Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הימנעות מלחץ בטסט, הכיצד?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5726 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

בקרוב אני ניגש לטסט ראשון ורציתי לדעת איך ניתן להימנע מלחץ מיותר בעת הטסט?

קראתי עשרות מאמרים בנושא, אבל אף אחד מהם לא היה אפקטיבי(כולם אומרים תכניס לעצמך לראש שאתה עובר ותהיה רגוע - אני אומר לעצמי שהכל טוב ואני אעבור אבל זה לא עוזר) ואפילו עכשיו, כאשר עדיין לא ניגשתי לטסט - אני לחוץ מן הנושא.

אני נוהג בצורה מאוד טובה יחסית לניסיון האפסי שלי, אך כאשר אני נוהג עם מישהו אחר שהוא לא המורה שלי(לדוגמה מורה אחר בטסט פנימי) - אני נלחץ מאוד וממש מקבע את המחשבה שלי ולא שם למה שהולך מסביבי(תמרורים, סימון בכביש וכד').

אני באמת רוצה לעבור טסט ראשון, אבל הכיצד?

יונתן :wink:

עדיף לאבד רגע בחיים, מאשר לאבד חיים ברגע

פורסם

הרבה ריכוז, הטסטר עושה את העבודה שלו בדיוק כמו שאתה בא לעשות את הרשיון שלך. גם אם לא תעבור בפעם הראשונה, לא נורא, מטעויות לומדים. מנסיון, בשני הרבה פחות לחוצים.

Opel Vectra 2.2 TDI 2003

פורסם
הרבה ריכוז, הטסטר עושה את העבודה שלו בדיוק כמו שאתה בא לעשות את הרשיון שלך. גם אם לא תעבור בפעם הראשונה, לא נורא, מטעויות לומדים. מנסיון, בשני הרבה פחות לחוצים.

אז אתה אומר לבנות על טסט שני+? :)

פורסם

אני אישית השתמשתי בטיפות הרגעה של Rescue.

לקחתי כמה טיפות לפני הטסטים (גם A2 וגם B) ולא הוצאתי מהראש את העובדה שזה סתם עוד בנאדם שיושב לידי באוטו.

הרבה אנשים נלחצים בטסט וזה גורם לרגליים לרעוד..

תירגע, תנשום עמוק ותתרכז בכביש ולא במי שיושב לידך.

פורסם

יכול לקרות מצב שהלחץ שאתה נושא עכשיו יעלם במהלך הטסט. כך בדיוק קרה לי... הייתי נורא לחוץ מהמחשבה שאני עומד לעשות טסט, שאולי אני אגמור את היום עם רישיון ביד (טוב, לא מדוייק).

בכל אופן, כאשר הגיע הטסט עצמו התפלאתי שאני לא נלחץ כמו שציפיתי. מה שכן, מרוב שחשבתי על זה ש-"היי, אני לא לחוץ מהטסט" עשיתי טעויות כי לא הייתי מרוכז במה שבאמת הייתי צריך לעשות - לנהוג.

אבי תמיד אמר לי את אותו משפט כשהייתי בתקופת לימודי הנהיגה - "בטסט אתה לא ממהר לשום מקום. תעשה הכל לאט גם אם זה אומר לנהוג קצת אחרי כולם".

The best car safety device is

.a rear-view mirror with a cop in it

פורסם
יכול לקרות מצב שהלחץ שאתה נושא עכשיו יעלם במהלך הטסט. כך בדיוק קרה לי... הייתי נורא לחוץ מהמחשבה שאני עומד לעשות טסט, שאולי אני אגמור את היום עם רישיון ביד (טוב, לא מדוייק).

בכל אופן, כאשר הגיע הטסט עצמו התפלאתי שאני לא נלחץ כמו שציפיתי. מה שכן, מרוב שחשבתי על זה ש-"היי, אני לא לחוץ מהטסט" עשיתי טעויות כי לא הייתי מרוכז במה שבאמת הייתי צריך לעשות - לנהוג.

אבי תמיד אמר לי את אותו משפט כשהייתי בתקופת לימודי הנהיגה - "בטסט אתה לא ממהר לשום מקום. תעשה הכל לאט גם אם זה אומר לנהוג קצת אחרי כולם".

זה מה שאני חשבתי בהתחלה, אבל הבנתי שיש את הנושא של "קצב נסיעה וזרימת תנועה" ולכן אתה חייב לנסוע במהירות של הרכבים שנוסעים ממול(כמובן במידה והם לא עוברים את המהירות המותרת).

פורסם

אני באתי לטסט עייף ובראש של "לעבור טסט שני ושלישי זה מכובד וסביר להניח שזה הטסט שאני אעבור בו", בום טסט ראשון עברתי.

סה"כ אם אתה יודע תתנהג כמו בשיעור נהיגה, אל תתיחס לבוחן שלידך (לא עד כדי כך שהוא נותן לך הוראות ולא אכפת לך), אני הגעתי למצב שתופפתי לי על ההגה עם האצבעות ככה ונהגתי כאילו זה האוטו שלי ואני סתם נוהג לי ביום יום, כל השטויות האלו מראות ביטחון בנהיגה לבוחן ואז הוא פחות מחפש אותך.

בנוסף דע מה דרישות הבוחנים בעיר שלך. אתן דוגמא, אצלנו בראשון יש כמה טסטרים גברים ו2 נשים, חבר שלי לפני הטסט (שעשה טסט לפניי וקיבל את המידע הזה מהמורה שלו) פשוט נתן לי את השמות של כולם + הפטישים שלהם, אחד למשל אוהב להצמיד אותך למדרכה (כמו בחניה) ולהגיד לך סע אחורה, והרבה אחורה ותישאר צמוד וזה מה שאתה צריך לעשות..

דברים כאלו יורידו לך את הלחץ ויקרינו לבוחן גם שאתה לא לחוץ (לדעתי יתכן שגם יותר חשוב מבאמת לא להיות לחוץ) וככה תעבור.

מצפה לשמוע איך הלך לך (:

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם
זה מה שאני חשבתי בהתחלה, אבל הבנתי שיש את הנושא של "קצב נסיעה וזרימת תנועה" ולכן אתה חייב לנסוע במהירות של הרכבים שנוסעים ממול(כמובן במידה והם לא עוברים את המהירות המותרת).

ברור. אם תפריע למהלך התנועה שסביבך יכולים להכשיל אותך. הכוונה שלי הייתה שתנהג ותפגין את יכולת הנהיגה שלך מול הטסטר בצורה הטובה ביותר. אל תמהר לסיים עם הטסט ולחזור לנקודת הסיום. תנהג לפי המהירות המותרת, אל תחרוג ממנה ואל תפחית ממנה כמובן. תפעיל שיקול דעת האם יש מקומות שבהם צריך להפחית במהירות או מאידך להגביר אותה. כשיש תמרור משולש הפוך (זכות קדימה) תתן אותה לכל מי שצריך גם אם אתה רואה שאתה נשאר יותר מדי זמן בצומת, תחצה אותה רק כאשר אתה יכול להכנס בבטחה ובלי ספקות.

על תמרור עצור אני בכלל לא מדבר, זה מובן מאליו שעוצרים ומחכים עד שאפשר להשתלב בצומת...

בהצלחה שיהיה! :)

The best car safety device is

.a rear-view mirror with a cop in it

פורסם

סע בקצב סביר כמו שאומר המורה. יש מקומות בעיר שהמהירות המותרת בהם היא 50 ואם תיסע שם על 50 תרגיש שאתה טס. כל עוד אתה לא זוחל לחלוטין (20 במקומות היותר פתוחים) אף אחד לא יגיד לך כלום. אני אישית שומר על המהירות המותרת או יורד ממנה גם בנהיגה ברגיל כי פשוט אף אחד לא רודף אחריי ולכן אני מתנהג בהתאם

פורסם

מניסיון שלי ושל עוד כמה חברים, במקרה וטעית אל תחשוב ישר שנכשלת ותכנס ללחץ...

יש לי חבר שעשה חניה פעמיים-שלוש ועבר את הטסט,אחד אחר עצר חזק בגלל שכמעט לא שם לב לתמרור עצור וגם עבר

HU: Pioneer DEH-X9550BT Comp: Hertz Energy ESK165 Amp: Phoenix Gold Octane R8.0:4 Sub: Hertz ES300

פורסם

עוד טיפ על משהו שהפיל אותי בטסט הראשון - הבהוב ברמזור ירוק פשוט תעצור , הבוחן לא אהב שמשהו חסר נסיון שאין לא עוד רשיון ינסה להעריך אם הוא עובר את הצומת או לא בבטחה.

פורסם

אם תשלים מראש עם העובדה שיתכן שתעבור ויתכן שלא, ושהדבר לא תלוי רק בך, תוכל להרגע - ומה שיקרה יקרה.

דני

פורסם
סע בקצב סביר כמו שאומר המורה. יש מקומות בעיר שהמהירות המותרת בהם היא 50 ואם תיסע שם על 50 תרגיש שאתה טס. כל עוד אתה לא זוחל לחלוטין (20 במקומות היותר פתוחים) אף אחד לא יגיד לך כלום. אני אישית שומר על המהירות המותרת או יורד ממנה גם בנהיגה ברגיל כי פשוט אף אחד לא רודף אחריי ולכן אני מתנהג בהתאם

זה מה שגם אני בדרך כלל מנסה לעשות, אבל אתה לא מבין לכמה מצבים זה מכניס אותי. הנהג הישראלי לא ממש אמפתי, גם כאשר יש לי סימן "למד" בולט מאוד על הרכב והם ישר מתחילים לבצע עקיפות(אפילו כשיש קו רצוף) וכל מיני עבירות אחרות שעוד יותר מקשות עליי בנהיגה(צריך להגיב בצורה מהירה ו"וותרנית" לאותם נהגים, כי מה לעשות - אני ה"נהג החדש" שתכלס, נוהג יותר טוב מהם).

מניסיון שלי ושל עוד כמה חברים, במקרה וטעית אל תחשוב ישר שנכשלת ותכנס ללחץ...

יש לי חבר שעשה חניה פעמיים-שלוש ועבר את הטסט,אחד אחר עצר חזק בגלל שכמעט לא שם לב לתמרור עצור וגם עבר

כן אני שאסור להילחץ גם אם טעית פעם אחת, למרות שאני יודע שכנראה אני אפול בזה :)

עוד טיפ על משהו שהפיל אותי בטסט הראשון - הבהוב ברמזור ירוק פשוט תעצור , הבוחן לא אהב שמשהו חסר נסיון שאין לא עוד רשיון ינסה להעריך אם הוא עובר את הצומת או לא בבטחה.

זה חלק מהדברים שמבלבלים אותי בתור נהג חדש - לפי המורה והתיאוריה, "רמזור ירוק מהבהב" זה רמזור ירוק לכל דבר אבל משום מה בבחנים כל בוחן משתמש בשיטה שלו(ואני בטוח שיהיו כאלו בוחנים חכמולוגים שבמידה וכן תעצור בירוק מהבהב יגידו שעצרת במצב שהיה ניתן עוד להמשיך ולעבור את הצומת).

אם תשלים מראש עם העובדה שיתכן שתעבור ויתכן שלא, ושהדבר לא תלוי רק בך, תוכל להרגע - ומה שיקרה יקרה.

דני

אני חושב שזה מאוד נכון, אבל הבעיה היא שכולם רוצים לעבור טסט ראשון וזה מה שמלחיץ אותם(ואני מבניהם).

פורסם
זה מה שגם אני בדרך כלל מנסה לעשות, אבל אתה לא מבין לכמה מצבים זה מכניס אותי. הנהג הישראלי לא ממש אמפתי, גם כאשר יש לי סימן "למד" בולט מאוד על הרכב והם ישר מתחילים לבצע עקיפות(אפילו כשיש קו רצוף) וכל מיני עבירות אחרות שעוד יותר מקשות עליי בנהיגה(צריך להגיב בצורה מהירה ו"וותרנית" לאותם נהגים, כי מה לעשות - אני ה"נהג החדש" שתכלס, נוהג יותר טוב מהם).

גם כשתיסע במשפחתומטית פשוטה שבה לא מצפים ממך להיות חדש על ההגה או להתנהג בצורה בלתי צפויה עדיין הנהג הישראלי יתנהג כמו שהוא מתנהג אליך בשיעורי הנהיגה, לי צופרים הרבה, עוקפים בערימות.. אלו שיושבים איתי באוטו לפעמים שומעים אותי אומר "מה לעשות שאני לא נוסע 20קמ"ש מעל המותר, שימשיך לצפור" כי זה מה שאני שם על הנהגים האלו.

אני אמשיך לסוע לי לאט ובזהירות לצד אותו אחד שעקף והרגע עשה תאונה, אני גם אשתדל לצפור לו, שלא יחסום לי את דרכי האיטית עם הרכב המעוך שלו.

בקשר למה שאמרו לך עם הרמזור הירוק, הטסטרים כן אוהבים מפגן ביטחון, אבל זה אומר שצריך להיות לך הביטחון לעבור בירוק מהבהב ולי אישית הייתה בעיה קשה של הססנות במהלך השיעורים ולכן פשוט הצבתי לי קו לפני הכניסה לצומת ואמרתי "הנה, מכאן אני לא יכול לעצור יותר ואני עובר יהיה מה שיהיה" וזה בהחלט עזר.

• תוכן חדש...