Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5730 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אשמח לקבל קצת פרטים על הרישיון כגון:

1- סוגי הרישיון?

2-מחיר?

3-האם זה רק קורס או גם יש טסט?

4-כמה זמן לוקח כל התהליך?

5- לאשדודים, היכן אפשר לעשות באיזור אשדוד? והאם תיהייה בעיה למצוא עבודה עם הרישיון או שיש לזה ביקוש?

כריזמה 03 | קורולה 05 | 9-5 02 | TypeR 10

פורסם

1- סוגי הרישיון?

רישיון B רגיל, מקדימה מופיע הכיתוב "רשאי לנהוג במלגזה עד כושר הרמה 20 טון".

2-מחיר?

מעל 1000, אולי אפילו מעל 2000, אם אתה לא מחדש אלא מוציא מאפס.

3-האם זה רק קורס או גם יש טסט?

יום עיוני, חצי יום מעשי. בחידוש יש חצי יום, עיוני וגם מעשי.

4-כמה זמן לוקח כל התהליך?

בין יום ליומיים.

5- לאשדודים, היכן אפשר לעשות באיזור אשדוד? והאם תיהייה בעיה למצוא עבודה עם הרישיון או שיש לזה ביקוש?

חיפאי. נסה דפי זהב.

לגבי ביקוש באשדוד, לא יודע. מחוץ לאשדוד, יש דווקא ביקוש. תעיף מבט על מודעות הדרושים באזורך.

מקווה שעזרתי, ובהצלחה.

(גילוי נאות, היה לי רישיון מלגזה מ-2003 עד לשינוי התקנות החדשות, ומ-2008 דומני חודש ומופיע ברישיון נהיגה).

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

תודה רבה...היום דיברתי עם מקום עבודה מסוים ואמרו לי שאני צריך רישיון לשתיים וחצי טון? האם זה משקל המלגזה או שמה מה שאתה התכוונת,..עד כושר הרמה של 2 וחצי טון?

פורסם

קורס ביבנה (בנין רב בריח) עולה 850 ש"ח. מדובר ביום עיוני ויום מעשי (יש אפשרות לשני ימי שישי).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

5- לאשדודים, היכן אפשר לעשות באיזור אשדוד?

באזור הדרום אני מכיר את דוד מילול באביגדור ודוד עמר בעזריקם.

שניהם עושים קורסים למלגזה.

"Life Is Like a Box Of Choclate, You Never Know What You Gonna Get"

פורסם
תודה רבה...היום דיברתי עם מקום עבודה מסוים ואמרו לי שאני צריך רישיון לשתיים וחצי טון? האם זה משקל המלגזה או שמה מה שאתה התכוונת,..עד כושר הרמה של 2 וחצי טון?

התכוונתי בדיוק למה שאמרתי- עשרים (20) טון.

מן הסתם, ניתן לנהוג על מלגזות קטנות מזה. כמו 3 טון, 17 טון, וכן גם 2.5 טון.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
קורס ביבנה (בנין רב בריח) עולה 850 ש"ח. מדובר ביום עיוני ויום מעשי (יש אפשרות לשני ימי שישי).

מאיפה אוכל לקחת מספר טלפון או דרך אחרת ליצור איתם קשר?

פורסם

ישנן שלוש דרגות רשיון , אם אני לא טועה .

עד שתיים וחצי עד 20 ועוד משהו באמצע , בכל אופן אין ממש הבדל בקורס וכולם כמעט מוציאים עד 20 אלא אם המורה דופק אותם .

(ככה לפחות זה היה כשאני הוצאתי).

לגבי עבודה, תבדוק במפעלים בכל האזור, פשוט תתקשר גם אם לא פרסמו מודעה הרבה פעמים מחפשים מלגזנים .

בהרבה מפעלים גם ישלמו לך את הקורס אם תתחייב לתקופה כלשהיא .

כאחד שעבד המון על כל מיני מלגזות , אני ממליץ לך תמיד לזכור שזה כלי ממש מסוכן , תתרכז ותחשוב מה אתה עושה , תאונות עם הדברים האלה בד"כ גוררות נפילה של משהו כבד מגבוה או נפילה של מלגזה מרמפה.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

הבטחתי פרטים.

מדובר על לב חי בטיחות והטלפון שלהם הוא 08-9437778.

אין לי קשר אליהם פרט לעובדה שאני מתעניין בהכשרת מלגזנים עבור מספר עובדים שלי.

פורסם

אנצל את השרשור ברשותכם ואשאל, במידה והוצאת רישיון למלגזה במהלך השירות הצבאי, האם ניתן להמיר אותו לרישיון אזרחי דרך משרד הרישוי?

במהלך השירות הוצאתי מספר רישיונות, הרישיון הראשון היה רישיון טרקטור, שביצענו בישבילו תאוריה רגילה של משרד הרישוי עם בוחן רישמי שלהם (זה היה בבסיס הטכני בחיפה), ולאחר כמה שבועות קיבלתי את הרישיון הצבאי והאזרחי עם התוספת של הטרקטור 1.

לאחר מכן הוצאתי היתר לנהיגה על רכב פרטי צבאי (כל הליסינגים למיניהם, קנגו, וכו'). מה שלא כל כך השפיע על הרישיון שלי מכיוון שכבר היה לי רישיון B לפני-כן.

בנוסף עברתי קורס נהיגה מונעת (גם כן בבסיס עצמו, ע"י נציג של משרד הרישוי), שחסך לי את הצורך ללכת לקורס רענון ששולחים אליו נהגים אחרי 5 שנים רישיון.

ובסופו של דבר הוצאתי גם רישיון מלגזה שכלל כמה ימי עיון ושיעורים מעשיים שבסופם עידכנו לי את הרישיון למלגזה במשרד הרישוי הצבאי ביפו וקיבלתי את הרישיון שמכיל את כל שלושת האישורים מעל.

מכיוון שאני כבר חייל משוחרר מעל חצי שנה, חבל לי לאבד את הרישיון למלגזה (הוא היחידי שלא רשום בשום מקום חוץ מברישיון הצבאי). עם מי אפשר לדבר במשרד הרישוי להוסיף לרישיון הרגיל ללא קורסים ובירוקרטיה?

פורסם

האם ניתן לעשות קורס כזה באופן פרטי, בלי שהמפעל ישלח אותך?

במילים אחרות, אני יכול להתקשר לחברה הזאת ביבנה למשל, לשלם להם את הסכום הנדרש ולהירשם?

האם הפרוצדורה אמורה להיות כרוכה בהוצאת טפסים ירוקים או משהו כזה, בדומה ללימוד נהיגה רגיל?

פורסם

יש טופס שמחלקים חינם בחנויות בכל הארץ ואתה יכול ללכת בהחלט באופן פרטי.

פורסם

כשאבי התחיל לעבוד באפלייד מטיריאלס, אז באיזשהו שלב, שלחו אותו לעשות רישיון על מלגזה, על חשבון החבר'ה, זה לקח לו יומיים.

חצי יום עיוני, ביום השני מעשי, הסמכה, ובבקשה.

יש לו רישיון לכל סוגי המלגזות, וזה מופיע ברישיון הנהיגה שלו סעיף "ראשי לנהוג בכל סוגי המלגזות"

או משהו בסגנון.

volkswagen

כי חיים רק פעם אחת.

• תוכן חדש...