רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,568 נושאים בפורום הזה
-
- 13 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
בשבוע האחרון ראיתי בכמה בצמתים מרכזיים ניידות של התנועה ועוד ניידת(סוג של מסחרית גדולה) שהיה רשום על המסחרית ניידת לבדיקת תקינות כלי רכב. בכל פעם שראיתי את הניידות האלו היו שיירות של רכבים שעמדו בצד(לא מגזים, שיירות) אז לידיעתכם אם יש לכם צמיגים שבמצב ממש גרוע, אורות שלא עובדים וכו' דאגו להחליף/לתקן כי חבל להיתפס ואז יורידו את הרכב מהכביש. (בקשר לצמיגים ותקינות, צריך תמיד לדאוג שהכל יעבוד ויהיה תקין, בשבילכם ושביל אחרים לאו דווקא בגל החוק או המשטרה)
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 975 צפיות
אין לי גישה לפורום OT, ולכן אני שואל כאן. המפגשים בצהרי שישי בחניון של היכל נוקיה - עדיין מתקיימים? ואם כן באיזו שעה בערך?
הודעה אחרונה מאת נהגת שודים, -
-
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 3 אלף צפיות
שלום, אני בן 18 ואני נהג חדש (כבר שנה וקצת על הכביש). בעוד כמה שבועות אני טס לבולגריה לחופשה משפחתית וכנראה שיביאו לנו שם אוטו מהעבודה. (אבא שלי עובד בבולגריה ויש להם שם מכוניות מהעבודה, וכל אחד מהעובדים הישראלים שם נוהג במכוניות האלו עם הרישיון הישראלי). רציתי לדעת אם מבחינה חוקית מותר לי לנהוג בבולגריה בעזרת הרישיון נהיגה הישראלי שלי? ואם כן, האם אני צריך להוציא איזה מסמכים וכו'? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- 15 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
לפי הכתבה בלינק המצורף, חברת שלמה-סיקט (AKA ניו-קופל) עתידה להפוך ליבואנית הרשמית של אופל לישראל. http://www.themarker.com/tmc/article.jhtml?ElementId=ds20100825_65655 בהיותה חברת הליסינג הגדולה בישראל והלקוח הגדול ביותר של דלק מוטורס, מעניין איך זה ישפיע על מראה ציי-הרכב בעוד שנתיים-שלוש. הם צפויה מתחרה שלישית להגמוניה של מאזדה ויונדאי במגרשי החנייה של חברות ההיי-טק ובצמרת המסירות החודשית/רבעונית/שנתית ? (או בקיצור, למכור את המניות של דלק מוטורס? )
הודעה אחרונה מאת אינשטפן, -
- 0 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
טרם ההשקה הרשמית בתערוכת פריז, חושפת לוטוס פרטים טכניים אודות האיבורה S ו-IPS. לחדשה המלאה
הודעה אחרונה מאת פבל, -
- 2 תגובות
- 816 צפיות
צהריים טובים, יש לי כמה שאלות בקשר לגלאי ראדר ולנטיין 1 Valentine האם הוא חוקי ? זה הגלאי הכי טוב שקיים עכשיו בשוק? הוא מומלץ? תודה רבה ושבת שלום
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
אני חובב רכב כמו כולם פה אני אוהב לנהוג , אני אוהב להסתכל על רכבים , ומה לעשות שאני מעדיף אותן משופרות בצורה כזאת או אחרת , בזמן האחרון כמו שכולנו רואים בחדשות ובעיתונים , המדינה הכל כך אהובה עלינו מגדירה אותנו בתור עבריינים לכל דבר. אנחנו לא יכולים להנות מהספורט שאנחנו אוהבים,כי הוא מוגדר בתור מסוכן או שמוגדר בתור השתוללות וכל שאר המילים שמתארות את הספורט שלנו. כמו שכולנו קראנו בעיתונים או באינטרנט המשטרה עושה את כל המאמצים לתפוס את אותם האנשים שנוסעים על רכבים משופרים , שלרוב זה כולל אפילו את הדברים הכי קטנים והכי טיפשיים כמו דיסקים מחוררים ואזיקונים פרוביזורים שתופסים את האינטרקולר..(שטויות שטויות ורק שטויות) השאלה שלי היא איך אפשר בכלל לעשות משהו בנו…
הודעה אחרונה מאת sparda, -
- 17 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
היום שמעתי סיפור מחבר על תאונת דרכים שקרתה לו לפני חודשים מספר, והשלכותיה המזעזעות. הכל התחיל בערב יום שישי בו יצאו חמישה חברים לבילוי, ברכב טויוטה שדגמו לא רלוונטי כרגע למסקנה של האירוע. אחרי לילה ארוך ומסיבה מטורפת רוויית אלכוהול ומוזיקה, עלו כל החבר'ה לרכב במטרה לחזור הבייתה בשלום. הכל נראה ונשמע בסדר, הם לא תיארו לעצמם שעלול לקרות משהו בדרך, הרי, בסך הכל הם יצאו לבילוי קליל, קצת להתפרק מהצבא. ברכב היו נהג, נוסע לצידו (מסטול) ו-3 נוסעים במושב האחורי (מסטולים ושפוכים). הנסיעה התחילה באופן רגיל ביותר עם מוזיקה רגועה, כביש רטוב, גשם עדין וטמפרטורה נמוכה בחוץ. בשלב מסויים ככל הנראה החליט אחד החברים במושב האחורי כי הוא מעוניין לרדת באמצע הדרך על מנת לחבור לחבר אחר. לאחר שאי…
הודעה אחרונה מאת xbox12341, -
לפני שלושה חודשים רכשתי את האיביזה לפני המבצע ולאחר כחודשיים יצאו במבצע על ה1.6 דבר שהצניח את מחיר הרכב והכעיס אותי מאוד. בתגובה שלחתי מכתב לצ'מפיון על המבצע החדש שפוגע בלקוחות שרכשו את אותו הרכב במחיר גבוה יותר וללא מערכת מולטימדיה או תוספות כלשהן. ראוי לציין שצ'מפיון מוטורס הגיבו על המכתב מהר ושנציג מטעם סיאט בשם אייל מהסוכנות בהרצליה התקשר אליי ודיבר בצורה עניינית לא פעם ובירר לגבי פיצוי. פיצוי בסוף לא קיבלתי ואיפשהו אני מבין אותם, אבל יחס טוב קיבלתי ועל זה צריך לומר כל הכבוד לצ'מפיון ולנציג סיאט אייל.
הודעה אחרונה מאת dkny2, -
- 4 תגובות
- 7.1 אלף צפיות
בCAR2GO יש קלאבמן... מישהו יודע על עוד חברה? תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת Spring2005, -
- 2 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום לכולם, אני מתעניין ברכישת פיאט גרנדה פונטו 2007 עם גיר רובוטי. אך עניין הגיר הרובטי מעלה לי שאלה שאולי יהיה פה מי שיוכל לעזור לי.... כיצד "מתמודדים" בגיר הרובטי עם מצב של "זינוק בעלייה"....? (או שלא מתמודדים כלל...?) אשמח לשמוע עו הערות והארות בעניין הגיר הרובטי בכלל. המון תודה.
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
- 8 תגובות
- 10 אלף צפיות
לפני חודש וחצי בערך גנבו לי את הסמל האחורי של הרכב (קיה). בהמלצת רפי ניגשתי לפחח והוא דיבר עם המוסך המרכזי ונתן הצעת מחיר לסמל חדש של 160 ש"ח. ברור לי שמבין מחירי הסמלים בשוק זה דווקא נחשב זול (יחסית לאאודי נניח), אבל זה יקר מידי בשבילי. אחרי 15 דקות באיביי הזמנתי את הסמל המקורי - 16$ כולל המשלוח מהונג קונג. היום אספתי אתו מהדואר, הוא מגיע באריזה מרופדת מאוד, בשקית מקורית של יונדאי-קיה. בצד האחורי של הסמל, יש דבק מכוסה במדבקה של 3M, רק להוריד ולהדביק. עכשיו אני מחכה לסוף החופש הגדול כדי להדביק... זהו, רק רציתי לשתף.
הודעה אחרונה מאת 116_Veloce, -
- 4 תגובות
- 993 צפיות
תהנו
הודעה אחרונה מאת shapin, -
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אימי לקחה את מכוניתי (הונדה גאז) "ושכחה" להוריד את ידית ההמברקס כך שיצא שהיא נסעה כ-15 ק"מ. כאשר היא חזרה הרגשתי בריח שרוף ואז הבנתי את המעשה. שאלתי היא איך אני יכול לדעת האם נגרם נזק ? או שפשוט זה יהיה בלאי מואץ אך אין לי דאגה ולהמשיך לנסוע כרגיל ?
הודעה אחרונה מאת angain, -
- 25 תגובות
- 20.3 אלף צפיות
כאלה כמו שהעיריה מדביקה על החלון אם חונים לא חוקית או במקום אסור וכו" (נדמה לי שהם גם בצבעים אדום או כתום). תודה.
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
בהתחלה זה היה מעצבן ומרתיח סיפור הדוושה, אחר כך זה כבר הצחיק כמות הריקולים, עכשיו זה פשוט עצוב, ריקול ועוד ריקול ועוד ריקול. http://cars.walla.co.il/?w=/4705/1725295
הודעה אחרונה מאת ליאור קלה, -
-
- 0 תגובות
- 688 צפיות
יצרנית הרכב פרארי עדיין מנסה לאבחן למה 6 מרכביה מדגם 458 איטליה החליטו לעלות באש ולשרוף את הרכב קליל באמצע יום בהיר אחד, האם מדובר על תקלה סדרתית? האם פרארי תבצע ריקול? http://cars.walla.co.il/?w=/4714/1725954 משעשע לקרוא על דברים כאלה, גרם לי לצחוק כמו שצחקתי שקראתי את הכתבתה על הריקול של פורשה פאנמרה בגלל מנגנון חגורת בטיחות לקוי.
הודעה אחרונה מאת Japanese Engine, -
- 9 תגובות
- 9.2 אלף צפיות
שלום, אני לפני קניית רכב ואחד השיקולים המרכזיים שלי הוא צריכת הדלק. חשבתי על סקודה פביה TSI שעל פי נתוני היצרן יש לה צריכה ממוצעת של 18.9 ק"מ לליטר. ראיתי באתר KML שמראה צריכת דלק של רכבים, שבפועל לפביה ידנית TSI צריכה של 12.5 ק"מ לליטר (נקבע ע"י עדכון של גולשים שממלאים את הצריכה שלהם). אז אם יש לכם אחת כזאת או פולו TSI (עם נפח 1200) אשמח אם תרשמו את צריכת הדלק האמיתית שלכם. תודה.
הודעה אחרונה מאת TheOne23, -
- 0 תגובות
- 684 צפיות
יש לי פיג'ו 306 מ-2001. יום (חמסין) בהיר אחד המזגן הוציא רק אויר חם. ככה בהפתעה. הלכתי למלא גז ויומיים אחרי מילויי הגז הוא התרוקן לגמרי. בדקתי בכמה מקומות: המוסך הראשון (שמילא לי את הגז) אמר 3000 שקל בלי למצמץ - אחרי שבדק עם גשוש שציפצף בתוך האותו ליד הפתחים של המזגן וטען שזו החלפה של יחידה פנימית. הייתי אצל עוד שני מוסכים שבכלל לא היו מוכנים לגעת בזה. יותר מידיי עבודה. אחד מהם חבר הפורום ייצחקי וייס הצדיק שגם יש לו יופי של קפה. בסט קור נתנו הערכה של 2800 אבל אני לא מכיר אותם. יש למישהו ניסיון איתם בפירוקים של דש? ז"א - יש פה מצב של פירוק דשבורד באוטו ישן ולא בא לי לקרוע את הכיס או לחזור לאוטו עם דשבורד שבור למחצה. מחפש המלצות מבעל …
הודעה אחרונה מאת hasa, -
- 1 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
קראתי הבוקר פס"ד אשר בו נכלל משפט מעניין: "[...] אין די בהסבר [המשטרה] כי המכשיר המולטנובה עתיד לצאת משימוש בזמן הקרוב, ולכן לא מצאה טעם בבדיקה במעבדה מורשית". מדובר במולטנובה F6. האם המשטרה סומכת על הגאטסו כ"כ?
הודעה אחרונה מאת TT, -
פיאסטה 96'
מאת גיאאברהם- 0 תגובות
- 639 צפיות
חדש פה... נתקלתי בבעיה - אני מוכר את הפיאסטה 96' שלי, אבל אני לא מצליח למצוא לה את המחירון.. מצד אחד ברישיון רשום לי שזו דינאמיק 16V נפח 1400 ומצד שני אני לא מוצא את הדגם הזה בשום מקום!! הרכב עצמו הוא דגם ספורטיבי יחסית ולא ראיתי עוד כמוהו על הכביש יש למישהו מושג מה אני אמור לעשות?
הודעה אחרונה מאת גיאאברהם, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
זה רק אצלי? או ככה זה . פרסמתי שתי מכוניות ביד 2 במחיר המחירון וכלום. אפילו לא שואלים כמה למה?. האם חודש אוגוסט נחשב לחודש חלש?
הודעה אחרונה מאת roee, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
האם ידוע לכם על מגרשי רכב בצפון שקונים מכוניות יחסית ישנות? (קליאו 98 אוט') תודה
הודעה אחרונה מאת orgalit, -
-
עד אתמול בבוקר הייתה בקרב חברי המערכת המכובדים תמימות דעים – אנחנו לא חובבי קרוסאוברים גדולים, אבל אז קיבלנו את המפתח של ה-FX50S, ופתאום שום דבר כבר לא ברור. למבחן הדרך המלא
הודעה אחרונה מאת bar72, -
- 0 תגובות
- 656 צפיות
מחפש לקנות לאבא שלי טסות ל a4 שנת 96 מישהו יודע איפה אפשר לרכוש אותם
הודעה אחרונה מאת sammylasry, -
- 11 תגובות
- 5.8 אלף צפיות
אחרי לבטים רבים והתייעצות אצל מומחי הפורום "רכישת רכב", החלטתי ללכת על יונדאי I10. אני אמור לקבל את הרכב בתחילת ספטמבר, ואני מתקשה להחליט איפה כדאי לעשות את המקיף, קיבלתי הצעה מפתה, אך יקרה יותר מאחרים, מכל מוביל ביטוח שהיא סוכנות הביטוח של כל מוביל יבואנית הרכב. הם מציעים : 1. חלפים מקוריים במקרה של תאונה, במרכזי השירות המורשים של היבואן. 2. שמשות מקוריות חדשות - מה אצל אחרים זה משומשות? 3. כל התוספות מבוטחות עד גובה 7.5% מערך הרכב. (יש לי 4 תוספות). 4.חדש תמורת ישן במקרה של גניבה או טוטל לוסט ( נזק של 50% ). 5. במקרה של תאונה כל טיפול יערך במוסכים מורשים של היבואן. אני נהג יחיד ,ללא עבר, ואני נוסע רוב הנסיעות בתוך העיר כ-10K בחודש. השאלה האם שווה לשלם יו…
הודעה אחרונה מאת redroze, -
- 3 תגובות
- 953 צפיות
שלום פורום רכב, אני חדש פה, ומקווה לקבל עזרה. אז ישר לעניין, אני מתכוון לקנות רכב, ואני מעוניין לקבל מידע על ייבוא אישי, וליתר דיוק, שאני נוסע נגיר לגרמניה וקונה שם את הרכב ונוסע ליוון ומשם לנמל בישראל. עכשיו, הבעיה היא שהרכב הספציפי שאני רוצה לייבא, אני לא בטוח אם זה אפשרי בכלל, אני רוצה לייבא BMW M5 E39 (שזה סביבות שנת 1997) או BMW 525I גיר רגיל.... נ.ב. אני שואל משום ששמעתי שאפשר לייבא מכונית בת אך ורק עד שנתיים.
הודעה אחרונה מאת Aviry, -
- 0 תגובות
- 643 צפיות
שלום אני צריך יעוץ בעניין העבודה. עבדתי בחברה שנותנת שירות בכל הארץ וקיבלתי רכב עבודה צמוד שעות עבודה מ 7 בבוקר ועד 16 וימים מיוחדים עד 22. רכב קנגו לא זוכר איזה דגם לרכב יש את כל החלונות מסביב וללא כיסוים או וילונות,הרכב עמוס ציוד וחומרים לעבודה. בכל אופן הבעלים הוסיפו לי את הרכב לתלוש ולמרות שבהסכם שבעל פה דובר שלא. לאחר שיחה עימו הבהרתי לו שאני לא מעוניין להחזיק אצלי את הרכב אם כך הדבר שישאר ליד החברה או שאני מסכים לחתום על כך שהרכב נשאר ליד הבית לאחר שעות העבודה,יש לי רכב פרטי ונוח יותר כשאין אבק וכל מני כלים וציוד שמבצבצים מהחלון הוא ענה לי שזה יטופל וכלום לא קרה. השאלה היא האם אני יכול לעשות משהו בנוגע למשכורת, יוצא לי ניקויים של מס הכנסה וביטוח לאומי של 1…
הודעה אחרונה מאת eyal_hadar, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 17 תגובות
- 12.4 אלף צפיות
אהלן, אני אמור לקבל בימים אלה מזדה 3, 5 דלתות, חדשה. אני שוקל להתקין לה סאן-רוף בארץ אצל אחד המתקינים. (שמעתי שיש אחד ליד משמר השבעה שהוא טוב) מישהו יכול להעריך בכמה זה מעלה את שווי הרכב בעת המכירה. מעדיף לקבל תשובה באחוזים, במידה ומישהו יודע. כך שאוכל להעריך גם מהי התוספת בעוד 3 שנים כשאמכור את הרכב. (או שלדעתכם התוספת לשווי לא תשתנה ב-3 שנים)
הודעה אחרונה מאת shaharp, -
-
צילום מס' רכב 1 2
מאת S-Dan- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום, אתמול חבר שלי נסע באוטו שלו ונעצר ברמזור אדום, הוא חיכה עם עוד מישהו ברמזור (שניהם עמדו ראשונים) כשהתחלף לירוק חבר שלי עקף אותו בפניה ואז הייתה ירידה אז הוא נסע בסביבות ה-80 קמ"ש (בעיר), הוא עבר רמזור אחד (שהיה ירוק באותו הרגע) ואז היה עוד רמזור - אדום, האוטו שהוא עקף בהתחלה נעמד מאחוריו, וכשנהפך הרמזור לירוק האוטו שנעמד מאחוריו נסע בדיוק בדרך שלו ופנה שמאלה, הכביש הנ"ל הוא כביש של 70 קמ"ש, אז חבר שלי נסע 80 קמ"ש וגם אותו הרכב נסע אחריו (נסע בדיוק באוטו המהירות), כשהוא הגיע למעגל תנועה (בסיום הכביש של ה-70) חבר שלי המשיך ישר והאוטו שנסע אחריו המשיך לכיוון אחר. אז השאלה שלו האם האוטו שנסע אחריו יכול לעשות משהו (לצלם מספר ולהגיש תלונה במשטרה?!) או שחבר שלי י…
הודעה אחרונה מאת אתגרי,
-
מי מחובר 42 משתמשים רשומים, 9 אנונימיים, 120 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- 318i
- PYA
- BoazB11
- ישה
- Itaiosh
- matanff
- yossy
- SlowRide
- Giant_TA
- yor2
- flytomars
- zaf