רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,570 נושאים בפורום הזה
-
- 2 עוקבים
- 25 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
השוטרים האלה קיימים רק בשביל להרוס את החיים להתעסק בשטויות ולא בעיקר? היום נסעתי בעיר(נתניה) מכיוון אזור תעשיה הישן לקניון הכביש שם נראה כמו בשרטוט 3 נתיבים שהימיני ביותר לקראת סופו הופך להיות השתלבות לכביש החוף צפון. אני נסעתי בנתיב הימני ובערך 400 מטר לפני הצומת ניסיתי להשתלב נתיב אחד ימינה אבל היה איזה נהג אוטובוס בן ז*** שהחליט שלא בא לו לתת לי להכנס(בכל הנתיבים היה פקק) ומאחורי עמדו רכבים נוספים אז המשכתי להתקדם במטרה להשתלב והאוטובוס ( ) לחץ גז בכוונה כדי שאני לא אשתלב למרות שסימנתי לו וביקשתי ממנו כשעוד הייתי רחוק מהצומת בערך 300 מטר מהצומת כבר השתלבתי לנתיב והסימון שמראה על נתיב פניה ימינה נמצא רק איזה 50 מטר מהפניה. השוטר קפץ משום מקום וסימן לי לעצור ורשם ב…
הודעה אחרונה מאת ישה, -
- 9 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום, אני ואבא שלי מתכננים לטוס לאיטליה בעוד כחודש, ורציתי לשמוע כמה עצות מחבריי הפורום. אני יודע שהנושא הזה כבר חרוש, אבל החיפוש בפורום לא נתן לי בדיוק את התשובות שחיפשתי. אז דבר ראשון - מפעלים וגלריות. אם מישהו כאן כבר ביקר במפעלים או גלריות של מזארטי, למבורגיני ,פרארי, דוקאטי וכדומה, אשמח לשמוע חוויות. קיבלתי המלצה לרכז המאמצים באיזור מודנה, למרות שאני לא ממש יודע איזה מפעלים ממוקמים שם, או איך להגיע- צריך לתאם מראש טלפונית לפני שמגיעים לגלריות שם באזור? דבר שני, לינה. אם מישהו יכול להמליץ על מלון באיזור מודנה, אני אשמח, למרות שאני גם פתוח להצעות אחרות, מכיוון שמסלול לא ממש נקבע, כרגע, הכל פתוח. דבר שלישי, תחבורה. מכיוון שזה רק אני ואבא שלי, חשבנו להש…
הודעה אחרונה מאת sronis, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום. קיבלתי דוח בטור הולך רגל על חציה שלא במעבר חציה.השוטר כתב את השם שלי במקום שם המשפחה ואת השם המשפחה במקום השם פרטי.כמו כן טעה במספר הבית.האם אפשר לבטל דוח על סמך טעויות אלו? תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת re_ilan, -
-
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
אתמול קיבלתי מהסוכנות את הרכב. האם הרכב נחשב גניב? כך לדברי סוכני ביטוח שהרגו אותי עם המחיר.
הודעה אחרונה מאת Casper, -
-
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אתמול אחרי הצהריים (אפילו לא בלילה!) עקרו לי את הסמל מהפולו שלי,שנת 2000 16V, וזה אחרי שבאותו יום נפרדתי מ750 שקל במוסך על טיפול מקיף בשבילה, יש לי אותה רק חודשיים וזה ממש ביאס אותי, אני יודע שברחוב שלי יש מכה של גניבת סמלים ולעוד שני שכנים שלי נגנב סמל של טויוטה. עכשיו השאלה שלי היא האם מישהו יודע כמה עולה מקורי? האם אפשר לשים מדבקה לפולו? (נראה לי שלא כי עכשיו נפער לי חור בקדימה של האוטו...) אם לא מקורי אז איפה קונים אחר בזול? תודה לכל העונים
הודעה אחרונה מאת ram_118, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
אני שומע כל הזמן שמועות מנוגדות, אז הגיע הזמן לעשות סדר. אני בעל חברה - האם אני יכול לקנות ג'יפ ולקזז את ההוצאות עליו? בנוסף אני מעוניין לקבל הסבר על איזה רכבים אפשר כן לקבל החזר... לדוגמא, מאזדה 3 כן? או רק מסחרי? אם אני הולך על תוכנית ליסינג אז אפשר ג'יפ או אי אפשר? שמישהו יעשה לי סדר בבאלגן
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלומות, לאחר שהוצאתי רשיון לקטנוע ומכונית ועשיתי שלל קורסים לנהיגה מתקדמת, הייתי רוצה לנצל את הביקור הבא בארץ ע"מ לקחת את הכישורים המוטוריים שלי לשלב הבא, ולהתחיל לעשות שיעורי נהיגה על משאית (C1, עד 12 טון). לשם כך אני מחפש מורה - מישהו רציני, שלוקח את הזמן להכניס את התלמיד לתחום כמו שצריך ומלמד לנהוג במלוא מובן המילה ולא רק את הטכניקה. מבחינת כלי רכב, רצוי שתהיה משאית כמה שיותר ישנה ומאתגרת (משמע כמה שיותר הילוכים וכל מיני מתקנים שלא בהכרח קיימים במשאיות חדשות). אני לא חושב שיהיה לי זמן לעשות טסט, לכן את השיעורים אני יכול לקחת באיזי, כמה פעמים בשבוע, בלי לחץ. במהלך הביקור אתאכסן כנראה בנתניה, לכן אשמח להמלצות באיזור השרון (גם הרצליה, רעננה וכפ"…
הודעה אחרונה מאת mat@n, -
-
כבר בחודש אוגוסט מתוכנן להתקין כמה... מכמונות מהירות חדשות מאוגוסט 2010.pdf
הודעה אחרונה מאת Croc, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 21 תגובות
- 9.5 אלף צפיות
שלום, רכב שרשום ברישיון רכב על שם " אגוד ליסינג" (בנק אגוד) אך הבנק הוא לא חברת ליסינג אלה פשוט נתנה הלוואה לבעל הרכב ומכנגד רשמה את הרכב על שמה, האם הבעלות נחשבת פרטית? ליסינג? במידה ולמוכר יש יפוי כוח למכור את הרכב ( החוב שולם) האם יש דגשים או להיזהר ממשהו? תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת ישה, -
-
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
לפני כחודש הינו מעורבים בתאונה. רכבנו עמד ראשון ברמזור ומאחורנו עמד רכב נוסף , רכב שלישי הגיע מאחור ופגע ברכב שעמד מאחורי והרכב השני נדחף עלי , הרכב הפוגע כרגע מנסה להתחמק מדיווח על פגיעה ברכב שלי, כניראה לא מסר פרטים לחברת הביטוח שלו, כרגע אני תובע את הביטוח שלו ( הוא מסר לי את הפרטים בזמן האירוע) חברת הביטוח שלי מוסרת לי שעדין אין אישור על התביעה שלי מצד חברת הביטוח שלו.. מה דעתכם איך לפעול תודה וסליחה על הפוסט הארוך ציקי
הודעה אחרונה מאת COMMANDER, -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 6.4 אלף צפיות
לשני סוגי הרכבים אותה תכונה עיקרית - זמינות הספק מומנט גבוה בסל"ד נמוך. האם נגזר מכך שנהיגה ברכב TSI דומה/זהה לנהיגה ברכב דיזל וכל מה שמשתמע מכך? - חצי קלאץ', התחלת נסיעה בלי גז וכו' ? תודה.
הודעה אחרונה מאת GOLF, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
בדומה לאקסאו שהיא בעצם אודי A4 עם תגי סיאט, מעצב הונגרי ניסה את מזלו גם עם ה-A5 ספורטבק. אני חושב שהתוצאה טובה למדי, במיוחד באזור הישבן הסקסי סטייל מזראטי. דעתכם?
הודעה אחרונה מאת TheOne23, -
-
שלום לכולם, ממבט בכמה שירשורים קודמים בפורום, הבנתי שאני לא היחיד ששומר על הרכב שלו בקנאות על-אנושית. ואני מודה ומתוודה שחשוב לי מאוד לשמור על מצב הרכב. מצד שני, קניתי את הרכב במטרה לנצל ולא להשאיר אותו ליופי בבית. וכאן בעצם באה הדילמה. איך למען השם אפשר לשמור על הרכב אחרי נסיעה לים, כשכולו מתמלא חול, הריפוד בבגאץ' נהרס, כל המושבים נרטבים (ואני מנסה להבין מי המציא את השטות הזאת עם המגבת על המושבים, זה פשוט מעביר למושב מתחת את כל הרטיבות ומשאיר כתמים ענקיים של מי מלח). והבעיה עוד יותר קשה כשריפודי הרכב בצבע לבן. בקיצור, אשמח לקבל המלצות. מה השיטות שלכם לשמור על הרכב?
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום חבר שלי הביא מארצות הברית בייבוא אישי את הקאמרו החדשה. כרגע היא תקועה באשדוד במכס בגלל התקינה של הפנסים שלה. רציתי לשאול איך ניתן לקבל את האישורים המתאימים, כי קראתי בפורומים שיש כמה מכוניות כאלו בארץ אז אני מניח שיש אפשרות לקבל את האישור הנ"ל. בברכה שמעון
הודעה אחרונה מאת sh1506, -
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
בעודי גולש לי באתר יד2(הרגל מוזר גם לאחר רכישת הרכב הרצוי) אני נתקל בפורשה 944 למכירה עם תמונה מחו"ל ומספר טלפון שגוי, האם מישהו מכיר את הרכב הספציפי? שנת 85 נראת בגימור lux,או שמא זוהי מודעה פיקטיבית? ישנם אנשים עבורם זאת סתם עוד הודעה,אבל בתור בעלים לשעבר של אחת (באנגליה) אני משתוקק כבר זמן רב למצוא אחת בארץ,או לחילופין לחכות עד 2012. תודה
הודעה אחרונה מאת Eily, -
שלום, אחי מתחתן בשבועות הקרובים ובתור הנהג המיועד, אני מעוניין לשכור מכונית שיהיה נעים לנסוע בה, זה לנסיעה לצילומים והסתובבויות במשך היום ואין צורך במכונית יוקרתית, אפילו עדיף שלא, כי הכלה שונאת FANCY...... כלומר: מזגן חזק! מושבים גדולים ונוחים והכי הכי חשוב, שיהיה פתח יציאה למזגן במושב האחורי. עכשיו בחברות ההשכרה לא מתחייבים למכונית ספציפית, אלא רק לקטגוריה. אבל בכל זאת, ניתן לתת שם העדפה ולקוות לטוב. רציתי לדעת בבקשה לאיזה מכונית בוודאות יש פתח יציאה אחורי למזגן? אני יודע שלסקודה סופרב יש, אבל לצערי אין אותן בחברות ההשכרה. האם לניו פורד מונדיאו יש? למזדה 6/3? להונדה סיוויק/אקורד? אני מניח שבמכוניות כמו ביואיק לוצרן או יגואר למינהם יש את זה, אבל כמו שאמר…
הודעה אחרונה מאת RS, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 21 תגובות
- 5.7 אלף צפיות
שלום, רציתי לשאול לגבי מקרה שקרה לי אתמול. אני נהגת חדשה ואתמול כשנהגתי ויצאתי מצומת שהיה בו תמרור עצור (אך לא קו עצירה) עצרתי עד לעצירה המוחלטת של הרכב, השוטרים שארבו שם הורו לי לעצור בצד, ואחרי ויכוח איתם הם נתנו לי קנס על זה שלא עצרתי. יש טעם לערער על זה? אין שום הוכחה לא על זה שעצרתי ולהפך. אבל זה מילה של נהגת חדשה מול שוטר. ועוד מקרה מביך שקרה, בעוד אני עומדת עם אחד השוטרים, השוטר השני מורה לכמה מכוניות לעצור (בעזרת היבהוב והשמעת קול של צ'אקלקה או משו כזה) והמכוניות פשוט לא עצרו! הייתי בהלם! זאת לא הייתה מכונית אחת, אלא כמה! כשניגשתי לשוטר להסביר לו שזה לא הוגן, שאנשים כאלו צריכים להיות פה במקומי, גם עושים עבירת תנועה וגם לא מקשיבים להוראת שוטר, השוטר נפנף א…
הודעה אחרונה מאת אסף, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 17 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
שלום לכולם, תמיד אני רואה את המניאקים האלה שעושים חיים משוגעים ועושים כתבות על רכבים שרובנו רק יכולים לחלום עליהם. השאלה שלי זה איך נכנסים לעולם הזה והופכים לכתבי רכב? ברור לי שצריכה להיות יכולת כתיבה והבנה ברכבים - אבל איך מגיעים לשם?
הודעה אחרונה מאת asafk, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 18 תגובות
- 52.8 אלף צפיות
על פי חוק בישראל, מעודכן לשנת 2010, מאיזה גיל רשאי ילד לשבת מקדימה? אחי הקטן בן 11, האם צריכה להיות בעיה?
הודעה אחרונה מאת רוכב בודד, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 6.9 אלף צפיות
שלום! יש לי רכב חברה ששמעתי מאחד הנהגים בחברה שמותקן בו איתוראן בכדי שלא נוכל לנסוע למקומות חוץ מבית-עבודה וחזור. גם משום מה מאוד הדגישו לנו את זה כבר בתחילת העבודה (הקמצנים!). האם ישנה דרך לנטרל אותו כך שלא ידעו לאן נסעתי? נטרול זמני,רק לנסיעה? והאם כשאנטרל/אחבר בחזרה,תופיע הודעה לחב' איתוראן עצמה ואז ישר יודיעו לחברה או משהו כזה? זה ממש חשוב לי לדעת... תודה רבה לכל מי שמבין!
הודעה אחרונה מאת תימני אחלה!, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
לפני מספר ימים במהלך טיול בצפון נעצרתי ע"י שוטר תנועה, רשיוני נשלל במקום וקיבלתי זימון לביהמ"ש. להלן הפרטים. מיקום, מצומת עין זיתים לכיוון הכניסה התחתונה לצפת (מאור חיים). כביש דו מסלולי ודו נתיבי. 2 שוטרים בניידת עומדים בשוליים, באורות כבויים (כל האורות באופן מוחלט). אני ברכב בנתיב הימני כשמאחריי במרחק מה נוסע חבר. אני מגביר מהירות אחרי צומת עין זיתים. כשאני במקביל לניידת אני מבחין שהשוטר הדליק את הקוז'אק והאורות הגבוהים, נכנס לנתיב הנסיעה ומהבהב לי באורות לרדת לשוליים. אני עוצר בצד ובמרחק ממני עוצר גם החבר שלי. השוטר קורא לי לניידת ומראה לי מהירות של 139 קמ"ש במקום שמותר לטענתו 80 קמ"ש. הוא שואל אותי מי הרכב השני שעצר - …
הודעה אחרונה מאת colauti 9, -
- 0 תגובות
- 607 צפיות
שלום! אשמח אם מישהו יוכל לתת לי שם/כתובת/טלפון של פירוקיה שמחזיקה פיג'ו 206. זקוק לכמה חלקים של גרסא ספציפית מאוד של הרכב, בתקווה לראות אם קיים בכלל בארץ או לא. תודה
הודעה אחרונה מאת `Daemon, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
הבוקר הוצאתי מכתב רשום ובו כנס על מצלמת אור אדום. המצלמה ממוקמת בחיפה,צומת אחת אחרי צומת קרית אליעזר לכיוון ת"א. המקרה צולם לפני חודש,ממש לא זכור לי מה עשיתי שם או מקרה שניסיתי "לגנוב" אדום כי בחיים לא עשיתי ככה. אולי חוסר ריכוז או תשומת לב,בכל מקרה עד היום לא היו לי נקודות בכלל(8 שנים רישיון) והנה במכה קיבלתי 10. השאלה שלי היא האם כדאי ומה צריך לעשות בשביל לראות את התמונה שצולמה ? האם מישהו מכיר את הצומת הנ"ל ויכול להעיד על איזה כשל או פירצה בחוק ? מישהו יכול להסביר בקצרה על שיטת הניקוד ? תודה לעוזרים וסעו בעירנות !
הודעה אחרונה מאת mat@n, -
- 10 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אובכן, ראיתי כמה וכמה סירטונים ביוטיוב על הגולף החדשה, דור 6. על ה Park assist, בכל אופן, זה מגיע בכל דגם?, או שזה בתוספת תשלום?
הודעה אחרונה מאת Vw-golf, -
- 0 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
אני מחפש את הספר שמסביר את הכל על הרכב, מאיך מרכיבים אותו ועד מה כל מעגל חשמלי עושה. אמור להיות אותו באינטרנט אני אשמח אם מישהו ייתן לי קישור לספר הזה. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת Orezz, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 903 צפיות
נניח והגשתי בקשה להישפט. אין לי שום כוונה לעמוד בפני השופט, אני רוצה לנסות לבטל את הדו"ח עוד בפגישה עם התובע. במידה וזה לא יסכים, האם תמיד פתוחה בפניי האפשרות לשלם את הקנס המקורי ולא להיכנס לשופט? תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת ישה, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 16 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
השאלה פשוטה מאוד, אך יש לי הרגשה שהתשובה תהיי יותר מסובכת. האם יש יבואן בארץ שרוב לקוחותיו מרוצים ממנו? יבואן שירותי שמתמחר רכבים באופן הגיוני, מחזיק מוסכים מקצועיים, לא שוחט במחירי הטיפולים והחלפים ולקוחותיו לא חווים דיסוננס קוגניטיבי בשלב כזה או אחר לאחר הרכישה. אתם, מרוצים מהיבואן שלכם?
הודעה אחרונה מאת Benni Haspel, -
-
- 2 עוקבים
- 21 תגובות
- 3 אלף צפיות
שלום ! קיבלתי הרגע קנס על נסיעה נגד כיוון התנועה. השוטר כתב את הדוח על שם אבא שלי ועל התעודת זהות שלי . השאלה אם אפשר לבטל את הדוח הזה ואיך? אני מבקש לא ליקפוץ אם תלונות של מגיע לך וכאלה ,אני יודע שעשיתי טעות
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 14 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אתמול בלילה עברתי תאונה דיי קשה , עכשיו באוטו שלי היינו אני וחבר שלי ברוך ה' יצאנו בזול כאבי שרירים מכות יבשות בלי שברים עכשיו אני יפרט קצת על התאונה : נסענו בכביש מהיר עלינו על אבן שפה שהייתה זרוקה על הכביש והמשכנו לנסוע אחרי כ100 מטר התחלתי להרגיש רעידות בהגה ואיבדתי שליטה לגמרי והתהפכנו. עכשיו הלכתי לעורך דין והוא אמר שאין יותר מדיי מה לעשות חוץ מלתבוע את ביטוח החובה (לא היה לי מקיף) על נזקי גוף , עכשיו אין כל כך נזקי גוף וכל אחד פה יודע אני בטוח שאפשר להתלונן על ים דברים פשוט אני לא בן אדם כזה וכמו שהבנתי זה תהליך מאוד מאוד ממושך ולוקח ים זמן. השאלה שלי היא כזאת מה עלי לעשות עכשיו (האוטו בפירוק ומחר אני הולך לרישויי להוריד אותו מהכביש) כי כמו שהבנתי בזמן התהליך של…
הודעה אחרונה מאת אנלוגי, -
-
- 0 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום לכולם בהמשך לרכישת רכב חדש אני מחפש מכונת לפוליש ווקס משומשת במצב טוב. רצוי כזו שמתחברת לחשמל חיצוני 220V אבל גם כזו שמתחברת למצבר דרך המצית בתנאי שהיא מבית טוב תישקל, אז מי ששוכבת אצלו מכונה כזו ומעלה אבק, אשמח לשמוע....תודה-רן
הודעה אחרונה מאת השושנים,
-
מי מחובר 56 משתמשים רשומים, 11 אנונימיים, 163 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- יהודה דרוק
- גולדן191
- daniel.asu
- ArikB
- ANUTKK
- Pavlik
- Moshe c
- bv12
- פריג'י
- NAPOLEON
- Boris002
- davemustaine87