Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5759 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ישה ,

לפי הנתונים שהבאת אופל יצרן גרמני/אירופאי דומיננטי וחזק מאוד.

נתונים סטטיסטיים לעיתים לא משקפים נאמנה תמונת מצב. אינני סותר את הנתונים שהבאת מויקיפדיה , אולם שים לב לנתונים

המדוייקים הבאים , מהם עולה תמונת מצב שונה לגמרי על נתח השוק והחוזק של יצרן אופל :

1. כמות ייצור כלי רכב בגרמניה שנת 2009 :

מקום 1 : פולקסווגן - 1,213,981

מקום 2 : אודי - 846,687

מקום 3 : ב.מ.וו. - 828,547

מקום 4 : מרצדס - 759,698

מקום 5 : פורד - 739,093

מקום 6 : אופל - 511,021

בעצם , זהו היצרן הגרמני הקטן ביותר , ואפילו מותגי פרימיום (מרצדס, אודי ו ב.מ.וו.) מייצרים יותר.(תרשה לי לא להתייחס

לפורשה... )

למען הדיוק והשלמת התמונה - הייצור באנגליה שם גם מייצרים אופל תחת המותג ווקסהול :

מקום 1 : ניסן - 294,381.

מקום 2 : מיני - 222,893

מקום 3 : לנד רובר - 114,235

מקום 4 : טויוטה - 123,598

מקום 5 : הונדה - 115,484

מקום 6 : אופל/ווקסהול - 78,843

אלו כולם נתוני 2009 רשמיים - אם תבדוק נתונים מלפני כמה שנים תראה שאופל היו יחסית הרבה יותר חזקים , כך

שבכל העולם אופל במגמת החלשות הדרגתית .(עקב ניהול GM ותמהיל רכבים לא אטרקטיבי מול התחרות).

• תגובות 91
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מה המקור לנתוניך המדוייקים

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

יכול שאתה צודק וגם אין לי נתונים לסתור את שנתונים שהבאת. אבל בשים לב לעובדה ששנת 2009 היתה עבור אופל שנה בה החברה היטלטלה בין חיים למוות, הנתונים כמעט מפתיעים לטובה.

פורסם

שמלצר רוכש 70 אלף מכוניות בשנה, בערך.

אם ירכוש מדי חודש 2000 אופלים חדשים, מכל הסגמנטים, יהיו 24 אלף אופלים חדשים מדי שנה.

זה כבר יתן לו נתח שוק נאה של סביבות 10% מהמכירות השנתיות.

כמו כן צוין כבר מקודם - כל אופל שנכנסת, באה על חשבון יונדאי או מאזדה. זה אומר אלפי יחידות פחות לכל אחת מהן.

כך שיחסי הכוחות משתנים - בעוד אופל מוסרת 24 אלף יחידות, ישנן 24 אלף יחידות פחות למובילות הטבלה - וייתכן בהחלט כי כבר בסיום השנה הבאה, אופל תהייה בעשירייה הראשונה, בחמישיה התחתונה.

אם הרכב יהיה אמין וייפלט במחירים אטרקטיביים לשוק היד2, המותג הזה יזכה לעדנה.

פורסם
למתעניינים היו ברשותי מספר אופלים קדט אסקונה רקורד קומודור באף אחד מהם לא ניכרו אותות החמסין והשלג .

מאז ש UMI נכנסו לתמונה לא דרכה רגלי שם יותר

שיכללו את שיטת האדמה החרוכה של הרוסים.

UMI אינם האשמים היחידים. להלן בעיות באופל אסטרה לפי ADAC

Engine management system failure (petrol and diesel, particularly to 2006)

Kurbelwellensensor defekt (Benziner bis 2006, besonders bis 2004) Defective crankshaft sensor (petrol by 2006, especially by 2004)

Zündspule defekt (besonders bis 2005) Ignition coil broken (especially by 2005)

Wegfahrsperre defekt (Astra H)

Immobilizer defective (Astra H)

Kühlschlauch undicht, geplatzt (Diesel bis 2005)

Coolant hose leak, burst (Diesel by 2005)

Tankanzeige defekt (Astra H Diesel 2004)

Faulty fuel gauge (Astra H diesel 2004)

Abgas-Rückführungsventil verkokt, verklemmt (Benziner besonders 2006)

Exhaust gas recirculation valve coked, jammed (particularly gasoline 2006)

Partikelfilter verstopft (besonders 2006)

Particulate filter is clogged (especially in 2006)

Anlasser defekt (bis 2007)

Defective starter motor (to 2007)

Generator defekt (Diesel bis 2007, besonders 2005/2006)

Defective generator (diesel by 2007, especially 2005/2006)

Probleme mit dem Twin-Top-Verdeck (besonders 2007/2008)

Problems with the Twin-top roof (especially 2007/2008)

הערה: התרגום האנגלי של גוגל.

אופל הידרדרה כמו יצרני הרכב האמריקאים. "סופרי האפונים" (לפי לי איאקוקה מקרייזלר) קבעו שעלות היצור צריכה להיות נמוכה ככל האפשר כדי להגדיל את הרווח. קצצו את זמן הפיתוח כך שלמתכננים לא היה מספיק זמן לתכנן לבדוק ולנסות ,ועברו לספקי משנה גרועים רק בגלל שהיו זולים. כך המנהל הכללי יכול להציג "הצלחה" בקיצוץ העלות ומשך הפיתוח , ועד שהתבררה האמת המכאיבה הוא כבר קודם לתפקיד הבא.

אופל לא היו היחידים . גם סיפור ה"חלונות הנופלים" בפולקסווגן ובעיות שהיו במרצדס שייכים לאותה גישה. אבל הרושם הכללי הוא שאופל לא הבינו ולא ניסו לשנות את הגישה.

יהודה

פורסם

אתה מכיר עוד רכב אחר בעולם מכל חברה, תוצרת ויבשת שלא תהיה שאין לו כזאת רשימה?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

כמו כן צוין כבר מקודם - כל אופל שנכנסת, באה על חשבון יונדאי או מאזדה. זה אומר אלפי יחידות פחות לכל אחת מהן.

כך שיחסי הכוחות משתנים - בעוד אופל מוסרת 24 אלף יחידות, ישנן 24 אלף יחידות פחות למובילות הטבלה - וייתכן בהחלט כי כבר בסיום השנה הבאה, אופל תהייה בעשירייה הראשונה, בחמישיה התחתונה.

אם הרכב יהיה אמין וייפלט במחירים אטרקטיביים לשוק היד2, המותג הזה יזכה לעדנה.

ואם מזדה או יונדאי ימכרו פחות, זה יחמם את לבך ?

ומי אמר שהאסטרה טובה יותר מהמזדה 3 או היונדאי I30?

מה שיקבע את גורל אופל בארץ יהיה בסופו של עיניין טיב המכוניות, לאחר שירגע ה"בום" הראשוני והבאזז סביב המותג.

לולא הפוקוס, גם לפורד לא היתה תקומה בארץ, גם אם הן היו מחולקות בחינם.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

אם היבואן החדש יעשה חושבים לפני השיווק , ילמד את השוק וניסיון העבר - אפשר יהיה לבנות את המותג אופל מחדש .

הרכבים תמיד היו מיוחדים - הבעיה הייתה האגף הטכני שלא נתן גיבוי לרכבים , ולא התאים את הרכבים מראש לתנאי הארץ .

כל הכותבים בשבח אופל - כותבים על רכבי העבר - לפני המזגנים ומערכות החשמל המודרניות - שם כשלו הרכבים החדשים .

והתקנות של אביזרים ע"י היבואן ללא בדיקה טובה בארץ .

מחלקה טכנית טובה - הבאת רכבים במפרט טרופי - כמו בדרום אפריקה , אוסטרליה , ולא אירופה ..

ומעבר לכך , תמחור נכון מוסכי שרות טובים , ולשמוע את השטח ,, לא לחשוב שאתם מבינים יותר טוב והלקוחות לא חכמים .

מה הכוח של מאזדה , מיצובישי בישראל - מחלקה טכנית טובה , ויועצי שרות בשטח - זה הסיפור של ההצלחה .

הם מראש מביאים לארץ רכבים המותאמים לאקלים , במפרט נכון ואמינות .

אם יש בעיה , הם בודקים נותנים פיצוי על תקלות שלא באשמת הלקוח , נותנים אחריות המשך , גם אם עבר זמן האחריות , ולא מתנערים .

קצת הפוך מיבואנים אחרים שאנחנו מכירים - היכן עובר קו השבר בין להרוויח לבין שרות ואחריות טובים -

בנייה מראש של מפרט טכני מתאים לרכבים עוד אצל היצרן - לא להביא מוצר מדף - להביא מוצר מתאים לשוק היעד .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
ואם מזדה או יונדאי ימכרו פחות, זה יחמם את לבך ?לא יודע אם זה יחמם את ליבו, אבל לא חסר שונאי מאזדות בישראל שזה יחמם מאד את ליבם ואפילו יגרום להם ריגוש מסויים למטה.

ומי אמר שהאסטרה טובה יותר מהמזדה 3 או היונדאי I30?מגיבים בתשלום מטעם היבואן, בדיוק מה שקרה עם הקרוז ה''מוצלחת''.

מה שיקבע את גורל אופל בארץ יהיה בסופו של עיניין טיב המכוניות, לאחר שירגע ה"בום" הראשוני והבאזז סביב המותג.

לולא הפוקוס, גם לפורד לא היתה תקומה בארץ, גם אם הן היו מחולקות בחינם.

בהצלחה לשלמה מגיד העתידות, נפגש עוד חמש שנים(אם תשאר לנו מדינה:roll:)ונראה איך אופל תתמודד עם הדגמים החדשים של מאזדה/יונדאי/טויוטה שלא אני ולא אתם יודעים עליהם דבר כדי לקבוע משהו.

פורסם

אני כבר מזמן הגעתי למסקנה שכאן בארץ הקודש שונאים כל דבר מצליח, ותמיד, אבל תמיד ימצאו מה דפוק בו.

ואז יש שתי אפשרויות;

1. או שאנחנו מטומטמים מוחלטים שקונים מכוניות "על עיוור".

2. או שאנחנו פשוט לא פרייארים שקונים מכוניות משיקולי פטריוטיות בלבד, מה שקורה לא פעם באירופה או בארה"ב.

3. או ששתי התשובות נכונות, רחמנא ליצלן..

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

אני מסכים איתך - ולא ברור לי מהיכן הגיעה הגישה הזאת :idea:

כאשר אני רואה הצלחה - אני נהנה , מנסה להבין וללמוד את הנושא , מפרגן וממשיך הלאה .

אם מתברר כי זה בוצע תוך עבירה או הטעייה , אני מגיב , שולל ומאשים - אם לא , למדתי דבר חדש .,

כתבתי כבר בעבר על תגובות בלתי הגיונית של אנשים .

בישראל - מאזדה - לא לקנות כי יש אלפים בכביש ונמאס לראות אותה - נו אז לקנות רכב מתפרק , ולהרגיש מיוחד .

בגרמניה - יש אלפי VAG - אז לפי ההגיון הנ"ל נמאס לראות אותם - לקנות שם מאזדה - אתה מיוחד , גם אם יש טובות ממנה .

לא ברור לי - אולי על כך נאמר - אין נביא בעירו

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

מזכיר את כל אלה שמוצאים מסעדה חדשה וטעימה אז הם לא מגלים לאף אחד בכדי ש"לא תהפך לפופולארית ותתמסחר", חצי שנה אחרי זה כשהמסעדה נסגרת מחוסר לקוחות, הם לא מבינים למה זה קרה, "היה לו אוכל כ"כ טעים..." :loco:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אני לא יודע אם זה יחמם את ליבי, אבל זה בטוח יהיה יותר נחמד כשאצטרך לחפש לי רכב.

כיום האופציות מאוד מצומצמות - ברור לך שאחזקת רכב משומש שאין ממנו יחידות רבות תהייה יקרה יותר.

מישהו גם כתב כאן, שלא היה לוקח קורסה דיזל גם אם הייתה מחולקת בחינם.

אם יהיו עוד כמה אלפי אופלים במקום חלק מעשרות אלפי המאזדות, יהיה עוד מותג לבחור ממנו וזה תמיד טוב.

• תוכן חדש...