Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5811 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני שומע כל הזמן שמועות מנוגדות, אז הגיע הזמן לעשות סדר. אני בעל חברה - האם אני יכול לקנות ג'יפ ולקזז את ההוצאות עליו? בנוסף אני מעוניין לקבל הסבר על איזה רכבים אפשר כן לקבל החזר... לדוגמא, מאזדה 3 כן? או רק מסחרי? אם אני הולך על תוכנית ליסינג אז אפשר ג'יפ או אי אפשר? שמישהו יעשה לי סדר בבאלגן  :)

פורסם

היום אין הבדל בין פרטי למסחרי בכל מה שמתחת ל4 טון.

כל רכב (נעזוב רגע אופנועים) ששכיר בחברה משלם עליו שווי שימוש - אתה יכול להכיר במלוא הוצאותיו לחברה, ובמע"מ 2/3 מההוצאות.

ראה סעיף 7 פה

לכן אתה יכול גם לקנות פורשה קאיין טורבו, לשלם שווי שימוש במשכורתך ולהכיר כמעט בכל ההוצאות שלו למס הכנסה ומע"מ.

אם תעלה לרמת מה שנחשב משאית כמו סילברדו או F-350 אז תוכל להכיר בכל ההוצאות בלי לשלם שווי שימוש, לקזז את הבלו מהסולר שהרכב צורך, לקזז את כל המע"מ מהרכישה ומההוצאות השוטפות במלואן ולשלם אגרת רישוי מופחתת של משאית.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

תודה על ההסבר -

1. איך קובעים את שווי השימוש ע"פ סוג הרכב?

2. מה קורה אם אני לא מושך משכורת כשכיר מהחברה?

3. לגבי הסולר - פעם ראשונה ששמעתי שאפשר לקזז את הבלו - כמה זה יוצא לליטר סולר?

פורסם

רכב חדש החל משנת 2010 - 2.5 אחוז מערך הרכב יחושבו לצורך שווי שימוש.

אם רכשת רכב ב-200,000 ש"ח, זה אומר שווי שימוש = 5,000 ש"ח בכל חודש וחודש.

יכול להיות שאני לא זוכר את האחוזים נכון, אולי זה רק 2.

גם אם אתה לא מושך משכורת, העובדה שיש לך רכב צמוד פירושה שקיבלת הטבה שאתה חייב מס בגינה. לצורך הענין כאילו קיבלת תלוש על 5,000 ש"ח וממנו יש לשלם את המס המתאים.

לענין החזר בלו - מדובר באזור ה-1.2 שקלים לליטר.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

• תוכן חדש...