Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5779 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 61
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

נראה לי הוא לוקח אותך ברצינות, כי הוא רואה אותך כאחד שלא לוקח את העניין ברצינות, ונשאר "מתלהב" ,

אם תעשה תיאוריה , אז כבר אתה בחצי הדרך.

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם
גם ברוב המכוניות הידניות אפשר להעביר מ3-4-5 בלי קלאץ'.

זה לא אומר שזה רעיון טוב.

עד כמה עצלן אתה יכול להיות?

שוב, זה לא מעצלנות וממש לא אכפת לי להעביר עם קלאצ', אבל לפי הזכור לי המורה אמר שאפשר להעביר מ5 לרביעי (בלבד, לא שום הילוך אחר) בלי לחיצת קלאצ'. זה הכל.

זה שניפחתם אתזה, ואיכשהו השגתם לי רכב ידני שאני במקרה גם מעמיד למכירה ואתם לא רוצים לקנות (ספרו לי עוד משהו, אולי גם יש לי וילה חדשה?) לא אומר שכך המצב.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

למעט העברת הילוך מניוטרל לרוורס, וכן העברת הילוך מניוטרל לראשון בעמידה בלבד, את כל ההילוכים ניתן להעביר ללא קלאץ מניסיון של הרבה מכוניות , הכל עניין של תזמונים וסל"ד נכון. במהירות נמוכה ניתן גם להעביר לראשון .כמובן שלא מומלץ לנסות.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

ידוע שהכל הורס את הגיר, אבל אני מוכן להשבע שבשיעורי הנהיגה שנהגתי בהם על הילוך חמישי העברתי לרביעי בלי ללחוץ קלאצ', והייתי תלמיד נהיגה כך שלא היה לי ניסיון ביחסי הסל"ד והמהירות כדי לדעת בדיוק מתי להוריד הילוך בלי להזיק לגיר, פשוט כך לימדו אותי. כשאחזור ואנהג על ידני (משפחתומטית כרגע) אני אשתמש בקלאצ' אבל כרגע הכל מהזיכרון..

פורסם

כשלמדתי נהיגה, אחרי 7 שיעורים נאלצתי להפסיק ללמוד מסיבות שלא קשורות לנושא, ואחרי זמן לא רב כשרציתי להמשיך ללמוד- הייתי צריך להחליף מורה כי הראשון פרש מהתחום.

בגלל שכל מורה מלמד בשיטה אחרת- אם תחליט להחליף מורה- אל תתפלא אם המורה החדש יעשה לך לפחות 5 שיעורים שבהם תלמד מה שאתה כבר יודע, כי השיטת לימוד שלו שונה ואז תרגיש עוד יותר גרוע, כי זה גורם לתחושה של מריחה.

מורה שיודע ללמד יודע גם לצעוק כשצריך. נקודה. יש תלמידים, בלי כוונה לפגוע במישהו, שלא ילמדו מהטעויות שלהם אם לא יצעקו עליהם, נכון שזה מאוד לא נעים, אבל ככה זה עובד (וגם אם אתה מרגיש שהלך לך השיעור בגלל שהלך הריכוז מהצעקות אז תתפלא לגלות שבשיעור הבא זה כן שינה בך משהו).

אני עברתי טסט ראשון אחרי 7 שיעורים עם המורה הראשון+ 35 שיעורים עם המורה השני. אצל השני למדתי רוורס וחניות מינימום בשיעור ה28. רוב השיעורים התמקדו בשימת לב לפרטים בעיר (רכב שעומד לצאת מחנייה ללא איתות, ילד שקופץ לכביש וכדו') שהם לא פחות חשובים מרוורס וכן הכנה לטסט.

בקיצור, תעשה טובה ותתעלם מסיפורי גבורות של החברים שלך, כי הביטחון שלך ושל הסובבים אותך לא פחות חשובים. אם בכל זאת המורה שלך ידוע כאחד שנחשב לגרוע באמת- ואת זה אתה תוכל לדעת רק מתלמידים אחרים שלמדו אצלו בעבר וסיימו או החליפו, ולא על סמך דעתך האישית כי אין לך איך להשוות כרגע- אז תחליף.

בהצלחה, ושתדע שכבר חודש אחרי אף אחד כבר לא יזכור כמה שיעורים/ טסטים עשית.

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם
לפותח השירשור אהלן!

שים לב היטב וקרא כל מילה:

אין אדם רגיש יותר ממני בכל העולם כולו, בשנייה אתה מעליב אותי, ולא משנה מה תאמר לי.

השנים חלפו והזמן עבר ובשעתו הייתי צריך ללמוד שיעורי נהיגה.

התקשרתי למורה, חברו של אבי וביקשתי ללמוד אצלו. סיימתי ללמוד אצלו והייתי על סף טסט.

בוקר אחד הוא ביקש ממני טובה, שתלמידה פחדנית שלו, תראה שיעור איתי, איך הוא מתנהל.

כמובן שהסכמתי.

בשיעור, הוא הרים עליי את הקול (לא בצרחות כן?)

אמרנו שתעשה ככה ולא ככה נכון? ביקשתי שתעשה ככה וככה נכון?

וכמובן שאני כבר רגיל אליו, מבין שזה הכל לטובתי ושהכל בסדר, שתקתי.

כשהילדה שהייתה ברכב, התחלפה איתי, היא רק התיישבה ברכב, שמה חגורת בטיחות ופוף.....נרטבה לא כל החולצה והיא לא הפסיקה לבכות.

כשהמורה שלי שאל אותה מה קרה, היא ענתה: אני לא אוהבת ולא יכולה ולא מסוגלת כשכועסים עליי.

מורה הנהיגה שלי אמר לה דברים, שאמר לי ביום הראשון שהתיישבתי לידו בשיעור הראשון:

אל תעלבי ואל תהיי רגישה מדי, הכל לטובתך ולטובתך בלבד, כי הכביש הוא סכנה, מאוד מסוכן ומאוד מסובך. הנהגים בכבישים פראיים, לא מתחשבים ואני בסך הכל רוצה להכין אותך כנדרש, לגן החיות הזה שבכביש.

הזמן חלף ואני בינתיים עשיתי את הרשיון שלי. שמרתי על קשרי ידידות (עד היום אגב) עם מורה הנהיגה שלי ושאלתי אותו מה עם התלמידה ההיא.

הוא ענה: עברה טסט ראשון ופתחה איתי בקבוק שמניה כשהודעתי לה שעברה טסט ראשון.

לפתוח השירשור, אם אחרי כל הסיפור הזה לא הבנת את הפואנטה ואת המסר, ועדיין אתה חושב שהמורה שלך מחורפן וחולה נפש, פשוט תחליף מורה. ללמד אותו את שיטת העבודה שלו אתה לא תעשה. כמוך יש לו עשרה ביום, 300 בחודש. אתה תלמד אותו איך לעבוד?

אני הבנתי אותך, כל אחד ושיטות הלימוד שלו, לא טוב לך תעבור למורה אחר.

בתחומים השונים היו לי בחיים מדריכים/מורים שלא הייתי מצליח להוציא משלוותם לא משנה מה הייתי עושה או מנסה, לעומת מדריכים שהיו במצב עצבני דרך קבע בלי קשר למה שעשיתי.

מה שחשוב בסופו של יום הוא שיהיה מקצועי וטוב במה שהוא עושה, במיוחד בתחומים של חיים ומוות. (כמו נהיגה)

לצערי רוב מורי הנהיגה הם בינוניים ומטה בעלי אחריות תורמת למצבינו העגום בכבישים.

(להוציא מדריכים לנהיגה מתקדמת וכו' שהלוואי והיו מחליפים את "מורי הנהיגה לטסטים")

פורסם

תגובה קצת שונה:

לשם שינוי אני לא מסכים עם דעת הרוב כאן.

כמו הרוב המכריע כאן, גם אני עברתי שיעורי נהיגה וגם חברי הטובים.

לי אישית היה מורה מדהים שהבין את הראש שלי ובזכות היחס והמקצועיות הרבה חברים טובים שלי למדו אצלו, אבל זה לא אומר שכל המורים הם כאלה.

גם תלמיד שבא ללמוד נהיגה הוא לקוח, והעבודה שהוא רק בן 17 או 18 לא הופכת אותו לבנאדם שלא מגיע לו היחס הראוי.

אני בחיים לא הרגשתי שהמורה שלי מזלזל בי או מדבר אליי לא יפה, כי היחס לתלמיד זה אחד הדברים הכי חשובים, הרבה יותר מלהבטיח לו מהשיעור הראשון שבשיעור 28 הוא יגש ויעבור טסט ראשון.

אני כבר שנים עוסק במתן שירות לקוחות בכל מיני תחומים ובטוח שהמתכון לשימור לקוחות הוא היחס- לפני הכל.

אם המורה לא מדבר אלייך בצורה הולמת, או בצורה שנראית לך הולמת, או שתדבר איתו על הנושא או שפשוט תמצא מורה ששמעת עליו המון תגובות טובות ותעבור, ספר לו מה היה רע לך אצל הנוכחי ואני מאמין שזה ידרבן אותו ללמד אותך ולהראות לך שאצלו הדברים פועלים אחרת.

בלי שום קשר, תמיד בקרב חבר'ה צעירים יש את האחד שמרגיש שהמורה דופק אותו ומעכב לו את הלמידה.

לפני שמסקינים מסקנות לגבי התלמיד, למה לא לנסות לעצור ולחשוב אם אולי הבעיה היא במורה עצמו? אולי יש מורים שרואים שהתלמיד שקט ואפשר למרוח אותו וזורמים על זה.

אחרי הכל - שיעור שווה כסף ואע"פ שאין לי מושג מי המורה, יש גם אנשים שהראיה שלהם צרה ורואים את הרווח הריגעי כי הם מאמינים שאותו לקוח לא ילך ויספר שהם דפקו אותו.

ראיתי מספיק נותני שירות שנותנים שירות גרוע בידיעה שהלקוח לא יחזור וזה עדיין לא הפריע להם מאחר והם הסתכלו על הרווח הכספי הריגעי שהם קיבלו.

לסיכום, אני לא יודע מי המורה ואולי הוא המורה הטוב ביותר שקיים, אבל לך מגיע את היחס הטוב ביותר מאחר ואתה משלם לו המון כסף.

אם היחס לא מתאים לך - תעבור מורה.

ההרגשה שלך חשובה יותר מהכל והשיעורים האלה אמורים להתנהל בכיף.

אל תשלול לעולם אפשרות שמורחים אותך, תמיד תשאל שאלות ותראה לו שאכפת לך ושאתה לא אחד שאפשר למרוח ולעבוד עליו, ואם התשובות לא מתאימות לך תעבור.

שיהיה בהצלחה.

[עריכה]

אני מצטער, קראתי כאן עוד כמה תגובות וזה פשוט זיעזע אותי.

לפותח השירשור- תשתדל להתעלם מתגובות כמו "אף אחד לא חייב להתיחס אלייך יפה" "לא כולם חייבים להיות נחמדים אלייך"

אני לא מבין איך אנשים מבוגרים רושמים כזה דבר.

אתה משלם 120-150 ש"ח (על כמה זה עומד היום?) לשעה של הבנאדם- הוא חייב להיות נחמד אלייך ולא משנה מי אתה כבנאדם.

המצב היחיד שהוא יכול להרים את הקול זה להגיד לך משהו כמו "תזהר!" כשאתה עושה משהו שמסכן אותך, אבל מעבר לזה ההתנהלות שלו מולך אמורה להיות אדיבה, ואל תקשיב לאף אחד שאומר לך אחרת.

לאותם אנשים שטוענים שאף אחד לא חייב לאותו בחור צעיר יחס יפה- איך אתם תגיבו אם תלכו לחנות בגדים ובזמן שאתם מתלבטים המוכר יגיד לכם "טוב, אין לי זמן לחכות שתתלבט, כשתחליט אתה יודע איפה אני" ?

איך תגיבו אם כשתשבו במסעדה המלצר יזרוק לכם את המנה לשולחן בלי לחייך ולהגיש אותה כנהוג ?

אף אחד מכם לא מוכן ליחס כזה מאחר ואתם משלמים ממיטב כספכם ורוצים תמורה הולמת ליחס,

קל וחומר כשהיחס אמור להיום חם ואתה מכיר את אותו מורה כבר כמה שבועות\חודשים.

אוי ואבוי אם תחנכו את ילדיכם שזה לגיטימי שהם ישלמו ולא יקבלו יחס אדיב.

פורסם
בהורדת מהירות אתה מוריד הילוך בלי לחיצת קלאצ', אין בה צורך.

patience is key.

אתה מחדש לי פה.

העברת הילוך בלי לחיצת קלאץ'? מה?

Auto Emoción

פורסם

טוב, או שיש לי פגם בזיכרון (ואין לי) או שלמדתי שיטה חדשה.

אבל זה לא אומר שבכללי אי אפשר להעביר הילוכים בלי קלאצ' (לא מומלץ).

עברתי ברחבי הרשת ובדקתי אם זה אפשרי (או אנשים שניסו), ומסתבר שרוב השרשורים בנושא הגיעו דווקא מהפורום הזה.

אלו שחושבים שבלתי אפשרי להעביר הילוכים בלי קלאצ', ממליץ לכם להריץ פה חיפוש.

פורסם

אפשרי להחליף הילוכים בלי קלאץ, אבל כל עוד יש לך קלאץ פועל באוטו למה להסתכן בפגיעה בגיר גם אם אתה שולט בזה מושלם?

ולפותח האשכול- חבל שתבזבז את זמנך בחיפוש מורה חדש, תעשה מאמצים גם אחרי שדיברתה איתו בטוח זה שינה אצלו משהוא בסך הכל כל מורה והשיטות שלו.

בהצלחה :wink:

פורסם

המורה כניראה רואה מה הרמת נהיגה שלך והוא בהתאם לכך מתאים לך תוכנית לימודים

אני עשיתי רק 17 שיעורים וטסט ראשון

פורסם
המורה כניראה רואה מה הרמת נהיגה שלך והוא בהתאם לכך מתאים לך תוכנית לימודים

אני עשיתי רק 17 שיעורים וטסט ראשון

יש 27 מינימום, מישהו באזור המורה - טסטר שלך רימה.

פורסם

תעזוב את החברים, את הדאוונים (ככה רושמים את זה?) תוריד את האגו, ותעשה מה שהמורה שלך אומר.

אם אתה מרגיש שהוא לא בסדר, אין טעם להתמזמז יותר מדיי, תעבור מורה.

אני הוצאתי רישיון לא מזמן (צעיר בן 17 =]) והיה לי מורה מותק, מדהים, אין, הוא אמר לי, אם תעשה כל מה שאני מסביר לך, תפנים ותבצע, אתה לא רק תעבור טסט ראשון, אלא תלמד לנהוג נכון לחיים.

המורה הזה לא היה מהמורים שבעיקר לעבור טסט וסלאמת, הוא לימד אותי מלא דברים, מלא סיטוציות, לא צריך להיות צודק בכביש, צריך להיות חכם, בכל אופן עברתי 22 שיעורי נהיגה, וטסט ראשון, וכיום אני 5 חודשים על הכביש.

רוברט נקש אתה נסיך.

volkswagen

כי חיים רק פעם אחת.

פורסם
גם ברוב המכוניות הידניות אפשר להעביר מ3-4-5 בלי קלאץ'.

זה לא אומר שזה רעיון טוב.

עד כמה עצלן אתה יכול להיות?

אפשר לעביר הילוכים בלי קלאץ'?

יש לנו כסף מיותר לקלאץ' חדש?

volkswagen

כי חיים רק פעם אחת.

• תוכן חדש...