רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,568 נושאים בפורום הזה
-
חיפשתי איזה כותרת מתחכמת עם משחק מילים אבל לא מצאתי, כולנו מכירים את התופעה הזו - איזה כביש, צומת, מחלף ליד הבית או העבודה שבו נראה שכל הנהגים העוברים במקום מאבדים 70% ממנת המשכל שלהם ופשוט מתנהגם בטמטום. אני אתחיל עם המקום הכי בעייתי שאני מכיר: ראשון לציון, הצומת של רח' הרצל וצבי פרנק. מדובר בצומת T, בה רחוב דו סטרי-דו נתיבי (צפי פרנק) מסתיים בצומת מרומזרת ברחוב הרצל, שהוא הרחוב הראשי בראשון (ידוע גם ככביש 412) מצפון לדרום. הנה רשימת הדברים המפגרים שקורים שם, לא מידי יום אלא מידי 10 דקות! 1. בהרצל מכיוון צפון יש 3 נתיבים. הימני תמיד ישר, השמאלי תמיד שמאלה (עם רמזור נפרד), האמצעי מתחלף ישר או שמאלה, כאשר יש 2 שלטים מתחלפים ברורים מאוד מעל הרמזור וכמה עשר…
הודעה אחרונה מאת simon377, -
- 3 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום. ביום חמישי שבוע שעבר התקשרתי ל-א.ג. נגררים (http://www.nigrar.co.cc/) לבירור מחיר התקנת וו גרירה לרכב שלי. נתתי את פרטי סוג הרכב, שנת ייצור, ומיקום האגזוז. קיבלתי מחיר של 1500 ש"ח לפני מע"מ, כולל מתאם חשמל 7-13 PIN שבמקום אחר רצו עליו 110 ש"ח לפני מע"מ. ונאמר לי שיש צורך להזמין את הוו המקורי של BOSAL שיגיע למחרת ביום שישי, ואוכל להגיע להתקנה, היום יום א'. כמו כן נאמר לי ליצור קשר למחרת בכדי לברר ולבדוק שהוו אכן הגיע, התקשרתי, ביום שישי, דיברתי עם בחור בשם אריאל שאישר שאכן הוו הגיע, ואף בכדי להיות בטוח בעצמו, אמר לי שהזמין שני ווים, אחד לרכב עם אגזוז שמאלי ואחד לרכב עם אגזוז ימני, מה שבטוח בטוח. היום בבוקר הגעתי לשם בערך בין 9:30 ל- 10:00, ה…
הודעה אחרונה מאת biker200, -
- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3955840,00.html .
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
- 0 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
לאון טאובס הוא נהג המערכת לעניינים ספורטיביים, אחד שבדרך כלל לא מתרגש מרכבים עם פחות מ-160 כ"ס. אבל אז הוא יצא לסיבוב עם הסיטרואן C3 החדשה ואפילו נהנה. מה קרה שם בדיוק? מבחן דרך לסיטרואן C3
הודעה אחרונה מאת פבל, -
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
הרכב: Seat Ibiza FR 2008. הילוך 1: לחיצה עולה לאיזה 4000 סל"ד ואז מתחיל להופיע הסימן של הESP שהגלגלים מתפרפרים. מכניס קלאץ מעביר לשני הילוך 2: כבר אין בעיה מכאן. הבעיה עצמה היא כאני מנסה "להזניק" אותו בהילוך ראשון (העלאת טורים) ואז עזיבת הקלאץ ולצפות שהוא יתן זינוק; הוא נותן לי במקום גמגום ואז עולה לאט בסל"ד מה שמביא לעליה איטית במהירות כי האוטו מרגיש חסר כוח - בגלל הלחיצה, הזינוק נכשל. כמו כן, בהחלפת הילוך ל2 כשהרכב בסל"ד גבוה אי אפשר להכניס בצורה חלקה את ההילוך, מרגישים מן תקיעה קטנה כזאתי ולאחר ההכנסה ועזיבת הקלאץ הרכב קופץ מעט וממשיך במהירות (אבל הקפיצה הקטנה הזאת היא לגיטימית? התקיעה שיש בהחלפת הילוך מ1 ל2?). *) חשוב לציין שהבעיות הנ"ל לא נגרמות בעת…
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
- 7 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אז ככה: אני בן 18+ יש לי רישיון נהיגה בתקופת המלווה (עברתי טסט לפני חודש וחצי). אני טס לחו"ל ואני רוצה לדעת אם מותר לי לנהוג. עזבו רגע בצד את חברות ההשכרה והביטוחים. נגיד ואני נעצר לביקורת ע"י משטרה - רישיון הנהיגה (נייר) תופס או לא? תודה לכל העונים שיהיה חג שמח
הודעה אחרונה מאת `Infinity, -
בתערוכת פריז תציג שברולט, לצד הקרוז האצ'בק, את האוואו החדשה. הדור השני צפוי להיות איכותי יותר, מרווח יותר, מתנהג יותר וגם בטיחותי יותר בהשוואה לדור הקודם. לחדשה המלאה אודות שברולט אוואו.
הודעה אחרונה מאת edanj, -
- 0 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
בתודה.
הודעה אחרונה מאת sh182, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 35 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
אז לאחר זמן מה, הג'ימיקאנה שלישית של קן בלוק יוצאת, והפעם ב-2 חלקים : חלק אחד שזה מן קליפ של איזה זמן שכל כולו כולל המילים של השיר מדברים על הג'ימיקאנה (וכמובן כולל קטעי נהיגה של קן בלוק מותאמים לקליפ) והחלק השני של הג'ימיקאנה עצמה. צפייה מהנה. חלק ראשון : הקליפ http://www.youtube.com/watch?v=EYUSlnXcYeU דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed. חלק שני והמעניין יותר הג'ימיקאנה עצמה : Gymkhana THREE, Part 2; Ultimate Playground; l'Autodrome, France http://www.youtube.com/watch?v=4TshFWSsrn8&feature=player_embedded#! דרך יוטיוב ERROR…
הודעה אחרונה מאת tamos, -
-
מפגש יונדאי 1 2 3
מאת darkmanxxx-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 30 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
שלום כל מי שיש לו יונדאי או שסתם רוצה לבוא למפגש שיתפקד בשרשור.
הודעה אחרונה מאת lackyLook2, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
אני משתדל לעצור תמיד לפני מעבר חציה ולתת להולכי-רגל לחצות, דבר שלצערי אני שם לב ש 80% מהנהגים פשוט לא עושים (גם אני כנהג צעיר קיבלתי פעם דו"ח על דבר כזה, זו עבירה חמורה יחסית בסולם העבירות). בזמן האחרון היו לי כמה מקרים של כמעט תאונה, דווקא בגלל שאני עוצר. שבוע שעבר אבא ובן שלו (ממש תינוק) עומדים לחצות. אני עוצר כדי לתת להם לעבור. מגיע רכב במסלול השמאלי, רואה את החוצים, מאיץ, עוקף אותי, תוך כדי שהוא עובר ממש חצי מטר מהם! ברמזור שאלתי אותו אם הוא השתגע או שאולי כואב לו לעצור לאנשים שעוברים, בהחלט היה קרוב ללדרוס אותם! ואתמול בשעות הערב בסביבות נשר, חשיכה כבר ירדה אבל הכביש בקטע מואר ופתוח. שוב אני עוצר, מאחורי עוצרות עוד כמה מכוניות כדי לתת לזוג מבוגר לחצות, ורכב עוקף…
הודעה אחרונה מאת א פ, -
-
-
- אחראי פורום
- 19 תגובות
- 9.6 אלף צפיות
שאלה בשביל מכר שלי: יש חברות המציעות ליסינג לפרטיים, כגון ilease. הרכב רשום על שמך והאחזקה והטיפולים הם על חשבון חברת הליסינג. הוא ניסה לדבר איתם ולהוציא עוד פרטים אבל מסתבר שזה די קשה. השאלה היא - האם גם הביטוח הוא על חשבון החברה (כלומר כלול במחיר החכירה) והאם במצב של גניבת הרכב או תאונה הביטוח מכסה את הכל (למעט השתתפות עצמית בתאונה כמובן) והלקוח מקבל רכב חלופי במסגרת ההסכם? תודה רוני
הודעה אחרונה מאת רועי.א, -
-
- 8 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
אתמול עלינו על הגשר באזור תעשיה של צומת קרית אתא, אולי אתם מכירים. ביציאה מהגשר יש תמרור עצור בגלל שיש השתלבות של מכוניות מצד ימין, אנחנו לא ראינו את התמרור אבל נכנסו בזהירות עם הסתכלות לכל הכיוונים, אבל יצא שלא ראינו את הרמזור. בפינה התחבאו שוטרים שפשוט עומדים ותופסים כאלו שלא עצרו. הטענה של השוטרים שהצומת הזאת מאוד מסוכנת ולכן עומדים שם. השאלה שלי, אם ידוע שהצומת הזאת מסוכנת והם עומדים שם כי כנראה הרבה מכוניות לא רואות את התמרור, למה שהשוטרים לא יעמדו על הצומת עצמה או למה אין 2 תמרורים או פשוט להוריד את הגובה של התמרור שישימו לב עליו. אם אומרים שהם רוצים להציל חיים אבל בכך שהם בעצם מתחבאים זה רק מראה שהם רוצים לעשות קופה מאשר להציל חיים. נ.ב. הקנס שקיב…
הודעה אחרונה מאת bkantor, -
- 2 עוקבים
- 23 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
ראיתי בכתבה של Ynet http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3955260,00.html כי השופט טננבויים גזר על נהג שנמצא אשר בשיכרות 11 חודשים של שלילה בעוד שהחוק אומר כי צריך לפסול לשנתיים ומעלה. שאר ההתבטאויות שלו הרתיחו אותי. אני חושבת שאסור לשתות ולנהוג.ואם כבר נתפסת,צריך עונש חמור יותר. כי אם אתה נוהג שיכור אתה לא מסכן רק את עצמך אלא גם כל נהג בכביש. מה אתם אומרים?
הודעה אחרונה מאת א פ, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
שלום השאלות שלי הן שאלות ממש כלליות בנושא ולא טכניות. 1) האם עדיף להביא חלקי חילוף מחו"ל במקום לקנות בארץ? המחירים באמת נמוכים משמעותית מאשר לקנות את החלקים בארץ? 2) במה כרוך להביא חלקים מחו"ל? צריך אישורים מיוחדים? 3) האם יש איזה גוף\חברה שעוזרת בנושא הזה? ושאלה כללית עוד יותר, מה אתם מעדיפים? להביא חלק מEBAY או מקום אחר מחו"ל או שקונים הכל בארץ? תודה מראש על העזרה =]
הודעה אחרונה מאת .:BMW:., -
-
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 958 צפיות
שלום לכולם , האם נגרם נזק (או יכול להגרם נזק) להגה כח כאשר מסובבים אותו בזמן שמכונית לא בתנועה ? אני רגיל משעורי נהיגה בזמן חנייה ברוורס לסובב הגה כמעט עד הסוף כשהמכונית עומדת . מה דעתכם ?
הודעה אחרונה מאת Eily, -
סוואנות משטרתיות 1 2
מאת אבי777-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
סתם שאלה : למה המשטרה משתמשת בסוואנות בנזין ? יש סיבה מיוחדת להעדפה על הדיזל? מה עם צריכת הדלק המזעזעת? גמר חתימה טובה לכולם.
הודעה אחרונה מאת Slonya, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 28 תגובות
- 11.2 אלף צפיות
שלום לכולם לאחר התלבטויות רבות בנושא, מה לקנות, מה לקנות, משומש לא משומש וכו'. והרי החדשות, הוחלט בסוף ללכת על ח ד ש!! בסופו של דבר פיאט הציעה לנו מימון של פריים מינוס 3, לאחר שפנינו אליהם עם העסקה הזאת (אחרי שרוני יידע אותי על המבצע שחברה שלו רכשה את הרכב שלה). בסופו של דבר הוחלט ללכת על הגירסא היקרה יותר (אבא שלי כנראה אמר פיאט חרא חברה עדיף לקנות לה כבר את הטוב ביותר מהדגם הזה). בוא נגיד שאבא שלי לחץ עליי לקנות סוזוקי סוויפט ואני בשלי, התאהבתי נואשות ברכב הזה (אך יש להגיד שגם אבי נהנה לנהוג ברכב וגם מהמראה של הרכב). נסיעת מבחן עשיתי בזמנו על הפיאט 500 1200 סמ"ק. כשקניתי את ה500 1400 לא עשיתי כלל נסיעת מבחן. לאבא שלי נמאס מהחפירות שלי והחליט לסגור עסקה. ההבדל בי…
הודעה אחרונה מאת sronis, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
ראיתי ג'יפ חדש של איסוזו. פרטים? מישהו?
הודעה אחרונה מאת Mike808, -
-
מדובר כאן על צמיגים חדשים. נלקח מתוך YNET - "למרות שמשרד התחבורה ניסח תקנה, הקובעת כי גיל הצמיג המרבי אותו מותר לשווק יהיה שנתיים, ברגע האחרון לפני הגשתה לועדת הכלכלה של הכנסת, הוכנס בה שינוי משמעותי. בתיקון - שנעשה בחופזה - נקבע כי ההגבלה האמורה תחול רק על צמיגים משומשים. במקרה של צמיגים חדשים הועלה הרף עד לשש שנים מיום הייצור." "חיי המדף של צמיגים כאלה ארוכים במקרים רבים משלוש ואף ארבע שנים. אנשי ענף הצמיגים הבהירו כי אין כל סיבה לא לאפשר הרכבת צמיגים חדשים שגילם עד שש שנים, במידה ואוחסנו בתנאים סבירים. במשרד התחבורה השתכנעו כאמור לשנות את הנוסח, בהתאם לדרישת יבואני הצמיגים." בקיצור, כולם - תתכוננו לעוד (הרבה) פצצות מתקתקות על כבישי ארצנו. 6 …
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
הגענו לדואר לאחר בדיקה ולאחר שהצאתי צ'ק בנקאי, שילמתי 100 שקלים על בדיקה של שעבוד וכו' ומסתבר שהרכב ממושכן לבנק לאומי ע"י הבחור הראשון שהחזיק ברכב, היום הרכב עבר כבר 3 ידיים, בבדיקה עם בנק לאומי הם טוענים שאין חשבון בנק כלל לבחור שעל שמו המשכון ושיתכן שהוא ביקש להסיר את המשכון מהבנק אך לא טרח להסיר אותו מרשם המשכונות, הבנק לא שש לעזור לי בעניין הזה ורציתי לדעת מה עוד אני יכול לעשות ואל מי לפנות על מנת לדעת בוודאות שאני יכול להסיר את הדבר הזה, שאלה נוספת, האם אני יכול במהלך חיי רכב להוסיף בעלים נוספים לרכב? או שאם רוצים שיהיו שני בעלים חייב בהעברת בעלות כבר לרשום את שניהם? ז"א היום אני בעל הרכב, אם בעוד כחודש אני ארצה להוסיף את אבא שלי גם זה אפשרי?
הודעה אחרונה מאת tomyon, -
-
- אחראי פורום
- 20 תגובות
- 13.3 אלף צפיות
אני מנסה להבין, מהם היתרונות של מנועים מרובי בוכנות. בעיקר במנועים גדולים ישנה נטיה להשתמש ביותר מ - 4 בוכנות, אבל לא תמיד. מדוע לא להיצמד ל4 בוכנות גדולות, אם נשווה שני מנועים בנפח זהה בעלי 4 או 6 בוכנות, איזה יתרון וחיסרון יהיה לכל אחד מהם. מה היתרון של מנוע הMX-3 של מזדה שהינו 1.8 ליטר עם 6 בוכנות, בניגוד למימוש מנוע כזה עם 4 בוכנות. האם יש קשר בין נפח הצילינדר לביצועים?
הודעה אחרונה מאת Croc, -
-
- 2 עוקבים
- 11 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
ניסיתי לחפש באינטרנט לא מעט אבל לא מצאתי אף חברה שתשכיר רכב מפואר (עדיפות לאאודי) בגיל 22 (רישיון מעל 3 שנים). מה עושים? מישהו מכיר? תודה
הודעה אחרונה מאת יוסי פרנקוס, -
- 5 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
פורשה תשיק בתערוכת פריז דגם חדש שיצטרף למשפחת ה-911 הגדולה - ה911 קאררה GTS. קצת יותר חזקה מהקאררה S, קצת יותר חלשה מה-GT3 ועם מתלים שנלקחו מגרסת ה-4S כפולת ההנעה. פורשה 911GTS
הודעה אחרונה מאת mill3r, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 910 צפיות
ברשותי יאריס וורסו 2002. שמתי לב לעובדה המעניינת שיש יחסית הרבה יאריסים כאלה (2000-2003) שמתגלגלים עם ספוילר . זה די מוזר לנוכח העובדה שזה אוטו שפופולרי בקרב אנשים מבוגרים. אולי מישהו יודע איך הגיע הספוילר לכמות כזו גדולה של היאריסים.. אולי איזה הנחה שעשה היבואן.. ואולי יש למישהו מושג איפה אני מוצא כזה?
הודעה אחרונה מאת alexra, -
-
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום רציתי לדעת איזה אורך מותר לבלוט מהאוטו זאת אומרת אם אני שם פלטה של ברזל איזהאורך לפי החוק מותר שיבלוט ואם צריך לשים משולש תודה לעוזרים...
הודעה אחרונה מאת elazariii, -
לפני כמה חודשים רציתי להתחדש ולהחליף את הגולף שלי בגולף החדשה. החלטתי ללכת על הגולף TSI 160 , לבסוף בגלל המחיר המופרז שביקשו לא רכשתי את הרכב. לאחרונה אני שומע על הרבה בעיות בדגם הנל ספציפית לא ב122 . עדיין אני מעוניין לרכוש את הרכב הנ"ל אך בנתתים ממתין להזדמנות ולזמן הנכון. האם לרדת מהרכב הנ"ל , או שמדובר באמת במיקרים חריגים שמדווחים פה בפורום. בסך הכול כמה כבר רכבים מהדגם הנ"ל נמכרו , יחסית נתקלתי בהרבה בעיות שהועלו בפורום הנ"ל לגבי רכב זה. מזל או שטויות של כמה נודניקים ?
הודעה אחרונה מאת netmag, -
- 8 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
משאית זו תוצג בתערוכת רכב מסחרי בהנובר, היא נקראת קונספט S.
הודעה אחרונה מאת urban.racer, -
שלום. אני לא ממש פעיל כאן בפורום אך הנחתי שזהו פורום מספיק מוכר בכדי להעביר את אזהרתי לחברי הפורום. הסיפור הוא כזה. ברשותי מזדה סדן 323 1997. לפני כמה שבועות, ביצעתי סקר שוק בקשר להתקנת וו גרירה לרכב חוקי וברשיון, באחד מן הטלפונים הגעתי לחברת "**** נגררים" , ביררתי מחיר עם זה שענה לטלפון, נתתי לו את פרטי הרכב דגם מודל ושנת ייצור, וקיבלתי מחיר להתקנה, 1300 ש"ח לפני מע"מ.(1508 ש"ח כולל) שאלתי מתי אוכל לבצע את ההתקנה, והוא אמר שאין שום בעיה, וכעיקרון כמעט כל יום אפשר לבוא. לאחר כמה שבועות שזה לפני כמה ימים הגעתי למקום עם רכבי בכדי להתקין את הוו, לאחר המתנה של כ- 40 דק בחנות (היו אנשים אחרים לפניי, והם גם ענו לטלפונים) ישבנו אני ו****…
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
- 7 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
שלום לכולם. רציתי לשאול איזה רשיון עליי להחזיק על מנת לנהוג בטויוטה הייאס?
הודעה אחרונה מאת kompy,