Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5756 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בנייה מראש של מפרט טכני מתאים לרכבים עוד אצל היצרן - לא להביא מוצר מדף - להביא מוצר מתאים לשוק היעד .

אייל .

מזדה בהיותם מותג איזוטרי בעולם יכולים להעמיד מפרט ישראלי מיוחד, בדיוק כפי שסובארו בשנות ה80 יכלו להזמין מהמפעל מפרט מיוחד, בזכות היותם מוקד מכירות חשוב ליצרן.

בוא נראה את יוניון מטורס באים לטויוטה ומבקשים מושב אחורי שונה מהסטנדרט או פנסים שקופים מאחורה.

• תגובות 91
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אני לא יודע אם זה יחמם את ליבי, אבל זה בטוח יהיה יותר נחמד כשאצטרך לחפש לי רכב.

כיום האופציות מאוד מצומצמות - ברור לך שאחזקת רכב משומש שאין ממנו יחידות רבות תהייה יקרה יותר.

אם יהיו עוד כמה אלפי אופלים במקום חלק מעשרות אלפי המאזדות, יהיה עוד מותג לבחור ממנו וזה תמיד טוב.

+1

אני עוד זוכר לפני כארבע שנים כששקלתי ברצינות אסטרה 1.8 במקביל לגולף TSI, אבל אחרי נסיעת המבחן עם נציגה של UMI ירדתי מהסיפור מהר מאוד. אהבתי את הרכב - לא את כל השאר...

שיביאו אסטרה עם פלפל, וכבר יש שתי ומעמדות נוספות ליוני: אלפא (אם יביאו עד אז את הדו-רובוטית) והאסטרה.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
מזדה בהיותם מותג איזוטרי בעולם יכולים להעמיד מפרט ישראלי מיוחד, בדיוק כפי שסובארו בשנות ה80 יכלו להזמין מהמפעל מפרט מיוחד, בזכות היותם מוקד מכירות חשוב ליצרן.

בוא נראה את יוניון מטורס באים לטויוטה ומבקשים מושב אחורי שונה מהסטנדרט או פנסים שקופים מאחורה.

הצחקתני - הרי המציאות נתנה מכה בראש ליבואן טויוטה רק לפני שנתיים -

הם הביאו את הטויוטה קורולה הרובוטית אשר לא התאימה לדרישות השוק הישראלי -

והיום הם חזרו לשווק קורולה אוטומטית רגילה .( אם אני לא טועה בתקן טרופי של דרום אפריקה )

אין אפשרות ליצרן/יבואן להביא רכב מתאים לשוק היעד , עם תמיכה טכנית טובה - שלא יביא בכלל .

או שיביא - וידע כי הוא הולך לאכול הרבה חססץ..

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

לדעתי עמישראל בפירוש יקח אופל בליסינג אם המחיר יהיה טוב ורמת האבזור גם כן. אחד משלושת המובילים? זה נראה כמו משהו שלא יקרה תוך שנים בודדות, אבל לך תדע...

בלי קשר ישיר לכך, אבל כן לאופל - חזרתי היום משבוע ביוון עם אסטרה דור קודם - מכונית מחורבנת בדי הרבה מובנים (אם כי יש להודות שהאקזמפלר שקיבלנו ראה ימים יפים יותר). אני מקווה שהחדשה טובה משמעותית.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
+1

אני עוד זוכר לפני כארבע שנים כששקלתי ברצינות אסטרה 1.8 במקביל לגולף TSI, אבל אחרי נסיעת המבחן עם נציגה של UMI ירדתי מהסיפור מהר מאוד. אהבתי את הרכב - לא את כל השאר...

שיביאו אסטרה עם פלפל, וכבר יש שתי ומעמדות נוספות ליוני: אלפא (אם יביאו עד אז את הדו-רובוטית) והאסטרה.

קביעתך ,שאחזקת רכב משומש שאין ממנו יחידות רבות תהייה יקרה יותר, אינה נכונה תמיד ותלוייה הרבה מאוד בכישורי המשתמש וכושר חיפוש המידע שיש בידיו.

פורסם
ישה ,

לפי הנתונים שהבאת אופל יצרן גרמני/אירופאי דומיננטי וחזק מאוד.

נתונים סטטיסטיים לעיתים לא משקפים נאמנה תמונת מצב. אינני סותר את הנתונים שהבאת מויקיפדיה , אולם שים לב לנתונים

המדוייקים הבאים , מהם עולה תמונת מצב שונה לגמרי על נתח השוק והחוזק של יצרן אופל :

1. כמות ייצור כלי רכב בגרמניה שנת 2009 :

מקום 1 : פולקסווגן - 1,213,981 חוץ מהג'טה ועוד כמה דגמים מתפתחים לדרום אמריקה וסין, פולקסוואגן בגרמניה מייצר לכל העולם.

מקום 2 : אודי - 846,687 כנ"ל חוץ מה-Q7 שמיוצר בארה"ב.

מקום 3 : ב.מ.וו. - 828,547 חוץ מהג'יפים המיוצרים בארה"ב הכל מיוצר בגרמניה, ה-Z4 יוצרה פעם גם בארה"ב, אך כיום גם היא רק בגרמניה

מקום 4 : מרצדס - 759,698 כמו BMW

מקום 5 : פורד - 739,093 מייצרת לשוק האירופאי בלבד.

מקום 6 : אופל - 511,021 מייצרת לשוק האירופאי בלבד והאסטרה כיום מיוצרת בפולין.

בעצם , זהו היצרן הגרמני הקטן ביותר , ואפילו מותגי פרימיום (מרצדס, אודי ו ב.מ.וו.) מייצרים יותר.(תרשה לי לא להתייחס

לפורשה... )

למען הדיוק והשלמת התמונה - הייצור באנגליה שם גם מייצרים אופל תחת המותג ווקסהול :

מקום 1 : ניסן - 294,381.

מקום 2 : מיני - 222,893

מקום 3 : לנד רובר - 114,235

מקום 4 : טויוטה - 123,598

מקום 5 : הונדה - 115,484

מקום 6 : אופל/ווקסהול - 78,843

מיני ולנד רובר מייצרות מבריטניה לכל העולם, המותגים היפניים מייצרים כמה דגמים שנמכרים בכל אירופה כמו טויוטה אוריס, סיויק האצ'בק, ניסאן מיקרה...

אופל במקרה הזה מייצרת רק לשוק הבריטי במפעל הזה תחת המותג ווקסהול

אלו כולם נתוני 2009 רשמיים - אם תבדוק נתונים מלפני כמה שנים תראה שאופל היו יחסית הרבה יותר חזקים , כך

שבכל העולם אופל במגמת החלשות הדרגתית .(עקב ניהול GM ותמהיל רכבים לא אטרקטיבי מול התחרות).

5 תווים.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

אני מאמין כי הרבה תלוי גם בשערי המטבעות. האופל לערכתי נפלה בין היתר בגלל שער היורו הגבוה, כאשר הדולר והיין היו נמוכים. כיום המגמה היא של ירידת היורו ועליית היין. אז אם המגמה הנ"ל תמשך תהיה האופציה להעמיד את האופל כמתחרה ראויה גם מול היפניות.

פורסם

סימכו על שמלצר, שגם ירים את המותג, גם יציף את הכבישים באופל של ליסינג והשכרה.

ומי ישלם? הציבור כמובן.

פורסם
שמלצר רוכש 70 אלף מכוניות בשנה, בערך.

אם ירכוש מדי חודש 2000 אופלים חדשים, מכל הסגמנטים, יהיו 24 אלף אופלים חדשים מדי שנה.

זה כבר יתן לו נתח שוק נאה של סביבות 10% מהמכירות השנתיות.

כמו כן צוין כבר מקודם - כל אופל שנכנסת, באה על חשבון יונדאי או מאזדה. זה אומר אלפי יחידות פחות לכל אחת מהן.

כך שיחסי הכוחות משתנים - בעוד אופל מוסרת 24 אלף יחידות, ישנן 24 אלף יחידות פחות למובילות הטבלה - וייתכן בהחלט כי כבר בסיום השנה הבאה, אופל תהייה בעשירייה הראשונה, בחמישיה התחתונה.

אם הרכב יהיה אמין וייפלט במחירים אטרקטיביים לשוק היד2, המותג הזה יזכה לעדנה.

צי הרכב של ניו קופל עומד כולו על כ- 70K מכוניות...והם לא מחליפים את כולו כל שנה.

אני חושב ששלמה שמלצר יבין באיזשהו שלב שלרכוש מזדה 3 או לנסר בהנחה מהיבואן לא יצא לו הרבה יותר יקר מלהעלות אסטרה על הכביש...וגם אם יהיה פער כלכלי, הרי שהוא עלול להעלם בגלל הוצאות אחזקה גבוהות יותר ושוק בעייתי יותר במכירה בסוף התקופה.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

רבותי. אתם כנראה לא מכירים את שלמה שמלצר.

תהיו סמוכים ובטוחים שהוא לא יפספס הזדמנות כזאת. הבחור כבר במשך עשר שנים רוצה להיות יבואן. פעם ראשונה יוניון מוטורס דפקו אותו עם טויוטה. פעם שניה רמי אונגר עם קיה, אחרי שהם ביחד חפרו תחת מיכאל לוי כדי לקחת לו זכיון.

הפעם הוא יעשה את זה, אפילו אם יעלה לו יותר ממאזדה 3 עם הנחה שהוא מקבל מדלק.

פורסם

ייתכן שחלק מן המשתתפים בדיון אולי מעולם לא עשו סיבוב על אופל אבל רק אוסיף ואומר שכרגע אנחנו מחזיקים באופל השביעית שלנו על תקופה של כ-30 שנים (רקורד סטיישן 1976, אסקונה 1987, ווקטרה A מודל 1992, ווקטרה B מודל 2001 ווקטרה C מודל 2003, הייתה בנזין והוחלפה לאחת שהיא דיזל). כל הרכבים עד הווקטרה A נקנו מליאו גולדברג, ומאז ב-UMI. כנראה בתחילת הייבוא המחודש של המותג ע"י שמלצר, ברור מה נקנה :)

Opel Vectra 2.2 TDI 2003

פורסם

נו? אז מה אמרת בזה? שאתה צרכן עיוור של אופל. זה כמו להגיד שאתה דתי כי אבא ואמא אמרו לך להיות... (בעצם, רוב האוכלוסייה ככה, לא?)

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
נו? אז מה אמרת בזה? שאתה צרכן עיוור של אופל. זה כמו להגיד שאתה דתי כי אבא ואמא אמרו לך להיות... (בעצם, רוב האוכלוסייה ככה, לא?)

רוני הוא אמר או אני פרה עיוורת או אני פרה מרוצה

בדיוק כפי שצרכן מחליף גולף בגולף או מזדה במזדה

בספורט קוראים לזה הרכב מנצח לא מחליפים.

ברשות כל אלה שמניחים כי עיני צרה בהצלחות של מזדה יונדאי ואחרים. ממש לא

שלמה אמר אני אהפוך למספר 3 תוך 5 שנים ועכשיו בא התרגום שלי

עד היום שלמה קנה 20 אלף כלי רכב בשנה חלקם הגדול היו מזדות ויונדאי. הוא קובע את כיוון העדר או הולך עם העדר.

עכשיו הוא יתחיל לרכוש מעצמו. באופן טבעי כל רכישה של אופל תקטין את הרכישה מיונדאי או ממזדה. מה לא ברור בזה.

זה צריך להיות ברור אפילו לתינוקות של בית רבן.

מכאן שחלקם של מזדה ויונדאי בשוק יקטן וחלקו של אופל יגדל.

יותר פשוט מזה אין

הוסף לכך את הנוכחות המוגברת של אופלים בכבישים כתוצאה מכך כדי להניע אנשים לחשוב על רכישה עצמאית של אופלים.

אם זה טוב לסוכני שטראוס להסתובב ברכב שכזה למה שזה לא יהיה טוב גם לי. אלה בטח בדקו טוב לפני שהחליטו לרכוש , כך חושב לתומו מר ישראל ישראלי.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

בספורט קוראים לזה הרכב מנצח לא מחליפים.

כן, אבל המשמעות של המשפט בספורט היא הגיונית - אם ההרכב שלך טוב יותר משל האחרים, אין לך סיבה להחליף אותו. פה הוא אומר שיקנה אופל חדשה למרות שת'כלס, אין לו מושג אם היא טובה יותר או לא...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

עד היום שלמה קנה 20 אלף כלי רכב בשנה חלקם הגדול היו מזדות ויונדאי. הוא קובע את כיוון העדר או הולך עם העדר.

עכשיו הוא יתחיל לרכוש מעצמו. באופן טבעי כל רכישה של אופל תקטין את הרכישה מיונדאי או ממזדה. מה לא ברור בזה.

זה צריך להיות ברור אפילו לתינוקות של בית רבן.

מכאן שחלקם של מזדה ויונדאי בשוק יקטן וחלקו של אופל יגדל.

יותר פשוט מזה אין.

צריך גם לזכור שהוא יתמודד ככל היבואנים על ליבן של שאר חברות הליסינג ואם המחיר יהיה מתאים, אם התמורה תהיה הולמת (כמו שאומרים באינגליזית "IF THE SHOE FITS" ) אני לא רואה שום סיבה שחברות הליסינג האחרות לא יכניסו גם הן את אופל לציי הרכב שלהן מי בכמות זניחה ומי בכמות משמעותית.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תוכן חדש...