Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5774 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני משתדל לעצור תמיד לפני מעבר חציה ולתת להולכי-רגל לחצות, דבר שלצערי אני שם לב ש 80% מהנהגים פשוט לא עושים (גם אני כנהג צעיר קיבלתי פעם דו"ח על דבר כזה, זו עבירה חמורה יחסית בסולם העבירות). בזמן האחרון היו לי כמה מקרים של כמעט תאונה, דווקא בגלל שאני עוצר. שבוע שעבר אבא ובן שלו (ממש תינוק) עומדים לחצות. אני עוצר כדי לתת להם לעבור. מגיע רכב במסלול השמאלי, רואה את החוצים, מאיץ, עוקף אותי, תוך כדי שהוא עובר ממש חצי מטר מהם! ברמזור שאלתי אותו אם הוא השתגע או שאולי כואב לו לעצור לאנשים שעוברים, בהחלט היה קרוב ללדרוס אותם!

ואתמול בשעות הערב בסביבות נשר, חשיכה כבר ירדה אבל הכביש בקטע מואר ופתוח. שוב אני עוצר, מאחורי עוצרות עוד כמה מכוניות כדי לתת לזוג מבוגר לחצות, ורכב עוקף את כולנו מימין במהירות מסחררת ובפראות. אני ממש לא מבין נהגים מסויימים, משתוללים, מהירות מופרזת, הכל כבר ראיתי, אבל דבר כל-כך ברור וכל-כך בסיסי, לא רק שלא עושים, אלא גם כאילו בהתרסה מתרגזים על זה שאחרים עוצרים, צופרים להם ועוקפים אותם על המעבר וממש "מגרדים" את האנשים שחוצים.

אני כבר מתחיל לחשוש מלעצור במעבר-חציה, שמא אחד כזה שעוקף ידרוס חו"ח הולכי רגל ובסוף אני ארגיש אשם...

שיהיה לנו יום שקט.

Bel Paese, Brutta Gente - mica sono pazzo, sono pazzi gli altri che accettano tutto! io almeno dico 'questo e' sano, questo e' malato, qui c'e' il bene, qui c'e' il male'... a voi tutto questo dolore sembra giusto. a me no. io mi devo difendere...

פורסם

אתמול חציתי את הכביש במעבר חציה ובדיוק הגיע רכב "ל" עם תלמידה חמודה ששכחה שהיא צריכה לתת להולכי רגל לעבור בבטחה. מזל שלמורה הנהיגה הייתה דוושת בלם זמינה באותו הרגע, שהוכיחה כי הבלמים ברכב תקינים לחלוטין.

לגבי הסיפור שלך, בהחלט עצוב. תאמין לי שחברך, אם אתמול לא קיבל דו"ח, זה ייקרה לו מחר, ואם לא מחר, אז מחרתיים. מה שיותר מטריד אותי, זה שהוא ונהגים אחרים מסוכנים כמוהו עדיין מסתובבים על הכבישים ומסכנים אחרים - חפים ומפשע ותמימים.

Xbox12341

פורסם
תאמין לי שחברך, אם אתמול לא קיבל דו"ח, זה ייקרה לו מחר, ואם לא מחר, אז מחרתיים.

לצערי הרב, אני חושב שאתה מאוד אופטימי. דוחות בעיקר נוח לחלק על מהירות ולרדוף אחרי משפרי הנהגים, כי זה דוחות וכסף קל.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

זה קורה לי מלא פעמים, אז למדתי טריק קטן - בכל פעם שאני עוצר במעבר חציה אני מעיף מבט למראה ואם אני רואה רכב מתקרב אני בכוונה עוצר עקום לפני המעבר בכדי לחסום אותו כדי שלא יעקוף אותי וידרוס אותם חס וחלילה.

Toyota Yaris TS

פורסם

במעבר חציה עוצרים באמצע הכביש, או שלא עוצרים אם יש רכב שמתקרב בנתיב השני, לפעמים עדיף שההולך רגל יחכה עוד שניה מאשר שידרס, תקף במיוחד לגבי ילדים קטנים!

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
דוחות בעיקר נוח לחלק על מהירות ולרדוף אחרי משפרי הנהגים.

אם היו משפרים נהגים, אולי הם היו עוצרים להולכי רגל.

:evil: לא תצליחו לעצור אותי, לא תצליחו להשתיק אותי! :evil:

פורסם
לצערי הרב, אני חושב שאתה מאוד אופטימי. דוחות בעיקר נוח לחלק על מהירות ולרדוף אחרי משפרי הנהגים, כי זה דוחות וכסף קל.

נהג שמרשה לעצמו לחתוך הולך רגל במרחק של חצי מטר, ירשה לעצמו גם לנהוג שיכור ולעבור באדום. זה נהג שהסבירות שלו להיות כוכב של מערכת הכריזה של המשטרה היא גבוהה יותר. הוא יקבל את המגיע לו, מתישהו.

Xbox12341

פורסם

נסעתי עם ידידה בכבישיה הצרים של מרכז ת"א, מקום שבו איך שהולך רגל מניח את כף רגלו על המעבר כבר הוא מול הרכב שלך. ובשעה שהיא האיצה מישהו החליט לרדת לכביש... היה יכול להגמר לא נעים.

יש עוד כמה סיפורים שבהם הולכי רגל לא יודעים אם הם רוצים לעבור או לא או שמנסים לשגע אותי, אבל בסה"כ אני עוצר כל פעם שיש הולך רגל שמביע רצון לחצות את הכביש, ואני מצפה ליחס דומה וגם מקבל אותו מנהגים (גם אם לפעמים אני צריך לדרוש את זכותי בכוח לפעמים)

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

ולי יש טריק מעט יותר מיקצועי, אולי תנסו אותו גם אתם.

כאשר אני מתקרב למעבר חציה אני מעט את המהירות של הרכב ,

כך שמרחוק הולך הרגל יכול לעבור -וכך אני לא צריך לעצור את הרכב ולהיסתכן בזה שיעקפו אותי על מעבר החציה.

ככל שאני מעט מוקדם יותר לפני מעבר החציה אני בעצם מגדיל את שדה הראיה של הולך הרגל וגם של הנהג שנמצא אחרי.

ירון מאיר

פורסם

זהו שיטה מעולה כדי לאפשר להולכי רגל לעבור, אבל לעיתים יש שני נתיבי נסיעה לאותו הכיוון ואם תאט הרכב שנוסע לצידך יכל לעקוף ללא בעיה.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

במקרה כזה כשאני רואה שיש מעבר חצייה עם 2 נתיבים לאותו כיוון, ויש הולך רגל על המדרכה, אני פשוט לא עוצר. זה ממש סכנת נפשות!

לפני שבועיים בערך, נסעתי באור יהודה ועצרתי במעבר חציה כדי לאפשר למישהי לעבור, ובאותו רגע קלטתי במראה הימנית מישהו טס מצד ימין שלי. ישר צפרתי כדי להזהיר את ההולכת רגל, היא עצרה לשנייה אחת ובזכות זה היא עדיין חיה. היא פשוט הייתה סנטימטר מהאוטו שעקף אותי מימין.

• תוכן חדש...