Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5780 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
- מסנן אוויר מזגן 237 ש"ח

מוזר, רכב דוד שלחו לי שובר לביצוע טיפול שנתי ב-500 ש"ח.

זו הסיבה למחיר הגבוה - לא יודע למה מחליפים מסנן אוויר מזגן כבר אחרי שנה, אבל בכל מקרה נראה שמחירו גבוה למדי (ואני מוכן להתערב שללא שום סיבה). אם לא היו מחליפים אותו, היה מדובר ב-600 שקלים בלבד שזה סביר בהחלט למוסך מורשה יבואן.

בנוגע לרכב דוד - מן הסתם ה-500 היה לשמן+מסנן בלבד. אם צריך להחליף מסנן אוויר אז המחיר היה דומה לשל ניר-צבי.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תגובות 90
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
זו הסיבה למחיר הגבוה - לא יודע למה מחליפים מסנן אוויר מזגן כבר אחרי שנה, אבל בכל מקרה נראה שמחירו גבוה למדי (ואני מוכן להתערב שללא שום סיבה). אם לא היו מחליפים אותו, היה מדובר ב-600 שקלים בלבד שזה סביר בהחלט למוסך מורשה יבואן.

בנוגע לרכב דוד - מן הסתם ה-500 היה לשמן+מסנן בלבד. אם צריך להחליף מסנן אוויר אז המחיר היה דומה לשל ניר-צבי.

רוני

גם אני שאלתי את אותה השאלה, אמרתי לו שאני מעדיף לא לשחק עם המזגן כי בפעם האחרונה שאבא שלי הכניס קורולה לטיפול שגרתי, עבר בדיוק שבוע עד שהמזגן הפסיק לעבוד.

הם טענו שלצערם אין מה לעשות וזה חלק מטיפול סדיר של 15,000.

לדעתך אלה כללי המוסך ולא ניתן להתמקח ? או שזה שרירותי והם מחליטים למי לדחוף את זה?

פורסם

הם טוענים שה-6500 לא רלוונטי כאשר עברה שנה, הרי בכל מקום רשום "הראשון מביניהם".

במידה והיצרן לא מחייב, אני יכול לדרוש לא להחליף? או שהם כמוסך יכולים להגיד שמצידם זה מה שהם עושים ואם לא מתאים לי אני יכול לבחור במוסך אחר?

פורסם

רוני, סתם לצורך השוואה, אצלי בישור קו שבוצע לפני כחצי שנה בC3 1.4 אוטומטית שנת 2003, גם במוסך מורשה יבואן, עלות מסנן מזגן הייתה 134 ש"ח, לגבי עלות החלפתו אין לי מידע כי עלות העבודה הייתה כללית.

אגב, במהלך הטיפול המכונאי הוציא אותו בדק ואמר שצריך להחליפו ובאמת לאחר ההחלפה עוצמת עבודת המזגן עלתה פלאים.

נשאלת השאלה מה השוני בין המסננים שמצדיקים עלות כמעט כפולה :|

ועוד דבר, בשגרת הטיפולים לצרפתיות סיטרואן\פיג'ו מצויין שיש להחליף מסנן מזגן אחת ל30,000 או שנה ובאחר רשום כל 30,000 ללא ציון שנים.

פורסם
הם טוענים שה-6500 לא רלוונטי כאשר עברה שנה, הרי בכל מקום רשום "הראשון מביניהם".

אני חושב (לא בטוח) שזה נכון בעיקר לגבי שמן.

במידה והיצרן לא מחייב, אני יכול לדרוש לא להחליף? או שהם כמוסך יכולים להגיד שמצידם זה מה שהם עושים ואם לא מתאים לי אני יכול לבחור במוסך אחר?

אתה יכול לדרוש וגם ללכת למוסך אחר.

התשובות באדום.

פורסם
התשובות באדום.

אין לי רצון לריב איתם, מאחר ואני מאמין שזה אחד המוסכים האמינים והאחראים ביותר של החברה.

כמובן שאני בוחר לאיזה מוסך ללכת,

אבל המטרה שלי הייתה להגיע איתם להסדר כזה שאני לא צריך מזגן והם מבצעים את הטיפול אצלהם.

עובדתית, ברור שברכב דוד יכלתי לעשות את אותו הטיפול ב-500 שקלים (לא יודע איך האוטו היה חוזר משם אחר כך)

פורסם

רוב הסיכויים שהשוני ברובו הוא מדיניות תמחור של היבואנים.

לטרנספורטר - פתח את ספר הרכב שלך וחפש את החלק שמדבר על הטיפולים השוטפים. במזדה 3 למשל החלפת מסנן המזגן היא פעם בשנתיים. אני לא רואה סיבה למה אצלך צריך להחליף פעם בשנה, למעט סיבה אחת - כי היבואן מרוויח על המסננים האלה הון... :-P

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

אני כל פעם נדהם מחדש מעלויות האחזקה של מאזדה (וגם טויוטה)...

ואומרים ש VW יקר...

בקשר לפילטר מזגן : אני דווקא בעד המחמירים ואישית מחליף פעם בשנה (ב VW זה עולה פחות מ100 ש"ח לחלק מקורי או תוצרת MANN שזה זהה למקורי)

נקודה רעה: הרכב הקודם שלי טופל כל ימיו בחברה ופילטר המזגן שלו כשקיבלתי אותו היה במצב מביש. כנראה הפילטר המקורי (תאריך ייצור שנת 2000) !! (הרכב היה מודל 2001 נרכש ב2007)

ניכר שאפילו לא ניקו אותו עם לחץ אוויר בין טיפול לטיפול.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

לא הייתי שולל על הסף, שישנם הבדלים במסנני מזגן. פעם שמתי בקורולה מסנן חילופי והוא החזיק הרבה פחות זמן.

פורסם
עובדתית, ברור שברכב דוד יכלתי לעשות את אותו הטיפול ב-500 שקלים (לא יודע איך האוטו היה חוזר משם אחר כך)

עובדתית, ברור שברכב דוד לא היית יכול לעשות את אותו הטיפול ב-500. אני מבטיח לך במיליון אחוז שהעלות של 500 שקלים לטיפול ברכב דוד היא ללא מסנן המזגן. יודע מה? אני לא אתפלא אם היא גם לפני מע"מ.

זה, אגב, גם מעלה תהיה בנוגע לצורך בהחלפת מסנן המזגן. אם במורשה אחר לא צריך להחליף וכאן כן, זה צריך להדליק נורת אזהרה...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
זה, אגב, גם מעלה תהיה בנוגע לצורך בהחלפת מסנן המזגן. אם במורשה אחר לא צריך להחליף וכאן כן, זה צריך להדליק נורת אזהרה...

רוני

השאלה נגד מי נורת האזהרה נדלקת.

נגד רכב דוד שלא מבצעים את הטיפול כראוי או נגד המוסך בניר צבי ש"מחמיר" כי נוח לו לכיס.

כך או כך, היה ממש נוח ונעים לשבת בחדר ההמתנה עם ה-WI-FI והמיזוג, ולקח בדיוק 5 דקות עד שהנהג בא לאסוף אותי לבית קפה מהרגע שקראתי לו.

אני מתאר לעצמי שלא בכל מוסך יש WI FI ו\או מספר מחשבים נגישים בעלי אינטרנט, ככה שאפשר להעביר 3-4 שעות בכיף.

פורסם
השאלה נגד מי נורת האזהרה נדלקת.

נגד רכב דוד שלא מבצעים את הטיפול כראוי או נגד המוסך בניר צבי ש"מחמיר" כי נוח לו לכיס.

זאת שאלה טובה מאוד... האם בדקת בספר הרכב?

ובנוגע לשהות במוסך עצמו - כמו שאמרתי כבר בשרשור קודם - באמת מדובר במוסך נעים מאוד לשהיה. מההתרשמות שלי גם לא תוקעים לך את האלמנט שם יותר מבמוסכים אחרים, ולכן מבחינתי אלך לשם גם בטיפול הבא. כמובן שאוודא טוב-טוב אם צריך להחליף לי פילטר מזגן או לא :wink:

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

גם אני מאמין שאחזור לשם.

לא יודע לגבי פילטר מזגן,

אבל בעבר העלתי תמונה של השיפשוף שיש לי בכנף וכל מי שהעריך כאן את הנזק לא העריך פחות מ-1000 ש"ח, ובהערכה גסה במוסך אמרו 800...

• תוכן חדש...