Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5815 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
וואו חברים, לא הייתי פה לאורך היום ואני רואה שהדיון פה קצת התארך, אז תנו לי לשפוך עוד קצת פרטים ותשובות:

א. הרכב בדיוק 3 שנים וש3 חודשים על הכביש, עליה לכביש מרץ 07, שנתון 08.

ב. לכל אותם אנשים שמלמדים אותי איך עסק עובד וש"גם הוא צריך להרוויח":

המחירון היבש של הגטס הינו 68 אלף ש"ח ביצחק לוי. אחרי שקלול נתוני יד וק"מ אנחנו מדברים על כמעט 70 אלף ש"ח.

אני לא דרשתי את המחירון המשוקלל, סך הכל 68 אלף ש"ח.

ה2000 שקל אותם נדרשתי להוסיף היו כי הטרייד אין לא הסכים לתת על הרכב יותר מ66 אלף ש"ח, אחרי ריבים עם נציג המכירות של יונדאי כמובן.

ושלא תבינו לא נכון, אחרי שעשיתי קצת רעש, הפער שגושר (כאמור כמעט 1100 ש"ח) נסגר על ידי הוזלה של יונדאי במחיר הרכב ולא על ידי סחיטת מגרש הטרייד אין.

תהיו בטוחים שהגטס הזו תמכר ב70 אלף ש"ח בקרוב מאוד. ובזה אני מתקשר לנקודה הבאה...

אתה רציני? נדמה לך שהטרייד הוא מלכ"ר? בוודאי שהוא ינסה להרוויח על הרכב. לא מתאים לך - תמכור בעצמך.

ג. לכל אותם אנשים שטוענים שאי אפשר למכור גטס: זו הייתה הגטס השניה של סבי, את הקודמת, מכרתי לו ביד 2 תוך 6 שעות מרגע פרסום המודעה, הראשון שבא פשוט חטף, והאוטו ההוא היה במצב פחות טוב.

אני מכיר עוד 2 חברים שקנו גטס לאחרונה ואני יכול לומר לכם בודאות, גטס פרטית במצב טוב נמכרת במחירון בשניה.

כנ"ל - אם כל כך קל למכור את הבונבוניירה, למה לא עשית את זה בכוחות עצמך?

ד. עם כל הכבוד ליונדאי, I20 ב101 אלף שקל?!

יונדאי היקרים, אם לא הייתם נותנים מחירון (לפחות מבטיחים) על הרכב הנוכחי, לא הייתי נותן לסבי לרכוש ממכם גם לא אופניים.

אני ממש מקווה שסבא שלך מתפקד טוב והוא עצמאי. שאלמלא כן אינני מבין את האמירה הזו, מה זה "לא הייתי נותן" - אתה האפוטרופוס שלו?

להבנתי מדובר באדם מנוסה שיודע היטב מה הוא רוצה - אז כדאי שתרגיע.

אז למה לקחנו יונדאי?

א. הם נתנו מחירון, ולאדם בגילו עסקת טרייד אין שווה המון (הוא לא היה מוכן להתקע שניה בלי רכב, וכל פרוצדורה אחרת מקשה על אדם בגילו)

משמע, ה- 900 ש"ח הללו היו שווים בעבורו כל שקל.

ב. כי עם אדם בילו לא מתווכחים, זה מה שהוא רצה (יונדאי I20) ואני ניסיתי להוציא מזה את המקסימום.

קצת עומד בסתירה לאמירה שלך למעלה - לא כך?

עוד עניין קטנטן - כבר קראת את תקנון המבצע? אתה כבר יודע למה יונדאי התחייבו באופן פורמלי ולמה הם לא התחייבו - או שאתה עדיין נאחז במודעת הפרסום שכאמור מותנת בתקנון... ?

ברוך הבא לעולם האמיתי...

• תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
עוד עניין קטנטן - כבר קראת את תקנון המבצע? אתה כבר יודע למה יונדאי התחייבו באופן פורמלי ולמה הם לא התחייבו - או שאתה עדיין נאחז במודעת הפרסום שכאמור מותנת בתקנון... ?

ברוך הבא לעולם האמיתי...

תקנון המבצע מעניין לי את אתה יודע מה...

נציג המכירות פיזר הבטחות בעל פה, ולא רק שלא עמד בהם, אלא גם "נפנף" את סבא שלי ומרח אותו בסיפורים כשהגיע לבדו אחרי הבדיקה, לשקול מילים, הם התחילו רק אחרי שאני התיצבתי והרמתי את הטונים.

סוכנות מכירה שמזהה אדם חלש ומנסה "להשחיל לו" כי היא מזהה שאפשר, ראוי שתקבל את החשיפה השלילית שיצרתי לה פה.

אני לא מתכוון לעלות על כל התשובות שלך באדום לפרטים, בשורה התחתונה סבי אדם עצמאי, שרוצה רכב חדש, ובגילו לא רוצה לעשות ניסויים עם רכב שאינו מכיר, אחרי שלא הצלחתי לשכנע אותו שיש בחירות טובות מהיונדאי, הלכתי במטרה להשיג עבורו "דיל טוב" והוגן כלקוח של 15 שנה באותה סוכנות!

כן, לדעתי המחיר עדיין גבוה ולא נותן תמורה שווה לכסף, אבל כיוון שזה מה שהוא רוצה, סגרנו עסקה, ובסך הכל ציפיתי שיעמדו בה.

900 שקל כן שווים או לא שווים זה לא רלוונטי כלל וכלל, במיוחד שהייתי צריך להרים טונים בשביל להגיע ל2000 האלו.

היה סיכום? תעמדו בו, פשוט מאוד.

-----

פורסם
אתה חייב לברור ולבחור את המילים של בקפידה כי בנתיים אתה עושה צחוק מעצמך.

עוקץ?

מישהו גנב משהו ממישהו?

מישהו שיקר?

הרכב חזר מבדיקה וההצעה השתנתה לפי תוצאות הבדיקה, לגיטימי בכל עסקת רכב.

הלקוח יכל בו במקום לבטל את העסקה ולא למכור את הרכב לטרייד אין (ולשלם רק את עלות הבדיקה וכמובן לקבל אותה).

ברגע שהלקוח הסכים לעסקה זה אומר שזה התאים לו.

טרייד אין חוסך זמן במכירה, חוסך התעסקות עם אנשים שבאים לראות את הרכב (יש אנשים שנרתעים מכך), לא משאיר אותך ללא רכב אפילו לא לדקה וחוסך ממך צורך לקחת הלוואות גישור וכו'. כל סל היתרונות האלו מתגמד ברגע שמורידים מאות בודדות של שקלים מהמחירון שגם ככה קשה לקבל במצב השוק.

אז אדון אייל, כנראה אתה רואה יותר מדי רפי גינת ואמנון לוי...אבל את העוקצים שלך תשמור למקום אחר.

נסה לפרסם מודעה פקטיבית של גטס עם נתונים כאלו, נראה כמה טלפונים תקבל ואיזה הצעות מחיר.

אני מכרתי לפני חודש את הגטס של אח של אישתי...תאמין לי שזה לא היה פשוט וההתפשרות היתה גדולה.

בפרסום כתוב שהטרייד אין הוא בהתאם לתקנון.

ברור לכולם שאתה מנסה לגונן על המעסיק שלך וזה משפיע על אובייקטיביות התשובה שלך , אבל לא דיברתי רק עליו אלא גם על המקרה בצ'מפיון והשאלה מהו מחירון בעצם. האם זה המחירון הבסיסי לא משנה איזה תוספות יש לך שזה מה שהיבואן רוצה

או שזה המחירון המשוקלל. האדם הפשוט מהרחוב לא מבין בכוכביות והוא שומע מחירון ומצפה לקבל מחירון, בשורה תחתונה הטריק השיווקי מצליח כי הם הצליחו לגרום לבן אדם להכנס לסוכנות ולהתעניין בהזמנת רכב וטרייד אין על שלו.

סתם לשם העניין, הרי אתה מועסק ע"י אותו היבואן, אז בכמה הוא פרסם את הרכב למכירה? (ואני בטוח שלא יחליפו צמיגים בטרם המכירה)

מה הנתונים של הגטס של אח של אישתך? אין מצב שזה יד 2 מליסינג בעבר ברמת האיבזור הנמוכה ?

אגב, אם אתה משקלל בלוי יצחק גטס יד 1 עם 28K ק"מ ,אתה מקבל תוספת של 2000 ש"ח.

נ.ב. אני לא רואה אמנון לוי ורפי גינת, אלו תוכניות רדודות שמחפשות שערוריות בשקל מתחת לפני האדמה.

נ.ב.2. יש דבר כזה שנקרא תרבות דיבור ונימוס בין אנשים ואמירת דיעה השונה משלך לא אומר שאדם עושה "צחוק מעצמו"

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
תקנון המבצע מעניין לי את אתה יודע מה...

נציג המכירות פיזר הבטחות בעל פה, ולא רק שלא עמד בהם, אלא גם "נפנף" את סבא שלי ומרח אותו בסיפורים כשהגיע לבדו אחרי הבדיקה, לשקול מילים, הם התחילו רק אחרי שאני התיצבתי והרמתי את הטונים.

סוכנות מכירה שמזהה אדם חלש ומנסה "להשחיל לו" כי היא מזהה שאפשר, ראוי שתקבל את החשיפה השלילית שיצרתי לה פה.

תראה, אני מלא הערכה לאכפתיות שאתה מגלה כלפי סבא שלך, זה איננו מובן מאליו.

אבל מכאן והלאה - תסלח לי - ההתנהלות שלך רצופה בטעויות של טירון.

1. כבר כתבתי לך שאת ענייני הטרייד סוגרים מראש.

2. אינך יודע למה יונדאי התחייבו פורמלית ולמה לא, שכן - כדבריך - "זה מעניין לך אתה יודע את מה"...

3. תרשה לי מעט להרחיק לכת ולטעון ששמעת מנציג המכירות את מה שרצית לשמוע, אינני טוען חלילה שאינך דובר אמת, אבל להערכתי העדפת להתעלם ממילות ההסתייגות של נציג המכירות.

4. אני חוזר ואומר, לא יצרת ליונדאי שום תדמית שלילית, להפך. אם רכישת יונדאי הייתה עומדת אצלי על הפרק, אז מיכלול הטיעונים שלך היה משכנע אותי שמדובר ביבואן הגון והוגן, שמנסה להשביע גם את רצון הלקוח שלא כל כך צודק.

חוזר לאמירה שלי ממקודם - אין לי או לאחד מקרובי יונדאי ואני ממש לא סובל את המכוניות האלה. אבל ההתנהלות העסקית של היבואן היא ללא דופי.

פורסם
ברור לכולם שאתה מנסה לגונן על המעסיק שלך וזה משפיע על אובייקטיביות התשובה שלך , אבל לא דיברתי רק עליו אלא גם על המקרה בצ'מפיון והשאלה מהו מחירון בעצם. האם זה המחירון הבסיסי לא משנה איזה תוספות יש לך שזה מה שהיבואן רוצה

או שזה המחירון המשוקלל. האדם הפשוט מהרחוב לא מבין בכוכביות והוא שומע מחירון ומצפה לקבל מחירון, בשורה תחתונה הטריק השיווקי מצליח כי הם הצליחו לגרום לבן אדם להכנס לסוכנות ולהתעניין בהזמנת רכב וטרייד אין על שלו.

סתם לשם העניין, הרי אתה מועסק ע"י אותו היבואן, אז בכמה הוא פרסם את הרכב למכירה? (ואני בטוח שלא יחליפו צמיגים בטרם המכירה)

מה הנתונים של הגטס של אח של אישתך? אין מצב שזה יד 2 מליסינג בעבר ברמת האיבזור הנמוכה ?

אגב, אם אתה משקלל בלוי יצחק גטס יד 1 עם 28K ק"מ ,אתה מקבל תוספת של 2000 ש"ח.

נ.ב. אני לא רואה אמנון לוי ורפי גינת, אלו תוכניות רדודות שמחפשות שערוריות בשקל מתחת לפני האדמה.

נ.ב.2. יש דבר כזה שנקרא תרבות דיבור ונימוס בין אנשים ואמירת דיעה השונה משלך לא אומר שאדם עושה "צחוק מעצמו"

אתה יכול לחשוב שאני מגונן על המעסיק שלי, אבל אני לא עובד ביונדאי ואין לי מושג אפילו באיזה סוכנות היה המקרה. בתחילת השרשור גם כתבתי שאם איש המכירות אמר שכל מה שמעניין אותו זה מנוע גיר ושילדה זו אמירה לא נכונה והוא היה צריך לחדד ולתאם ציפיות אצל הלקוח לגבי המשמעות של תוצאות הבדיקה כשיגיעו. ברור לי הצורך האוטומטי להשתלח בי ולהכנס לטענות לא רלבנטיות...ככה זה כשאין לי הרבה בסיס לטיעונים שלך.

אין לי שום קשר למכוניות הנמכרות בטרייד אין ואני לא יודע כמה דורשים עבורן, אני רק יכול להעריך מההכרות שלי עם כלמוביל טרייד אין וכמות הגטסים שיש להם במגרשים שהגטס הזאת לא תימחר במחיר גבוה יותר ממה שנקנתה. אני מאמין שאם הטרייד אין ימכור את הרכב באותו מחיר שהוא נקנה אז הטרייד אין יהיה מאוד מרוצה. אין לי מושג מה קורה בטרייד אין של חברות אחרות ואני רק יכול לתרום מנסיוני בעבודה מול כלמוביל טרייד אין.

מי שמשתמש בדמגוגיה בהודעותיו שלא ידבר על תרבות דיון ונימוס. עדיין לא הסברת מדוע השתמשת במילה "עוקץ" בהקשר לנושא הנדון פה.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

Aviry

כנראה שאתה אוהב יותר מדי את קונצרן VAG

I20 קודם כל רכב יותר בטוח מפאביה, שזו כבר סיבה מספיק טובה להעדיף רכב אחד על אחר.

חוץ מזה, במה בדיוק I20 נחות מפאביה? נגיד בתיבת הילוכים, אבל זה מתקזז עם מנוע עדיף (בטוח מול 1.6 של פביה).

פורסם

קודם כל אני חושב שדיי ברור שאם כבר "מאשימים" את CASPER בזיקה כלשהיא ליונדאי,

מן הרואי להוסיף שחלק לא קטן מהמגיבים פה הם בעלי "זיקה בלב ובנפש" למותג ויבואן אחר שחוטף פה בצרורות על שירות מזובל

שהוא נותן (כן, כן, גם בציי רכב מהכירות אישית) וממש ניתן לקרוא בין השורות את ה"נחמה" ,שזריקת הבוץ הזאת על יבואן אחר משחררת להם אנחת רווחה קלה....

זאת דעתי, לא חייבים להגיב עליה.

AVIRY, ראית ספיחס? אתה רוצה גם את השדיי... וגם את המ...בשקל?:lol:

אתה רוצה הנחות, אתה רוצה את זה ואת ההוא? סוג של חזירות. וכן גם אני צרכן ואני מודע למגבלות מה אפשר ומה כנראה...לא.

הייתי שמח לשמוע את השיחה עם נציג המכירות של יונדאי. או שהוא מטומטם לגמרי, או שאתה שמעת מה שבא לך לשמוע.

ובכלל אני לא מבין מה הבעיה? הרכב שלך נמכר תוך שעות במחיר מחירון? אתה מעיף אותו ברגע? אז למה עשית עוול לסבא שלך ולקחת ממנו 900 ש"ח שהוא יכול היה לקבל בקלי קלות? לפי דברייך עומדים בתור לקנות ממך את האוטו ורק יונדאי ה"חוצפנים"

נתנו לך 900 ש"ח פחות. לא הבנתי, מישהו עמד מאחורי הגב שלך עם אקדח?

עם כל הכבוד, אתה כ"כ מפנטז על סקודה פביה "אמביאנטה" לך תקנה!!

באמת עשית טובה גדולה מאד ליונדאי. גם "הסכמת" בכלל לרכוש מהם רכב נחות בכל הפרמטרים, וגם החצופים נתנו לך פרומיל פחות מהמחירון, על רכב שעומדים בתור לרכוש ממך. זוהי בדיוק תמצית דברייך.

חשיפה שלילית? לטעמי חוץ מחלק מאותם מגיבים שמעריצים הערצה עיוורת מותג מסויים - החשיפה הזאת עשתה רק טוב ליונדאי .

אז צא מהסרט שאתה נמצא בו.

אני משער גם שיש סיבה שסבך, שמצטייר כאדם חכם מאד, התעקש על יונדאי שוב, וזה לא כי הוא אוהב את הקפה שלהם במוסכים , אלא בגלל שהוא לא מכיר אותו כמעט אם בכלל....

arco , הקדמת אותי....

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם
אתה יכול לחשוב שאני מגונן על המעסיק שלי, אבל אני לא עובד ביונדאי ואין לי מושג אפילו באיזה סוכנות היה המקרה. בתחילת השרשור גם כתבתי שאם איש המכירות אמר שכל מה שמעניין אותו זה מנוע גיר ושילדה זו אמירה לא נכונה והוא היה צריך לחדד ולתאם ציפיות אצל הלקוח לגבי המשמעות של תוצאות הבדיקה כשיגיעו. ברור לי הצורך האוטומטי להשתלח בי ולהכנס לטענות לא רלבנטיות...ככה זה כשאין לי הרבה בסיס לטיעונים שלך.

אין לי שום קשר למכוניות הנמכרות בטרייד אין ואני לא יודע כמה דורשים עבורן, אני רק יכול להעריך מההכרות שלי עם כלמוביל טרייד אין וכמות הגטסים שיש להם במגרשים שהגטס הזאת לא תימחר במחיר גבוה יותר ממה שנקנתה. אני מאמין שאם הטרייד אין ימכור את הרכב באותו מחיר שהוא נקנה אז הטרייד אין יהיה מאוד מרוצה. אין לי מושג מה קורה בטרייד אין של חברות אחרות ואני רק יכול לתרום מנסיוני בעבודה מול כלמוביל טרייד אין.

מי שמשתמש בדמגוגיה בהודעותיו שלא ידבר על תרבות דיון ונימוס. עדיין לא הסברת מדוע השתמשת במילה "עוקץ" בהקשר לנושא הנדון פה.

עקיצה מבחינתי זה להבטיח משהו אחד ולתת משהו אחר כשהלקוח כבר תפוס בביצים ולאחר שחתם על חוזה רכישה וטרייד אין.

[אנחנו מסכימים על נושא הנציג שהטעה את הלקוח אבל לא הלקוח צריך לשאת בזה]

וזה לא רק אצל יונדאי , זה קורה ברוב המקומות שמבטיחים טרייד אין במחיר מחירון.

בקשר לכמויות היונדאי העצומות ששוכנות במגרשים,זו באמת עובדה ואמרתי את זה גם אני (שהרכבים של כלמביל לא נהנים מביקוש).

יש לי מול העבודה מגרש של שלמה סיקסט עמוס לעייפה עד קו האופק באקסנטים וגטסים שסיימו שירות בליסינג .

[מצד שני כמה פרטיות יד 1 עם 28 אלף ק"מ יש לך בשוק ?]

בכל מקרה, זה באמת לא ה ISSUE.

עוד לא ציינת מה הנתונים של הגטס שהתקשית למכור. האם היא היתה פרטית יד 1 עם ק"מ נמוך ?

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
עקיצה מבחינתי זה להבטיח משהו אחד ולתת משהו אחר כשהלקוח כבר תפוס בביצים ולאחר שחתם על חוזה רכישה וטרייד אין.

[אנחנו מסכימים על נושא הנציג שהטעה את הלקוח אבל לא הלקוח צריך לשאת בזה]

בקשר לכמויות היונדאי העצומות ששוכנות במגרשים,זו באמת עובדה ואמרתי את זה גם אני (שהרכבים של כלמביל לא נהנים מביקוש).

יש לי מול העבודה מגרש של שלמה סיקסט עמוס לעייפה עד קו האופק באקסנטים וגטסים שסיימו שירות בליסינג .

[מצד שני כמה פרטיות יד 1 עם 28 אלף ק"מ יש לך בשוק ?]

בכל מקרה, זה באמת לא ה ISSUE.

עוד לא ציינת מה הנתונים של הגטס שהתקשית למכור. האם היא היתה פרטית יד 1 עם ק"מ נמוך ?

מי אמר לך שהלקוח "נתפס בביצים"?

הלקוח יכול היה לבטל את העסקה ולקבל את כל כספו בחזרה...והוא בכלל לא צריך סיבה, הוא יכול לבטל הכל ולקבל את כספו בחזרה אפילו אם קם על הצד הלא נכון של המיטה בבוקר.

אז אף אחד לא נתפס בביצים וחוזה הטרייד אין נחתם רק אחרי שהרכב חזר מבדיקה וסוכם המחיר, לפני הבדיקה חותמים רק על ההזמנה של הרכב החדש שכאמור אותה ניתן לבטל בקלות.

אז האם עדיין יש כאן "עוקץ"?

רכבים נפוצים בליסינג עלולים להיות בעייתיים במכירה כי השוק מוצף בהם, אין קשר לכלמוביל כיבואן אלא לדגמים ספציפיים שפופולאריים בציי רכב.

הגטס של אח של אישתי היתה מודל 2005, יד שניה (יד ראשונה מחברת הנדסה- נהג יחיד) עם 145K ק"מ. הנתונים אמנם אינם מלהיבים אבל הרכב היה במצב מעולה והמחיר שנדרש עבורו היה 35% פחות מהמחירון (בגלל ההפחתות הרלבנטיות). במשך שבועיים שהרכב פורסם לא היה טלפון אחד לרפואה...בסוף הרכב נמכר עוד בפחות ללקוח שהגיע דרך המוסך בו טופל הרכב בעיקר בגלל המלצת המוסך כי הרכב היה באמת במצב טוב והמחיר הנדרש היה נמוך מאוד ביחס למחירון.

תסכים איתי שזה שלא היה אפילו טלפון אחד מעיד על משהו? (אגב, הרכב היה גטס GLS, כלומר מפוארת ולא מה שיש בליסינג)

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

אייל, ממך ציפיתי לקצת פחות תמימות.

לפני מספר חודשים שקלתי להחליף את ה- IS שלי ביפנית רצחנית עם מנוע 3.7, אשת המכירות הבטיחה לי טרייד אין במחיר מחירון, הרמתי גבה ושאלתי אותה מה מקבל מי שמשלם במזומן ולא משתמש בשירותי הטרייד.

תשובתה הייתה הנחה של 30,000 ש"ח (במילים - שלושים אלף ש"ח) ואחרי עוד קצת לחץ השלושים גם גדלו לארבעים.

אבל זה לא מונע מהם מלטעון שהטרייד במחיר מחירון... :shock:

פורסם

יפה מאוד.

מצד שני, מה הסיכוי למכור לקסוס במחיר הקרוב למחירון :)

מי אמר לך שהלקוח "נתפס בביצים"?

הלקוח יכול היה לבטל את העסקה ולקבל את כל כספו בחזרה...והוא בכלל לא צריך סיבה, הוא יכול לבטל הכל ולקבל את כספו בחזרה אפילו אם קם על הצד הלא נכון של המיטה בבוקר.

אז אף אחד לא נתפס בביצים וחוזה הטרייד אין נחתם רק אחרי שהרכב חזר מבדיקה וסוכם המחיר, לפני הבדיקה חותמים רק על ההזמנה של הרכב החדש שכאמור אותה ניתן לבטל בקלות.

אז האם עדיין יש כאן "עוקץ"?

רכבים נפוצים בליסינג עלולים להיות בעייתיים במכירה כי השוק מוצף בהם, אין קשר לכלמוביל כיבואן אלא לדגמים ספציפיים שפופולאריים בציי רכב.

הגטס של אח של אישתי היתה מודל 2005, יד שניה (יד ראשונה מחברת הנדסה- נהג יחיד) עם 145K ק"מ. הנתונים אמנם אינם מלהיבים אבל הרכב היה במצב מעולה והמחיר שנדרש עבורו היה 35% פחות מהמחירון (בגלל ההפחתות הרלבנטיות). במשך שבועיים שהרכב פורסם לא היה טלפון אחד לרפואה...בסוף הרכב נמכר עוד בפחות ללקוח שהגיע דרך המוסך בו טופל הרכב בעיקר בגלל המלצת המוסך כי הרכב היה באמת במצב טוב והמחיר הנדרש היה נמוך מאוד ביחס למחירון.

תסכים איתי שזה שלא היה אפילו טלפון אחד מעיד על משהו? (אגב, הרכב היה גטס GLS, כלומר מפוארת ולא מה שיש בליסינג)

אכן זה בהחלט מעיד, זה מעיד שהביקוש מאוד נמוך לרכבים האלה ,בעיקר כשמדובר על כאלה עם עבר של ליסינג /חברה / השכרה בעלי קילומטרז' גבוה.

יש כאלה בשוק באלפים בלוחות ובמגרשי הרכב וכשיש כזה היצע (שלא נאמר היצף), אין סיבה לקנות רכב שעשה כ"כ הרבה קילומטרז' כי אפשר לקנות גם רכבים עם נתונים יפים הרבה יותר, באותו סכום כסף.

אני מניח שהרכב נרכש מחברת ההנדסה במחיר שגם הוא נמוך משמעותית ממחיר המחירון לכן לא היה כאן הפסד כספי משמעותי.

מצד שני יש לי חבר שמחפש לאישתו גטס פרטית בלבד עם ק"מ נמוך (למרות שאמרתי לו שזה רכב גרוע) והוא עוד לא מצא רכב ראוי. לכן יש סיכוי שאדם כזה שמפוקס (משום מה) על רכב ספציפי יהיה מוכן לשלם מחיר מחירון על רכב כזה ואפילו מחירון משוקלל.

נעשה מעבר חד לרכבים שיש להם דרישה בשוק.

פולו 2003 של אחותי,שצ'מפיון רצו כנקודת המוצא את המחירון היבש בלי תוספת על ק"מ וצבע מטאלי ובטח היו מנסחים לשחוט אותה עוד אחרי הבדיקה, נמכרה בכמה אלפים מעל המחירון המשוקלל.

גם כאן היבואן ניסה לשחוט, למרות שיש ביקוש גבוה לרכב הזה ולמרות שברור שהוא ימכור במחירון.

אגב, הGTI הנוכחית שלי יצאה לשוק לאחר שצ'מפיון הגישו הצעה מגוחכת לטרייד אין שלה .

2006 ידנית 3 דלתות הגיעה למצב של מכירה מעל המחירון מרוב שאין כאלה רכבים (עלו 2 כאלה ביד 2 בשנה שחיפשתי), זה לא הפריע לצ'מפיון להציע סכום של 5 ספרות מתחת למחירון ללקוח שמוסר להם רכב במצב מדהים שימכר בוודאות במחירון ומעלה ושקונה GTI ברמת הגימור הגבוהה ביותר ומשכיב אצלם 250K ש"ח.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
יפה מאוד.

מצד שני, מה הסיכוי למכור לקסוס במחיר הקרוב למחירון :)

האמת? אין לי מושג על טיבו של שוק יד 2 לרכב הזה.

מצד שני, זה גם לא מעניין אותי כי ברגע שאחליט למכור יהיה לי קונה - אחי - שחופר לי כבר הרבה זמן שאמכור כדי שהוא יקנה... :wink:

פורסם

אני חבר בפורום הזה משנת 2003 ולא נוהג להגיב יותר מדי אלא יותר לקרוא וללמוד.

Aviry ידידי היקר , הפעם באמת הגזמת בבכיינות שלך ולא יכולתי שלא להגיב.

כל מבצע טרייד אין במחיר מחירון הוא בכפוף לבדיקה.כל ליקוי שהתגלה, חברת הטרייד אין מתקנת ומציגה את הרכב למכירה.

יונדאי גטס מעבר לזה שהוא רכב אמין מאד וזול לתחזוקה, הוא לא בעל שוק חזק במיוחד .בלשון המעטה.

כלמוביל טרייד אין או מתחרותיה לצורך העניין היא חברה לצורכי רווח ולא עמותה.רווח היא לא מילה גסה למרות שהרבה ישראלים אוהבים להכנס לכיס שהוא לא שלהם.

ראה פרסום בעיתונים הגדולים של כלמוביל טרייד אין לגבי יונדאי גטס מיד 1 פרטית ללא תאונות עם ק"מ מגוחך שנמכרת ב-63.000 ש"ח במקום 68.000 ש"ח ( או 70.000 כמו שאתה טוען) עם אחריות לשנה על מנוע וגיר וביצוע תיקונים אם יש.ברור שרווח כבר לא יהיה על הרכבים הנ"ל .( כנ"ל מיצובישי לנסר 2008 שנמכרת עד 10.000 ש"ח מתחת למחירון).

שוק היד השניה השתנה דרמתית בשנתיים שלוש האחרונות עם הקמתן של חברות הטרייד אין של היבואנים כשללקוחות שמעוניינים למכור את הרכב שלהם באופן עצמאי מאד קשה להתחרות עם ההטבות והמבצעים שהן נותנות.

כנראה שההתעקשות של סבא שלך לקנות יונדאי מול מותג אחר שדווקא אתה רצית קצת העבירה אותך על דעתך והוציאה דברים מפרופורציה.המרחק בין זה שרימו אותך ולא נהגו איתך בהגינות היא רחוקה מאד.

(גילוי נאות- עובד בענף הרכב ב-13 שנים האחרונות)

מספר המשתמשים המחוברים הרב ביותר אי פעם היה :-D1963 1/4/08 ב- 17:54.

• תוכן חדש...