רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,568 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
שלום! רכשתי הונדה סוויק דור 1 או הונדה שפיץ (תקראו לזה איך שתרצו) הרכב מודל 90 ותוצרת ארצות הברית!!. 1. איך זה יכול להיות שרכב הזה מגיע ללא חלונות חשמל בכלל? גם לא מקדימה!! בכל ההונדות האלה יש 4 חלנות חשמל!!! וגם בכלל בכל רכב משפחתי משנת 90 יש כבר לפחות 2 חלונות חשמל! 2. במפרט של לוח יד 2 רשום שהרכב מגיע עם 4 חלונות חשמל+2 כריות אוויר?! http://pricelist.yad2.co.il/cardetails_n.php?SubModelID=21838&Year=1990 3. האם כל דגמים אלה מיוצרים בארה"ב? ומה ההבדל בין רכב שמיוצר ביפן לרכב תוצרת ארה"ב? 4. מישהו יודע בערך מה הצריכה שלה? רכב 1600 אוטומט
הודעה אחרונה מאת ferrari test driver, -
-
- 1 תגובות
- 824 צפיות
שלום, הייתי רוצה להעזר בכם ולייעץ לי איך עלי לפעול בהתאם למה שקרה. לפני כשנה נאמר לי במוסך שהלך הגיר (הגיר אוטומטי), לפי המלצתם שיפצתי את הגיר. לאחר כ11 חודשים (חודש לפני תום האחריות על הגיר) נדלקה נורת ביקורת של חיישן הגיר. המוסכניק אמר שעלי להחליף את החיישן, עלות חיישן חדש לפי מה שאמר הוא מעל 2000 ש"ח הוא המליץ לי להתקין חיישן מפירוק וכך עשיתי. לאחר כחודש שוב נדלקה נורת הביקורת של הגיר, לדברי המוסכניק החיישן לא היה תקין כנראה והציע לי לחפש חיישן נוסף והחלטתי להתקין חיישן חדש עם תוספת תשלום, סה"כ שילמתי כ2400 ש"ח. לאחר כפחות מחודש שוב נדלקה הנורה והפעם הגיר הפסיק להעביר הילוכים, לדברי המוסך נכנסו מים לגיר מהקולר ולכן אין אחריות על הנזק שנגרם לגיר. הייתי רוצה לדעת ה…
הודעה אחרונה מאת רועי צוקרמן, -
מהו רכב החלומות שלכם? 1 2 3 4 6
מאת בעל ג'ימני-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 79 תגובות
- 8.9 אלף צפיות
נניח ובחשבון הבנק שלכם היה אין סוף כסף (לכולנו מותר לחלום לא?) איזה רכב הייתם קונים? תכתבו רכב אחד בלבד (בלי "אני מעדיף זה וזה על זה", יש לכם את כל הכסף שבעולם, זוכרים?) אל תכתבו לי "BMW יותר ממרצדס" וכ'ו, רק איזה רכב, הכי הכי הייתם רוצים וקונים, אם היה לכם תקציב בלתי נגמר? יותר חשוב מהכל זו הסיבה, חשוב שתכתבו, למה בחרתם דווקא ברכב שתכתבו? מה כל כך מיוחד ברכב הזה?
הודעה אחרונה מאת volde, -
-
דלקן של דלק - כדאי? 1 2 3
מאת mikyl- 30 תגובות
- 9 אלף צפיות
היום התקשרה אלי סוכנת והציעה לי לעשות דלקן (עסקי) של דלק. ההנחה - 0.34 אג' לליטר. אני עושה 30K קמ' בשנה. עלות התקנה - 13 ש"ח. יש איזה שהיא סיבה לא לעשות?
הודעה אחרונה מאת ToMeR, -
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
קניתי את הלאנצ'יה ממישהו איך לומר ''פלצן'', הרכב היה רשום על נכה, ההעברת בעלות נעשתה במשרד הרישוי ומשהו שלא ידעתי לפני זה שרכב של נכה יש לו אגרת טסט נמוכה (25 ש''ח?) ושכאשר הרכב מחליף בעלים אז צריך לשלם את ההפרש בין הטסט המוזל הניתן לנכה לבין הטסט הרגיל וזה לזמן שנותר לטסט. אז יצא סה''כ 333 ש''ח (על ההעברת בעלות לא משלמים). הבנתי מהפקידה שאני אמור לשלם את זה ע''מ שפעם הבאה הם יוכלו להנות מההטבה, ושהמוכר צריך את הקבלה שזה שולם. לא משנה מה, איך ולמה, תקלים עם המוכר, חלקים שהיה אמור לתת לי ואני כל פעם שומע ממנו רק הבטחות (לא משהו רציני אחרת הייתי עושה לו בלגן) ובכללי תחושה דיי מגעילה מהמוכר אחרי קניית הרכב. אז עכשיו השאלה? מה תכלס העניין של האגרה הזאת שאני אמו…
הודעה אחרונה מאת system_x, -
- 5 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
שלום לכולם. אני והמשפחה עומדים בפני נסיעה לאיטליה ורציתי לדעת האם קיימת האפשרות שאני אנהג ברכב השכור שנשכור (ונשכור רכב, למשפחה יש בעיה להתנייד בתחבורה ציבורית) כשימלאו לי 19 (בערך יומיים לפני הטיול המדובר) ואם כן באיזה סוכנויות השכרה זה אפשרי ואיזה מהן מומלצות. תודה מראש (:
הודעה אחרונה מאת Civic_Coupe, -
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 12.9 אלף צפיות
אשמח לקבל קצת פרטים על הרישיון כגון: 1- סוגי הרישיון? 2-מחיר? 3-האם זה רק קורס או גם יש טסט? 4-כמה זמן לוקח כל התהליך? 5- לאשדודים, היכן אפשר לעשות באיזור אשדוד? והאם תיהייה בעיה למצוא עבודה עם הרישיון או שיש לזה ביקוש?
הודעה אחרונה מאת Derish, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 797 צפיות
לפני חודשיים קניתי רכב (פיאט אונו ) קניתי אותה בלי טסט , ועכשיו אני מחפש את הבנאדם שקניתי ממנו לעביר אותה טסט סוף סוף , ואני לא מוצא את בנאדם . מה אני יכול לעשות במצב הזה ? דחוף עזרה תודה לכולם !
- 0 תגובות
- 823 צפיות
ראיתי את הרכב פולקסווגאן חדשה , מה שמוזר בה ראיתי את המספר רישוי שלה מאחורה צבע לבן עם חצי נוף שרשום בה YBE ומספר ... ובקדימה אין לה מספר רישוי מה זה יכול להיות ? זה לא כמו ערבים ברשות פלסטינאית שמופיע להם ככה רק את המספר וצבע לבן בלבד .. מה שלמדתי פה את כל הדברים שרשמו שCD זה של אום או שגרירות...
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
תגידו לי רגע איך עושים את החריקה החזקה הזאת שרמזור אדום מתחלף לירוק ? אני מתכוון שכולם עומדים ברמזור האדום ואז שזה מתחלף עושים את החריקה
הודעה אחרונה מאת sronis, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 14 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום, נכשלתי בטסט על זיהום אויר. האם אני יכול לנסות שוב במכון אחר או שאני מחוייב לאותו מכון אליו ניגשתי?
הודעה אחרונה מאת wil, -
-
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3419265,00.html?dcRef=ynet כתבה מכלכליסט על הסיפורים מאחורי הסמלים המפורסמים של המכוניות. תהנו
הודעה אחרונה מאת שביט, -
אהלן , ייבאתי רכב לארץ מסוג פורד מוסטאנג 2009 . הגשתי בקשה לרשיון יבוא והכל, אך קיבלתי סירוב לרשיון בשל הטענה כי הרכב לא מצויד בפנסים חזית אסימטריים. משרד התחבורה טוען כי אין לרכב זה ולא יוצרו מעולם פנסי חזית אסימטריים התואמים את הדרישות בארץ. כששאלתי אותם לגבי הרכבים שהם כבר אישרו, הם אמרו שזה הייתה טעות שלהם , ולא ניתן לקבל יותר אישורי יבוא לדגם זה אלא אם יימצא פיתרון מתאים. כעת אני מנסה לעיין בתקנות משרד התחבורה לגבי הפנסים והם דורשים כדלקמן: http://www.mot.gov.il/wps/pdf/HE_RECHEV/M1VehicleImportInformation.pdf עכשיו אני יודע שיש פה כמה חבר'ה שייבאו פנסים לארץ והתקינו אותם על הרכב וקצת מבינים בנושא. חיפשתי ברשת פנסים שעונים ע…
הודעה אחרונה מאת derfler, -
- 0 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
רכשתי 2 רצועות לדים וברצוני לחבר אותם. יש לי מפסק בו יש 2 יצאות, וברצועות יש גם 2. איך אני אמור לחבר הכול ביחד? תודה.
הודעה אחרונה מאת DrDooM, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 682 צפיות
יש ברשותי רכב מיושן (20+) בעל טסט. מהם החוקים והפרוצדורות להשבית את הרכב ולקבל כסף מהמדינה?
הודעה אחרונה מאת ישה, -
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 6 אלף צפיות
שלום. בקרוב אני ניגש לטסט ראשון ורציתי לדעת איך ניתן להימנע מלחץ מיותר בעת הטסט? קראתי עשרות מאמרים בנושא, אבל אף אחד מהם לא היה אפקטיבי(כולם אומרים תכניס לעצמך לראש שאתה עובר ותהיה רגוע - אני אומר לעצמי שהכל טוב ואני אעבור אבל זה לא עוזר) ואפילו עכשיו, כאשר עדיין לא ניגשתי לטסט - אני לחוץ מן הנושא. אני נוהג בצורה מאוד טובה יחסית לניסיון האפסי שלי, אך כאשר אני נוהג עם מישהו אחר שהוא לא המורה שלי(לדוגמה מורה אחר בטסט פנימי) - אני נלחץ מאוד וממש מקבע את המחשבה שלי ולא שם למה שהולך מסביבי(תמרורים, סימון בכביש וכד'). אני באמת רוצה לעבור טסט ראשון, אבל הכיצד?
הודעה אחרונה מאת SuperBamba, -
- 4 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
כן, אני יודע שלא נהוג לפתוח שרשורים כאלו, אבל זה רכב שנראה די מיוחד למראה. (וגם מכיוון שאני לא יכול לפתוח שרשור באופטופיק...) ואני אנצל את ההזדמנות להעלות עוד תמונות מיוון. 1+2. מי אמר שאי אפשר "לשפר" סוזוקי בלנו? 3. מזארטי "זרוקה" באמצע הרחוב. (לא, לא היו הרבה כאלו ביוון.) 4. יונדאי קופה. מסתבר שיש כאלו גם ישנות. 5. 500 אבארט. 6+7. צילום המכונית, שכל מה שהבנתי שכתוב על הסמל זה TVR והיא מאנגליה (הגה ימני). בחיפוש באינטרנט, ראיתי את המכונית, אבל אף פעם לא שמעתי על החברה המייצרת. כמה דברים שאני ראיתי ביוון: - באיזורי ההרים, הם מעדיפים להשתמש ברכבי 4X4 כמו טיוטה ומיצובישי. (הטנדרים, לא הג'יפים.) - בערים הקטנות יותר, הרבה מהמכוניות עברו שיפורים. (…
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
חברים מה אתם אומרים על ציגים של west lake?
הודעה אחרונה מאת Style, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
קיבלתי מתנה מההורים שלי ליום הולדת 18 - 600 שקל (בזיכוי) לאוטו דיפו. יש לי מיצובישי סופר לנסר 97' GLI אחרי אוברול רציני- בקיצור אוטו מצויין עכשיו השאלה- מה כדאי לקנות?(אני יודע שזה נשמע טיפה דפוק אבל תסלחו לי.. D:)
הודעה אחרונה מאת mitsugli, -
-
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 857 צפיות
שלום לכולם, אנחנו חדשים בתחום, מחפשים רכב פרטי. היום בדקנו רכב מיצבושי לנסר קלאסיק שנת 2000. הוא עשה 120000 קמ"ש והבחור רוצה עליו 21,500 ש"ח. לקחנו אותו לדינמומטר בתלפיות, וקיבלנו דו"ח מפורט (תמורת 500 ש"ח), אבל אין לנו מושג מה חמור בו ומה סתם כסת"ח. שמענו שאתם בפורום מומחים לעזרה (וגם לרכב..) אז נשמח אם למישהו יש תובנות\עצות\אזהרות: 1. מנוע\מערכות קרור\מערכת דלק\מערכת הצתה- לחץ שמן לפי נורית תקין, רעש יתר תזמון שסתמים, רעשים מגלגלות מנוע ורצועות, בלאי גבוה מס' רב של קמ"ש רשום, לבדוק תזמון טימינג, לבדוק צריכת שמן בנסיעה, מכסה מצנן פגום,קרוזיה בצינורות ואביזרי קרור, טיפול במערכת קרור, נוזל קרור 2. מערכת פליטה- תקין 3 סרן קדמי ומערכת היגוי- לבדוק\לתקן זו…
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אררר טוב אחרי שניסיתי לפרסם וזה לא הלך משום מה אז פעם שניה, טוב אז היום אחרי שחזרתי מהעבודה הממטרות עבדו והרטיבו את הכביש זה לא מנע ממני להכנס לכיכר במהירות של 50+-, כתוצאה מכך החלקתי אבל הצלחתי להשתלט על הרכב באורח נס. מצ"ב שרטוט שאליו יצורף הסבר: 1. כניסה לכיכר המשולש מסמן את אחורי הרכב. 2. מהלך הפניה בסיבוב מעט יותר גדול, הרכב זורק זנב בצורה אכזרית וקרוב להשלים ספין של 180 מעלות, יללת צמיגים נשמעת באוויר, בצעד נואש מלטף את דוושת הגז ושובר הגה שמאלה. 3. קרוב לכדי מטר מן האי תנועה ועליה עליו שובר ימינה את ההגה ולוחץ על דוושת הבלם בעוצמה שמפעילה את הABS האוטו נעצר לחלוטין חצי מטר מן המדרכה. 4. מעביר להילוך אחורי מחלץ את עצמי מן הסיטואציה שהלמה בי די ק…
הודעה אחרונה מאת SmartCoupe, -
שלמה שמלצר , שקיבל לאחרונה את הזיכיון לשמש כיבואן אופל בישראל , מכריז באופטימיות שחצנית כי תוך חמש שנים אופל יהפוך למותג השלישי הנמכר בישראל , לאחר מאזדה ויונדאי. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3962356,00.html מצד אחד , שמלצר לא טירון ולא פראייר בתחום הרכב , כך שלא כדאי אוטומטית לזלזל בהכרזותיו, אבל מצד שני אני ממש מתקשה להסכים עם תחזיתו המהפכנית. ומדוע ? עם ישראל , ביחוד בתחום הרכב , הוא שמרן ובעל דעות קדומות , וניזון משמועות ותדמיות. מי סופר את אופל ? דבר ראשון זה לא יפאני , או אפילו קוריאני. שנית , רכב שדבקה בו תדמית חוסר אמינות, ירידת ערך וסחירות ירודה, הגם ללא הצדקה אובייקטיבית , גורלו נחרץ. שלישית , תמהיל רכבי או…
הודעה אחרונה מאת ישה, -
- 3 תגובות
- 740 צפיות
שלום אני בן 18 וחשבתי לקנות אוטו ועברתי רישיון ויש לי נהג חדש ואני רוצה לקנות אוטו ורציתי לשאול איזה ביטוחים אני אמור לעשות ומה הפרוצדורה של כל זה וכמה כסף זה עלול לעלות תודה מראש לעוזרים
הודעה אחרונה מאת amir0145, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מה התנאים לגריטת רכב ישן האם אני יכול למסור לגריטה רכב שנת 1992 תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- 0 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום רב . ברשותי גי'פ טוסון ואני רוצה להסב אותו לגז . שאלתי האם יש בעיות של בלאי מואץ למנוע, לשסתומים . האם יש אגרת רישוי יקרה יותר . האם יש בעיה למכור את הרכב לאחר פירוק הערכה של ההנעה בגז . תודה על תשובות מהירות.
הודעה אחרונה מאת cohen144, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום, לפני מספר ימים התקנתי Laser Pro Park ברכב. היום נסעתי לראשונה מאז בחושך ולכן זו הפעם הראשונה שבה אני רואה את התופעה. הלד הירוק מהבהב במהלך הנסיעה כאילו חיבורי החשמל שלו רופפים. המכשיר לא מאתחל את עצמו בכל היבהוב (לא מצפצף כמו בהפעלה של הסוויצ') והלד לא הופך לאדום אלא מהבהב בצבע ירוק בלבד. גם בהתקרבות לעצם מלפנים המכשיר לא מראה סימני נפילת מתח. יש לציין שהוולנטיין מחובר ביחד ולא מראה סימני נפילת מתח לעולם. כמו כן המכשיר נבדק בזמן אמת ביום ההתקנה ונמצא עובד. אשמח לדעת האם אצל בעלי LPP נוספים התופעה מופיעה. תודה.
הודעה אחרונה מאת BILLABONG, -
- 4 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
שלום רב לכולם. ברשותי מאזדה 3,דגם הספיריט 2.0. רציתי לדעת איך בדיוק מאיצים נכון ברכב? זה הרכב האוטומט הראשון שלי, ברכבים הקודמים שהיו ידניים, גם במנוע קטן הרגשתי קצת כוח ועוצמה באופן יחסי, אך ברכב הנוכחי אני מרגיש מאין חוסר כוח. אז איך באמת מאיצים בצורה נכונה? ללחוץ עד הסוף? בהדרגה? אולי להעביר לטיפטרוניק? תודה רבה לעוזרים!
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 21 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
אתמול אני מקבל טלפון לעבודה, מהגן של הקטן "הילד חולה". יוצא הביתה, מביא את הילד, ומגיע הביתה מחנה את הניסאן בדיוק מאחורי הג'יפ (פאג'רו 97). נכנסים הביתה מתארגנים ופתאום שומע מבחוץ רעש של התנגשות קלה. יוצא החוצה ורואה משאית של מזרני סימונס עומדת כ 30 מטרים בהמשך הרחוב (חד סטרי), עוצרת ומייד ממשיכה לנסוע. מבט חטוף בניסאן - אני רואה את המראה מקופלת, והזכוכית על הרצפה. אוסף את הילד, מכניס אותו לרכב, ונוסע לאתר את המשאית הנמצאת בדיוק פניה אחת מביתי בהמשך הרחוב. אני בשיא הקריז, חושב על הנזק לניסאן, עוצר מאחורי המשאית, וניגש לנהג ולעובד שלו. הנהג (נ.ע. שמו המלא אצלי) כמובן מכחיש. "מי מכיר אותך?" "אין לך עדים", "לך חפש מי...". "תשמע", אני בשיא העצבים, "גם ראיתי אותך, ו…
הודעה אחרונה מאת oren99, -
-
- 4 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
קניתי a3 שעברה החלקה מאחורה ואני לא אוהב את זה, דומה לטויוטה שחורה, אני חייב להשיג את הסט של הסמלים שכוללים את הסמל של אאודי, את ה A3 שיושב מצד שמאל, ואת ה 2.0fsi שיושב בצד ימין, מישהו יודע על מקום שמוכר ככה את כל הסט? או אפילו חלק ממנו? במורשה רוצים 700 שקל רק על הסמל של אאודי, מצחיקים. ד"א, בהנחה שאשיג את הסמלים איך אני אמור להדביק אותם בצורה איכותית, חזקה, ושלא ישארו סימנים ?
הודעה אחרונה מאת nimnim, -
- 0 תגובות
- 706 צפיות
לא ידעתי איפה לפרסם.... יש לי דייהטסו שרייד שנת 98 עם מערכת נעילה מרכזית וחלונות חשמל. אני מחפש מנגון רק עם שלטי נוחות שואכל לפתוח את הנעילה המרכזית מרחוק. לא איכפת לי חלונות ואזעקה. מצאתי את זה בEBAY. רציתי את עזרתכם לדעת אם זה יתאים. אני מזכיר נעילה מרכזית יש כבר- רק מוח לשלטים ושלטים חסרים לי... http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Car-Remote-Central-Lock-Locking-Kit-Keyless-Entry-Y403-_W0QQcmdZViewItemQQhashZitem3a5eaa7bb8QQitemZ250696334264QQptZMotorsQ5fCarQ5fTruckQ5fPartsQ5fAccessories תודה!!!
הודעה אחרונה מאת Haim-B,
-
מי מחובר 28 משתמשים רשומים, 9 אנונימיים, 143 אורחים (הצג רשימה מלאה)