Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5755 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אם אתה שומה את זה ולא בפעם הראשונה , זאת אומרת שיש דברים בגו'

מעבר לזה באמת לאופלים שהגיעו בזמנו לארץ היה חם מידי והם לא תיפקדו כל כך טוב , וכל 40,000 קמ' היו צריכים

להחליף להם גומיות למובלים ,

אז שלא יעבדו עלינו !

ואני שמעתי שאחותך זונה :-Dולא בפעם הראשונה זאת אומרת שיש דברים בגו'

באיזה דגמים מדובר באיזה שנים הבה נשמע

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תגובות 91
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני לא יודע אם שלישיה, אבל חמישיה ראשונה בטוח.

כפי שכבר נכתב, הוא יכמור עשרות אלפי רכבים לליסינג. חסל סדר מזדה2 או I20, מהיום אצלו בצי בעיקר אופל קורסה. ואופל אסטרה במקום I30. הוא הרי יציע מחירים אטרקטיביים, כמו שהיבואן של מיצובישי מציע על הלנסר, ותראה לי את העובד שלא יסכים לקבל אופל כזו במקום איזה קרוז.

בנוסף, אני לא מבין למה אתם הולכים כ"כ רחוק. בסוף שנות ה- 90 תחילת שנות ה- 2000 אופל אסטרה היה רכב שנמכר טוב מאוד ונחשב מוצלח מאוד. רק עם כניסת היבוא של דייהולט מקוריאה, שכנראה רווחי מאוד עבור UMI, הם זנחו את שיווק אופל לטובת הגרוטאות.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
בסוף שנות ה- 90 תחילת שנות ה- 2000 אופל אסטרה היה רכב שנמכר טוב מאוד ונחשב מוצלח מאוד. רק עם כניסת היבוא של דייהולט מקוריאה, שכנראה רווחי מאוד עבור UMI, הם זנחו את שיווק אופל לטובת הגרוטאות.

בדיוק באותו שלב הם גם זנחו את הווקטרה B שנמכרה מצוין.

בווקטרה C הם כבר בכלל לא השקיעו מאמץ מכירה וכל מה שנמכר, נמכר בכח האנרציה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

עדיף שאופל ימשיכו למכור בארץ באותה כמות כמו עכשיו, תתארו לכם שאסטרות יהיו מפוזרות בארץ בכמות כמו של המאזדה 3 ואז כל הייחודיות של האוטו הזה תעלם.

תן חיוך הכל לטובה :-P

פורסם
כל הקדטים ,לא יודע כמה אופלים היה לך ?

כל הקדטים?

גם אלה מלפני מלחמת העולם השניה?

קדטA? קדטB? C? D?E? הנעה אחורית? הנעה קידמית?1000? 1100?1200?1300?1500?1600?1800?1700?1900?2000?

CIH? OHC? DOHC?OHV?

כל מגוון המנועים מהצגת הקדט ב 1936 ועד 1991 על כל עשרות הנפחים, 4 תצורות מנוע שונות , כולן סבלו ממובילים והיה להן חם בארץ?

לקדט 1600 היה חם!

אותו מנוע בקורסה או בווקטרה היה לו יותר קריר?

איפה טל שביט שנשזוף את עניינו בחתימה שלו?

פורסם

יש כמה נאמני אופל שנשארו משנותיה היפות פה, נותר לראות מה הכיוון של היבואן פורד או VW, האם יתמקד בדגמים משפחתיים מצומצמים לציי הרכב או יפרוס קשת גדולה של דגמים עם רמות גימור שונות ויביא גם דגמים ספורטיביים.

פורסם

אין צורך בנאמנים או "פריקים" של המותג.

תביא מוצר טוב ואיכותי (אחרי הכל, מדובר ביצרן גרמני שבגרמניה נחשב ללא פחות טוב מ VW), תתמחר אותו כראוי, בצע שיווק ופרסום אגרסיבי ומהר מאוד תראה הרבה אופלים על הכבישים.

אחרי הכל, כמה רכבים בכמה דגמים אוודי כבר מכרה בארץ לפני דור ה A?

את ה 100 הם מכרו פה בבודדים, את ה 80 הם הביאו בדגם בודד בלבד (מעבר אליו הגיעו משלוחים בודדים בכמויות מוגבלות כמו ה 102I), פתאום הגיע דור ה A, השקיעו בשיווק ובהרמת המותג ופתאום אנשים הוגים את השם אוודי באותה נשימה עם מרצדס וב.מ.וו (ללא כל הצדקה לטעמי האישי אבל נעזוב את זה כרגע).

פורסם

אני מסכים עם מה שאתה אומר, אבל כשמגיעים לבחור בין גולף, 308, סיוויק, קורולה או אסטרה הבדלים (מחיר, ביצועם ואבזור) לכאן או לכאן תמיד יש, נסיון טוב קודם ישחקו חלק גדול ברכישה. גם האסטרה הנוכחית היא רכב מצוין זה לא מפריע לה לא להימכר ולהתרסק בשוק יד 2.

פורסם

אבל זאת כבר סיבה שלא תלויה ברכב אלא ביבואן המהולל, במקצוענות שלו ובמחירי החלפים שלו.

אני אתן לך דוגמא אישית אני חובב אופל כבר שנים, אני מחפש כרגע לעסק רכב קטן, טורבו דיזל ושיהיה חסכוני בסביבות ה 20-25K ש"ח.

אני כנראה אלך על C3 אבל יש גם אופציה של קורסה שנראית אטרקטיבית ביותר (גם בביצועים, גם חיסכון וגם נראית לא רע) אבל עם נסיוני עם היבואן ועם כמות האקזמפלרים שיש בארץ, סביר להניח שגם אם תתן לי אחת במתנה אני אסרב בנימוס.

פורסם

כן - למנועי אופל משנות אמצע ה 80 היה חם בישראל .

דגמי המנוע הבעייתיים לישראל היו ה S בגרסת - 1.3S ו 1.6S יחס דחיסה גבוהה .

מנועי ה N , יחס דחיסה רגיל סבלו פחות מהבעיה , אבל בהמשך גם בהם החלו בעיות עקב בלאי מהיר התייבשות גומיות וקרעים .

הרכבים היו מצלצלים עקב חום ראש גבוהה , אטמי ראש היו נפרצים , ועם התקנות מזגנים בישראל בכלל היו בעיות .

( היבואן היה מתקין את המזגנים בארץ , עקב מיסוי יותר נמוך )

בתחילה ניסו להתקין אטם ראש מחוזק , אח"כ אטמים יותר עבים ( בעצם הורידו את יחס הדחיסה ,ואת כוח המנוע )

רק בשלבים מאוחרים זיהו כי הבעיה היא חום יתר בשל האקלים והמזגנים שהותקנו בארץ - רכבים אשר הגיעו מהיצרן עם מזגן

לא סבלו מהבעיה , היה להם מאוורר נוסף , או פתיחה כפולה של מאוורר המנוע .

הוסיפו מאוורר נוסף של SPAL לרדיאטור , ועדיין היו בעיות .

רק כאשר הרכבים סיימו אחריות יצרן ופנו למוסכים מורשים רגילים , הבעיה נפתרה .

החליפו את טרמוסטט המנוע ל 82-87 מעלות ואת יוניט החום של פתיחת המאוורר רדיאטור ל 87-92 מעלות ( הקודם היה 92-97 )

האשימו את הדלק הישראלי ,(חלקנו התקנו אז את מכלי ערפול המים , כדי לקרר את תערובת הדלק בסעפת , מעין העלאת אוקטן )

את מתקיני המזגנים , את הנהגים שקורעים את הרכב .

אבל בדיקה רצינית , לא עשו - בדיקת חום אמת של ראש המנוע .

בכל רכבי אופל מכל הדגמים - צינור חיבור המים מהמנוע , מאזור הטרמוססט לרדיאטור כשל ונקרע באיזור הברך (העיקול) אחרי כ 3-4 שנים .

בתחילה הם היו מתנפחים, ואם לא זיהו את הבעיה , בהמשך הם נקרעו בהפתעה - ושוב - הלך ראש מנוע .

היה גם בלאי די מהיר במערכת החשמל , חוטים התחממו , ממסרים ופיוזים הותכו - אולי עקב עייפות חומר , או צריכת זרם חזקה , עקב בלאי בצרכני הקצה והעלאת ההתנגדות - הותקן חיווט וממסרי זרם נפרדים למאווררי רדיאטור,לאורות ולמתנע (סטרטר) למנוע קצרים ומפלי מתח .

לסיכום הרכבים ללא מזגן ובמזג אויר אירופאי היו מעולים .

בישראל הם כשלו , עקב תנאי אקלים - בלאי יתר , חום יתר ומערכת בקרת קרור השומרת על חום מנוע גבוהה .

ומזגן הכולל רדיאטור מזגן החוסם קצת את הרדיאטור המקורי .

מאוורר אחד עם פתיחה אחת, מערכת חשמל אשר כנראה לא עמדה בעומם הזרם וצברה גם בלאי מהיר .

והעיקר שרות לא חכם של היבואן , לאורך כל הדרך - למעט מוסך " אריה " בנמל ת"א , אשר באמת ניסה לפתור את הבעיות - זו התוצאה .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

אופל זכו בארץ בהצלחה גדולה בעיקר עקב שיטת המיסוי המעוותת שהיתה נהוגה כאן עד אמצע שנות ה 80', שהפלתה מכוניות בעלות נפח מנוע קטן מ 1.3.

האסקונה והקדט היו מכניות ה 1.3 היחידות (למעט הקטנות החמות של אותה תקופה) שהציעו ביצועים סבירים, ובצירוף מחיר נוח יחסית הן זכו להצלחה גדולה, בעיקר בעידן היבוא האישי.

העלמות אופל מהשוק בארץ חלה בתחילת שנות ה 90', כשהחלו להגיע לארץ כל המכוניות היפניות בזו אחר זו, ולאופל פשוט לא נותר פלח שוק.

עדנה מסויימת חלה דווקא התחילת שנות ה 2000 עם האסטרה שנימכרה היטב כאן בשנים 00'-01' בעיקר עקב מחיר נוח ומפרט נכון - 1600 סמ"ק, אוטומטי, 4 דלתות ותא מטען נפרד.

הדור הבא של האסטרה והקורסה צוידו בתיבות רובוטיות, לפחות בדגמים הבסיסיים ולכן אופל נעלמה כמעט לחלוטין מהשוק, מה גם שהיבואן העדיף להטיל את מלוא כובד המשקל על שיווק דגמי דייהו.

אני בספק אם אופל תחליף את מזדה, אבל בטוח שהיא תצליח להתברג לעשירייה הראשונה - הכל תלוי בתמחור נכון ובדגמים מתאימים.

אי אפשר בהקשר הזה לא להזכר בפורד, שבסוף שנות ה 90' נעלמה מהשוק כמעט לחלוטין, ורק בשנת 2000, עם הגעת הפוקוס היא חזרה לשוק, ובגדול, וכל השאר היסטורייה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
אם אתה שומה את זה ולא בפעם הראשונה , זאת אומרת שיש דברים בגו'

מעבר לזה באמת לאופלים שהגיעו בזמנו לארץ היה חם מידי והם לא תיפקדו כל כך טוב , וכל 40,000 קמ' היו צריכים

להחליף להם גומיות למובלים ,

אז שלא יעבדו עלינו !

איש יקר

אתה טועה, יש לי נסיון רב עם המותג אופל, לא צריך את טל שביט בכדי שיסביר לנו,תשאלו אותי,אופל עם רדיאטור נקי ולא סתום לא מתחמם,נקודה !

בכלל אופל לא מתחמם,גם ביום חם,אם הרדיאטור שלו נקי.

הקדט זו פרדה שלא נגמרת,יודע זאת כל איש שהיו לו כאלו, האסטרות קרבורטור,סוסי עבודה, הגירים של GM ,מהטובים בעולם,נכון הרכב לא מטוס קרב, אבל אמין בטרוף,קל לאחזקה,וחלקים זולים מאוד. יש בשפע כמה שתרצו.

וקטרות מאזור שנות ה90 ,אחת המכוניות הטובות שהכרתי,אמנם רק 82 כ"ס , אבל רכב מדהים.יש גם מנועים גדולים יותר.

לדעתי חלק מהמשתתפים בדיון לא התנסו ברכבי אופל בארץ.

הבעיה צצה כאשר העסק נמסר מליאו גולדברג ל UMI . לפני כם בשנות 70 ו 80 ומעט 90 ישראל נסעה באופלים.

בשנת 64 ייבא ליאו גולדברג את הקראוון לארץ,זה היה רכב שלא נגמר, מרווח ,חזק,ואמין בטרוף.

כנ"ל הרקורדים.

עובדתית...! כשישה מפעלים בעולם החליטו להעתיק את הקדט האסטרה והווקטרה, עוד הוכחה לעמידות ואמינות הרכב.

היום האסטרה 2000 עושה בית ספר לגולף באירופה ועוד היד נטויה.

פורסם
עדיף שאופל ימשיכו למכור בארץ באותה כמות כמו עכשיו, תתארו לכם שאסטרות יהיו מפוזרות בארץ בכמות כמו של המאזדה 3 ואז כל הייחודיות של האוטו הזה תעלם.

למה תגיד ככה ???

תן לאנשים להנות ממכונית מעולה.

מזדה זה אסטרה ? אפילו לא מתקרבת.

להערכתי במחירי קנייה נוחים ותחזוקה בעלות סבירה, אופל יחזרו.

פורסם

מויקיפדיה לאוהבי שפת האידיש

The company maintained a 2009 market share of 7.59 percent in Western Europe. Opel increased its market share and regained the number two position in its German home market, while Vauxhall remained number two in the United Kingdom. Sales of the Opel Insignia European Car of the Year 2009 – jumped to 160,000 in 2009. In Europe, the Opel Insignia is the leader in the medium sedan segment. The new Astra won the European Golden Steering Wheel award (Goldenes Lenkrad) and several other awards even prior to its market introduction. More than 160,000 orders for the five-door version have already been placed.

The DEKRA vehicle monitoring organization reported Corsa had the lowest breakdown rate of all cars on the market in Germany.

למתעניינים היו ברשותי מספר אופלים קדט אסקונה רקורד קומודור באף אחד מהם לא ניכרו אותות החמסין והשלג .

מאז ש UMI נכנסו לתמונה לא דרכה רגלי שם יותר

שיכללו את שיטת האדמה החרוכה של הרוסים. למה? לי לא ברור. לא חושב שגם להנהלת UMI ברור:shock:

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תוכן חדש...