רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,569 נושאים בפורום הזה
-
- 3 עוקבים
- 21 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
האם קיימת "קופסה שחורה" שמיועדת להורים אשר מעוניינים לדעת איך הילד שלהם נוהג כשהם לא איתו ברכב ? הפרמטרים המעניינים הם מהירות נסיעה, סיבובים חדים, בלימות פתאומיות וכו... (ידיעה על מיקום הרכב יכול להיות בונוס)
הודעה אחרונה מאת מיצו, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 16 אלף צפיות
שלום! בשעה טובה נולדה לנו בת, אנחנו רוצים להושיבה בכסא ליד הנהג, וכידוע צריך לבטל את כרית האוויר. האוטו מסוג ניסן אלמרה שנת 2000 . מישהו יודע כיצד ניתן לבטלה ע"י לחיצת כפתור או משהו דומה שלא יבטלה לחלוטין,שנוכל בהמשך החיים להחזיר אותה לשימוש? המוסכניק אמר לי שישנה חובה חוקית לכפתור כזה, מישהו יודע מאיזה שנה חלה חובה זו?
הודעה אחרונה מאת Eily, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 736 צפיות
שלום, אני מחפש מגזין רכב (לא לוח מכירות) חודשי או שבועי מעניין. אני די חדש בתחום הרכב ואני מעוניין להרחיב את הידע שלי בנושא. אני יודע שקיימים לא מעט מגזיני רכב לכן אני מחפש את הטוב ביותר, עם הכותבים הטובים ביותר והכתבות המעניינות ביותר. תודה רבה ויום טוב!
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 4 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
שלום לכולם, אני מחפש מגרש מכוניות גדול מיד ראשונה באיזור רחובות - נס ציונה חשוב שזה לא יהיה ליסינג אלה פרטיות .. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת Michael.R, -
- 2 תגובות
- 941 צפיות
רציתי לדעת האם אני יכול ליסוע אם התום קאר על הכביש,אני יודע שיש איזו שהיא פריצה בחוק תודה לכל העוזרים
הודעה אחרונה מאת david3123, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 5.5 אלף צפיות
שלום, אני מחפש דיבורית בלוטוס לרכב, עם הדרישות הבאות- 1. שיתחבר למערכת של הרכב, ובעת שיחה ש"יעלה" על הרדיו/דיסק שמתנגן במערכת. 2. שיהיה פשוט וקל להפעלה 3. שיהיה אמין, ולא יהיו ניתוקים. רצוי משהו לא יקר. אריאל
הודעה אחרונה מאת ceyal, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום רב לחברי הפורום. במסגרת צביעת שני הכנפיים האחוריות והפגושים - עלה בראשי הרעיון לצבוע את כל החלק התחתון של הרכב בצבע אפור מטאלי, בדיוק אותו הגוון כמו החלק העליון,ובכך לקבל מראה אחיד בעל צבע אחד. ההתלבטות קצת קשה מצדי,ואנני רוצה להתאכזב לבסוף,לכן אשמח מאוד אם מישהו שיודע להתעסק עם התוכנה יצבע לצורך ההמחשה באפור את כל החלק התחתון (הכסוף). תודה.
הודעה אחרונה מאת סטוורוס, -
-
- 2 עוקבים
- 17 תגובות
- 2 אלף צפיות
הרכב שלי הוא עם טסט עד ה-21 לספטמבר ,אבל אין לי מדבקה על השמשה הקידמית, אם יעצור אותי שוטר ובמקרה ישים לב, האם זה יכול לעשות בעיות?
הודעה אחרונה מאת ישה, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 712 צפיות
שלום, האם מכוני הבדיקה בודקים כל רכב שמגיע לבדיקה לפני קנייה? כולל רכבים בני 20 לצורך העניין.
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
-
- 2 תגובות
- 973 צפיות
אהלן, יש לי פיג'ו 405 שנת 97, (לדעתי היא יד 2) יש לי אותה כבר כמעט שנתיים והיא לא מפסיקה לעלות לי כסף! בשנה אחת החלפתי את הגלגלים, המצבר, כל הברקסים, אימובלייזר, אגזוז, חלון ועוד. בממוצע היא לוקחת לי שליש משכורת כל חודש רק על דלק ותיקונים (לא שאני מרוויחה כל כך הרבה.... לפני שבוע אחרי שהתחממה כמה פעמים גיליתי שהראש מנוע שלה הלך, במוסך אמרו לי 3,000 ש"ח ובכפר הקרוב אמרו לי 1,500. בנוסף לכל הבעיות המזגן לא עובד והדלתות מאחורה לא ננעלות ונראה לי שיש דליפה של שמן, אבל זה לא בטוח. בקיצר אחרי התלבטויות רבות וכאב רב החלטתי שלעצמי אני כבר לא אשמור אותה (לפחות עד שלא יהיה לי עבודה קצת יותר טובה ויותר ידע במכוניות) ולשאלת השאלות!!!! לנסות לשפץ ולתקן? להכניס לזה כסף? ז…
הודעה אחרונה מאת natco, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
אז ככה מי שראה או לא, לאחר דיון בנוגע למצלמות החדשות שפורסם בכלכליסט פתחתי עמותה בפייסבוק. רוב החברים שם מאמינים שלא ניתן לעשות משהו רציני ואני אמרתי לעצמי שכן אפשר פעם אחת כן לעשות שינוי הנה הקישור לדף בפייסבוק: http://www.facebook.com/group.php?gid=144328782255502#!/group.php?gid=144328782255502&v=info למה אני בעצם מפרסם את זה מעבר לפרסום בשרשור ההוא, דבר ראשון אני רוצה לדעת אם יש אפשרות לפתוח חשבון בנק לתרומות שהחשבון יהיה פתוח לכל הקהל וכל אחד יוכל לראות כמה כסף נכנס ועל מה הוא מתבזבז. דבר שני אני רוצה שכל מי שיראה את זה שיפרסם את זה אצל כל החברים שלו בפייסבוק ולאט לאט אני מאמין שזה גם יגיע לאנשים הנכונים ובאמת יהיה ניתן לעשות פה משהו. דבר ש…
הודעה אחרונה מאת viper05, -
-
- 2 עוקבים
- 19 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום. לאפלוז שקיבלתי הלך לה הגיר. הרכב נוסע אבל מרעיש באופן קיצוני. די מזכיר מסגרייה ביום עסוק במיוחד. מכונאי ששמע את הרכב טוען שהבעיה בגיר (אם הבנתי נכון הבעיה בטורק, אני לא יודע מזה בדיוק). הרכב משנת יצור 92 עם טסט עד דצמבר השנה. היות שתיקון כנראה לא ישתלם, מה הדרך הטובה ביותר להגיע לגריטה? האם כדאי להקפיא את רשיון הרכב ולהמתין? האם ישנה דרך לגרוט רכב משנת 92? תודה
הודעה אחרונה מאת boomi, -
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
יש לי רכב שנת ייצור 92 +טסט תקף. תכלס, איך אני באופן יזום מקבל זכאות לגריטה?
הודעה אחרונה מאת boomi, -
- 1 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
הי איך אני מוצא או איך קוראים לציליה בצד של התינוק שאני רואה בכל חור? איפה אפשר לקנות כזה? א
הודעה אחרונה מאת Ahbarony, -
- 3 עוקבים
- 13 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
תגידו הגלאי ציטה החדש של ה GPS מי דואג לעדכן לו את הבסיס הנתונים החברה או שכל אזרח שעובר בעצם מסמן מיקום שיש בו מצלמה ואז זה עולה לאתר בעדכון הבא? והאם מאגר הנתונים שלו אמור להכיל מידע על כל המצלמות מהירות כולל מולטנובלות או רק המצלמות החדשות לגבי הרפלקטוס למישהוא יש מושג איפה ניתן להשיג אותם היום יש מישהוא שיש לו ומעוניין לימכור?
הודעה אחרונה מאת אנדרוחה, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
תתחילו לשמור על יחסי שכנות טובים- או טו טו תבקשו להתחבר לשרותים של השכנים. 70 בתים יספיקו ל-16000 ק"מ. וו תאכלו הרבה שעועית ושהגברת תפסיק להתלונן על הרעשים כי אנחנו חוסכים בדלק ! http://www.themarker.com/tmc/article.jhtml?ElementId=skira20100807_5184274 חברת אנרגיה ירוקה מבריטניה הציגה מכונית שמונעת בגז מתאן המופק מצואה. צוות מהנדסים בריטיים הציג השבוע המצאה חדשה, הביו-באג: מכונית שמונעת בגז מתאן, המופק מצואה אנושית המושגת במתקני טיפול בשפכים ברחבי המדינה. לדברי יוצרי המכונית, הנוסעים בה אינם חשים כל הבדל לעומת נסיעה במכונית רגילה. הפרשות צואה מ-70 בתים בלבד מספיקות כדי להניע את המכונית לאורך 16,000 ק"מ, הנסועה השנתית הממוצ…
הודעה אחרונה מאת בעל ג'ימני, -
-
- 10 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
טופ גיר אחת מתוכניות הרכב המובילות אם לא המובילה ביותר בעולם,מצחיקה מלהיבה מעניינת ובעיקר מספקת! אני חושב שגם לציבור הישראלי מגיעה תוכנית טלויזיה ברמה כזאת, תוכנית של גברים וגם נשים,מושקעת באותה רמה... אז יאללה טיפה עניין מוטורי בטלויזיה הכלכך משעממת שלנו,זאת בהחלט תוכנית שאני יכול לשבת בסוף שבוע להתרווח על הספה בבית וליראות את כל החלומות המוטוריים שלי וכמובן להנות...
הודעה אחרונה מאת Razus, -
- 2 תגובות
- 908 צפיות
עברתי באור אדום לפני חצי שנה (נהג חדש) ,שלשום שלחו לי מכתב שבו רשום את העבירה שעברתי (שיש לציין שהיא יחידה ואין לי שום עברות .)ושאני צריך ללכת למשרד הרישוי ולברר איתם את הנושא. עכשיו לשאלות: 1.מה עושים במשרד הרישוי יטיפו לי מוסר? 2.הבנתי שזה 100 אחוז תיאוריה ..מה הסיכוי שאני יקבל גם טסט? 3.ואם אכן אני יקבל תיאוריה אני יצטרך לעשות את כל הפרצדורה של להוציא תיאוריה (טופס ירוק וכו'..)? 4.רשום לי ברישון שאצלי שהוא בתוקף עד חודש 9 יענו עוד 3 שבועות ,זאת אומרת שבנתיים אני יכול לנסוע עם האוטו בלי בעיות של המשטרה ? אבקש לענות מאנשים שעברו את זה ולא סתם שמעו מחבר של חבר תודה רבה
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אתמול בלילה, אנשים ללא רחמים, תלשו לי את הספווילר מהגולף .עכשיו אני זקוק לספווילר חדש ,מישהו יודע איפה אפשר להשיג?
הודעה אחרונה מאת d.j benyosef, -
יצא לי לראות פה לאחרונה המון שרשורים על חוויות לא נעימות מול יבואנים, בעקבות המקרה שעבר עלי במהלך השבוע האחרון, החלטתי לכתוב פה, במטרה שאולי מישהו יקח את המסקנות שלי ורוויח משהו מהן. הכל הסיפור התחיל כשסבא שלי החליט שהוא רוצה לשדרג את רכבו, כיום יונדאי גטס 2008. סבא שלי, לקוח של יונדאי (למעשה סוכנות ספציפית) כ15 שנה רצוף! 5 מכוניות רכש מהם, כאשר קניה זו תהיה השישית! בקניה הזו, לאור גילו המופלג, ולאור היותי קצת יותר מבין ממנו, הוא ביקש שאצטרף. ראוי לציין, כי סבא שלי חשק בI20 חדשה, ואילו אני, עשיתי הכל כדי לכוון אותו לכיוון הפאביה החדשה, שבעייני עסקה טובה יותר. לאחר ביקורים ב2 סוכניות יונדאי, וסוכנות ראשית סקודה, הגעתי למסקנה כי למרות העדפתי האישית, אדם ב…
הודעה אחרונה מאת M1963, -
- 0 תגובות
- 676 צפיות
יש לי שאלה בקשר לדגמי הונדה סיוויק בכלל ובקשר להונדה שלי בפרט. בקשר לדגמים של הסיוויק בין השנים 96 ל00 , הבנתי לפי האינטרנט ווויקפדיה, שקיימים מספר דגמים שונים ששווקו במספר ארצות שונות, כמו למשל בארה"ב ששם היו את הDX או LX או בקנדה ששם היה את הSIR, בנוסף לכך יש את הSI. בקשר להונדה שלי, לפי הרשיון כתוב לי שהגימור הוא SR, וגם מאחורה ליד הפנסים האחורים יש את הכיתוב ניקל הזה שבו כתוב: 1.6ISR שזה אני חושב, כתוב על רוב ההונדות מהדגם הזה בארץ. השאלה שלי היא למה בוויקפדיה לא מוזכר שום דבר על דגם מסוג SR אלא רק על SI וSIR? מה הSR נמכר רק פה בארץ או באיזור אירופה? ומה אומר הI ב: 1.6I זה משהו שקשור למנוע? נ.ב ניסתי לחפש אפילו בEBAY כיתוב ניקל חדש, ולא מצאתי ,יש שם רק…
הודעה אחרונה מאת moshiko20, -
משפט תעבורה
מאת naftali- 2 תגובות
- 938 צפיות
שלום, לפני כשמונה חודשים הייתי מעורב בתאונת דרכים, פגעתי קלות בהולך רגל במעבר חציה, כמובן שאני אשם. עכשיו קיבלתי משפט שיערך בסוף דצמבר. דיברתי עם עו"ד מה שצפוי לי כנראה זה שלילה ל3 חודדשים וקנס, כמובן שהוא מקוה להוציא את המינימום הוא לא מתחייב לכלום. רציתי לשאול האם יש לי אפשרות לנסות להגיע להסדר טיעון בלי עו"ד? איך עושים את זה? אני לא כ"כ רוצה לקחת עו"ד בגלל העלות של זה. יש לציין שאני נוהג משנת 2003 וגליון הרשעות שלי נקי לחלוטין תודה לכל העוזרים.
הודעה אחרונה מאת עמית, -
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום, האם אפשר להתקין קסנון 8000K במכוניות שמגיעה עם קסנון מהחברה? האם יעשו לי עם זה בעיות? ועוד שאלה, האם אפשר דרך איביי להזמין קסנון מבלי שיעשו לי בעיות? תודה על התשובות.
הודעה אחרונה מאת ליאור קלה, -
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
סקודה תסגור את פסי הייצור בשלושה ממפעליה בצ'כיה. הדגמים שייצורם יופסק לעת עתה כוללים את הפאביה והאוקטביה סקודה תסגור את פסי הייצור בשלושה ממפעליה בצ'כיה, לאחר ששטפונות שפקדו את צ'כיה בשבוע שעבר גרמו לסגירה של אחד ממפעליו של ספקיה, גרופו אנטולין בוהמיה, האחראי על יצור של חלקים לגגותיהם של כמה דגמי סקודה. הדגמים שייצורם יופסק לעת עתה כוללים את הפאביה והאוקטביה. בנוסף לרכבים אלה עשויה סקודה לסגור גם את פסי היצור של רכב הכביש-שטח יטי, הרומסטר ומכונית המנהלים סופרב. יצורם של כל דגמי סקודה צפוי להתחדש לקראת יום שני הקרוב. הפסקת היצור אינה צפויה להשפיע על אספקתן של מכוניות סקודה לישראל. מתוך כלכליסט. קישור לידיעה: http://www.calcalist.co.il/local/ar…
הודעה אחרונה מאת Eyalw, -
- 1 תגובות
- 735 צפיות
לא מצאתי בחיפוש תשובה לשאלה שלי,אז אני אשמח אם תעזרו לי אני בן 18,יש לי רשיון לטרקטור שנתיים+ ורשיון לרכב 7 חודשים. אני מתחיל בקרוב רשיון לאופנוע 500,אני צריך לעשות תיאוריה מחדש?
הודעה אחרונה מאת Pro-extreme, -
- 0 תגובות
- 679 צפיות
שלום חבר'ה, אני מחפש קורס נהיגה מקצועית באיזורים צפון ודרום. אני בן 19 ונהג חדש ,ורוצה ללמוד אחיזה ,שליטה ברכב , יש הרבה קורסים שמצאתי בגוגל אך לא יודע איזה כדאי ללכת אז תמליצו לי איזה קורס נהיגה עדיף תודה.
הודעה אחרונה מאת Pro-extreme, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם. אני יודע שכבר מזמן כבר לא כל חברה עומדת בפני עצמה, אלא כבר חברות הספיקו לרכוש אחת את השנייה וליצור קבוצות. אני יודע רק על קבוצה אחת שזו של פולספגן שרכשה את אודי, סיאט וסקודה. אשמח לדעת על כל קבוצות ואיזה חברה רכשה את שאר החברות. תודה לכולם.
הודעה אחרונה מאת Afek, -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
ב-BMW מכריזים על דגם חדש שיגיע לפס הייצור לקראת שנת 2012 ויתחרה באודי A7 ופורשה פאנמרה. לחדשה המלאה
הודעה אחרונה מאת שרגאמן, -
-
מחשב באוטו?
מאת tester123- 9 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
במסגרת ויכוח שיש לי עם חבר על אוטו העתיד רציתי לשאול אתכם- אם היתה אפשרות שהאוטו יהיה כולו ממוחשב (נניח מבוסס וינדווס) מה הייתם רוצים שיהיה בו? איזה אפליקציות הייתם רוצים? לדוגמה מדיה סנטר שאפשר להעביר אליו סרטים מהמחשב ולתת לכל ילד מאחורה לצפות בסרט שלו או משחקים בסטייל של האייפון וכד'
הודעה אחרונה מאת COMMANDER, -
שלום חברים, בתור חבר בפורום השכן (פול-גז) שמעתי עליכם רבות, מעולם לא נזקקתי לפורום מכוניות פשוט כי אין לי רשיון נהיגה על כזה, אבל כאן מדובר בנושא המענין בעלים של כל כלי רכב בישראל. כתבתי מכתב לחברי הכנסת בנוושא אכיפה משטרתית, אשמח אם תוכלו לשלוח להם בשמכם. לכ', ח"כ _________ מר __________ הנכבד שלום. שמי ________ ואני נוהג בכבישי ישראל. ברצוני להביא לתשומת לבך עניין הנוגע לכל אזרחי המדינה מקטן ועד גדול והוא בנפשם. בעשור האחרון נהרגו בכבישי ישראל למעלה מ5000 בני אדם, אנשים נשים וטף (משהו כמו 5040 בני אדם אם אינני טועה), זאת מבלי להביא בחשבון את התאונות במחוז ש"י אשר על הנתונים של תאונות אלו אמונה בכלל הרשות הפלסטינית. על פי נתוני משטרת י…
הודעה אחרונה מאת ליין מן,
-
מי מחובר 66 משתמשים רשומים, 13 אנונימיים, 383 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- מיץ פטל
- quzzaa
- פאר האורה
- Haim_gds
- Shay Shd Dave
- TomerP
- ArikB
- טויוטה סופרה
- VromVrom
- Froyne
- אתרוג
- לירון .ה.