Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5814 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יצא לי לראות פה לאחרונה המון שרשורים על חוויות לא נעימות מול יבואנים, בעקבות המקרה שעבר עלי במהלך השבוע האחרון, החלטתי לכתוב פה, במטרה שאולי מישהו יקח את המסקנות שלי ורוויח משהו מהן.

הכל הסיפור התחיל כשסבא שלי החליט שהוא רוצה לשדרג את רכבו, כיום יונדאי גטס 2008.

סבא שלי, לקוח של יונדאי (למעשה סוכנות ספציפית) כ15 שנה רצוף! 5 מכוניות רכש מהם, כאשר קניה זו תהיה השישית!

בקניה הזו, לאור גילו המופלג, ולאור היותי קצת יותר מבין ממנו, הוא ביקש שאצטרף.

ראוי לציין, כי סבא שלי חשק בI20 חדשה, ואילו אני, עשיתי הכל כדי לכוון אותו לכיוון הפאביה החדשה, שבעייני עסקה טובה יותר.

לאחר ביקורים ב2 סוכניות יונדאי, וסוכנות ראשית סקודה, הגעתי למסקנה כי למרות העדפתי האישית, אדם בגילו שהתרגל למשהו שהוא כל כך אוהב, וכל כך נוח לו איתו, אין סיבה לשנות לו את ההרגל הזה בגילו הנוכחי.

הלכתי לסוכנות יונדאי, במסגרת המבצע שהחל, על מנת להוציא את המחיר הטוב ביותר שאוכל להוציא.

לאחר שהסברתי לסוכן המכירות, איזה סוג לקוח הוא סבא שלי, ודרשתי את מירב ההטבות וההנחות שאפשר לקבל, הגענו לעסקה.

פרטי העסקה כללו טרייד אין במחיר מחירון על הגטס הנוכחית במסגרת מבצע שהם יצאו בו.

כמובן, שדאגתי להסביר לסוכן המכירות, שהוא לא מתחיל לשחק איתי על שטויות אחרי בדיקת האוטו.

תשובתו הייתה: "מה פתאום! אנחנו לא מתעסקים בשטויות, אותי מעניין מנוע גיר שלדה"

לצערי, את המילים הללו, לא ביקשתי בכתב.

יומיים לאחר מכן, ניגש סבי עם ואוצ'ר של יונדאי לבצע בדיקת קניה לרכבו האישי שלו, שגמע בסך הכל 26K ק"מ, ולמלבד שריטות שטחיות במצב מושלם ולא עבר תאונות/תיקוני צבע כלל!

לאחר הבדיקה, ניגש סבי (לבדו) לסוכנות, עם טופס הבדיקה.

מאותו רגע, יונדאי הופכת את עורה:

כל מי שהיה נחמד וחייך, הפך לקר, עסוק, וחסר רצון לעזור.

אותו סוכן מכירות פנה לסבי והסביר לו כי "בעקבות ליקוים שנמצאו ברכבו, הוא יאלץ להוסיף עוד 2000 ש"ח מהמחיר שנסגר".

סבי שלקח את הסיפור אישית וקשה למדיי, התקשר אליי וסיפר לי מיד על שקרה, ואני מיד בשיחת טלפון עם הסוכן:

"שלום א., על מה בדיוק עוד 2000 שקל עכשיו? יש ביינינו הסכם."

"נמצאו ליקויים ברכב, זה מה שהטרייד אין נותן לי."

"מה בדיוק לא בסדר ברכב?"

"הצמיגים לא טובים, וצריך כיוון הגה."

"אפשר שתקריא לי בדיוק את תוכן הבדיקה?"

"כן, צמיגים קידמים יבשים, נדרש כיוון הגה, שפשופים בפגושים, אני לא מדבר איתך על שפשופים זה לא מעניין אותי, רק הצמיגים והכיוון הגה."

"סליחה? הייתה בינינו הסכם כי אותך מעניין מנוע גיר ושלדה, ועל פני הטופס אני לא רואה שום בעיה עם אחד מנ"ל.

יתרה מזאת, על זוג צמיגים 14" אינץ וכיוון הגה/פרונט אתה דורש עוד 2000 ש"ח? לא נולדתי אתמול."

השיחה נמשכה, והטונים שלי עלו ועלו.

בשורה התחתונה, גם אחרי "שמיניות באויר", לא הצליח להעלים לגמרי את ה2000 ש"ח הללו. הסכום שנאלצנו להוסיף הסתכם בעוד 900 ש"ח.

כן, אם זה היה תלוי בי, מזמן הייתי מבטל עסקה, אך מכיוון שסבי מעוניין ברכב, וסך הכל עדיין "הוצאתי" מהם מחיר טוב עבורו, הוא החליט לשלם בכל הזאת.

לסיכום יש לומר, שאני כל כך כועס על היבואן הזה - ההתנהלות הזו, שיטת המכירה הזו פשוט לא אתית ופוגעת באדם הפשוט שלא באמת מבין ברכבים. הרי כמו סבי יש עוד עשרות אנשים מדי יום, שהובטח להם מחיר מחירון (בין אם בעל-פה, בין אם בכתב, ובין אם בפרסום במדיה) על רכבם, ולאחר שנתנו מקדמה ורצו הבייתה שמחים, שברה יונדאי את מילתה שלה ונסגה מההבטחות אותם פיזרה בקלות, וזאת על בסיס שטויות שרשומות בטופס הבדיקה, שללקוח הפשוט, אין מושג מה אומרות.

כלמוביל היקרים: אני מצטער מאוד, אבל אם על רכב שאתם מיבאים לארץ, מסוג יונדאי, שנת 2008, עם 26K אלף ק"מ, טסט לשנה, טיפול לפני חודשיים, ללא תאונות, ללא מכות פח, ללא תיקוני צבע, מנהג יחיד, מבוגר, אתם לא נותנים מחיר מחירון?

אין פלא ששוק היד 2 של יונדאי נראה כפי שהוא נראה.

עמרי.

-----

• תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מצטער שאני אומר את זה אבל אני לא בטוח שהפאביה יותר טובה מהI20

בעבר: אלפא GT 06, אלפא 159, אלפא GT 10, אינפיניטי EX37;אלפא גולייטה, לקסוס IS300H,lexus nx200t

בהווה:ALFA ROMEO STELVIO 280

פורסם

טרייד אין הוא נושא מאוד בעייתי מכיוון שהוא חברת בת של היבואן וחייבת להציג רווח

ביום שהורי הזמינו פולו היה בחור שרצה לקנות גולף חדשה והייתה לו גולף V5 יד ראשונה 2001 עם 110K ק"מ.

הוא מאוד היה מעוניין לעשות טרייד אין ולא להתעסק במכירה אלא מה, הסוכן היה מאוד הוגן ואמר לו שאוטודיל בכל מקרה יכסחו לו במחיר.

דווקא כאן התרשמתי בההוגנות שלו, הוא הציע לו לנסות למכור לבד וברגע שהרכב החדש יגיע אם לא יצליח למכור יוכל להעביר לאוטודיל את הרכב.

סתם בשביל הפואנטה באוטודיל הציעו על הרכב הנוכחי של הורי 10K מתחת למחירון (קורולה 2003 GLI יד ראשונה) :lol: :lol:

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

פורסם

גם הטרייד אין רוצה להרוויח.

מי שאינו חפץ להתעסק במכירה כ"פרטי", צריך לקחת בחשבון את העובדה הזו.

יחד עם כל זה, לדעתי, בהתנהלות הסוכנות כפי שתואר - יש בה טעם לפגם (גם אני הייתי מבטל את העסקה).

alfa 156 2.5.

פורסם

אני לעולם, אבל לעולם בלי נדר לא יקנה יונדאי אחרי שעם H1 שמת לה המנוע אחרי 80 אלף ק"מ עברתי גיהנום.

תוסיפו על זה שהרכב היה של ליסינג תפעולי (דורנט בזמנו) ,מריבה בינם לבין יונדאי מי צריך לספוג את המנוע- וקיבלתם את הסיבה

למה אני לא מתקרב אליהם גם בטלפתיה.

חבר,אתה חופר

פורסם
טרייד אין הוא נושא מאוד בעייתי מכיוון שהוא חברת בת של היבואן וחייבת להציג רווח

ביום שהורי הזמינו פולו היה בחור שרצה לקנות גולף חדשה והייתה לו גולף V5 יד ראשונה 2001 עם 110K ק"מ.

הוא מאוד היה מעוניין לעשות טרייד אין ולא להתעסק במכירה אלא מה, הסוכן היה מאוד הוגן ואמר לו שאוטודיל בכל מקרה יכסחו לו במחיר.

דווקא כאן התרשמתי בההוגנות שלו, הוא הציע לו לנסות למכור לבד וברגע שהרכב החדש יגיע אם לא יצליח למכור יוכל להעביר לאוטודיל את הרכב.

סתם בשביל הפואנטה באוטודיל הציעו על הרכב הנוכחי של הורי 10K מתחת למחירון (קורולה 2003 GLI יד ראשונה) :lol: :lol:

אני מסכים, אבל שיונדאי יוצאת במבצע תחת הכותרת "טרייד אין במחיר מחירון", תסכים איתי שזה לא בסדר

יתרה מזאת, מה שאתה מתאר על סוכן בפולסווגן, חיוויתי בדיוק את אותה חויה חיובית בסוכנות סקודה, הסוכן היה ישר ואמר לי מראש שהוא לא יצליח לקבל מחיר שפוי מאוטודיל על הגטס של סבא שלי, למרות זאת מולי הוא עשה מאמצים נוספים, אך לפסוף אמר לי בפרוש:

"אם תמכור את הרכב, אוכל גם לעזור לך עם הטבות, וגם תקבל הרבה יותר ממה שאני יכול להציע לך עליו, לצערי המחיר שאוטודיל מציעים לא משתלם, אם אתה מקבל על הרכב שלך מחירון ביונדאי זו עסקה טובה".

לצערי, ביונדאי חויתי שירות מסוג אחר.

-----

פורסם

אין ארוחות חינם, אני בטוח שכלמוביל תמכור את הגטס מתחת למחירון, לא בדיוק שיא המוניטין. למרות שהנציג לא היה צריך לתת את הבטחה הזאת, קיבלת מחיר מצוין.

ד"א בסוכנויות מקומיות (לפחות בנצרת) אומרים לנציג המכירות או נציג השירות שאתה מעוניין ברכב, והם עושים MIX & MATCH בין מחדשים לקוני משומש, זה לא ילך עם אוקטביה עם חצי מליון ק"מ אבל רכבים כאלה הם בדיוק מה שנמכר.

פורסם

יומיים לאחר מכן, ניגש סבי עם ואוצ'ר של יונדאי לבצע בדיקת קניה לרכבו האישי שלו, שגמע בסך הכל 26K ק"מ, ולמלבד שריטות שטחיות במצב מושלם ולא עבר תאונות/תיקוני צבע כלל!

כשאוטודיל בזמנו עשו תרגיל דומה, אבא שלי קרע את הסכם הטרייד אין מול הפנים של הסוכן. זה מה שאתם הייתם צריכים לעשות. גטס במצב כזה הייתה מוכרת את עצמה במחיר מחירון (גם אם לא תוך יומיים).

פורסם

תסלחו לי, אבל הגטס שנמכרה ממש-ממש רחוקה מלהיות משהו מיוחד.

הרכב בן שנתיים - 2008 - עם 26,000 ק"מ ויד ראשונה, זה די קרוב למצב הסביר לשנתון. שריטות פה ושם כפי שכתבת, צריך לראות כדי להעריך במה מדובר, בכל מקרה מי שקונה רכב בן שנתיים במחיר מחירון מצפה לקבל מכונית במצב קרוב למושלם.

אתה יודע מה? אני בספק אם בשוק החופשי ניתן לקבל יותר בעבור הרכב הזה.

מוסר השכל מכל הסיפור - את עיסקת הטרייד אין סוגרים לפני שמבצעים הזמנה , כשלא פועלים כך, הופכים לצד החלש בעיסקה.

לטובת המתעניינים: אין לי במשפחה יונדאי, אני לא סובל יונדאי וגם מזמן מכרתי את כל מניות יונדאי שהיו לי.

פורסם

כלמוביל היקרים: אני מצטער מאוד, אבל אם על רכב שאתם מיבאים לארץ, מסוג יונדאי, שנת 2008, עם 26K אלף ק"מ, טסט לשנה, טיפול לפני חודשיים, ללא תאונות, ללא מכות פח, ללא תיקוני צבע, מנהג יחיד, מבוגר, אתם לא נותנים מחיר מחירון?

אין פלא ששוק היד 2 של יונדאי נראה כפי שהוא נראה.

עמרי.

אולי המיקרה שלך הוא הביצה ולא התרנגולת.

זה שהשוק מוצף בגטס מליסינג\השכרה במחירים "בריצפה", גורם לקושי למכור גטס פרטית, עם נתונים טובים, במחיר המחירון.

גם לטרייד אין יהיה קשה לקבל מחירון בהמשך מאותה הסיבה.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

בדיוק אותו מקרה קרה לאבא שלי עם אוטודיל.

הוא הגיע לצמפיון עם פולו קלאסיק, עשה הזמנה לפולו חדשה (מדובר בדגם הקודם) נשלח לאוטודיל ורכב מושלם, יד 1, 3 שנים על הכביש ועם 14K ק"מ שמעולם לא עבר שום תיקון צבע ושום שריטה פתאום קיבל קצה שילדה, כאשר הסוכן מסביר לו שמדובר בליקוי חמור מאוד והם יאלצו לקזז מהמחירון 30%!:shock:

אבא שלי אמר להם תודה רבה, יצא ומעולם לא חזר לצ'מפיון.

היום הוא לקוח (כבר רכב שני)... של יונדאי :wink:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

פשוט תתייחסו לסוכני המכירות כבני אדם ולא כמשרתים מתחתיכם בסולם הדרגות שחייבים לכם משהו, אז תקבלו מהם יחס כמו שצריך הנחות ומה לא.

ככה אני לפחות נוהג בעת קניית רכב, אפילו בעת הקנייה מצ'מפיון שנחשבים כבונקרים קיבלתי את רוב ההנחות והמבצעים שרק היה, אפילו אחרי שסגרתי עסקה וכבר עמדתי לצאת מהסניף הסוכן רדף אחרי כי חלילה שכח להזכיר לי שהגיע להם בדיוק עכשיו מבצע נוסף על הרכב שקניתי שרלוונטי אלי, למרות שלא היה חייב בכלל אחרי סגירת העסקה.

אחרי אותה הזמנה מצ'מפיון חיכיתי חצי שעה בסוכנות למונית, בא ערס מגעיל אחרי לאותו סוכן, התיישב מולו בפוזה כאילו הסניף שייך לאביו, התייחס למוכר בצורה פשוט מגעילה ואף הרים מספר פעמים את טון דיבור - הסוכן מצידו לא נשאר חייב ולא הביא לא דבר מהמבצעים שהוא אזכיר לי.

Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers

:-):arrow::idea:

פורסם
תסלחו לי, אבל הגטס שנמכרה ממש-ממש רחוקה מלהיות משהו מיוחד.

הרכב בן שנתיים - 2008 - עם 26,000 ק"מ ויד ראשונה, זה די קרוב למצב הסביר לשנתון. שריטות פה ושם כפי שכתבת, צריך לראות כדי להעריך במה מדובר, בכל מקרה מי שקונה רכב בן שנתיים במחיר מחירון מצפה לקבל מכונית במצב קרוב למושלם.

אתה יודע מה? אני בספק אם בשוק החופשי ניתן לקבל יותר בעבור הרכב הזה.

מוסר השכל מכל הסיפור - את עיסקת הטרייד אין סוגרים לפני שמבצעים הזמנה , כשלא פועלים כך, הופכים לצד החלש בעיסקה.

לטובת המתעניינים: אין לי במשפחה יונדאי, אני לא סובל יונדאי וגם מזמן מכרתי את כל מניות יונדאי שהיו לי.

לא יודע איך עשית את החישוב הזה:

האוטו בין 3 שנים ו3 חודשים. יש לו ממוצע של 8500 ק"מ בשנה.

תפתח רגע יד 2, חפש גטס, תראה כמה פרטיות יש, ותבין עד כמה זה נדיר.

-----

פורסם

aviry, אני יכול להבין למה אתה חש מה שאתה חש, אבל ברשותך אני אנסה לתת זוית אחרת על החוויה שלך.

כאשר יבואן מפרסם מבצע טרייד אין במחיר מחירון אי אפשר לצפות ממנו לקנות כל רכב לפי המחירון בדיוק. ברור לי שכל אחד רוצה לקבל מחירון מלא על הרכב מטריד אין כי זה מאוד נוח. אבל, כאשר ניגשים לטרייד אין צריך להפעיל את השכל הישר כי למרות רצונו של היבואן למכור מכוניות חדשות וכדי לעשות זאת טרייד אין הוא אחד מכלי המכירה, אי אפשר להתעלם ממצב השוק*

* מצב השוק- שוק המשומשות בחודשים האחרונים מצוי בקיפאון עמוק מאוד. רכבים שבעבר היו נמכרים בקלות עדיין נמכרים, אבל לוקח יותר זמן וההתנהלות סביב המחירון היא מלמטה ולא מלמעלה...גם על רכב שמור. קל וחומר יונדאי גטס שהיא רכב מאוד נפוץ עם תדמית בינונית (דלק- לא משנה מה הנתונים בשטח אומרים...תדמית קשה לנפץ) ושוק מכוניות ליסינג לשעבר גדול מאוד.

אני חושב שאיש המכירות עשה טעות כשאמר את המשפט "מה שמעניין אותי זה מנוע, גיר ושילדה" כי זה קודם כל לא נכון ומעבר לכך לא החלטה שלו אלא של איש הטרייד אין (ההשפעה שלו עליו מוגבלת). אני לא חושב שיש טעם לתפוס אותו במילה כי בהתנהלות מול טרייד אין תמיד נותנים הצעת מחיר טנטטיבית ורק לאחר בדיקה מסודרת אפשר לתת מחיר סופי. יכול להיות שהורדה של 2000 ש"ח היא קצת גבוהה ביחס למה שהוצע לכם במעמד ביצוע ההזמנה ולכן טוב שהתמקחתם והבאתם את ההורדה לסכום מבוטל (900 ש"ח בעקסת רכב זה סכום מבוטל לדעתי).

אגב, לא יודע אם ניסיתם למכור את הגטס בחוץ, אבל כל מה שאני יכול להגיד לך הוא שכל בעל גטס שמנסה למכור את הרכב שלו בתקופה האחרונה היה מנשק את הרגליים של קונה שיציע לו 2000 ש"ח מתחת למחירון...מה שנקרא היה רץ מהר למכור לפני שההוא יתחרט...

אני מקווה שהצלחתי לתת זוית אחרת לעניין הזה ואני חושב שאם תנסה לתת חשיבות פחותה להתנסחות ספציפית של איש המכירות תגלה שסה"כ נהגו איתכם בהיגיון והעסקה כנראה מתאימה לכל הצדדים.

גילוי נאות- אל כל זה אני כותב בלי שום קשר לעובדה שהמעסיק שלי הוא אותו יבואן אלא מהכרות טובה של איך דברים מתנהלים ואיך הם נראים מהצד השני.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

• תוכן חדש...