רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,568 נושאים בפורום הזה
-
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום אני מחפש מגני רוח ל punto spice young מודל 2003 מישהו יודע איפה אפשר למצוא? מצאתי רק במקום אחד אבל המחיר אסטרונומי כי הוא טוען שהם מקוריים מטייוואן או משהו טנקס
הודעה אחרונה מאת kotik56, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 6 אלף צפיות
שלום לכולם. ברשותנו טויוטה קורולה, מודל 2008. אחי הקטן הוציא רישיון לפני חודש, אך מגיע הבייתה רק לסופ"שים (יום חמישי בערב-מוצ"ש), ולעיתים לא כל סופ"ש (אלא אחת לשבועיים). כמו כן, אנו משפחה דתייה ולכן הוא לא ינהג ברכב בשבת. לאחר בירור עם 2 חברות ביטוח, קיבלו הצעות בטווחים של 2500-2600 ש"ח לביטוח מקיף עבורו למשך שנה, כאשר ביטוח לסופ"ש בלבד יקר (?!) ב- 300 ש"ח נוספים. חשבנו על אפשרות נוספת של עשיית הביטוח לסופ"ש עבור כל סופ"ש שהוא כאן מחדש. אשמח לשמוע על מקרים דומים שהיו לכם (רובנו כאן היו נהגים חדשים בזמן הצבא), את דעתכם על גובה ההצעות הקיימות ורעיונות נוספים להוזיל את הביטוח. תודה מראש, קובי.
הודעה אחרונה מאת ישה, -
- 6 תגובות
- 8.7 אלף צפיות
שלום, ייתכן והשאלה מתאימה יותר לפורום אחר, אבל מכיוון שהצטרפתי היום הגבילו אותי לכאן. בכל מקרה החלפתי רכב והחלטתי שהגיע הזמן גם לרענן את הביטוח ובדקתי 2 הצעות אחת של AIG ואחת של ביטוח ישיר (9 מיליון) ולאחר מיקוח הצלחתי לקבל הצעות קרובות (זאת של AIG יקרה בכ 150 ש"ח), עם עוד קצת הבדלים ביניהם, כמו עלות השתתפות עצמית למוסך לטובת הביטוח ישיר וגבול אחריות צד ג' לטובת AIG וכו'. בעצם השאלה אם יש למישהו נסיון רע עם אחת החברות, כי כשהכל בסדר אי אפשר ממש לדעת, אבל אם צריך לתבוע.... אני מקווה שזה בסדר לשאול שאלה "צרכנית" כזאת בפורום הזה, ואם יש למישהו עצה טובה, תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת Igor_STI, -
אז התחדשתי בכלה החדשה..גולף 1.4 TSI DSG הייליין 160 כ"ס שחורה, תמונה מצורפת. אין לי את ספר הרכב (לא היה לצ'מפיון להביא לי אחד אז הם יביאו לי עוד כמה ימים..חארות). נסעתי ברכב כ20 ק"מ בינתיים ומשהו לא מסתדר לי. אני לא מצליח לעשות זינוק בעליה כמו שצריך! לפעמים הרכב מידרדר בעליה (אחורה), לפעמים הוא לא מידרדר. ובלי קשר כשאני לוחץ על הגז מעמידה בD לוקח לרכב כמה שניות לקלוט שאני לוחץ גז ורק אז הוא מתחיל להגיב. בינתיים אם אני בעליה הרכב מידרדר למטה ואם אני לא בעליה אז כולם מתחילים לצפור לי שאני אתחיל לנסוע. (לוקח לי הרבה יותר זמן להתחיל נסיעה מרכב אוטומטי רגיל) האם אני מפספס משהו? האם ככה זה צריך להיות ? (לא לקחתי את הרכב לנסיעת מבחן אז אין לי מושג). תודה!
הודעה אחרונה מאת sronis, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 881 צפיות
עברתי לפני חצי שנה באור אדום ,אני נהג חדש וצעיר הקנס 1000 שקל +10 נק' סבבה.הגיע לי לפני שבועים מכתב אדום שאני צריך ללגשת למשרד הרישוי כדי לברר מה העונש (הבנתי שזה תיאוריה מחדש) עדין עוד לא הלכתי למשרד הרשיוי מכל מיני סיבות שצצו פתאום. אתמול הייתי באילת וקיבלתי דוח על חגורה שזה אומר 250 +2 נק'.. כידוע עם יש 12 נק' אני צריך לעבור גם קורס. עכשיו השאלה שלי היא כזאת ,עדין עוד לא שילמתי את הדוח של החגורה ..אז אם זה אפשרי ללכת למשרד הרשוי לעבור תיאוריה ואז לקבל את הרשיון של הנהג חדש שוב..ואז אחכ לשלם את החגורה ואז בעצם יופיע להם במחשב שעשתי עבירה נפרדת של חגורה והיא לא קשורה לרשיון הנהיגה הישן שלי אלא לחדש שהם הביאו לי. שאלה שנייה. מה זאת אומרת הקורס הזה? זה שיעורים ק…
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם, בימים הקרובים אני צריך לקבל מאבי את הרכב שלו - שברולט קפריס מודל 92 מנוע 5L V8. כן לקחתי את חשבון הוצאות הדלק שהוא אוכל ברמות והתכוננתי לזה נפשית בכל אופן רציתי לקבל קצת מידע על הרכב, איך הוא מבחינת נוחות,היגוי,בלמים,ביצועי מנוע,דברים שצריך לשים דגש עליהם וכל מידע שינתן יהיה מצוין... תודה רבה ויום טוב.
הודעה אחרונה מאת alonjp, -
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
קיבלתי פרסום בנושא: http://www.davidyogev.com/141840/%D7%97%D7%A1%D7%9B%D7%9F-%D7%93%D7%9C%D7%A7 (אני לא קשור אליהם בשום צורה, ולא ממליץ על הדבר הזה, כי לא בדקתי אותו בעצמי - זה סתם פרסום שקיבלתי באינטרנט - לידיעתכם). (למנהל הפורום - הייתי שמח אם הקישור יהיה מסוג nofollow אבל אין לי מושג איך ליישם). בדקתי בחיפושים נושאים ישנים בפורום שמדברים על חסכן מגנטי, זה לא טוען להיותו מגנטי - כמובן שאפשרי (ואפילו צפוי) שזה סתם נסיון לעשות כסף על גבינו... בכל מקרה אני בעלים של שברולט ויואנט, והייתי שמח למצוא דרכים לחסוך קצת בדלק (אני משתדל לנהוג כמה שפחות - זה כבר מועיל הרבה ), אבל אם יש איזה תוסף, שדרוג מנוע/מערכת דלק, או צורת נסיעה נכונה יותר אשמח לשמוע... תודה …
הודעה אחרונה מאת Wonka, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אתמול בערב בדרכי לעבודה עמדה לידי 370Z יפיפייה בצבע שחור. מישהו יודע פרטים על הבחור? האם הרכב משופר? מה המחיר שלו? יש כמה תמונות שהספקתי לצלם בחניון אבל מותר להעלות לפורום עם צינזור המספר?
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
-
- 14 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
מתיחת הפנים של המונדיאו נחשפה בתערוכת הרכב של מוסקבה שמתקיימת בימים אלו ממש. על הפרק – מנועים חדשים, תיבת הילוכים כפולת מצמדים ושלל מערכות אלקטרוניות. לחדשה המלאה
הודעה אחרונה מאת D1winner, -
- 2 תגובות
- 884 צפיות
אני רוצה להזמין וילון אחורי לאוטו, ואני לא יודע איזה מידה צריך. יש לי יונדאי I30 רגילה 5 דלתות. תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת matandz, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 74 תגובות
- 16.5 אלף צפיות
שלום חברים, אני יודע שהנושא נטחן רבות ודובר עליו הרבה אבל אני חייב שייתנו לי תשובות קולעות ועזרה. הרכב שלי הוא Seat ibiza FR2010 ורציתי להרכיב לו את נורות הדיאמנוד אחרי שביררתי וראיתי שאם אכן נראות טוב ומאוד דומה לתאורת קסנון. עכשו השאלות שלי אליכם הם: 1.כמה יש בעיה לגבי החוקיות של הנורה הזאת,הרכב הוא 2010. 2.האם יש סיכון בהזמנת הנורות מאיביי? 3.שמעתי שיש לנורות האלה גם זיופים באיביי,אשמח לעזרה עם אתרים מאייבי שאנשים הזמינו מהם כבר 4.תמונות של הדיאמונד ויז'ן מאנשים שכבר התקינו את הנורות האלו וגם חוות דעת. חבר'ה אני רוצה לרכוש את הנורות האלה בימים הקרובים,אשמח לעזרה
הודעה אחרונה מאת Kundason, -
-
- 0 תגובות
- 915 צפיות
ביום שישי פורסם ב"כלכליסט" כתבה על תשעה מעיינות נסתרים ולא ידועים, אז למי שעוד לא ביקר בהם, קחו את הידידים ופעקל קפה ברכב וצאו לדרך
הודעה אחרונה מאת אתגרי, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 899 צפיות
גולשים יקרים, אני עורך סקר על נהיגה. וחסרים לי עוד 15 אנשים שעובדים למחייתם כנהגים מקצועיים (נהגי מונית,אוטובוס,משאית) על מנת להשלים את המחקר. אני אשמח אם תקדישו 4 דקות מזמנכם למלא את השאלון הנ"ל . אנו יודעים כמה נושא הנהיגה חשוב ונוגע לכולנו. תודה רבה!!!! את השאלון המלא יש לשלוח ל [email protected] שאלון מאושר.doc
הודעה אחרונה מאת liran.liran, -
-
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
עיתונאי הרכב מסביב לגלובוס הגיעו לאיזושהי הסכמה כי ה 458 היא כנראה הדבר האמיתי. לעומתם, ישנם מס' בעלי "איטליה" שחולקים על הקביעה הזו. מה דעתכם, ברור כי מדובר בפאדיחה רצינית שכבר איננה צירוף מקרים, השאלה היא איך פרארי תצא מהבוץ, כי הרי תקלה במנוע ברכב משפחתי יביא לריקול->התנצלות פומבית->פיצוי הלקוח->"גם אנחנו במועדון הריקול, מי לא?" לעומת זאת תקלה שכזו במותג הנחשק בעולם עלולה להסב נזק תדמיתי חמור ביותר: http://www.skiddmark.com/2010/08/25/ferraris-smoking-hot-458-italia/. זו רק דוגמא אחת מני רבות. תומר הדר פירסם אתמול- http://www.calcalist.co.il/local/home/0,7340,L-3783,00.html http://www.telegraph.co.uk/motoring/news/7960215/Ferrari-458-plagued-by-mysteri…
הודעה אחרונה מאת nimnim, -
לאחרונה נגמר הסכם הליסינג שלי והזמנתי דרך החברה בה אני מועסק רכב חדש. קצין הרכב בחברה שלח עבור כל רכב שהוצע דף המכיל הסבר על הרכב. ע"פ האמור בדפי המבחן בחרתי בשברולט קרוז. הרכב החדש הגיע ומשנכנסתי לתוכו התברר לי שאני יושב בקדילאק... בזה נגמרו כל המחמאות שלי. רבותי, המושג, 'לא סוחב', קיבל אצלי משמעות חדשה. לא חשבתי שיש רכב כזה שמשרד התחבורה נותן לו אישור לנוע על הכביש. הרכב מצוייד במנוע 1600 ותיבת הילוכים אוטומטית בעלת 6 מהירויות. התיבה עסוקה כל הזמן בלהחליף הילוכים (יש לה הרבה להספיק), המצב מייצר תת תאוצה במהירויות נמוכות דבר שלמעשה בשעת נהיגה יוצר תחושה שהרכב נבלם. ביציאה מחניה, ביחוד עם החנייה נמצאת במורד והיציאה היא במעלה, הרכב לאחר תזוזה …
הודעה אחרונה מאת redroze, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 939 צפיות
שלום.. קניתי שבוע שעבר רכב מסוג מאזדה לנטיס שנת 2000,הקונה אמר לי שיש לרכב טסט עד 12/10,וברשיון הרכב שלו רשום למטה באגרה 36 ש"ח. היום קיבלתי בדואר רשיון רכב עם תשלום אגרה של 36 ש"ח,השאלה שלי מה זה..? ואיך אני יודע שהרכב עבר טסט איפה זה רשום?
הודעה אחרונה מאת orenshemen, -
-
- 2 תגובות
- 946 צפיות
שלום ושבוע טוב לכולם אני מעוניין לקנות באייבי מוט/ גיר הילוכים יפה וספורטיבי בצבע כחול/ אדום , לא משנה לי אם יש לו אורות , הגיר צריך להתאים לקליאו שלי כי הרוורס משתלב כשאני מרים מין טבעת כזאת למעלה ואז מכניס רוורס. אשמח להמלצות תודה (מקווה ששאלתי בפורום הנכון)
הודעה אחרונה מאת haimvrt, -
- עוקב אחד
- 29 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
עם חיים כהן ואלי אילדיס, בשבת 18:45, התחילה היום. יש שם מדידת זמנים של נהיגה על מסלול (כל מיני סלבס), איפה המסלול הזה ? ואיך זה בדיוק מתאפשר מבחינה חוקית ?
הודעה אחרונה מאת ferrari test driver, -
- 1 תגובות
- 958 צפיות
(למנהלים: הודעה זו לא מתייחסת רק לספורט מוטורי, אלא לתחום הרכב בכללותו!) שלום לכולם, הרבה מאיתנו לא מרוצים מכל מה שקשור לאספקט המוטורי במדינה שלנו ונוכחנו לדעת שדיבורים וויכוחים בינינו לבין עצמנו לא עוזרים במאומה. הסיבות לכך שקשה לנו להתאגד או למחות בצורה פרטית הן שונות ומשונות וברור שרובנו לא יכולים להקדיש זמן רב(וזה מה שנחוץ) כדי לקדם את האינטרסים שלנו. הרעיון שלי הוא כזה: לשכור בעלי מקצוע בתחומים שונים(עורכי דין, אנשי יחסי ציבור, מומחים בתחום הרכב וכדומה) כשכל מטרתם תהיה לקדם את האינטרסים שהוכתבו על ידינו. הם יעשו זאת בפנייה לחברי כנסת, ארגון הפגנות, הקמת אתרים וקמפיינים חיוביים וכו'. בגלל שלא חסרים חובבי נהיגה ורכב בפורום זה ובארץ בכלל לדעתי אפשר יהיה לבצע תש…
הודעה אחרונה מאת ilan a, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
איך אני יכול לדעת אם יש אימובילייזר ברכב? למשל מאזדה 323 שנת 99 מנוע 1600, איך אני יכול לבדוק אם יש שם? אימובילייזר זה צ'יפ שנמצא בתוך המפתח, נכון?
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 2 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שבוע טוב לכולם . החלטתי לרכוש כיסוים דמוי עור לרכב , השאלה שלי על איזה סוג של דמוי עור אתה ממליצים לי , של חברת הדר רוזן או של top-car APOLLO ? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
- 1 תגובות
- 920 צפיות
הקמתי קבוצה בפייסבוק נגד המצלמות שהוכחו כלא מועילות . מדינת ישראל נגד כל הנהגים בעד הכסף שלכם תבדקו מתישהו זה בטוח ישתלם לכם להלחם בזה. זה מתכון בטוח לגזילת כספים .
הודעה אחרונה מאת Yakird12, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום לכולם, רציתי לשאול בקשר להעברת בעלות על רכב פרטי בתוך המשפחה. האם להעביר רכב מאבא לבן נחשב כמכירה ומוסיף יד, או שיש משהו אחר? תודה לכל המגיבים. אני אשמח גם ל
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום, רצתי לקבל מידע האם זה אפשרי ללמוד ע"ח הפיקדון. כמו כן האם אתם מכירים בתי ספר לנהיגה בב"ש שיודעים לעבוד עם הפיקודן, עדיפות לבית ספר שיש להם קורס תאוריה. תודה רבה !
הודעה אחרונה מאת mishmesh, -
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
המטרה: השוואה בין הסחיבה ב 306 שלי, לבין אחרת בעלת נפח מנוע זהה. עד אתמול נהגתי על מגאן 1600 ידנית שנת 2001 וכנראה התרגלתי לתגובת המנוע - הרכב פשוט מאיץ טוב. הבוקר קניתי 306 סדאן 1400, שמורה ומטופחת. המנוע עובד בסרק די עגול, אך לא מספק את הסחורה בהאצות. יש לציין שמראש לא התכוונתי לקנות רכב למרוצים, אלא רכב שני במשפחה. לטיולים ולנסיעות ארוכות, אעדיף את המגאן. לכן, אני מעוניין שחבר בפורום בעל רכב זהה/דומה יעשה סיבוב על הרכב ויגיד לי את דעתו ומשם 2 דברים: או שאני אטפל במערכת ההזרקה והחיישנים. או שאני פשוט אבכה על מר גורלי. מחכה למישהו שיציע את עצמו ויפנה מזמנו, אריאל.
הודעה אחרונה מאת 504L, -
עידכון ולנטיין 1
מאת קישו- 1 תגובות
- 985 צפיות
יש לי ולנטיין מלפני 5 שנים .אם יש אפשרות לבצע בארץ עידכון גירסה ומי עושה את זה או רק לבצע את העידכון בחו"ל
הודעה אחרונה מאת hagaii, -
- 0 תגובות
- 855 צפיות
cars.walla.co.il/?w=/4715/1726429 אם אתה הולך רגל שאוהב לחצות באופן קבוע באדום או באמצע הכביש כשאין רמזור או מעבר חציה. אתה מסכן את עצמך ואת הנהג שעלול לדרוס אותך. תקראו תפנימו כנהגים אנחנו מסתכנים בגלל הולכי רגל ואולם היתכן כי חלקנו עושים את אותו הדבר ומסכנים את האחרים.
הודעה אחרונה מאת Dark-Side, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 25 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
ראיתי שבכמה מדינות, ביניהן אוסטרליה, יש מפלגות שהמטרה שלהן היא לקדם את האינטרסים של הנהגים או קבוצות ספציפיות אחרות בתוך המדינה. אצלם קוראים לזה MOTORIST PARTY אני מציע להקים מפלגה שהמטרה שלה היא לקדם את האינטרסים שלנו ושיפסיקו לעשות מהאזרחים צחוק. כן, יש לנו נושא אחד שסביבו כולם מצביעים (פלסטינים - שמאל\ימין) אבל לדעתי יש מקום לפתור בעיות אחרות שגם מפריעות לנו ביומיום. לקדם אינטרסים של עולם הרכב זה גם יעזור למדינה מבחינת המוראל וגם יתרום כלכלית ויעזור ברגולציה של נושאים שכיום מפריעים לנו, כמו היבואנים, יבואני החלקים, מוסכניקים מאכערים שלא עובדים כמו שצריך, ספורט מוטורי, אכיפה של עבירות לא משמעותיות רק בשביל להכניס עוד כסף הכיס של המדינה, גופים שמאמללים אותנ…
-
-
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום אני מקווה שאני מפרסם במקום המתאים , אם לא אנא העבירו וסליחה מראש. אני מתכוון לקנות רכב בימים הקרובים . ברגע שאני אקנה אותו אני כמובן יבטל את הביטוח על האוטו הקודם ויעביר לאוטו החדש ומאותו רגע הרכב הישן יעמוד בחנייה על לבואו של הקונה המאושר. כאן מתחילה הבעייה . ברגע שיהיה קונה איך ישנה האפשרות שהוא יבדוק את האוטו, יסע איתו ויקח אותו לבדיקות מבלי ביטוח ? האם ישנה אפשרות לביטוח לפי זמנים ספציפיים (שעות, ימים) ? אני בטוח שמישהו כבר נתקל בסיטואציה הזאת . אנא עזרתכם . תודה . אלעד צדוק.
הודעה אחרונה מאת ch2856, -
- 2 עוקבים
- 12 תגובות
- 16.4 אלף צפיות
חברים היום הייתי במגרש רכב והבעל בית המליץ לי על רכב שעשה 60 אלף ק"מ ויד 0 מה זה אומר יד 0 ???
הודעה אחרונה מאת felixr,
-
מי מחובר 36 משתמשים רשומים, 7 אנונימיים, 121 אורחים (הצג רשימה מלאה)