Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תאונת הרכבת - ההרוג השמיני

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5794 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מתן-

לצערי או לשמחתי, תלוי מתי שואלים אותי, אני נוסע באוטובוס פעמיים ביום. בוקר וערב.

אני מסכים איתך שהנהגים בכביש חולמניים קמעא (בלשון המעטה, כמובן...), אבל לא פעם ראיתי טעויות חמורות יותר של נהגי אוטובוס ומשאיות. למה זה מטריד אותי? כי הם במיוחד צריכים להיות עירניים יותר ומודעים יותר לשטויות שנהגים עושים בכביש.

אספר לך סיטואציה:

האוטובוס נוסע בכביש 1 ומנסה לעלות לכביש 4. לפני האוטובוס נמצאת נהגגת בטויוטה חדשה. אין לפניה אף אחד ובכל זאת היא מזדחלת לה ב- 70 קמ"ש ולחוצה מאוד. (ראיתי לפי תנוחת הישיבה, האחיזה בהגה וחוסר תשומת הלב לצדדים.)

הנהג, במקום שיבין שיש לו פה בעיה, החליט שזה בסדר להיצמד אליה. עלינו לכביש 4. נהג האוטובוס עבר לנתיב הימני המרכזי כאשר מצד ימין עדיין יש אותה נהגת לחוצה. מצד שמאל שלנו, מגיע טנדר מיצובישי מקרטע, שחייב, אבל ממש חייב (הוא לא, אבל נגיד...) להגיע לתחנת אוטובוס של מושב גנות. (אתה מתאר לעצמך את המקום? התחנה נמצאת משהו כמו 100~200 מטר מהמחלף.) כמובן, שהוא חתך אותנו ועכשיו הוא מנסה להגיע לנתיב הימני. וכמובן שהוא לא יכול, כי הנהגת הלחוצה נמצאת בנתיב הימני ולא רואה אותו. (קצת עירנות והכל היה בסדר.) אני ישר הבנתי שהולכת להיות פה בלימת "חירום" של נהג המיצובישי. (כי כמו שאמרתי, הוא חייב להגיע לתחנה.), אבל, שוב, נהג האוטובוס נצמד אליו. (כשאני אומר נצמד, זה משהו כמו 2~3 מטרים.) בלי לחשוב יותר מדי, נהג המיצובישי בלם וחיכה שהנהגת תעקוף אותו כך שהוא יוכל להיכנס לתחנה. ברור לך מה קרה באוטובוס, נכון? בלימת חירום, כמובן. וכמובן שנהג האוטובוס ושוטר שהיה באוטובוס האשימו את נהג המיצובישי.

לזה אני קורה חוסר תשומת לב. הרי ידעת מה הולך לקרות, למה לא האטת? אפילו שנהג המיצובישי חתך אותך. לא היה קורה כלום אם היה מרחק של 10 מטרים בינך ובין הרכב לפניך.

לעומת זאת, יש נהגים שאני ממש נהנה לשבת באוטובוס. אין בלימות חירום, יש המון סובלנות וסבלנות, ממש רוגע של נסיעה. אבל לצערי הם מעטים.

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
להלן ציטוט מתקנות התעבורה:

"א. חובת האטה – נהג המתקרב למפגש מסילת ברזל חובתו להאט את רכבו באופן שיאפשר לו לעצור לפני המסילה. על הנהג לנקוט בכל האמצעים להבטחת מעברו ללא עיכוב ו\או תקלה."

נדמה לי גם שעל נהג המסיע נוסעים במיניבוס (והיו במיניבוס מעל 8 נוסעים) חלה חובת עצירה במפגש עם מסילת ברזל

לפני מפגש עם מסילת ברזל יש מספיק תמרורים קודם ז"א שגם אם הוא היה מסונוור את השלטים הוא היה אמור לראות...

אני מקנא בו, ומאוד מרחם עליו השניות של חוסר תשומת הלב ילוו אותו עד יומו האחרון - אבל חושב שהוא צריך להיות מוענש במלוא חומרת הדין - למען יראו וייראו.

אין חובת עצירה לסוג רכב מסויים.

חובת עצירה קיימת על פי תמרור, או בעת הפעלת עדשה מהבהבת/מחסום/התקרבות רכבת.

:puzzled:
פורסם

לדעתי, זה שכל המשפחה שלו הלכה לעולמה, זה כבר עונש גדול מעל ומעבר, אי אפשר להשוות שום כאב.

volkswagen

כי חיים רק פעם אחת.

פורסם
פשוט מרגיז אותי שקם פלוני אלמוני על גבי פורום ציבורי, ושוחט את עברו של אדם מבלי בכלל לדעת נתונים עליו. קצת חצוף מצידך.

קצת מגוחך שאתה יוצא חוצץ כנגד מי ששוחט (בחירת מילים שלך, לא שלי) את עברו של הנהג בזמן שאתה אץ-רץ חיש מהר להגן על נהג ששחט הלכה למעשה משפחה שלמה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

בד"כ התשובות שלך יותר נאורות בגירה, עצוב לראות שדווקא אתה פספסת חלק כלכך משמעותי - אבל אעזור לך ואצטט בשבילך:

"אני לא אומר אם הנהג צודק או לא צודק, או בסדר או לא בסדר - פשוט מרגיז אותי שקם פלוני אלמוני על גבי פורום ציבורי, ושוחט את עברו של אדם מבלי בכלל לדעת נתונים עליו. קצת חצוף מצידך."

לא התייחסתי אפילו לאותו נהג הסעות ספציפי, אלא לכל אדם בין אם הוא רצח משפחה שלמה, או רוצח בפוטנציה שנוסע עם הפלאפון ביד וכמעט מוריד אותי מהנתיב כי האוטו גלש לו שמאלה והוא לא שם לב, או נהג ירא שמיים מלאך שאין לו עבירה אחת ..

אין צורך לשפוט את עברו התעבורתי של נהג בצורה כזו מבלי לדעת עשירית מהפרטים כמו לפחות על אילו עבירות מדובר.

כל שרציתי היה להבהיר את הנקודה שאותן 11 עבירות יכולות להיות קלות מאוד ולא קשורות לנושא.

אין פה שום הגנה על אותו נהג בצורה ספציפית - שים לב שדיברתי על נהגי הסעות באופן כללי (ואף הכללתי את אבא שלי).

פורסם

אגב, על חלוקה באפס שמעת פעם?

0/32=0 אין פה חלוקה באפס. רק לו נהגת אפס שנים...

אני מסכים שצריך להתמקד בחקירת הנהג והתשתית במקום, ולא לתפוס טרמפ ולהראות נהגים שמזגזגים בין מחסומים, כי זה כנראה לא המקרה פה.

לגבי הענישה - זו בכלל סוגיה. לא בטוח בכלל שהקשר בין ענישה להרתעה הוא כל כך פשוט כפי שנדמה. לא רק בדרכים.

לדעתי בכל מקרה שאין כוונה תחילה אז ענישת כלא לא נחוצה. שלילה לצמיתות ועבודות שירות רלוונטיות יעשו את העבודה.

פורסם

בבקשה.

ואני רוצה להבהיר: א. לפי הפרסומים, כלומר ללא ממצאים מדוייקים, הוא נהג במהירות גבוהה ביחס לתנאי הדרך (אבל כנראה חוקית - נקודה למחשבה), וחוסר הריכוז בנהיגה הוא חמור. אני בהחלט חושב שהנהג נושא באחריות. יחד עם זה, ההתלהמות סביבו (הוצב מאבטח ליד מיטתו) לא מאוזנת ונועדה בעיקר להגברת רייטינג, כי הציבור אוהב לשפוך על מישהו את העצבים. בקיצור, אני לגמרי לא מצדיק אותו אבל כן מסוגל להבין אותו וגם, כן, קצת, טיפ-טיפה לרחם עליו.

ב. גילוי נאות: אני לא בן דוד שלו, לא מכיר אותו ומעולם לא התראינו. אני בסך הכל חברו לעבודה (יחד עם עוד מיליון ומשהו איש בארץ).

פורסם

אוירה ציבורית? על מה אתה מדבר???

הרשלנות של הבן אדם עלתה ל 7 אנשים בחיים שלהם!

משפחה שלמה נמחתה מעל פני האדמה באשמתו.

אתה יכול להאשים את התשתיות עד הירח ובחזרה אבל אני לא שומע כל יום על תאונה במיקום המדויק הזה אז לא לבוא (לא אתה ולא הכתב) ולקשקש "תשתיות, תשתיות" כי אלפי כלי רכב עוברים את הנקודה הזאת מדי יום ואנחנו לא שומעים שם על תאונות.

בקשר למאבטח ליד המיטה, אני משער שזה יותר נועד להגנתו שלא יתאבד.

אם זה אכן הרציונל, אפשר מבחינתי להפסיק את בזבוז הכספים של שעות נוספות של המאבטח הזה ואם התלית שכולה תכלת שנקלעה למצב אומלל אך ורק בגלל התשתיות מרגיש שהוא רוצה לפתור אותנו מנוכחותו המעיקה אז אשריהו.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

רגע, אתה באמת לא מסכים איתי שהאווירה הציבורית הייתה נגדו? קרא את מה שכתב בגירה בתגובה לפניי, אני חושב שזה דיי מייצג. אני לא חושב שיש פה על מה להתווכח בעניין הזה, השאלה היא אם זה מוצדק. אני לא מאשים רק את התשתיות ומסכים איתך שלבחור יש אחריות ואשמה. טלית שכולה תכלת?! מי, מה? מה שאני טוען הוא שיש לראות את הדברים בצורה מאוזנת. כלומר: האווירה הציבורית נגדו מוצדקת במידה מסויימת אבל לא ברמה שמצריכה מאבטח. ולא, אני ממש לא חושב שזה להגנתו מפני עצמו.

פורסם

דבר אחד רובכם לא מבינים פה, הכבישים בישראל מסוכנים מאוד מאוד, מקרים כאלה יכולים לקרות לכל אחד, כל יום בכל מקום, הכבישים בארץ על הפנים, מערכת האכיפה גרועה, לא הגיוני שיש לנו מדינה כל כך קטנה עם כל כך הרבה תאונות, אם היה מדובר בקבוצת כדורגל ישר היו מפנים אצבע מאשימה כלפי ההנהלה והמאמן.

פורסם

בוא לא ניסחף. יש בארץ הרבה כבישים מצויינים ברמה שאינה נופלת מהאינטר סטייט 95, נניח. גם המגמה היא חיובית והרבה כבישים נמצאים בתהליכי שיפור.

מערכת האכיפה אינה גרועה, היא פשוט לא נמצאת במקום הנכון. והדוגמה הקלאסית היא עברות מהירות במקומות לא מסוכנים לעומת נהיגה פראיתבמקומות מסוכנים, שאותה קשה יותר לאכוף. רוצה דוגמה לאכיפה גרועה? בבקשה. נסעתי פעם במקסיקו עם חבר בכביש חד סטרי נגד כיוון התנועה. הופיעה ניידת ממול והודיעה לנו באדיבות: אתה נוסע נגד הכיוון, אנא בצע פניית פרסה. זהו, נסענו איש איש לדרכו וכיוונו... שלא לדבר על רמזורים אדומים שלא ממש נחשבים שם. אגב, אני מעריך שבמקסיקו יש פחות תאונות מבארץ.

• תוכן חדש...