רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,568 נושאים בפורום הזה
-
- 1 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
על פי מה ששמעתי היום ברדיו הממשלה החליטה לאפשר לאזרחים ליצא את רכבהם המשומשים למדינות כמו ירדן ועיראק על מנת להקטין את כמות הרכבים הישנים בישראל. אני בטוח שלרכב שלי יש אחלה שוק במדינות ערב (מרצדס 190) עוד מחשבה שעברה במוחי זה,מעניין יהיה לראות סובארו ג'אסטי לבנה בבגדד עם סטיקר של הילד המצויר עם הכיפה "הכל לטובה"
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
- 2 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
קניתי אחד כזה עם 100K מאדם פרטי יד ראשונה ללא היסטוריה של תאונות וטיפול רק במוסך מורשה (בדקתי, יש רישום מסודר שמאשר גם את הק"מ) ולאחר בדיקה במכון בדיקה לפני קניה ללא שום הערות חריגות - אכלתי אותה בגדול ! מאז הרכב נסע רק 10K נוספים וכבר שילמתי למוסך ביטרן בראשון (מורשה פג'ו) החלפת ברקסים אחוריים וקידמיים החלפת משאבת דלק החלפת סלילים למצתים תקלה בגיר האוטומטי שעל פי טענתם יש להחליפו תוך 10-15K (רכב שעשה רק 100K !!!) וללא רישומים קודמים במחשב בקיצור משהו של רבע ממחיר עלות הרכב עוד לפני החלפת הגיר שתעלה עוד 8-9K בקיצור - שרות לחברים. לי זה כבר לא יעזור אבל...
הודעה אחרונה מאת אייל, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 23 תגובות
- 5.2 אלף צפיות
שלום, השבוע קיבלתי בסוכנות סקודה "קרני אור" ברחובות את האוקטביה 1.8 TSI החדשה שלי. הרכב הגיע שבוע מוקדם מהתאריך שסוכם. לא היה באפשרותי להוציא ביטוח ולקבל אותו (הגיע ביום ה' אחה"צ) מה עוד שבשבת נסעתי לשבוע לכנס מקצועי בחו"ל. כשחזרתי, לקחתי ביום א' יום חופש מהעבודה. כשהגעתי לקבלו הרכב היה מלוכלך מבחוץ עם סימני לשלשת ציפורים. בכל זאת היה קל מאוד להבחין בסימן פגיעת דלת שנפתחה על הרכב החדש על ידי רכב שכן. כשנכנסתי פנימה חשכו עיני: על ריפוד הגג וההגה ניכרו סימני ידיים שחורים. על לוח המחוונים היו לבד מאבק גם סימני טיפות. הנציג הטירון (כך הסתבר בהמשך) נתן לי תלוש לרחיצה פנימית וחיצונית. מזל שמנהל הסוכנות התערב ושלח את הרכב לניקוי. לאחר הניקוי עדיין היו…
הודעה אחרונה מאת הגרוזיני, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 18 תגובות
- 3 אלף צפיות
שני שוטרים שהחרימו רכב לנהג שיכור שנלקח למעצר החליטו לא לחכות לגרר אלא להסיע את הרכב לבד למגרש. כניראה רצו לבדוק מה האוו שווה ונסעו מאוד מהר וריסקו את האוטו. שניהם הושעו מנהיגה במשטרה והעיניין נחקר עכשיו. בכל מקרה הם גרמו להרבה בושות למשטרה-ככה רשום. http://www.bbc.co.uk/news/uk-england-manchester-11174855
הודעה אחרונה מאת talroze, -
-
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
הי, אחיין שלי בן 13 הופך לחולה הגה מובהק (יש כנראה משהו בגנים) ומחפש חוג שקשור בנושא: - פעם היו חוגי קרטינג לילדים בנתניה, יש משהו דומה היום? - אולי חוג מכונאות? - אחר? מגורים ברמה"ש, לשעות אחה"צ. אשמח לרעיונות.
הודעה אחרונה מאת zizkebab, -
- 2 עוקבים
- 17 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
היי, רציתי לדעת אם יש למישהו פרטים בנוגע לבנייה המעצבנת הזאת שיש בכביש 1 בין מחלף שפירים/בן גוריון לגנות? כי פשוט יש שם שטח מטורף שבנו בשביל חניה או משהו כזה, וגם כמו איזה מבנה כזה של תשלום. ועוד בנו שם נתיב חדש, שבינתיים בטח לא יהיה לשימוש חינם. יש אולי איזה תמונה שיכולה להמחיש את הפרוייקט הזה? תודה לעוזרים!
הודעה אחרונה מאת נהגת שודים, -
- 0 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
ה-BlueOn היא המכונית החשמלית הראשונה של יונדאי שתגיע לייצור סדרתי. בשלב זה במסגרת ניסוי בהיקף מוגבל בקוריאה, לקראת 2012 צופה יונדאי לעבור לייצור בהיקפים גדולים יותר. לחדשה המלאה אודות המכונית החשמלית החדשה של יונדאי.
הודעה אחרונה מאת פבל, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 8.2 אלף צפיות
אשמח אם תוכלו לענות. תודה.
הודעה אחרונה מאת אייל, -
-
- 8 תגובות
- 7.7 אלף צפיות
איזה יום בהיר אחד אני מתעורר, בום, איזה בחור נחמד שפשף לי קצת את הטמבון, או יותר נכון הפלסטיק שמגן על הטמבון? אנערף. בכל אופן, זה קרה לפני דיי הרבה זמן, מעל חצי שנה. כל פעם שאני שוטף את הרכב, יש לי צביטה בלב, כי כל הרכב בובה, וזה סוג של צלקת. הייתי רוצה לדעת, אם אפשר בכלל להוריד רק את החלק הזה : תראו בתמונה. ומה אני עושה איתו? לאן הולך? מצטער על האיכות הגרועה, לא רואים את השריטות.. אבל הנה המיקום Uploaded with ImageShack.us
הודעה אחרונה מאת SuperBamba, -
- 7 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היום בשעות הערב המוקדמות עצרתי ליד בית של חבר שלי שמלפני עומד רכב שנעצר (מדובר באזור חניה) . פתאום הנהג מחליט לנסוע רוורס בלי להסתכל בפול גז ונכנס לי בפגוש . עכשיו הנהג עוד בשיא חוצפתו אומר לי שהנזק קטן ואין צורך בלהחליף פרטים. עכשיו הרכב שלו יונדאי אקסנט 95 שרואים שהוא לא הכי שומר עליה ושלי B4 2500 חדשה . אחרי שהוא טיפה העלה לי את הסעיף החלפנו פרטים ונסענו לשלום. יש לי 2 שאלות: 1) לקחתי פרטי פולסיה , ת.ז. , שם ומספר רכב מה אני צריך לעשות עם זה? 2) הנזק אומנם לא גדול אבל נשאר קמט מכוער בצד שמאל של הפגוש- מה עושים עם זה ? ומה לדרוש? תודה רבה מראש ושבוע טוב.
הודעה אחרונה מאת BIG PAPA, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום רב. ברשותי פיאט פונטו 2001. יש לי רק מפתח אחד שאיתו אני משתמש. לשכפל מפתח נוסך יעלה בסביבות 800 שקל בערך לפני מה שבדקתי לפני מספר חודשים. אני ראיתי באתר דילאקסטרים בחול על מפתח של פיאט פונטו אותו דבר כמו שיש ברשותי. לינק. http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.16672 במידה ואני יזמין את המפתח אני יוכל ללכת למשכפל את המפתח (אותו אחד שהציע לי שכפול ב-800 שקל) בחנות? המפתח כבר מכיל את השבב בתוכו? תודה רבה. חג שמח.
הודעה אחרונה מאת thestig3, -
-
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם. היום נסעתי בכביש 1 מכיוון ירושלים לכיוון ת"א. לאחר מחלף בן גוריון הבחנתי בקופסאות כתומות המונחות על עמודי הפנסים. בגלל שנסעתי במהירות תלת סיפרתית לא יכולתי לצלם [או להרים את הידיים מההגה ולמחוא כפיים]. מה שכן אשמח אם משהו יודע במה מדובר .[היו לפחות 3 כאלה]. תודה. טל.
הודעה אחרונה מאת gilmizrahi, -
- 3 תגובות
- 840 צפיות
אני מאוד אוהב לנהוג והייתי רוצה כמה שיותר ידע ויכולת בנהיגה, בגלל זה אני רוצה ללכת לנהיגה מתקדמת. יש לי כמה שאלות בקשר לזה: 1. נהג חדש יכול לעשות את הקורס? 2.בהנהיגה מתקדמת יש קורס אחד או שיש כמה סוגים שכול אחד מתמקד בתחום אחר? 3.באיזה סביבות המחיר של הקורס?(אלא אם יש כמה סוגים) ובכלל כול פרט שתוכלו להוסיף לי יהיה טוב.
הודעה אחרונה מאת MoonKnight, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום,מצאתי משהו מעניין באחד האתרים ואני רוצה לדון עליו פה. אז ככה אזת כתבה מאחד האתרים "כשהייתי בקורס נהיגה מתקדמת אחד הדברים הכי חשובים שלמדתי שם זה איך לקחת סיבובים כמו שצריך. אתם בטח חושבים מה הבעיה ושטויות כאלה. עכשיו לשאלת השאלות והתשובה שלה, שעליה אני אסביר פה הכל: כשאתים באים לסיבוב, איך לאוטו שלכם תהיה יותר אחיזה בסיבוב? 1. כשמים גז בתוך הסיבוב? 2. כשמים ברקס בתוך הסיבוב? התשובה: 2. כשמים ברקס. אל תרמו את עצמכם, אם לא צדקתם בתשובה שלכם חשוב מאוד מאוד שתקראו הלאה, מי שצדק, התוכן לא רלוונטי אבל גם מומלץ לקבל את ההסבר המלא. אז למה בעצם להכנס לסיבוב עם ברקס יתן לנו יותר אחיזה? הגלגלים אשר מכוונים את הוטו, ז"א אלו שאיתם האוטו פונה ימינה ו…
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 27 תגובות
- 5.2 אלף צפיות
אחרי חודשים וחצי שאני שומר על האוטו מכל מפגע וכל דבר, היום המר הגיע. אני לתומי בדרך להחנות את הרכב ברחוב קטן, ממולי מגיע מישהו ממש חסר סבלנות, בעודו רואה שאין לו איך לעבור, נעצר לרגע. הוא עם חלון פתוח, אני אומר לו "תחכה! אתה לא עובר!!" והוא בשלו, נוסע...אני שומע את הפח בוכה לעזרה, יוצא החוצה, והוא מנסה לברוח! אני רודף אחריו, כמו סומלי רץ יחף (הייתי עם כפכפים..) על הכביש החם, ומנסה לפתוח לו את הדלת. הוא מאיץ, נועל אותה ולא מותיר לי סיכוי. את המספר שלו אני זוכר. את הקקמייקה שהוא נסע בה ושיפשף אותי אני זוכר.. אבל מה נותר לי לעשות? הפח התקמט מעט והצבע נפגם, הפגוש נראה זוועה - הצבע הלך לגמרי וגם הפגוש התעקם טיפה. פחח שהוא חבר שאני מכיר העריך את הנזק בתיקון קל י…
הודעה אחרונה מאת R'n'B, -
-
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
חוק האלכוהול החדש, אוסר על הימצאות חופשית של אלכוהול לאחר השעה 23:00. כולל איסור מכירה בכל חנות/קיוסק/תחנת דלק או מכולת, ואוסר על הסתובבות ושתיה ברחובות/מתחת לבית וכד'. האם זו עוד דרך להגן על ילדינו מלקנות אלכוהול להסתובב ברחובות כשהם שיכורים? או שזה עוד חוק שנועד להכניס כסף לקופת המדינה? האם יש סיבה טובה לא לקנות אלכוהול בשעות הקטנות של הלילה? מה עושים אם בא לי בירה בלילה? או שבאמצע מסיבת חברים טובה נגמר האלכוהול?. התסכול הולך וגובר ויש לי תחושה שמתעסקים יותר מדי בשטויות. יש משהו בדבריי?
הודעה אחרונה מאת ישה, -
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
רציתי לישמוע את הדעה שלכם אני מעוניין להתחיל להביא כל מיני חלקים של מכוניות לארץ. מברגים שאי שאפשר להשיג בארץ, ועד למנועים למכוניות ספורט \ יוקרה. אני יקבל מהלקוח את הפרטיים של מה שהוא רוצה וצריך. ואני כבר ידאג לכל הפרוצדורה עד לבית הלקוח. מה דעתכם על דבר כזה? דבר כזה יכול ללכת ? אני יוצא בהנחה שיש הרבה אנשים שלא ממש יודעים איך לעבוד באיביי, ואני גם כן לא מיתכוון לעבוד דרך איביי. יש לי בן אדם באמריקה שליפני שאני מקבל את החלק לארץ זה עובר דרכו והוא שולח לי את זה? תודה רבה שנה טובה וחג שמח
הודעה אחרונה מאת Shmulik_Miata, -
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
וואלה, בפעם ראשונה חבר שלי העיר לי לנסוע לאט לירושלים בדרך לפסגת זאב , וראיתי את הג'טה חונה בצד, השוטר משחק אותה יושב במושב השני וראיתי בקדימה המספר רישוי עקום, כנראה הוא עושה בכוונה בשביל לצלם את המהירות מינמיום 80 בכביש, ואני בכלל גר בראשון אין כאלה שעושים את זה . השוטר עושה דווקא לאנשים שחוגגים את החג לפני יומיים בשביל לקבל קנס , אז תיזהרו מג'טה העלובה .
הודעה אחרונה מאת TDean, -
אני לא יודע אם שמעתם על זה, אני הכרתי את זה מהפיסבוק, הם עשו המון רעש גם ברדיו , גם בטלויזיה, הביטחו שיקחו רכב ענתיקה עם רשין וישפצו אותו לשווי של 50 אלף שקל, אנשים השקיעו, פרסמו סרטונים, הפיקו ובאמת שהשקיעו אבל לדעתי האישית זאת בדיחה פרסומית. שימו לב מה יצא: לא נראה שהשקיעו פה 50 אלף שקל. טסות של סוחרים, מבפנים ריפוד זול, לא שיפצו את הדש-בורד, בלי חלונות חשמל ( אפילו לא צבעו את הידיות !). סרטון מערוץ 10: http://news.nana10.co.il/Article/?ArticleId=744408&sid=126 אין לי מושג מה הם חשבו לעצמם...
הודעה אחרונה מאת TAL-H, -
- 5 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אני מתכנן לקנות סקודה יטי כי היא מוצאת חן בעיניי מאוד.הבעיה היא שחברים שלי אמרו לי שתיבת ההילוכים הרובוטית שלה עושה בעיות ולפעמים חמורות? מישהו אולי יכול להגיד לי אם זה נכון מתוך ניסיון של נסיעה ברכב מסוג זה? ועוד עצות בבקשה לגבי המכונית הנ"ל. תודה מראש לעוזרים!!!!
הודעה אחרונה מאת שביט, -
- 2 עוקבים
- 14 תגובות
- 6.7 אלף צפיות
לקחנו את האלפא 159 1.8 טורבו לנסיעת מבחן אינטנסיבית וגילינו מכונית איכותית, מעוצבת ואפילו די מהנה שלא מרגישה כמו שאלפא אמורה להרגיש. סיבוב על הספורט-סאלון הכי מסוגננת שיש בסביבה. מבחן דרך אלפא 159
הודעה אחרונה מאת adi89, -
- 5 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
http://news.yahoo.com/s/yblog_upshot/20100908/od_yblog_upshot/canada-unveils-new-speed-bump-optical-illusions-of-children מי שלא מבין אנגלית יכול לתרגם את הכתבה בגוגל טרנסלייט. בעיקרון זה ציור של ילדה על הכביש שממרחק יוצר אשליה שיש ילדה אמיתית על הכביש. בכתבה מוצג הצד השלילי של זה (שאנשים יתרגלו לפסי האטה כאלה ויפסיקו להאיט וידרסו ילדים אמיתים). משעשע... תגובה שהצחיקה אותי בפורום אחר... note: if kid shoes = larger than shaq's then step right pedal else step left pedal.
הודעה אחרונה מאת xbox12341, -
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
שלום וחג שמח , מצטער אם לא כתבתי בפורום הנכון , יש לי בעיה רצינית בלהעביר את הרכב טסט. לפני חצי שנה החלפתי מנוע ברכב. החלפתי את זה אצל בחור שעובד בצורה פירטית ( אני לא יכול לאתר את הבחור ) שלשום בטסט אמרו לי שמספר המנוע ברכב לא תואם למספר המנוע שברישיון רכב ולכן יש חשד לזייוף במנוע ???? נאמר לי שאני לא עובר טסט עד שאני לא מציב אישור מהמשטרה .... לא הבנתי כלום מההתרחשות וחייב שתסבירו לי מה עלי לעשות תודה רבה
הודעה אחרונה מאת kompy, -
בשעה טובה רכשתי השבוע ב.מ.וו 740 שנת 2008 בקרוב אני יעלה תמונות! רציתי לדעת איפה אפשרי באזור ירושלים למגן את הרכב (את השמשות ואת הצמיגים) נגד ירי באזור ירושלים, למה אני חיפשתי באינטרנט ומצאתי רק באזור כפר סבא איזה מקום שממגן. ואיזה אישורים צריך אם בכלל כדי למגן? תודה, רועי.
הודעה אחרונה מאת itayiaish, -
- 0 תגובות
- 874 צפיות
בוקר אחד התעוררתי למשמע צלצול הפלאפון שמכריז שאמא שלי מתקשרת. ומפה מתחילה החוויה שלי, האוטו לא מניע והיא לחוצה עד סוף העולם. הגעתי הביתה, זרקתי את התיק, ולקחתי את המפתחות והחלטתי להכנס לזה. לאחר פתיחת הרכב ניסיתי להניע כמה נסיונות נואשים שנענו בתשובה שקטה מאוד מהמתנע והמנוע. אין סטרטר, אין תגובה, האוטו נפטר- וכל זה, בערב החג. את הבהלה שלי הפסיק גיסי היקר, ואמר שיש סיכוי שהלך פיוז, לכן פתחתי את תיבת הפיוזים, וכהרגלי בדקתי אחד אחד (כי ברור לכולנו שהציורים הזוועתייים הללו על מכסה בית הפיוזים, שווים לת*ת). לאחר שגיליתי שאין שום פיוז שרוף, בדקתי את המתח של המצבר בעזרת מד מתח קטן ומצחיק שקניתי לפני כמה שנים טובות בבית הספר לפרוייקט הגמר במגמת אלקטרוניקה (סוף סוף…
הודעה אחרונה מאת Gunner, -
- 1 תגובות
- 950 צפיות
שלום, אני מחפש לינקים של בתי ספר מומלצים לנהיגה מתקדמת. דרישות: 1. קורס של 5 ימים עד שבוע 2. הקורס כולל מכונית, וצריך שתהיה מעניינת(לדוגמא 911 או M3) 3. אשמח לקבל עלויות כולל הכול (טיסה\לינה\קורס) היעד הוא אירופה, אבל גם ארה"ב עומדת על הפרק. למי ממכם שיש לו ניסיון ויכול להמליץ אשמח לשמוע. תודה וחג שמח, מאיר
הודעה אחרונה מאת ראובן נזירי, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 19 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום לכולם וחג שמח! קודם כל, אינני משתמש שמרבה לכתוב, ובטח לא אחד שמרבה לפתוח שרשורים אבל בעודי מאזין עכשיו לגלגל"צ הייתה מהדורת חדשות השעה 12 ונאמר בה משהו פשוט מקומם! בזמן שבארץ כולם עסוקים לאכוף מהירות על מנת לנסות להקטין את כמות ההרוגים בתאונות דרכים, האמריקאים הצליחו, ובגדול! ירידה של 10% לכמות של 33K (כן, אלף, לא טעיתי) הרוגים ברחבי ארה"ב. זו הכמות הקטנה ביותר מזה 60 שנה! לאחר מכן השדרן פירט את הסיבות והן: הקפדה על חגירת חגורות בטיחות, שיפור בטיחות הרכבים ואכיפה קשוחה של נהיגה בשכרות. בחישוב פשוט שלי 10% מ33K זה לא פחות מ 3000 הרוגים פחות! כמובן שכל מה שאמרתי נאמר כמעט מילה במילה במהדורת החדשות. מה תגידו על זה? הכל אנחנו מעתיקים מהאמרי…
הודעה אחרונה מאת יוסי פרנקוס, -
-
- 1 תגובות
- 838 צפיות
יש לי 4 צמיגים + ג'אנטים של BMW מקורים והיתי רוצה למכור אותם. אין לי מושג כמה זה שווה מזה ולמה זה.. אתם יכולים לעזור לי דרך התמונות? אם כן אני יודה לכם מאוד! לכניסה לגלריה עם התמונות : http://www.siz.co.il/gal.php?i=13784&act
הודעה אחרונה מאת JohnnyZ, -
- 1 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
שאלה: מישהו יודע פרטים לגביי התוכנית החדשה הזו , האם באמת כפי שכתוב בפרסומים ונאמר , שזה כולל כל הטיפולים והאחזקה ? הא כולל גם דלק וביטוח ? אשמח לכל מידע . בברכה וחג שמח , TZAHRAM
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
- 7 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
שלום חברים, אני מעוניין להוציא רישיון למשאית C1 (עד 12 טון). הבנתי שלשם כך עלי לעשות תאוריה, האם ישנו מישהו שעשה בתקופה האחרונה תאוריה כזו? אם כן מהן סוג השאלות הנשאלות שם והאם יש ספר תאוריה מיוחד למשאית? בברכת שנה טובה, אבירם
הודעה אחרונה מאת sahargt,
-
מי מחובר 26 משתמשים רשומים, 11 אנונימיים, 300 אורחים (הצג רשימה מלאה)