 15 שנה. הבנתי שיש אפשרות למכור את האוטו לפירוק אך לא הבנתי מה הנוהל כאן והיכן מוצאים מקום כזה (באיזור המרכז). האם צריך להעביר בעלות ? האם יש פרוצדורה במשרד הרישוי (לא מצאתי כלום באתר שלהם) ? אודה לכל מידע ! מוני
הודעה אחרונה מאת ישה, -
-
- אחראי פורום
- 21 תגובות
- 6.5 אלף צפיות
שלום לכולם, לאחרונה נפלה בחלקי ההזדמנות לבלות תקופה קצרה עם שתי המכוניות שבכותרת, וחשבתי שמן הראוי לחלוק את החוויה עם חברי הפורום, למען אלה מכם שישקלו בשנים הקרובות קניה בסגמנט הסופרמיני. אם נסתכל על השינוי שעבר על הקטגוריה בעשור האחרון, נראה כמה מגמות ברורות. המכוניות הקטנות של היום פונות פחות מבעבר לצעירים ופנסיונרים, ויותר למשפחות בתחילת דרכן ואנשים המתניידים לבד בדרך קבע. השאיפה ליצור רכב "מתנהג" מפנה מקום לצורך בהתנהגות נייטרלית ובטוחה, המושגת ע"י רכב ידידותי יותר למשתמש ומגובה בציוד מתוחכם (וכבד). עם עליית מחירי הדלק והתרחבות קהל היעד, נרשם גם שיפור משמעותי באבזור ובאיכות ההרכבה של המכוניות הקטנות. לבסוף, אל כל אלה התווספו גם הנושאים הסביבתיים שעלו זה …
הודעה אחרונה מאת Derish, -
-
- 1 תגובות
- 685 צפיות
אני נהג חדש ליפני 3 חודשים הוצאתי רישיון עכשיו על הרישיון כתוב דרוש מלווה עד 4/10 השאלה שלי זה מתי הוא יגמר ב3/10 ב12 בלילה או ב 4/10 ב 12?? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת נהגת שודים, -
- 3 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
בשיטוטיי באיביי נתקלתי במכשיר שבודק את רמת האלכוהול בדם בBAC. המכשיר עצמו זול מאוד (7-9 דולר) ומפה עולה השאלה- אמין? התוצאות יהיו דומות\זהות לתוצאות בינשוף? הנה לדוגמא שני מכשירים: http://cgi.ebay.com/BAC-Digital-Breathalyzer-Alcohol-Tester-LCD-Display-/120617061546?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item1c15564caa http://cgi.ebay.com/Digital-Breath-Alcohol-BAC-Tester-Breathalyzer-Keychain-/160458850388?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item255c17c054 כמו כן חיפשתי בפורום על דברים דומים, ובמה שמצאתי היה מדובר על מכשירים פשוטים יותר עם ה3 נורות, ופה כמו שניתן לראות יש צג שמראה כמות מדויקת של אלכוהול. תודה רבה ושבוע טוב
הודעה אחרונה מאת thestig3, -
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שלום, עד עכשיו שטפתי את הרכב לבד, אבל לאחר שעברתי דירה אין לי כל כך תנאים לעשות את זה יותר. לקח לי זמן להשלים עם העובדה שאצטרך למסור את הרכב לשטיפת רכב, עכשיו נשאר רק לבחור את המקום תוכלו להמליץ לי על שטיפת רכב באיזור ת"א / ראשל"צ שבה עושים עבודה יסודית, משתמשים בחומרים איכותיים, וכו'. אני מעדיף אפילו לשלם קצת יותר, העיקר שלא ייגרם נזק לרכב. תודה
הודעה אחרונה מאת xbox12341, -
- 1 תגובות
- 787 צפיות
שלום לכולם. ובכן אז שאלתי היא כזאת- אחרי בדיקה כללית ממוחשבת של הרכב שלי (פיאט בראבה 96 מנוע 1.4) ברצוני להחליף- קלאץ', בולמים קדמיים+תפוחים וגומיות, כיוון פרונט, תיקון נזילת שמן, סטארטר+פלאגים ובדיקת גיר. בערך כמה כל זה אמור לעלות לי? תודה לעונים. שבוע טוב .
הודעה אחרונה מאת Fitch, -
היום בסביבות השעה 14:30 בדרך חזרה הביתה כולי מאושר עם הקניות שעשיתי בפיט סטופ, הייתי על איילון דרום כ2 קילומטר לפני מחלף וולפסון. למי שמכיר את הכביש יודע שכדי להמשיך לאשדוד צריך להשתלב לשמאלי או פשוט להישאר בו וכדי לנסוע לירושלים נשאר בימני. אני הייתי בנתיב הימני בצד השמאלי של הכביש שמוביל לאשדוד, נהגתי על מהירות 100 קמ''ש פחות או יותר, ולפתע משום מקום התפרצה כמו מטורפת נהגת בג'יפ חדש כלשהו, אני נאלצתי לבלום בלימת חירום והabs פעלו, והייתי חייב לחתוך שמאלה כדי לא להימעך עליה וכתוצאה מכך אני חתכתי את הרכב שמשמאלי, במזל גדול ובנס איכשהו לא קרה כלום לאף אחד. באותו רגע ממש איבדתי את העצבים וחשבתי כבר להיכנס בה בכוח עם הרכב ולהעיף אותה לתוך הגדר הפרדה, כמובן שזאת רק פנטזיה שה…
הודעה אחרונה מאת Fitch, -
תראו איך כעס יכול להעביר אדם על דעתו
הודעה אחרונה מאת ceyal, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
אז ככה לחבר שלי יש סובארו gt והוא אמר לי שבמהירות גובה יש לו ניתוקי מנוע מה זות אומרת ניתוקי מנוע וגם בסרטון של ken block הוא אמר שיש ניתוקי מנוע אני רוצה להבין מה זות אומרת ניתוקי מנוע איך זה קורה במהיריות גבוהות תודה מראש
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
רשיון למשאית
מאת Sunxes- 1 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
שלום לכולם! אני חדש פה ובכלל בתחום ה4 גלגלי.. הייתי באופנועים שנים ולא חשבתי על רכבים בכלל. אני בן 18 עם רשיון C1.. עכשיו הבנתי שמי שיש לו רשיון C1 לא מוגבל בהסעת שני נוסעים אפילו אם הוא נהג חדש. הכוונה שאני יכול למלא את הרכב ולסוע. זה נכון? מישהו יכול להסביר לי את הנושא בפירוט? חיפשתי המון מידע על נהגים חדשים עם רשיון C1 אבל לא מצאתי תשובה בנושא הזה.. אשמח לעזרה! תודה.
הודעה אחרונה מאת Jacknife, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 23 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
אובכן, כמו שאבא שלי הרגיל אותי, לפני כל נסיעה, תפתח את תא המנוע, תבדוק מפלס שמן, מי ראדיאטור וכדומה.. אובכן כפי שהנכם יודעים ברכבים חדשים, אין גישה להרבה דברים, הכל "סגור" בפלסטיקים. וזה בעצם 2 הדברים היחידים שאני יכול לבדוק. זה בסדר?, צריך לבדוק עוד משהו לפני נסיעה? כמובן שאחריי שהכל תקין אני מתניע את הרכב ומביא לו 5 דקות להתחמם ורק אז אני נוסע. תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת אומי5, -
-
- 0 תגובות
- 740 צפיות
כתבה שפורסמה במעריב על ההתנהלות הכושלת של משרד התחבורה ועל המלחמה הכושלת בתאונות הדרכים. "תאונות הדרכים גובות יותר קורבנות מכל מלחמות ישראל, אך לנוכח תפקוד הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים - נדמה שלאיש לא אכפת. שר שמסרב לקבל החלטות ואפילו לא ממנה מנכ"ל לרשות. יו"ר חסר רקע מקצועי שכופה השקפתו על המומחים. אובדן עשרות מיליונים המיועדים למלחמה בתאונות בגלל בירוקרטיה. ונטישת רבע מהעובדים המקצועיים. הרשות לבטיחות בדרכים מתפוררת - והתאונות שוב בעלייה " קישור לכתבה המלאה : http://www.nrg.co.il/online/16/ART2/162/031.html?hp=16&loc=9&tmp=1438
הודעה אחרונה מאת Wonka, -
- 10 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
http://www.reuters.com/article/idCNN0126717220101001?rpc=44 [טבלה עליונה - חודש 09/10; טבלה תחתונה - מתחילת שנת 2010] הנתונים האחרונים על מכירות רכב בארה"ב מצביעים על כמה דברים מעניינים: 1. יונדאי וקיה הפכו למותג מאוד משמעותי בשוק הרכב האמריקאי, וזאת למרות שבמחיר שווה לכל נפש ניתן לרכוש שם מכל טוב הארץ. 2. מזדה הוא מותג לא משמעותי (מקום 12). מחדד את ההישג של דלק מוטורס בהחדרת המותג לשוק הישראלי. 3. אאודי משתרכת הרבה מאחרי BMW ו- מרצדס. 4. מיצובישי הוא מותג זניח, וכך גם סוזוקי. 5. להיכן נעלמה וולוו? אני מניח שהיא לא משולבת בנתוני פורד, כי המותג נמכר בתחילת השנה.
הודעה אחרונה מאת ETAA, -
בפולקסוואגן חושפים היום פרטים ראשונים אודות הדור הבא, והשביעי במספר של הפאסאט. עם רשימת אבזור ומערכות אלקטרוניות ארוכה ומרשימה, מבטיחים בפולקסוואגן שגם הדור הנוכחי יהיה פורץ דרך. פולקסוואגן פאסאט חדשה
הודעה אחרונה מאת יוסי פרנקוס, -
- 7 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום חברים. אני מעוניין לשתף אתכם במשהו מוזר והאמת גם דיי מלחיץ שקרה לי. היום, במהלך פנייה שמאלה אני רואה בן אדם שעומד על הכביש אבל לא מתכוון לעבור מפאת ומהכיוון השני לא נתנו לו לעבור. דווקא כשאני החלטתי לעבור הוא החליט להתפרץ לי לכביש ולא הספקתי לבלום על מנת לתת לו לעבור ועקפתי אותו. מכיוון והכביש הוא דו סטרי המשכתי מעט קדימה (כדי לא לחסום את התנועה), עצרתי על מנת להתנצל ושלהבא לא יתפרץ כך לכביש. הדבר לא קרה, לא דיברנו ושמתי לב שהוא כותב משהו על פתק, ואני כמעט בטוח שהוא רשם את מספר הרכב שלי. למישהו יש מושג מה בדיוק אותו אדם יכול לעשות עם מספר הרכב שלי והמידע שברשותו? יש להדגיש שהוא התפרץ לכביש והוא לא עמד על המדרכה! תודה לעוזרים. שבת שלום.
הודעה אחרונה מאת Derish, -
- עוקב אחד
- 23 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
http://lambocars.com/new/first_lamborghini_teaser_for_the_2010_paris_motor_show.html מחיר התחלתי משוער 450,000$
הודעה אחרונה מאת Civic_Coupe,
-
מי מחובר 18 משתמשים רשומים, 10 אנונימיים, 261 אורחים (הצג רשימה מלאה)