רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,570 נושאים בפורום הזה
-
- 6 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
מתבטת לגבי רכישת חישייני רוורס לרכבים פרטיים. מוטורולה מציעה להתקין חישן בשם "פרקינג סנסור" לעומת זאת באתרים באינטרנט היא נותנת חסות גם לדגמיםBAR C3 ולדגם BAR CS + MIRROR . אני חסרת אונים. במה אתם ממליצים לבחור. אין לי מושג מה עדיף. העלויות שונות אולם לא באופן מאוד משמעותי אשמח לקבל תגובה בפורופ או למיל שלי [email protected] בתודה מראש לילי
הודעה אחרונה מאת רוכב בודד, -
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום רב לכולם. בימים הקרובים מסתיימת שלילה בת 3 חודשים. השלילה הייתה במסגרת עסקת טיעון שהעורך דין סידר. הנני כמעט בן 20, לא נהג חדש. מה התהליך והמסמכים הדרושים בקבלת הרשיון מחדש? יש לי את טופס ההפקדה מבית המשפט, מין טופס ורוד כזה, והגזר דין מהמשפט. עוד שאלה בבקשה, באיזה מקרים צריך לעשות טסט/תאוריה/קורס? יש לציין שהייתי לפני שבוע במשרד הרישוי, והפקידה אמרה לי שאין לי שום בעיה בקבלת הרשיון, בדקה שאינני נהג חדש, ולא צריך לעבור תהליך כלשהו. דיברתי עם העורך דין שאמר כנ'ל, גם שוטר קרוב. אך רציתי לבקש עוד דעה ממכם, אולי יכול להיות בכל זאת מכשול בדרך לקבלת הרשיון? מחיפוש באתר הבנתי שהמכשול יכול להיות תאוריה ו/או טס מחדש, אבל זה תקף לנהג חדש, ואולי …
הודעה אחרונה מאת הגרוזיני, -
- 0 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום, ידית בלם היד בפורד מונדאו 2002 שלי, לפעמים נתפסת ולפעמים לא. גם הכפתור שלוחצים עליו ע"מ לשחרר את הידית ממצב תפוס נשבר כבר. הרצועה ככל הנראה תקינה - מכיוון שלפעמים אני מצליח כן לתפוס את הידית ואז הרכב נבלם גם בעזרת בלם היד. מה שנאמר לי שאני צריך להחליף ידית בלם יד שלימה. מישהו יודע על מקום טוב שיכול לבצע את העבודה? אולי מקום שבו ניתן רק לקנות את הידית - בלי שיעבדו עליי - ולהביא אותו למקום אחר שירכיב לי. אני מחפש מקום באיזור המרכז (עדיפות לפ"ת) או השרון. תודה
הודעה אחרונה מאת driverhelp, -
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
לפני כשבועיים תוך כדי יציאה מחניה שפשפתי את הטומבון של רכב מסוג מזדה. את התמונות תוכלו לראות כאן. מכיוון שאינני גנב עליתי לביתי, לקחתי דף ועט והותרתי את פרטי על מכוניתו. להערכתי היה מדובר בתיקון די קטן, ואילו ממנו קיבלתי הצעת מחיר של 1000 ש"ח לא כולל מע"מ. אשמח לשמוע ממישהו שמתמצא לתת סדר גודל של מחיר. בנוסף בהצעה כתוב גם תיקון פח אחורי, מה שלפי התמונות כלל לא נפגע. מה אתם אומרים, אני לא רוצה לגנוב אבל אני גם די לא אוהב שמנצלים אותי. תודה מראש dix
הודעה אחרונה מאת gozal, -
- 1 תגובות
- 768 צפיות
שלום רב בהיותי נוהג היום ברכב של חברתי , תוך כדי שאני יוצא מחנייה ברברס - החנייה היא במפרץ . השתלבתי ברברס לנתיב הימני ואז עצרתי ע"מ להשתלב לנתיב השמאלי . בהיותי בעצירה מוחלטת בנתיב הימני - רכב אשר יצא גם כן מחנייה במפרץ ואשר עמדתי אחריו פגע בשתי הדלתות הימניות של הרכב שלי . יצאתי מהרכב , בינתיים אין לי כאבים - לא לי ולא לחברתי . הרכב הנפגע פולו שנת 97 - הרכב הפוגע לנדרובר דיסקברי ישן . יצאתי מהרכב וביקשתי מהנהג הפוגע מסמכים : הוא אומר לי:" מה אתה מבקש מסמכים קודם תראה אם יש נזק" , אציין שלרכב הפוגע יש וו גרירה - ובלשון המעטה הוא יצא מהר ברברס . הוא נתן לי את רישיון הרכב שלו וביטוח החובה , נתת לו את פרטי ואת פרטי הרכב שלי . אמרתי…
הודעה אחרונה מאת hroyi56, -
- 0 תגובות
- 631 צפיות
שלום. אני אשמח אם תעזרו לי ותציעו לי מכוניות שביכולתי לרכוש בסכום של עד 13K. מבחינתי חשוב שהרכב יהיה אמין חסכוני בדלק ככל האפשר ושיראה טוב יחסית. תודה!!
הודעה אחרונה מאת אריאל.ק., -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום לכם, בחודש האחרון החליטו במושב שאני גר בו להציב פקחי תנועה בעקבות חניות לא חוקיות שביצעו מרבית התושבים, אנשים היו חונים לצידי המדרכה ונוצר מצב שכביש בעל שני נתיבים נהיה נתיב אחד צר ולא נוח. השינוי שנעשה גרם לאנשים לחפש חניות במדרכה בצבע אפור, ובין המדרכות היחידות בצבע הזה יש את הכניסה לבית שלי - מדרכה באורך של שתי מטר פחות או יותר שנמצאת בדיוק מול הכניסה של השער. בהתחלה זה היה סביל, הייתי מבקש ומעיר למי שהיה חונה. היום נוצר מצב שכל אחד נלחם על החניה מול הבית שלי, ובעקרון מי שתפס ראשון הרוויח - המצב הזה מאוד מעצבן אותי, ואני שוקל לקחת צבע ופשוט לצבוע את המדרכה באדום/לבן. האם מבחינת החוק יש משהו שאני יכול לעשות? לפנות למעצ או שאולי יצבעו את המדרכה ב…
הודעה אחרונה מאת Acejin, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם. לא יודע אם גם פה מכירים את המנהג הזה שצריך לקמט את הרישיון הזמני לנהג חדש בשביל שיהיה מזל טוב בכביש. בכל מקרה חברים שלי עשו לי את זה לרישיון, ורציתי לדעת אם אני יוכל לקחת רישיון חדש ובמידה וכן האם אני יצטרך לשלם שוב את האגרה בדואר? תודה.
הודעה אחרונה מאת AvihayB, -
-
אגרת רישיון
מאת Afek- 4 תגובות
- 956 צפיות
שלום לכולם. אשמח לדעת כמה עולה האגרה לקבל את הרישיון הזמני לאחר שעוברים טסט. תודה רבה
הודעה אחרונה מאת Avi Asolin, -
- 0 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שיווק ה5008, המיניוואן הקומפקטי של פיג'ו, צפוי להתחיל בחודש אוקטובר הקרוב. לחדשה המלאה
הודעה אחרונה מאת פבל, -
- 3 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
כחלק מתנאי הקבלה ללימודי מכונאות סוג 2 אני צריך להוכיח שעבדתי בתור מכונאי רכב בשנים ספציפיות. למנהל המוסך ישנו רשיון תקף לעכשיו ולא לשנת 2004 שעבדתי. למי יש את הארכיון של המוסך הנ"ל? בעל המוסך לא ממש ידע לענות. תודה לעונים!
הודעה אחרונה מאת Tamir&Gilad, -
- 2 עוקבים
- 25 תגובות
- 10.5 אלף צפיות
בפסגת ההיצע הספורטיבי של סיאט בישראל נמצאת הקופרה R. לקחנו אותה לנסיעת מבחן מהירה ואינטנסיבית. למבחן המלא
הודעה אחרונה מאת obarshad, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 16 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3933202,00.html לידיעת בעלי טויוטה קורולה משנת הייצור 2007 - סוליית צמיגי גודייר אקסלנס המורכבים במכוניתכם עלולה להפרד מגוף הצמיג, ולגרום לבעיה בטיחותית קשה. נציגת גודייר מכירה את הנושא ומחליפה צמיגים לפי דרישה. גם יוניון מוטורס, יבואנית טויוטה, מכירה בבעיה. ורק משרד התחבורה אינו מתערב. סיפור ישראלי מוכר הכוונה מי רכבים משנת 2007 ומעלה ? או רק 2007 ?
הודעה אחרונה מאת mordy, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 6.6 אלף צפיות
כאשר עמדתי ברמזור אדום נכנס בי מאחור מונית. לכאורה פגיעה בפגוש אחורי. ראה 2 תמונות. הייתי ב-3 מוסכים. עלות התיקון נא בין 900 ₪ (תיקון פגוש) ועד 3100 ₪ (החלפת פגוש). במוסך אחד אמרו שיש פגיעה בחיזוק הפגוש, אשר נמצה בפנים אך אין פגיה בשלדה. בשני מוסכים אחרים אמרו שפגיעה רק בפגוש. המונית לא רוצה להפעיל ביטוח (השתתפות עצמי גבוהה) ומוכן לתקן ולשלם הכי זול. השאילות שלי הם: האים כדאי לי לתקן או להחליף? רכב חדש, חצי שנה על הכביש. איך ניתן לקבוע ירידת ערך לרכב אחרי תאונה? האים כדאי לקבל הערכת שמאי וכמה זה עולה? תודה.
הודעה אחרונה מאת Ahbarony, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 756 צפיות
שלום, לאחר דיון מעמיק אתמול עם זוג חברים לא הגענו להחלטה לפי מה נקבעת דלת חמישית (בגאז') שהופכת את הרכב מתצורת סדאן להאצ'בק. הטענה הראשונה שעלתה כמובן שהחלון האחורי עולה עם הדלת משמע דלת חמישית,אך אם ניקח את הסקודה אוקטביה כדוגמא שם לצורך העניין דלת הבגאז' נפתחת עם החלון אך הרכב מוגדר כסדאן. אז מה הסטדנרט?
הודעה אחרונה מאת elibaba, -
-
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
88 אלף שקל לפאביה 1.6 אוטומטית - מחיר נחמד, בטח צ'מפיון ממהרת לחסל את מלאי המנועים הללו לפני שהיא מתחילה לשווק את מנועי ה-1.2 TSI. http://www.motocar.co.il/article/12693.aspx
הודעה אחרונה מאת thebaron, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1 אלף צפיות
היי, ראשית אני מתנצל אם זה לא המקום. בעוד כשבוע יש לי טסט נהיגה בשטח עירוני על רכב גדול מסוג gmc סוואנה. המבחן הוא על שליטה ברכב. ברשותי רישיון 4 שנים אבל ללא ניסיון על רכב גדול. אשמח לעצות נהיגה על רכב גדול, או אפילו להשכיר ממישהו מאזור המרכז רכב כזה למספר שעות. תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום, בחודשים הקרובים אני אצטרך ליסוע כל יום בבוקר מירושלים לקדימה(צורן) ובחזרה בסביבות 16:00-17:00. קדימה ממוקמת ממש על כביש 4, אבל מצד שני כביש 4, עד כמה שאני יודע פקוק בבוקר(לא?) אבל כביש 6 מאריך לי את הדרך בעוד 15 ק"מ. מה אתם ממליצים לי לעשות מבחינת שעות יציאה, כבישים ליסוע בהם וכו' כדי להימנע מפקקים? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת big_kobe, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
האם יש מצלמות אוראדום בחיפה ברחוב העצמאות ?
הודעה אחרונה מאת pingaloca, -
- 3 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מאז ימי חסמבה (הסרט) ועד היום (משאית פרצה מחסום ונתקעה על הפסים), אני לא מצליח להבין למה תמיד רכבים נתקעים על הפסים. מה - הוא נוסע 50 כל הדרך ובדיוק על הפסים מאט לנקודת שחרור הקלאצ' ב- 10 קמ"ש? אפשר בבקשה השערות אחרות?
הודעה אחרונה מאת xbox12341, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
יש לי איביזה 2008 1.4 ידנית האם התפוח הזה יכול להתאים לי לרכב? ורציתי לדעת איך זה עובד? אם מישהו הבין.. http://cgi.ebay.com/ebaymotors/bmw-mini-honda-acura-indy-cator-blue-led-shift-knob-/290460055741?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories לא לחטוף
הודעה אחרונה מאת ZX2.0, -
-
שבוע טוב. (קראתי את השרשור שעסק בנושא, אבל א. הוא כבר גלש למחוזות אחרים ו-ב. אני רוצה לדון בעניין יותר ספציפי. אם מישהו מהמנהלים חושב אחרת ממני יתכבד נא וימחק/יאחד/ינעל.) הנקודה שרציתי להעלות היא ההתייחסות לפרשה בתקשורת ובמה שמכונה "שיחות הסלון". עוד לא עברה חצי שעה ולכולם כבר היה ברור שהנהג (שעוד לא היה ברור אם הוא חי או מת) הוא רוצח מסוכן. ואולי אבהיר את עצמי כבר עכשיו: אני בהחלט חושב שהנהג אחראי לתאונה ועליו גם לשלם על כך. אבל אחרי שעברו יומיים אני מוצא את עצמי רואה את העניין אחרת לגמרי. א. קודם כל, הנהג לא פרץ מחסום בכוונה להרוויח כמה שניות על חשבון סיכון חיי אדם, כפי שניתן היה להבין בתחילה. הוא לא שם לב לתמרורים ושאר האזהרות, שזה דבר חמור מאוד! אבל אין פה פ…
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
- 1 תגובות
- 760 צפיות
שלום אני נוסע מידי יום כ- 150 קילומטר, ואני מעוניין לקנות רכב עם מנוע דיזל, ואני מאוד מאוד מתלבט בין קיה ריאו (רוב המוניות החדשות הן קיה ריאו) מנוע 1500 שהיא מכונית חסכונית מאוד הן בצריכת סולר והן בטיפולים (אין רצועת טיימינג). או לקנות סקודה פביה ספייס החדשה TDI מנוע 1400 שגם היא מכונית חסכונית, אבל אני לא יודע איזה מכונית מהם עדיפה מבחינה מכנית , אורך חיי המכונית נוחות וכד' , המחיר ביניהם כמעט זהה כך שלמחיר אין משמעות. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת sronis, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 14 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אז ככה, ההורים מחפשים רכב חדש, הרומסטר עלתה כאחת האפשרויות החזקות. הבנתי מקריאה פה שיש כרגע הנחה משמעותית על דגמי 1.6 שעומדים לצאת מייצור. אני חייל ואין באפשרותי פשוט לגשת לסוכנות, כך גם להורי, נכנסתי לאתר של סקודה, השארתי פרטים. הייתי בטוח שתוך כמה זמן יחזרו אלי, אבל כלום! לא טלפון, לא SMS כלום. התעלמות מוחלטת.
הודעה אחרונה מאת ToMeR, -
-
- 0 תגובות
- 631 צפיות
כתבה מעניינת שעלתה היום לאוויר באתר פולגז: http://www.fullgaz.co.il/xpages/article.php?i=48032 המדריך מתאר בעיקר את חוויית הטיול על אופנוע, אבל אני יכול לומר מנסיון שחלקים רבים ממנו רלוונטיים גם למי שמטייל עם רכב, ולא רק באלפים. מומלץ לקרוא, ולנסוע.
הודעה אחרונה מאת Derish, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
מה שצרות שיווקיות ופיננסיות בשוק תחרותי עושה ליצרן הלוחם להחזרת נתח שוק : http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3932420,00.html אכן במבט ראשון נראה , מנקודת ראות של הצרכן - לקוח , כהטבה משמעותית לקונה שיתמיד בהחזקת האופל לאורך זמן. עדיין עולות אצלי מספר תהיות על מהות הגימיק והשלכותיו : 1. האם יהיו ומה טיבם של התנאים החריגים וההתניות שלא יאפשרו מימוש מלא ואמיתי של האחריות ? 2. האם האחריות בארץ של UMI תהיה זהה למשל לזו לה יזכה הלקוח הגרמני ? 3. האם חברות אחרות יתחרו באופל ויישרו קו ? 4. האם אופל תצליח לזנק קדימה באופן משמעותי תודות לצעד מהפכני כזה ? בעולם / בישראל ? מעניין מה יוליד מהלך מעניין זה.
הודעה אחרונה מאת georgesh, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
עקב ויכוח קל עם מס הכנסה (מי חייב למי ) יש עיקול על הגרוטאה שלי כבר כמה חודשים. הגיע זמן הטסט ושמעתי שמועות שמאחר והרכב מעוקל (לא משועבד) למעשה הוא לא רשום על שמי ואיני יכול לבצע טסט. הכצעקתה?
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
-
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
לפני זמן מה הוחלט במשרד התחבורה על שינוי התקינה ומתן אפשרות ליבואנים סדירים לייבא רכבים המיוצרים בארה"ב. השאלה הנשאלת היא מדוע לא רואים שום יבואנית רכב שמתחילה בתהליך היבוא והתקינה לרכבים מארה"ב , לפי מיטב הבנתי השינוי כבר בתוקף. אשמח למידע נוסף.
הודעה אחרונה מאת Tito, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 19 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
קרסו מוטורוס תתחיל לשווק בקרוב גרסה חזקה יותר לפלואנס, עם מנוע בנפח 2 ליטרים ותיבת הילוכים רציפה. לחדשה המלאה
הודעה אחרונה מאת shlomub, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 15 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
מעניין אותי לדעת האם מישהו נתקל במושג הזה - "תוכנית בקרת תחילת נסיעה". יש לי בקשה מבעלי רכבים מקבוצת VAG, אל תרוצו ותענו על השאלה. אני סקרן עד כמה המושג הזה מוכר בקרב חובבי רכב. מחר אעלה סריקה של הקטע הרלוונטי מספר הרכב.
הודעה אחרונה מאת IceCold, -
-
מי מחובר 56 משתמשים רשומים, 11 אנונימיים, 163 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- יהודה דרוק
- גולדן191
- daniel.asu
- ArikB
- ANUTKK
- Pavlik
- Moshe c
- bv12
- פריג'י
- NAPOLEON
- Boris002
- davemustaine87