Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חלקי חילוף מחו"ל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5787 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום השאלות שלי הן שאלות ממש כלליות בנושא ולא טכניות.

1) האם עדיף להביא חלקי חילוף מחו"ל במקום לקנות בארץ? המחירים באמת נמוכים משמעותית מאשר לקנות את החלקים בארץ?

2) במה כרוך להביא חלקים מחו"ל? צריך אישורים מיוחדים?

3) האם יש איזה גוף\חברה שעוזרת בנושא הזה?

ושאלה כללית עוד יותר, מה אתם מעדיפים? להביא חלק מEBAY או מקום אחר מחו"ל או שקונים הכל בארץ?

תודה מראש על העזרה =]

פורסם

1. הכל תלוי בכדאיות ובהפרש מחירי החלק הספציפי בחו"ל לארץ.

על חלפים יש מכס של 50%, שכלל מחיר מלא כולל מכס לפי הנוסחה הבא:

ערך המוצרים + עלות המשלוח = מחיר

מחיר * 0.5 = המכס.

מחיר שמשלמים בתכלס = מחיר + מכס.

זה חישוב גס אבל הסטייה בד"כ די קטנה.

2.לפי החוק (תקנות) צריך אישור על כל חלק רכב, חלקי בטיחות מותר לייבא רק חדשים, חלקי מנוע למשל מותר גם משומשים.

בכל מקרה לפי התקנות יש לספק אישור משרד התחבורה ולפעמים גם מהיבואן על כל חלק וחלק, לא תמיד מבקשים, אך יכולים להתעקש.

תמיד יש פוטנציאל גדול לסחבת בירוקרטית ארוכה.

עצה אישית, ממליץ לרדת מהרעיון.

עשיתי את זה כמה פעמים לפני שנה עם חלקי מיצובישי ולא זכורה לי פעם אחת שזה השתלם.

המכס זה גוף שיותר בריא לא להכיר, והזמנת חלקי חילוף מחו"ל היא הזמנת היכרות עם המכס (מובטח - מנסיון...)

ובד"כ עלות המשלוח היא כמעט כעלות החלק (ושוב, אתה גם תשלם מכס...)

בנוסף יש כל כך הרבה חברות ומגרשים לחלקי חילוף בארץ שלא רואה סיבה לרכוש בחו"ל, היתרון בארץ שאתה יכול לבחור את החלק אם זה משומש וגם לעיתים לקבל אחריות לתקופה מסוימת.

Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers

:-):arrow::idea:

פורסם

עצה אישית, ממליץ לרדת מהרעיון.

עשיתי את זה כמה פעמים לפני שנה עם חלקי מיצובישי ולא זכורה לי פעם אחת שזה השתלם.

לי דווקא יש נסיון מצויין עם הזמנות מחו"ל. לא פעם ולא פעמיים ביצעתי הזמנות חלקים מחו"ל והם הגיעו לארץ ללא כל בעייה תוך חסכון כספי לא מבוטל. גם חבר שלי מזמין חלקים מחו"ל בכמות מכובדת וללא כל בעייה.

צריך לזכור שהזמנת פריט בודד אינה משתלמת, אבל כאשר מזמינים 4 פילטרי שמן או סט גומיות לאינג'קטורים שבארה"ב עולה 1$ ליחידה ובארץ 33 ש"ח לפני מע"מ - התשובה ברורה.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

צריך להפריד בין שני דברים שונים בנושא זה: הכדאיות הכספית והבירוקרטיה.

בהרבה פעמים יכול להיות משתלם כלכלית לייבא לבד חלקים לרכב.

הבעיה מתחילה כשהחלק לא עובר "חלק" במכס אלא נשלחת הודעה למייבא שיש להצטייד באישור משרד התחבורה.

לפעמים מתקבל אישור מהיר, לפעמים לוקח יותר זמן ולפעמים אתה עובר שבעה מדורי גיהנום.

קרא את השרשור הבא ותבין מה צפוי לך:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=334474

אמנם מדובר בעיקר על רכבי אספנות, אך הדבר נכון באותה מידה גם לרכבים חדשים ואולי אפילו ביתר שאת, מאחר ולכאורה ע"פ תשובה לא רשמית של משרד התחבורה, רכב אספנות יזכה ליחס סלחני יותר וגמישות מסויימת.

• תוכן חדש...