Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5780 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
גם אני מאמין שאחזור לשם.

לא יודע לגבי פילטר מזגן,

אבל בעבר העלתי תמונה של השיפשוף שיש לי בכנף וכל מי שהעריך כאן את הנזק לא העריך פחות מ-1000 ש"ח, ובהערכה גסה במוסך אמרו 800...

אז בוא ואגלה לך משהו - למוסכים יש מספר שיטות עבודה בכל הנוגע לתמחורים, ואף אחת מהן לא "ישירה" (כלומר להגיד לך את המחיר האמיתי שבסופו של דבר תשלם).

שיטה ראשונה היא לזרוק לך מחיר מוגזם - זה מה שעשו לך בניר-צבי. את זה הם עושים לרוב כשאתה כבר במוסך עצמו. בטלפון בטח היו אומרים מחיר זול יותר. ככה אתה נכנס להלם, מתאושש באיטיות וכשהמחיר האמיתי מגיע הוא נמוך ב20-30 אחוז ואתה מרוצה.

שיטה שנייה היא לזרוק לך מחיר נמוך - זה מה שעושים לרוב בטלפון. אתה מגיע, שואל כמה יעלה, אומרים "תלוי מה מחליפים" ואתה נשאר באפלה. לחילופין כשהגעת כבר הם יגידו את המחיר הגבוה ואז זה כמו בשיטה הראשונה.

כמובן שיש גם את "שיטת לובינסקי" :wink: שכוללת את התהליך הבא:

1. בקש בטלפון מחיר לטיפול.

2. הכפל את המחיר ב-3 וזה הסכום המינימלי שתצטרך לשלם בסוף הטיפול.

באותו האופן - העריכו את הנזק במוסך ב-800 שקלים? צפה ל"כן, אבל צריך גם לעשות שלייף בוקבוק ולהחליף את הציפלונגים" והופ, המחיר קופץ פי 2. לפני מע"מ.

ברכותיי, הצטרפת לקבוצה גדולה הכוללת את כל מי שטיפל אי פעם ברכבו במוסך וחזר בחיים (רק מרושש קצת יותר). צריך לפתוח איזו קבוצה בפייסבוק :wink:

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תגובות 90
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
השאלה נגד מי נורת האזהרה נדלקת.

נגד רכב דוד שלא מבצעים את הטיפול כראוי או נגד המוסך בניר צבי ש"מחמיר" כי נוח לו לכיס.

קשה לי להאמין, שמוסך מורשה לא יחייב אותך במשהו, שאתה חייב לבצע :-)

בכול מקרה השירות נשמע מעולה.

פורסם

אכן - ההחלפה של הפילטר מזגן תמוהה ועלתה לך כ300 ש"ח (גם העבודה שלה בנפרד)

התלוננת על מזגן חלש או משהו כזה? כי אחרת על פחות משנה להחליף פילטר מזגן נראה לי מיותר מאוד , במיוחד כשהמחיר שלו הוא כ2/3 ממחיר הטיפול.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

אין שום סיבה בעולם להחליף פילטר מזגן ברכב שנסע 6,500 ק"מ ועוד במחיר כזה מופקע, אין מילה אחרת :?

יש חלפים ברכב שצריך להחליף אותם לפי קילומטרז' ולא בגלל שיש להם בלאי, ממש כמו פילטר המזגן או פלאגים.

אפשר לדעת איפה נמצא הפילטר מזגן וממה הוא עשוי שצריך לשלם עליו למעלה מ 200 שקלים ועל פירוק והרכבה 45, כמובן לפני מע"מ? :shock:

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

עשיתי חיפוש קטן ברשת ומצאתי את הדברים הבאים:

1. שגרת טיפולים למזדה 2 (ישראל בעמוד 5). מסתבר שאכן יש להחליף בארץ את המסנן (cabin air filter) פעם בשנה - כנראה בגלל "האקלים הקשה". כידוע, אנחנו רוכבים כאן על גמלים והם מעיפים המון אבק לאוויר, וזה סותם את הפילטר. וברצינות - אם יש דרישה כזו לטיפול, לפחות שיתנו מחיר נורמלי לרכיב הזה. 270 שקלים?

2. הנה העלות של הרכיב בחו"ל. שימו לב, פחות מ-90 שקלים.

3. הנה עוד משהו שנפל בחכתו של גוגל, בנוגע לזמן העבודה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

לגבי שגרת טיפולים - עדיין לא יצא לי לראות אף מוסך מורשה שדואג להדק את ברגי המרכב או לסוך (מלשון סיכה)

את הצירים במקומות המועדים לכך.

אלה שני סעיפים שנדרש לעשות אותם בכל טיפול שנתי רגיל.

לכם יצא לראות?

בפאביה המגבים אפילו לא צריכים לעבוד, הם לא מנגבים את הטיפות אלא מפחידים אותן
פורסם

זה 90 ש"ח עלות מסנן המזגן + 180 ש"ח סעיף אקסטרות (חדר המתנה ממוזג+שתייה+WIFI+נהג הבית+ספות עור) = 270

לא כולל מע"מ. מישהו הרי צריך לשלם על כל זה.

אצלי בטיפול במוסך מורשה יבואן המסנן עלה 134 ש"ח, אני מנחש שזה בגלל שחדר ההמתנה היה פשוט ביותר, כמובן שבמקום ספות עור היו כיסאות ברזל ועל WIFI אין מה לדבר, אבל היה ממיר YES.

פורסם

הגיע הזמן שתבינו

אין ארוחות חינם

פרט לארוחות בבית תמחוי

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

העניין הוא לא הספות וה-WIFI, אלא מידתיות. אם בגלל שהמוסך מספק את כל הפינוקים האלה, המחיר היה גבוה ב-5% מהמחיר במוסך אחר, ניחא. פה מדובר על רכיב ספציפי אחד שמחירו מוגזם, כששאר המחירים במוסך הזה דווקא לא גבוהים משל מוסכי יבואן אחרים (ראה ערך מחיר שעת עבודה). עכשיו יש שתי אפשרויות - או שזה המחיר של הרכיב בכל מוסכי היבואן - ואז זה סתם שוד לאור היום - מצד דלק מוטורס. או שהמחיר במוסך מורשה יבואן אחר הוא זול משמעותית למסנן, ואז זה שוד לאור היום - מצד ניר צבי.

נו, יש כאן בעלי מאזדה נוספים שהחליפו מסנן מזגן לאחרונה? (חייבים להיות :wink: )

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

לגבי מסנן מזגן - השגרה של החלפה לאחר שנה די מוזרה בעיני. בדקתי בספר הרכב של ה-SX4 שלי, ההנחיה היא לבדיקה שנתית (או 15,000 ק"מ) ולהחלפה מדי 3 שנים\45,000 ק"מ.

לפני כשנה החלפתי מסנן מזגן בקורולה שלי זה היה החלק הלא מקורי היחיד בטיפול גדול מאוד (טיימינג וכו') ולמיטב זכרוני המסנן עלה 68 "ח + מע"מ.

סביר שמוסך מרכזי מחוייב לחלפים מקוריים - ותמורת זה (וכמובן - טרקלין דוד המלך) משלמים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אצלי אחרי שנה וחצי ו- 45000 ק"מ עדיין לא החליפו את המסנן של מזגן. כנראה בהונדה לא יודעים, שאנחנו נמצאים באזור עם "אקלים קשה" :-).

פורסם

אגב, איך זה עובד אצל יצרנים אחרים זה פחות מהותי. יכול להיות שיצרן מסוים מעדיף לספק מסנן באיכות לא גבוהה ולהחליף אותו כל שנה, ויצרן אחר מעדיף מסנן באיכות גבוהה והחלפה כל 3 שנים. מן ההיגיון כי מסנן שדורש החלפה כל זמן קצר יעלה פחות, ומסנן שלא דורש החלפה יעלה יותר. אם המסנן היה מוחלף כל שנה ועולה 80 שקלים, זה לא היה משנה לאף אחד. בגלל שהוא עולה פי 3, יש כאן טעם לפגם...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

• תוכן חדש...