Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5780 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הבעיה העיקרית של תלמידי הנהיגה זה שהחברים שלהם באים אליהם ואומרים להם "אני בשיעור הראשון המורה לימד אותי איך נוהגים ראלי מסלולי עפר ואתה עדין לא!", תעשה למורה שלך טובה, ובמיוחד לעצמך ותבטח בו, חכה שהוא ילמד אותך. אם עוד לא "למדת רברס" סימן שזה עוד לא הזמן אפילו אם אתה מוכן, והילוך חמישי אין מה ללמוד, בכביש מהיר לפי המורה מעל מהירות 70 לוחץ קלאצ' מעביר לחמישי ונוסע ככה, בהורדת מהירות אתה מוריד הילוך בלי לחיצת קלאצ', אין בה צורך.

הנה למדת.

patience is key.

אתה מעביר הילוכים בלי קלאץ? בחיים לא שמעתי על זה.

• תגובות 61
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ואו, סופרבמבה, אתה קשקשן...

בהורדת מהירות אתה מוריד הילוך בלי לחיצת קלאצ', אין בה צורך.

הנה למדת.

להוריד הילוך בלי קלאץ' זה כמו לעבור נתיב בלי לאותת. מאיפה הגעת לשטות הזאת?

לעבור מורה זה הדבר המטופש ביותר שיכול תלמיד נהיגה לעשות במהלך תקופת לימודיו.

פשוט אל תעשו אתזה אנשים, זה מקשה על הלימוד, מכפיל את העלות ואת הזמן הנדרשים..

קשקוש בלבוש. אני עברתי מורה באמצע הלימודים כי המורה שלי היה פשוט איום ונורא. עוד חמשה-שה שיעורים עם המורה החדש ועברתי טסט.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

א. זכותך המלאה לעבור מורה, אלו לא נישואים קתוליים.

ב. שים לב שאתה נמצא כרגע בשלב שאולי החברים שלך קצת "מחרטטים" על מנת להאדיר את עצמם.

ג. לכל מורה נהיגה יש שיטות משלו איך ללמד אותך נהיגה ובאיזה שלב לשלב כל חלק בלימוד, כגון: כביש מהיר, חניות וכן הלאה...

ד. אין סיבה שתספוג יחס בלתי נעים מהמורה, לדעתי תחושה כזאת בהחלט עשויה לפגום גם בהתקדמות שלך בלימוד הנהיגה בהמשך.

אני מציע לך לשקול להחליף מורה אם המצב לא ישתפר. למיטב ידיעתי, לא חסרים מורי נהיגה כך שאינך אמור להיתקל בבעיה

בחיפושך אחר מורה סימפטי יותר.

בהצלחה!

פורסם

אם כבר בעיה במורי נהיגה זה שהם מלמדים לעבור טסט ולא נהיגה.

ומה יש ללמוד בהילוך חמישי?

רוורס? אתה מתכוון לחניה ברוורס? המורה שלי לימד אותי רק לקראת השעורים האחרונים את החניה ברוורס, תרגלנו כמה פעמים, ראה שאני קולט תעיניין וזהו, במילים שלו, יאללה, בוא נעשה דברים יותר חשובים (כמו מסלולים שהטסטרים אוהבים לנסוע בהם)

אני יציין שעברתי ראשון (:

בסופו של דבר, עזוב מה החברים אומרים, אם הוא מלמד אותך טוב תישאר איתו.

אם לא נוח לך איתו, תחליף מורה.

פורסם

תשמע, לכל מורה בכל תחום יש שיטות לימוד שונות.

לדעתי הגיע לך שתקבל יחס כזה מהמורה כי אתה פשוט מזלזל בו, תן לו ללמד אותך בשיטה שלו, אבל כל עוד אתה לומד משהו.

אם אתה מרגיש שהמורה לא מסביר לך טוב את הנלמד אז פשוט תעבור למורה אחר.

למשל שאחותי לא מזמן עשתה רישיון נהיגה, היא פנתה למורה שעל השיעור הראשון נתן לה ליסוע על 90 קמ"ש בכביש בינעירוני וזה מאוד הלחיץ אותה, לאחר השיעור הראשון עם המורה הזה היא הלכה למורה אחר שהסביר לה כל דבר לאט לאט.

אם לומדים ומקשיבים למורה ומתייחסים לכל הערה שלו אתה תלמד טוב יותר.

אם תבוא כל הזמן בטענות למורה למה לא ככה ולמה לא ככה, אז לא תלמד כלום.

זה כמו שאתה עולה לכתה א', הרי לא תגיד למורה למה אני לומד עכשיו, אני רוצה כבר ללמוד ישר לבגרויות.

למורה חשוב יותר שתלמד לשלוט ברכב כשאתה נוסע קדימה, הוא רוצה לראות איך אתה נוהג ואיך אתה משלב הילוכים, כשהוא יחליט לנכון מתי אתה בשל ליסוע מהר יותר בכביש בינעירוני אתה תסע מהר יותר ובמהירות החוקית כמובן.

רוורס וחניות אפשר לשמור לקראת הסוף ככה שאין לך ממה להלחץ פשוט תקשיב למורה, ואם הוא לא מסביר לך טוב ואתה לא מרוצה תעבור מורה, אבל אל תחליט למורה מה הוא ילמד אותך ומתי, הכל בא בשלבים לאט לאט.

בהצלחה, ואל תקשיב לחברים שלך שלומדים אצל מורים אחרים ,כל אחד ואיך שהוא שולט ברכב ומתקדם בלימוד.

פורסם

לפותח השירשור אהלן!

שים לב היטב וקרא כל מילה:

אין אדם רגיש יותר ממני בכל העולם כולו, בשנייה אתה מעליב אותי, ולא משנה מה תאמר לי.

השנים חלפו והזמן עבר ובשעתו הייתי צריך ללמוד שיעורי נהיגה.

התקשרתי למורה, חברו של אבי וביקשתי ללמוד אצלו. סיימתי ללמוד אצלו והייתי על סף טסט.

בוקר אחד הוא ביקש ממני טובה, שתלמידה פחדנית שלו, תראה שיעור איתי, איך הוא מתנהל.

כמובן שהסכמתי.

בשיעור, הוא הרים עליי את הקול (לא בצרחות כן?)

אמרנו שתעשה ככה ולא ככה נכון? ביקשתי שתעשה ככה וככה נכון?

וכמובן שאני כבר רגיל אליו, מבין שזה הכל לטובתי ושהכל בסדר, שתקתי.

כשהילדה שהייתה ברכב, התחלפה איתי, היא רק התיישבה ברכב, שמה חגורת בטיחות ופוף.....נרטבה לא כל החולצה והיא לא הפסיקה לבכות.

כשהמורה שלי שאל אותה מה קרה, היא ענתה: אני לא אוהבת ולא יכולה ולא מסוגלת כשכועסים עליי.

מורה הנהיגה שלי אמר לה דברים, שאמר לי ביום הראשון שהתיישבתי לידו בשיעור הראשון:

אל תעלבי ואל תהיי רגישה מדי, הכל לטובתך ולטובתך בלבד, כי הכביש הוא סכנה, מאוד מסוכן ומאוד מסובך. הנהגים בכבישים פראיים, לא מתחשבים ואני בסך הכל רוצה להכין אותך כנדרש, לגן החיות הזה שבכביש.

הזמן חלף ואני בינתיים עשיתי את הרשיון שלי. שמרתי על קשרי ידידות (עד היום אגב) עם מורה הנהיגה שלי ושאלתי אותו מה עם התלמידה ההיא.

הוא ענה: עברה טסט ראשון ופתחה איתי בקבוק שמניה כשהודעתי לה שעברה טסט ראשון.

לפתוח השירשור, אם אחרי כל הסיפור הזה לא הבנת את הפואנטה ואת המסר, ועדיין אתה חושב שהמורה שלך מחורפן וחולה נפש, פשוט תחליף מורה. ללמד אותו את שיטת העבודה שלו אתה לא תעשה. כמוך יש לו עשרה ביום, 300 בחודש. אתה תלמד אותו איך לעבוד?

סוזוקי ג'ימני - רכב שחונה כמו מאזדה 2, נוסע כמו דיפנדר בשטח, כמו גולף 1600 בכביש והעלות שלו כמו היא כמו של אופניים

פורסם

נראה לי שפעם ראשונה אתה מגלה את העולם - לא כולם חייבים להיות נחמדים אלייך - למרות שרצויי...

במקום לחפש איפה המורה אשם תסתכל על עצמך לפני - תוכנית יכולה להשתנות מתלמיד לתלמיד.

ואל תשכח שאתה לא מתחתן איתו - נסבל או לא זה משהו אחר - אבל עוד כמה שיעורים ותשכח ממנו אחרי הטסט - אז מה עכשיו תהיה קטנוני?!

אגב לפי דעתי לא הכי בריא לחכות עם התאוריה כל כך הרבה זמן... זה הדבר הראשון שצריך לעשות לפי דעתי.

קח את הדברים בקלות, תגיד למורה שיש לך חששות, ואל תבוא בגישה תקיפה, תסביר את עצמך.

בכבוד רב,

מיכאל.

(שבשיעור הראשון עשה זינוק בעליה, ושיעור 11 ו12 היה ביום של הטסט)

:)

פורסם
אתה בטוח בזה?

תזכיר לי לא להשאיל לך את הרכב שלי.

בין החמישי לרביעי למדתי בשיעור הנהיגה שאין צורך בלחיצת קלאצ'

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

שלום לך סופר במבה.

שיטה מדהימה להעברת הילוכים.

מה שלום הגיר שלך?

תמסור ד"ש למוסכניק...

[img]file:///C:/My%20Documents/My%20Pictures/מתתי.jpg[/img]

פורסם
בין החמישי לרביעי למדתי בשיעור הנהיגה שאין צורך בלחיצת קלאצ'

"למדתי מהמורה"? יש לך רשיון בכלל?

Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers

:-):arrow::idea:

פורסם
"למדתי מהמורה"? יש לך רשיון בכלל?

כבר כמה וכמה חודשים, טסט ראשון, תודה ששאלת.

המורה לקח אותי כמה וכמה פעמים (כשלמדתי) לכביש מהיר, ובהעברת הילוכים בין הילוך חמישי לרביעי הוא אמר שאין צורך בקלאצ' וזה עבד יופי.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

המורה לנהיגה שלך לא נבהל ממך כי אתה לא המפרנס היחיד שלו.

אף פעם אל תשווה בין רמת הנהיגה שלך לשל מישהו אחר מכיוון שתמיד יהיו טובים יותר וטובים פחות.

למורה יש מערך שיעורים מאוד מסודר ורשום לו בדיוק מה הוא עבר בכל שיעור מכיוון שיש לו הרבה תלמידים והוא לא יכול לזכור מה הרמה של כל אחד וכמה שיעורים עבר כל תלמיד. כמו כן האפשרות ל"העלמת" שיעורים ממס הכנסה כמעט לא קיימת היום מכיוון שלא עוצרים את המורה לביקורת כמו פעם אלא מצלמים אותו נוסע בכביש עם השלט על הגג ו5-6 שנים אחרי יכולים לקרוא לו להביא קבלה על השיעור שנעשה ביום ובשעה המצולמת.

אתה כותב שלוש פעמים בהודעה הראשונה שלך בשרשור שנפגעת מצורת הדיבור של המורה, תתבגר.

זה שהוא שיבח אותך בשיחה עם אמא שלך זה פוליטיקה של מורים.

למורה יש אינטרס שאתה תעבור בטסט הראשון מכיוון שזה יביא אליו את כל החברים שלך.

בתור בן של מורה נהיגה אני שומע המון סיפורים על תלמידים. כמו בכל דבר יש כאלה טובים ויש כאלה זוועה. אולי אתה פשוט לא מבריק וצריך קצת יותר שיעורים. בכל מקרה אתה ממש לא חייב לעבור בשיעור ה29 טסט.(רצוי אך לא חובה).

הכי חשוב זה לנתח את מה שקורה בשיעור בצורה אמיתית ללא דעות קדומות, בטח לא כאלה שמגיעות מחברים שלך שאולי מנסים להשפיל אותך.

אני הגעתי ל 5 לאחר 20 דקות נהיגה בשיעור הראשון, אז מה? לקחתי לפחות 80 שיעורי נהיגה (לא עלה כסף) ועברתי טסט שני כי בראשון לא ראיתי כלום מרוב התרגשות ועד היום לא יודע איך לא עשיתי תאונה.

בקיצור תלמד לנהוג אל תלמד איך לעבור טסט. הכסף של השיעורים הוא כסף קטן בחיים.

אם אחרי כל זה אתה מרגיש שמרמים אותך אתה תמיד מוזמן לעזוב יש הרבה מורים אחרים שישמחו לקבל אותך.

וואיי זה היה ארוך.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם
יש מצב שהמורה לנהיגה שלי רואה אותי שאני נוהג טוב וכמו שצריך והוא משאיר לי את הרוורס לשיעורים האחרונים?

כי אני יגיד לכם משהו אמא שלי דיברה איתו והוא אמר לה שאני נוהג בסדר גמור ואמא שלי אמרה לי שהוא רק החמיא לי בשיחה

אמא שלך נשמעת אישה חכמה. נראה לי ששיחה איתה תעזור לך הרבה יותר,בלי לפגוע בכבודו של אף אחד כאן,מלפתוח הודעה בפורום.

"that is petrolhead heaven,

and as we've always maintained,the only way you can get there,is in an alfa romeo"

jeremy clarkson - top gear

פורסם

באופנועים ניתן להעביר הילוכים גבוהים ללא המצמד מ5-6

חבר הפורום רמי מינץ נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך.

DFC

• תוכן חדש...