רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,568 נושאים בפורום הזה
-
- 1 תגובות
- 801 צפיות
חבר'ה שלום!! יש לי ניסאן טראנו שנת 96 ארוך. הייתי רוצה שתמליצו לי על בחור או מכון שעושה פוליש וואקס ברמה גבוה כי הצבע במצב לא הכי טוב וכמובן מחיר. רכב לבן שנהב. תודה רוסלן
הודעה אחרונה מאת alexander8824, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 18 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
לוטוס חושפת היום פרטים ראשונים אודות מכונית הקונספט "אליט" שתוצג לראשונה בתערוכת פריז. צפויה להגיע לייצור סדרתי בשנת 2014 ולהתחרות מול אסטון-מרטין ופרארי בשוק הספורטיבי-אקזוטי. לחדשה המלאה אודות לוטוס אליט
הודעה אחרונה מאת edan82, -
-
- 2 תגובות
- 6.6 אלף צפיות
למרות שהייתי כמה פעמים במוסכים, אף פעם לא הלכתי למוסכים רשמיים ו"יפים" אלא הולך למקומות הזולים ששם באמת אין את המושג של שעת עבודה. העניין הוא שכשביררתי לאחרונה על החלפת חלק מסויים ברכב ובשביל האינדיקציה הלכתי למוסך מורשה (אלו היפים עם חדרי ההמתנה וכל הקישוטים), שאלתי אותו הצעת מחיר והוא אמר לי "החלק הוא X כסף" "ותוסיף X כסף על שעת עבודה" ואני לא ממש מבין, האם "שעת עבודה" הכוונה בעצם למין ביטוי על העבודה וזה משהו שמשתנה לפי סוג העבודה ולא לפי הזמן? או שהכוונה ממש לשעה דהיינו 60 דקות? אם ככה מדוע הוא אמר שעת עבודה? אולי זה יקח לו שעתיים? אולי רבע שעה? המשמעות של זה היא שאם ככה אז זה אומר שאם יש לי לעשות החלפה של חלק שלוקח 5 דקות להחליף, אז מוסך בסגנון הזה יקח לי 2…
הודעה אחרונה מאת רפי לין, -
- 4 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
פיג'ו תציג בתערוכת פריז את ה-EX1, מכונית קונספט חשמלית שמבטיחה לשבור כמה וכמה שיאי מהירות ותאוצה. EX1 - קונספט חשמלי של פיג'ו
הודעה אחרונה מאת BMW, -
- 2 עוקבים
- 13 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
ב"ה שלום רב וגמר חתימה טובה נתקלתי בכמה בעיות בשיטת משיכת ההגה עבודת הידיים צריכה להיות בעצירות לפרקי זמן מסיומים בכדי לחזור למשיכה נוספת. יוצא מזה שעבודת הידיים לא חלקה. וגם תנועת הרכב לא חלקה. גם פעמים שאין זמן לבצע משיכה נוספת ואז ממשיכים עם ההגה שהידים אחת מול השנייה אומנם,אך לא ממורכזות ב3 9 של ההגה במצב ישר, שזה חיסרון גדול מאוד בעיני, במיוחד שצריך לעשות עוד תיקונים מהירים ולחזור למצב ישר, הפתרון היחיד שמצתי, זה להפגיש את הידיים בהחזרת ההגה פעמים ב 12 פעמים ב6 כמו בשיטה מסיומת , שכל יד עובדת על צד אחד בין 6 ל12, רק במיקרה הזה של החזרה, אחרי משיכה והמשכת הסיבוב בנוסף, לא יודע עם זה מה שצריך לעשות אבל זה נוח. לכן אני חושב שאם מעריכים שצריך יותר ממשיכה…
הודעה אחרונה מאת Geler GasGroupie, -
- 7 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכם חברי הפורום היקרים! אמתול שחזרתי מהסינמה סיטי בראשל''צ עם חברים נסעתי כרגיל על איילון דרום מכיוון ראשון לכיוון אשדוד במשהו כמו 4 לפנות בוקר. חייב לומר שהכביש היה נראה כמו יום כיפור וכאילו אני לבד בכביש לאורך כל הדרך חברים שלי אמרו לי שאין מצלמות לכל אורך הכביש למרות שאני בעיניים שלי ראיתי לפחות 5 שחלפתי על פניהם העדפתי לא להסתכן ולסוע 100~110 גג ולשמור על הרישיון שלי. למרות שזה הרגיש לי די מפתה מאוד והיה מפתה כל אחד ללטף קצת יותר דוושת הגז ולשייט גם על 140 בכיף ללא מפריע בכביש 4 נתיבי גדול וריק, האם ישנם מצלמות פעילות בקטע הדרך שציינתי? או שהמצלמות שראיתי היו בעצם מצלמות דמה? מצטער על הבורות פשוט אני לא מבין הכי גדול בכבישים ורוב הנסיעות שלי …
הודעה אחרונה מאת אייל, -
- 4 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום ברשותי שברולט קרוז, ואני מאזור ירושלים רציתי לדעת מאיפה אני יכול להשיג לדים לרכב ואם יש למישהו מושג מה הטווח מחירים. תודה מראש. הנה דוגמא:
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- 0 תגובות
- 833 צפיות
שלום מישהו יכול לעזור לי עם קוד המנוע של יונדאי סונטה שנת 99 00 01 נפח 2000סמ"ק תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת GERA1110, -
- 1 תגובות
- 710 צפיות
מחפש מורה לנהיגה לשיעורי רענון, באיזור הודה"ש. מכירים מישהו טוב וסובלני (ורצוי גם זול) ? תודה .
הודעה אחרונה מאת benjah, -
- 2 תגובות
- 939 צפיות
אשמח לדעת מהו הגובה המותר לתפוח גרירה המותקן על רכב פרטי ע"פ תקנות התעבורה. תודה.
- 0 תגובות
- 918 צפיות
לפני כשבוע וחצי היכו גלי שטפונות באיטליה. הכפר אטראני נמצא באחד המקומות היפים בעולם, רצועת החוף של אמאלפי(Costiera Amalfitana). מקום ציורי ויפה לחופו של הים התיכון(ליתר דיוק, הים הטירני). בניה מסורתית, סמטאות עתיקות, טיילת, גשרים. נתמזל מזלי לבקר במקום בדיוק לפני שנה(ועוד עם פיאט 500...). ואז הגיע הזרם... http://www.youtube.com/watch?v=eYNIKoNjClw&feature=player_embedded נ.ב-האירוע נגמר בנעדרת אחת בלבד.
הודעה אחרונה מאת 504L, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 891 צפיות
יש לי רכב יונדאי לנטרה 96 והצבע כבר ירד, רציתי לדעת כמה יעלה לי לצבוע מחדש? והאם יש כמה סוגי צביעה?
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 2 תגובות
- 884 צפיות
שלום, בקרוב אני נוסע לטיול שהולכות להיות בו נסיעות ארוכות מאוד, וחשבתי לקנות עיתוני רכב כדי להעביר את הזמן. פעם קניתי בשדה תעופה עיתון של "טופ גיר" ומאוד אהבתי אותו כי הוא היה ממש גדול ועם המון כתבות על רכבים שונים. היום חיפשתי בסטימצקי ולא היה להם אותו למרות שבד''כ יש להם. יש עוד מקומות שאתם מכירים שניתן להשיג את העיתון הזה? או עיתונים אחרים מחו''ל כמו AUTOCAR או AUTOEXPRESS או CAR AND DRIVER וכו'. תודה על העזרה.
הודעה אחרונה מאת eric_92, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
BMW תציג בתערוכת פריז דגם קונספט חדש, עליו תתבסס ככל הנראה סדרה 6 קופה הבאה. מבוסס על מכלולי סדרה 5 הנוכחית ומציע מרווח פנים משופר, תא נוסעים איכותי עם עיצוב BMW קלאסי וגג זכוכית גדול. BMW סדרה 6 החדשה
הודעה אחרונה מאת נהג מתחיל, -
-
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
היי.. לפני כמה ימים היה פה שרשור על אדם שמצא רכב נטוש והיה מעוניין לברר פרטים על בעליו, אבל הדיון הפך ל"האם הדגם הנ"ל של הסובארו נראה טוב והאם הספויילר עשוי מעץ או לא", אני עברתי על השרשור ולא הגעתי למסקנה חד משמעית ואולי מישהו שלא ראה את השרשור יוכל לשפוך אור על הנושא. הייתי רוצה לדעת איך אפשר ליצור קשר עם בעלים של רכב נטוש (רכב שחונה בחניה כמות זמן שנספרת עפ"י כמות האבק שעליו), האם יש טעם וכל מידע אחר שקשור לרכבים הנטושים האלו.. תודה מראש (:
הודעה אחרונה מאת אתגרי, -
- 5 עוקבים
- 18 תגובות
- 3 אלף צפיות
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3956979,00.html
הודעה אחרונה מאת ברווז, -
אני אסכם את זה בקצרה מנוע 1750 טורבו, 200 כ"ס, אוטומט 6 הילוכים, גימור יוקרתי מאוד בפנים, ריפודי עור משולב אלקנטרה=180 אלף ש"ח לפי דעתי הפתעת השנה במחיר...
הודעה אחרונה מאת Igor_STI, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
בס"ד לא יודע עם זה קשור לכאן ואם לא סליחה... איך עושים תאוריה כאילו איפה ניגשים מה צריך לעשות, אני בן 16.6. אני רוצה ללמוד ובגיל 17 לעשות טסט. עכשיו ראיתי אנשים שלומדים תאוריה צריך ללמוד את הכל בע"פ ? ובכלל כמה זמן,יקח לי ללמוד את הכל ? תודה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 695 צפיות
אני בטוח שכמעט כל אחד פה לפחות פעם אחת שאל את עצמו "מה לעזאזל בונים כאן בכביש?" באזור חיפה והקריות יש המון בניה בכבישים כרגע, ואני מחפש אתר שמרכז את התוכניות של הבניה הזאת, כלומר איזה כבישים יהיו? לאן יובילו? שרטוטים של השתלבות עם כבישים ישנים יותר וכו'... לדוגמא המחלף שבונים בין מנהרות הכרמל לכביש 22 לכביש 75 וכו', או לחלופין את הנתיב של המטרונית ועד לאן יגיע ואיפה יעבור וכן הלאה. בעקרון אני בטוח שאם אריץ חיפוש בגוגל בטח אמצא איזה שרטוט או שניים אבל אני מחפש משהו ריכוזי של הכל במקום אחד. תודה!
הודעה אחרונה מאת JMG, -
- 1 תגובות
- 722 צפיות
אהלן, הכותרת אומרת הכל, אני עם רכב מאזדה 2, מותקנת בו מערכת נעילה מרכזית כמובן עם חיישני נפח (התקנה מהסוכנות). בנוסף לכך אני מעוניין לקנות מנעול נוסף, כאשר אני אשתמש בו במקומות מועדים לפורענות. השאלה היא, אם צריך לרכוש מנעול נוסף לרכב: 1. באיזה מנעול כדאי להשקיע? מנעול שנועל את ההגה? נועל את ההילוכים? נועל את הדוושות? 2. איזה מנעול יתן את התמורה הכי טובה לכסף? 3. מה המנעול שיעכב גנב בצורה הטובה ביותר? 4. מכירים חנויות מומלצות עם מבחר גדול? 5. בכלל שווה להשקיע במנעול נוסף? תודה מראש,
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
- 1 תגובות
- 843 צפיות
שלום לכולם, 1. האם מישהו מכיר היטב את שקע הדיאגנוסטיקה ברכב ויכול להגיד לי אם הוא תואם OBD2 בעל פרוטוקול ISO? 2. האם ניתן לבטל את השימוש במפתח כדי לפתוח/לסגור את מכסה מיכל הדלק? (ולא לקנות מכסה תחליפי) 3. האם יש סיבה לכך שהרכב מתדרדר בעת זינוק בעליה? האם יש קשר לזה שהגיר הוא CVT? תודה לעונים, שבי
הודעה אחרונה מאת shabys, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אז ככה זה יהיה קצת ארוך אבל אתם תבינו הכל בינואר קניתי בלנו, הרכב היה צריך טיפול גדול החלפת פעמוני ציריה ( תיתוקים בזמן בפניה בלבד) , נזילה ממערכת הקירור, ונזילה מהמפלג (שעדיין לא טיפלתי בה) התייעצתי פה בפורום על מכון רדיאטורים כדי להגיע למישהו טוב שימצא את מקור הנזילה , המליצו לי על בני רדיאטורים : http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=314970&highlight=%D7%91%D7%A0%D7%99+%D7%A8%D7%93%D7%99%D7%90%D7%98%D7%95%D7%A8%D7%99%D7%9D הגעתי לבני רדיאטורים, מבדיקה שהוא עשה בחפיף, ואפילו לא בדק בלחץ, הוא החליט שצריך להחליף רדיאטור, והוא הבטיח שהתקלה תסודר, החלפתי רדיאטור חדש, עדייין הייתה נזילה, הוא בדק בלחץ מים ולא מצא נזילה, הגעתי אליו עוד מס…
הודעה אחרונה מאת tisan4us, -
- 20 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
צהריים טובים חברה, האם lounch control עובד ככה: ביטול בקרת יציבות -> שילוב לS או טיפטרוניק -> אז החזקת הברקס ובאותו הזמן לעלות את הסל"ד 3K, ואז לשחרר את הברקס. זו השיטה המקובלת ? אם וכאשר אני מצוי במצב טיפטרוניק, האם הסל"ד הכי טוב בשביל העברה הוא 5K ? (שיא הכוח של האוטו בגולף 122, לעניות דעתי) או שיש טעם למשוך עד 6K ? תודה לעוזרים, תזכו למצוות.
הודעה אחרונה מאת TheOne23, -
- 2 תגובות
- 877 צפיות
כולם יודעים שצמיגים שחוקים צריך להחליף כי האחיזה יורדת. אני כרגע עם רביעיית צמיגים קונטיננטל פרימיום קונטקט 2, אחרי 15K החלפתי בין הקדמיים שנשחקים הרבה יותר מהר לבין האחוריים כדי לאזן ולהגיע להחלפה ביחד. עכשיו, אחרי 30K הגיע הזמן להחליף את כל הארבעה (אחרי 8 חודשים בערך). המצב שלהם הוא שחיקה בעיקר בכתף (הפינה של הצמיג), בגלל נהיגה אגרסיבית רוב הזמן בכבישים מפותלים. יש שחיקה כמובן גם בסוליה עצמה, וקצת סדקים קטנים (קרעים, לא יובש). אין לי בעיה עם זה - אני רגיל לזה במשך ה-10 שנים האחרונות. התהייה שלי היא למה בעצם רמת האחיזה יורדת כל כך ? אני מרגיש אחיזה משמעותית יותר נמוכה לעומת התקופה שהם היו חדשים. זאת לא תחושה סובייקטיבית, יש לי מדדים די מדוייקים (סיבובים קב…
האם לעשות טיפול שנתי לרכב שמגרד את ה 6500 ק"מ? (+זקוק להמלצה על מוסך מורשה למאזדה 1 2 3 4 7
מאת Transporter-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 90 תגובות
- 11.3 אלף צפיות
ובכן, ברשותי מאזדה 2 שנרכשה לפני כשנה (יולי 2009). כמו כולם, כעבור שנה, קיבלתי הזמנה לטיפול שנתי. ההתניה היא 15,000 ק"מ או שנה מיום קבלת הרכב - הקודם מבין השניים. היות ואני לא "קורע" את הרכב, הגעתי סך הכל ל-6500 ק"מ. 1. האם יש טעם ללכת לעשות טיפול שנתי? או שעדיף לחכות עוד קצת? 2. אנצל את ההזדמנות לשאול האם מישהו ממליץ על מוסך מורשה בלבד לרכבי מאזדה ? (יש לי בעיה קטנה עם סגירת הדלת של תא הדלק, היא פשוט לא נסגרת וצריך למתוח את הקפיץ, לסגור אותה, ולשחרר את המתיחה בשביל שהיא תנעל, אז אני אנצל את ההזדמנות לתקן- בתחום האחריות)
הודעה אחרונה מאת Transporter, -
-
- 0 תגובות
- 705 צפיות
לאבא שלי יש חברה פרטית והוא משכיר רכבים מחברת השכרה (שלמה סיקסט), אני עתיד לקבל רישיון (בן 17 וקצת) ואני רוצה לדעת אם אוכל לנהוג על אחד מהרכבים של החברה? הרכב לא יהייה על שמי אלא על שם החברה ואלה הרכבים היחידים שיש לנו בבית, אני אוכל לנהוג גם כשאני נהג חדש? אם לא, איזה חברות השכרה כן מוכנות לעשות זאת? ***כל השאלות חשובות לשואל, וברור שאתה רוצה תשובה. כעת קרא בבקשה את כללי הפורום ופתח שרשור עם כותרת אינפורמטיבית***
הודעה אחרונה מאת כונפות, -
- 2 עוקבים
- 9 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
שלום לכולם , לפני מספר ימים עמדתי בצומת מרומזרת עם מצלמת רמזור רכב שככל הנראה לא ראה את הרמזור עצר בחריקת בלמים מאחורי . אני נבהלתי מתאונה ובעצם ברחתי כמה מטרים קדימה בערך מטר וחצי עד 2 ( אחרי קו העצירה ) בכדי שהרכב לא ייפגע בי ואכן הוא לא פגע , יש לציין שהוא היה מאד קרוב וככל הנראה אם לא הייתי זז הוא היה פוגע בי קלות . כאשר ברחתי קדימה מצלמת הרמזור צילמה 2 תמונות בזה אחר זה ( הייתה זו שעת לילה לכן ראיתי את הפלאש ) הפלאש הראשון היה ככל הנראה שנכנסתי לצומת ובשני עמדתי באותו המקום , כלומר לא חציתי את הצומת אלא לכל היותר מטר וחצי , 2 . אני בעל רישיון נהיגה כ 12 שנים ללא אף הרשעה קודמת ורמזורים אדומים , תמרור עצור קו לבן וכיוצ"ב הינם עבורי ערך עליון. שאלתי אם כך…
הודעה אחרונה מאת נהגת שודים, -
מורה הנהיגה שלי לא מתנהג אלי יפה (אולי כי אני לא יודע לכתוב כותרת ראויה) 1 2 3 4 5
מאת skoda octavia-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 61 תגובות
- 9.4 אלף צפיות
עברתי עד כה 19 שיעורי נהיגה והמורה לנהיגה שלי לא נתן לי לעשות רוורס ולא הילוך 5 התקשרתי אליו ואמרתי לו כל מה שאני חושב וכל מה שהציק לי והוא התחיל לדבר אליי לא יפה והוא נבהל כזה והוא אומר לי מה זה משנה לך לעשות רוורס?! מה זה ייתן לך?! והוא אמר לי תפסיק להקשיב לחברים שלך שיגידו לך את זה הם סתם חכמים גדולים מהצד והוא דיבר ממש לא יפה אליי ומאוד נפגעתי מזה. ועדיין לא עשיתי תיאוריה(אני הולך לעשות תיאוריה בעל פה שזה קל מאוד מאוד מאוד) וגם חבר שלי עשה תיאוריה רק בשיעור 25 והמורה לנהיגה שלו עשה לו בשיעור 16 רוורס והילוך 5 גם והוא לימד אותו הכל. המורה שלי דיבר אליי ממש לא יפה ואני נפגעתי מזה מאוד. לפי דעתכם הוא מורח אותי? ממש נפגעתי מאיך שהוא דיבר אליי. …
הודעה אחרונה מאת Transporter, -
-
- 2 עוקבים
- 11 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
אהלן, תמיד חשבתי שנהיגה על טורים נמוכים ככל האפשר היא חסכונית, אבל לאחרונה הבנתי (כן, אני כניראה בור נהיגה חסכונית) שעדיף לנסוע בטווח אופטימלי מסויים שבו המנוע עובד הכי טוב. אני נוהג על ג'אסטי ידנית כרגע, אבל אני מניח שהעקרונות תקפים לכל רכב ידני. באיזה טווח טורים עדיף לנהוג רוב הזמן? בהאצה, באיזה טור כדאי להחליף הילוך? בהאטה, באיזה טור כדאי להוריד הילוך? או שמא כדאי להעביר לניוטרל ולתת לאוטו להאט מעצמו? עדיף להאט יותר ע"י הבלמים או ע"י הורדת הילוכים? תודה
הודעה אחרונה מאת שבלול, -
- 8 תגובות
- 5 אלף צפיות
שבוע טוב, משהו אולי יודע מה עושים במקרה שלא מוצאים את הרישיון של הרכב? הרישיון הגיע אלי לפני כחודש ימים, שילמתי אותו בדואר, היום בבוקר רציתי לסוע לעשות טסט לרכב ולצערי הרב אחרי כל החיפושים בבית לא מצאתי אותו. האם תהיה בעיה להוציא רישיון חדש ממשרד הרישוי? איך בדואר אני מוכיח להם ששולם כבר כדי שלא יחייבו אותי פעם נוספת?
הודעה אחרונה מאת kompy,
-
מי מחובר 26 משתמשים רשומים, 11 אנונימיים, 300 אורחים (הצג רשימה מלאה)