Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גז או ברקס בפניה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5745 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,מצאתי משהו מעניין באחד האתרים ואני רוצה לדון עליו פה. אז ככה אזת כתבה מאחד האתרים

"כשהייתי בקורס נהיגה מתקדמת אחד הדברים הכי חשובים שלמדתי שם זה איך לקחת סיבובים כמו שצריך.

אתם בטח חושבים מה הבעיה ושטויות כאלה.

עכשיו לשאלת השאלות והתשובה שלה, שעליה אני אסביר פה הכל:

כשאתים באים לסיבוב, איך לאוטו שלכם תהיה יותר אחיזה בסיבוב?

1. כשמים גז בתוך הסיבוב?

2. כשמים ברקס בתוך הסיבוב?

התשובה:

2. כשמים ברקס.

אל תרמו את עצמכם, אם לא צדקתם בתשובה שלכם חשוב מאוד מאוד שתקראו הלאה, מי שצדק, התוכן לא רלוונטי אבל גם מומלץ לקבל את ההסבר המלא.

אז למה בעצם להכנס לסיבוב עם ברקס יתן לנו יותר אחיזה?

הגלגלים אשר מכוונים את הוטו, ז"א אלו שאיתם האוטו פונה ימינה ושמאלה הם הקדמיים, ז"א שאנחנו רוצים שהאחיזה הטובה ביותר בסיבוב תהיה בגלגלים הקדמיים.

איך עושים את זה? מעבירים את כל המשקל של האוטו קדימה בעזרת לחיצה על הבלמים.

להלן דוגמא:

braking.png

בתמונה, אוטו בולם וכל המשקל של האוטו עובר קדימה מה שמעניק לגלגלים הקדמיים אחיזה גבוהה יותר בכביש, וכך ניתן לקחת את הסיבוב כשהגלגלים המפנים את האוטו על הרצפה כל הזמן ומונעים מהאוטו להמשיך לנסוע קדימה.

אם יש בור בכביש לפני הסיבוב חשוב עוד יותר ללחוץ על הברקסים על מנת לתת לבולמי הזעזועים של האוטו אפשרות לדחוף את הגלגלים הקדמיים לרצפה.

בואו נראה מה היה קורה אם היינו שמים גז בסיבוב וכל המשקל של האוטו היה עובר אחורה כמו למשל כאן:

supra_envy2.jpg

כאן רואים בבירור שהסופרה שמה גז קדימה והמומנט של האוטו מעיף את כל המשקל אחורה, שימו לב כמה אחיזה יש לגלגלים הקדמיים על הכביש וכמה אחיזה יש לאחוריים. בסיבוב שוב אנחנו צריכים כמה שיותר אחיזה בגלגלים הקדמיים ולא באחוריים ולכן כשאתם שמים גז בסיבוב זה דבר פסול ומסוכן. אם בכל זאת תשימו גז והכביש יהיה קצת חלק הגלגלים הקדמיים פשוט לא יגיבו ואתם תחליקו קדימה לא משנה כמה תסובבו אותם, המומנט פשוט יהיה חזק יותר מהאחיזה שלהם על הכביש.

אלה דואגים להתהפך או דברים כאלה, אל דאגה, בימינו כל אוטו (כמעט) מצוייד במערכת ABS, שמונעת נעילת גלגלים, אתם יכולים לשמוע אותה פועלת כשאתם לוחצים חזק על הברקסים ואז מרגישים כאילו האוטו רועד והצמיגים כאילו מתחכים על האספלט והגלגלים ננעלו, זה הרעש של המערכת שהיא יוצרת כשהיא מופעלת, הגלגלים ממשיכים להסתובב עם מקסימום כוח עצירה.

וכדי לא להתהפך המציאו את מערכת ה ESP, שאני בדיוק זוכר איך היא פועלת אבל היא מונעת ממכם לעשות דריפטים ובעקבות זה להתהפך עם האוטו, אני חשוב שהיא מחלקת את המשקל של האוטו שווה על כל הגלגלים כדי למנוע אי שוויון בלחץ או משהו כזה...

קיצר תרשמו ESP בגוגל לא בא לי להטעות.

תכלס מידע מאוד חשוב ותתפלאו אבל רוב הנהגים בארץ חושבים שצריך לשים גז בסיבובים כדי לקבל אחיזה באוטו. "

אז מה אתם חושבים על זה? צריך לתת ברקס בפניה כמו שהוא מסביר או גז?

פורסם

חפש במנוע החיפוש של הפורום "תת היגוי" ו"היגוי יתר", ושים לב גם להדלים בין רכב הנעה קדמית / אחורית / כפולה.

כשאתה מעתיק תוכן שכתב מישהו אחר עליך לתת לו קרדיט, או בקש מראש את אישורו.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5745 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...