Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5780 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה שמדהים אותי באופן אישי זה שאני נוהג על מכונית משלי משנת 96 ובחיים בשום מוסך אף אחד לא דיבר איתי על החלפה של הפילטר הזה בשום מכונית שהייתה לי. בתמה שלי (שהמזגן מקפיא) גם יש פילטר כזה?

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

• תגובות 90
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

1. שגרת טיפולים למזדה 2 (ישראל בעמוד 5). מסתבר שאכן יש להחליף בארץ את המסנן (cabin air filter) פעם בשנה - כנראה בגלל "האקלים הקשה". כידוע, אנחנו רוכבים כאן על גמלים והם מעיפים המון אבק לאוויר, וזה סותם את הפילטר. וברצינות - אם יש דרישה כזו לטיפול, לפחות שיתנו מחיר נורמלי לרכיב הזה. 270 שקלים?

2. הנה העלות של הרכיב בחו"ל. שימו לב, פחות מ-90 שקלים.

3. הנה עוד משהו שנפל בחכתו של גוגל, בנוגע לזמן העבודה.

רוני

פשוט שערורייה.

לדעתי יש כאן קשר מסריח מצד היבואן וחברת המאזדה. אם באוסטרליה המדברית יש להחליף פילטר מזגן פעם בשנתיים, למה בישראל פעם בשנה? ידוע שלדלק מוטורס ומאזדה יש רומן ארוך ומתמשך ואני לא אתפלא אם יש כאן קומבינה. אין שום סיבה להחליף פילטר מזגן פעם בשנה, בטח ברכב שנוסע מעט מאוד קילומטרים. מה מיוחד בפילטר של מאזדה שהוא שונה משאר היצרנים שמחליפים פילטרים כל שנתיים-שלוש? פילטר שעשוי מחומר מתכלה? פילטר אנטיבקטריאלי? לדעתי זאת פשוט קומבינה ישראלית. חוץ מזה, אם החלפת הפילטר כרוכה בפתיחה וסגירה של ארבעה ברגים אז המחיר של "העבודה" פשוט שערורייתי :roll:

אני כבר מזמן הפסקתי להיות שפוט של היבואנים המורשים ועלויות החלפים שלהם. יש ברשת מספיק אתרים שמוכרים חלפים חדשים ומקוריים עם הפרשים שמגיעים לעשרות אחוזים (ובפעם אחת אף הגיע ל 90% :shock:).

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

החליפו לך שמן וחתיכת בד ב-1000 ש"ח...

או איך שאמרו גדולים מאיתנו כבר לפני הרבה שנים:

"אז מה היה לנו שם? היה לנו ריגולז' ברקס, פלגים, פלטינות, שטנגה, פילטר שמן, שמן ברקס, החלפנו לך גם את האלמנט... את האלמנט אל תכניס לו לחשבון. האלמנט עלינו, און דה האוס".

פורסם
מה שמדהים אותי באופן אישי זה שאני נוהג על מכונית משלי משנת 96 ובחיים בשום מוסך אף אחד לא דיבר איתי על החלפה של הפילטר הזה בשום מכונית שהייתה לי. בתמה שלי (שהמזגן מקפיא) גם יש פילטר כזה?

ברוב המכוניות הישנות יחסית אין פילטר

פורסם

יש בתמה מסנן מזגן.

עמוד ליד כנף ימין (צד הנוסע) עם מכסה מנוע פתוח, באזור קיר האש באזור שקרוב לכנף יש מכסה פלסטי לא גדול ומתחתיו הפילטר.

נשלף בדקה בלי שום כלי עבודה.

זאת בהנחה ובתמה שלך (לפני 93 כזכור לי) זה זהה לזו שהיתה שלי (מודל 93).

אם לא הוחלף אצלך מזמן, תחליף - זה משפר משמעותית את איכות המיזוג.

ולזה שמעלי, למרות שהתמה היא אכן מכונית ישנה, היא מדהימה ברמת התחכום והחוכמה בה היא נבנתה. התרעה על כמות מי קירור נמוכה אין לי היום בשתי האלפות שאני מחזיק, מדידת גובה שמן מנוע רק באחת ועד היום אני לא מבין מה היא מודדת..., בקרת אקלים שמגבירה את מהירות המאוורר בעצירה לשמירה על רמת אוורור קבועה כו'. אוטו מדהים שאני מתגעגע אליו מאוד.

שי

166, קאפה, GTV, קופה.

פורסם

אני לא מבין,

הרי לא הייתה לי אפשרות לקנות את החלפים בעצמי, כי אם אני רוצה לשמור על האחריות אני חייב לטפל במורשה לפי התנאים שלהם.

לא ככה?

פורסם

החוק היום מאפשר לך לטפל בכל מוסך מורשה משרד התחבורה.

מה שכן, על מנת שהאחריות תכובד על המוסך להשתמש בחלפים מקוריים או מורשי יצרן, וכאן כבר אתה נכנס לתחום אפור מאוד כי במקרה של תקלה היבואן יכול להתנער בגלל אלף ואחת סיבות.

בשביל השקט הנפשי כנראה תאלץ לטפל ברכב שלוש פעמים במוסך מורשה עד שתוכל להשתחרר לחופשי.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
החוק היום מאפשר לך לטפל בכל מוסך מורשה משרד התחבורה.

מה שכן, על מנת שהאחריות תכובד על המוסך להשתמש בחלפים מקוריים או מורשי יצרן, וכאן כבר אתה נכנס לתחום אפור מאוד כי במקרה של תקלה היבואן יכול להתנער בגלל אלף ואחת סיבות.

בשביל השקט הנפשי כנראה תאלץ לטפל ברכב שלוש פעמים במוסך מורשה עד שתוכל להשתחרר לחופשי.

איתמר.

יכלתי ללכת למוסך רכב דוד ששם דרשו 500 ש"ח, אבל בשביל 380 ש"ח הפרש אני בספק אם זה שווה את הדאגה.

פורסם
יכלתי ללכת למוסך רכב דוד ששם דרשו 500 ש"ח, אבל בשביל 380 ש"ח הפרש אני בספק אם זה שווה את הדאגה.

שוב:

עובדתית, ברור שברכב דוד לא היית יכול לעשות את אותו הטיפול ב-500. אני מבטיח לך במיליון אחוז שהעלות של 500 שקלים לטיפול ברכב דוד היא ללא מסנן המזגן. יודע מה? אני לא אתפלא אם היא גם לפני מע"מ.

שים לב, לא אותו טיפול. יודע מה - בשביל לוודא, תתקשר מחר לרכב דוד ותשאל כמה עולה טיפול ראשון למזדה 2 ומה עושים בו.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
איתמר, במידה ומדובר על פילטר מזגן עם מסנן פחם פעיל כמו ברכב שלי אז המחיר סביר.

לפי התמונות מהשרשור שרוני העלה - אני בספק :roll:

איתמר.

פורסם
שים לב, לא אותו טיפול. יודע מה - בשביל לוודא, תתקשר מחר לרכב דוד ותשאל כמה עולה טיפול ראשון למזדה 2 ומה עושים בו.

זה כבר דיי סותר את מה שאמרו לי בניר צבי.

שאלתי את הנציג מה הייתי מקבל ב-500 ש"ח ברכב דוד והוא אמר "הם חייבים לתת לך את אותו הטיפול בדיוק כמו שמחייב היצרן"

הוא לא ניסה לומר ששם אני אקבל טיפול שונה \ פחות\יותר טוב

הוא רק אמר שהם יתנו לי את הטיפל שהיצרן דורש, ואיך שם זה עולה 500? עולה...

מה שאתה בעצם אומר,

שיש מוסך שנותן שירות ע"פי היצרן, ויש מוסך שלא..

פורסם

תברר מה היצרן קובע שצריך לעשות בטיפול ראשון, ואחרי זה תברר מול "רכב דוד" מה כולל הטיפול, בעלות שהוא נקב ואז תדע.

פורסם

לא, אני אומר שלהערכתי ה-500 שקל שהציעו לך ברכב דוד הם רק לשמן ומסנן. אולי זה כתוב באותיות הקטנות, אולי לא. ואתה יודע מה - גם יש סיכוי שהם מוכנים "להפסיד" עליך בטיפול הראשון בשביל שתחזור אליהם (ואז הם עושים את הטיפול המלא תמורת 500). לא תדע עד שלא תתקשר מחר בבוקר. אני מאוד אתפלא אם הם מוכנים לחתוך 350 שקל מהמחיר בשביל כזה דבר. בטח מהניסיון שלי איתם, שכל הצעת מחיר שקיבלתי מהם הייתה מופלצת מהתחת, אם תרשה לי להיות עדין :-P

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תוכן חדש...