Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5758 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קניתי את הלאנצ'יה ממישהו איך לומר ''פלצן'', הרכב היה רשום על נכה, ההעברת בעלות נעשתה במשרד הרישוי ומשהו שלא ידעתי לפני זה שרכב של נכה יש לו אגרת טסט נמוכה (25 ש''ח?) ושכאשר הרכב מחליף בעלים אז צריך לשלם את ההפרש בין הטסט המוזל הניתן לנכה לבין הטסט הרגיל וזה לזמן שנותר לטסט. אז יצא סה''כ 333 ש''ח (על ההעברת בעלות לא משלמים).

הבנתי מהפקידה שאני אמור לשלם את זה ע''מ שפעם הבאה הם יוכלו להנות מההטבה, ושהמוכר צריך את הקבלה שזה שולם.

לא משנה מה, איך ולמה, תקלים עם המוכר, חלקים שהיה אמור לתת לי ואני כל פעם שומע ממנו רק הבטחות (לא משהו רציני אחרת הייתי עושה לו בלגן) ובכללי תחושה דיי מגעילה מהמוכר אחרי קניית הרכב.

אז עכשיו השאלה? מה תכלס העניין של האגרה הזאת שאני אמור לשלם בסך 333 ש''ח ואיך זה משפיע עליהם?

כאשר שאלתי את הפקידה האם יש לרכב הזה טסט בלי תשלום האגרה הזאת אז היא אמרה לי שבוודאי שיש.

אגב המוכר בכלל שכח מזה ומאז שמעתי ממנו רק פעם אחת כשהיה צריך משהו.

כמובן שאין לי בעיה לשלם את זה ואני רק רוצה לדעת מה פשר העניין הזה.

עמית.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

לא הבנתי איך העברת בעלות בלי לשלם את האגרה הנ"ל.

ברמת העיקרון אין אפשרות להעביר בדואר רכב שנמצא על שמו של נכה ומשולמת עליו אגרת נכים.

ניסינו להעביר בעלות על קיה קלארוס שהייתה רשומה על שם נכה ובמעמד העברת הבעלות המחשב של הדואר סירב עד לתשלום מלא של יתרת האגרה לפי המחיר המלא. רק אחרי שבמשרד הרישוי ביטלנו את הרישום נכה והוספנו את האגרה, יכלנו למכור את הרכב.

פורסם

את התהליך שלהעברת בעלות יש להשלים עם תשלום יתרת הטסט.

לדעתי אתה לא רשום עדיין כבעליו של הרכב.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

כמי שקנה רכב נכה אני מסכים עם ישה ו drsubaru.

להעברת בעלות נדרש קודם כל להעביר הרכב לסטטוס 'רגיל' ע"י תשלום יתרת האגרה ורק אח"כ ניתן להעביר בעלות.

מזל טוב ובהצלחה עם התמה!

יש לי המון סנטימנטים לתמה, מאמין שעוד אפגש עם אחת בעתיד...

אפשר פרטים - יד/ק"מ/דגם?

שי

166, קאפה, GTV, קופה.

פורסם

ההעברת בעלות בוצעה במשרד הרישוי, חאחר ההעברת בעלות קיבלתי רשיון רכב על שמי ולמטה רשום אגרה לתשלום 323 ש''ח, כאשר שאלתי את הפקידה האם זה תקני ליסוע בלי לשלם ( כי הדואר נסגר באותו יום), היא אמרה שזה תקני וזה רק שהבעלים הקודם יקבל זיכוי! מישהו יכול לחדד לי את הנושא?

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

מבחינת משרד הרישוי - הרכב רשום כעת על שמך , לא על שם הנכה .

ואתה נוסע ברכב , שצריך לשלם עליו את אגרת הרישיון - אחרת רישיון הרכב לא בתוקף .

ברגע שרשיון הרכב נרשם על שמך - הנכה זכאי , להוצאת רשיון לרכב החדש אשר קנה , בתשלום מוזל .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

תודה על ההבהרה

אני העברתי לא מזמן רכב של אדם שנפטר והפרוצדורה הייתה לך לשלם את האגרה ורק אז העברת בעלות.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

הבנתי! תודה רבה על ההבהרה! אם זה ככה אז ישולם בהקדם! רק מדוע הפקידה אמרה לי שאין כל בעיה ליסוע ככה?! הרי אם הוא לא בתוקף אז לרכב כביכול אין טסט!? ואם כך למה בעצם נאמר לי להביא לו העתק קבלה שהאגרה שולמה?! אגב יש לי גם את הרשיון הישן על שמו!

אגב לגבי הרכב? הרכב מעולה! לא יודע כ''כ למה להשוות אותו כי לא היה לי רכב דומה בצורה כלשהי לתמה.... אגב השגתי חתיכה עם סאן רוף מקורי, אבל למטבע2 צדדים ואני בעיצומו של ישור קו...

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

יש לרכב טסט - אין תשלום אגרת רשיון רכב .

אתה צריך רק לשלם את אגרת הרשיון רכב - לרכב יש טסט בתוקף ( בדוק עד איזה תאריך, רשום ברישיון למעלה )

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
יש טסט אך אינו בתוקף ללא אגרה משולמת.

שלם את האגרה אחרת הביטוח גם הוא לא בתוקף.

!

הסוגיה המשפטית פה מעניינת.

בד"כ אתה משלם ואז הולך לבדיקה ובסופה אתה מקבל אישור לנסיעה ובלשון החוק

מתן רשיון רכב

274. מצא בוחן רכב כי נתקיימו ברכב נבדק כל התנאים שבתקנות 271, 272, 273, 273א, 273ב ו-273ג ידביק בצידו הימני העליון של החלון הקדמי של הרכב תווית שבה יצויין החודש לחידוש הרשיון, יחתים את רשיון הרכב בחותמת כשירות לתנועה וידביק עליו את ספח התווית שהודבקה על חלון הרכב, כאמור.

ואכן כך נעשה, עוד בתקופה שהרכב היה בבעלות הנכה. תוקפו של האישור לשנה.

כעת יש לשלם הפרש אגרה כיוון שהבעלות הועברה לאדם בלי הנחה באגרה.

האם בגלל זה הרכב הפך ללא כשיר לתנועה?? תמוה בעיני. לדעתי לא .

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

ישה בדיוק הניסוח שחיפשתי! אני כותב מהפלא כל היום ומהאי נוחות חוסך במילים... בכל מקרה זה מה שמעניין אותי גם, הרי הרכב ברשיונו הקודך הוא עם טסט משולם לשנה, אז ברגע ההעברת בעלות הוא פתאום ''ללא טסט'' עד תשלום האגרה?! ואם כן, אז איך הפקידה שעוסקת בכך הרשתה לעצמה לומר שאפש ליסוע ככה?

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

זה ברמה התיאורטית שאולי נכונה גם משפטית.

לך ותשלם את 300 ש"ח כך תהיה גם רגוע .

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

אני חושב שאם לא תשלם את ה-300 ש"ח, הם ירדפו אחריך לטסט הבא ואז תקבל לשלם אגרה שנתית + 300 שקל ואולי גם הפרשי הצמדה.

כל זה מעבר למה שנאמר כבר בשירשור.

בכל מקרה, אם מגיע לנכה זיכוי - הוא יקבל אותו במוקדם או במאוחר.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

• תוכן חדש...