רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,570 נושאים בפורום הזה
-
- 3 תגובות
- 2 אלף צפיות
עברתי לפני כמה חודשים באור אדום קיבלתי קנס 1000 שקל +10 נק'. היום קיבלתי מכתב שרשום את העברה שלי ובהמשך רשום : "עליך לפנות בהקדם למשרד הרישוי באזור מגוריך לקביעת הבחינות והבדיקות לצורך חידוש רשיונך"מה זה אומר תיאוריה/טסט מחדש ??(אני נהג צעיר וחדש).מיותר לציין שזו העברה היחידה ואין לי שום עבירה חוץ ממנה. שאלה שנייה:אחרי כמה זמן ה10 נק' האלה נמחקות? תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום, שלחתי את בני אתמול לקניות במגה בול בנתניה (מי שמכיר), עם האוטו המשפחתי פורד פוקוס 2007. עכשיו במקום יש חנייה פרטית, שנקראת "חניון בית אודם", שניתן להיכנס אליה עד שעתיים חינם, ולאחר-מכן צריך לשלם. בקיצור, הוא סיפר לי שהוא חיפש חנייה, ותוך כדי שהוא חלף על פני המכוניות, הוא שם לב שאיזשהי מכונית מתחילה לצאת, אבל הנהג לא ראה אותו, ונסע ברברס ופגע בו, בזמן שהוא עמד וקיווה שהנהג ישים לב, בקיצור הם יצאו מהאוטו לראות מה הנזקים... ובני ראה שלא נגרם נזק כמעט מלבד שיפשוף קל, והם לא החליפו פרטים למרות שהנהג הפוגע הודה באשמה והצטער שלא שם לב אליו. עכשיו בבית, הסתכלתי על הנזקים, וראיתי שמדובר בשריטה קטנה ועוד שני שיפשופים... ואני מתלבט אם יש טעם לב…
הודעה אחרונה מאת eranoosh, -
-
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
קוואה פונג-לי, שהורשע בהריגת שלושה אנשים בתאונה לפני כארבע שנים, שוחרר מהכלא לאחר ששכנע את השופטת כי דוושת התאוצה הפגומה בטיוטה שלו גרמה לתאונה. לחדשה המלאה
הודעה אחרונה מאת jenyatip, -
עבור רוב בעלי הרכב הפרטי, אני מניח שחווית הטיפול במוסך (סליחה - מרכז שירות ) איננה חיובית במיוחד. גם אני, למוד צרפתיות, מוסכי חצר ומוסכי יבואן שנראים כמו מוסכי חצר, לא יכול ממש להיזכר באף חוויה חיובית באמת מביקור במוסך. נכון, בכל הצרפתיות שהיו לי רוב הכניסות למוסך, בין אם מתוכננות או לא, עלו בערך פי 2 מכמה שחשבתי שיעלו, או מכמה שנאמר לי מראש שיעלה... אבל זה לא רק חוסר הוודאות בנוגע למחיר - זו גם התחושה בעת הכניסה למוסך, ההרגשה שאתה בידיים טובות או לפחות כאלו שלא יעבדו עליך. זו תחושה חשובה מאוד, שפשוט לא הייתה לי עד כה. כמובן שהתחושה הזו נתמכת ע"י מיני אזהרות מפי "יודעי דבר" על מוסך מורשה/מרכזי כזה או אחר שמרמה לקוחות או עובד בצורה חאפרית. ואולי בגלל שלא שמעתי דיבורים כ…
הודעה אחרונה מאת מרק10, -
- 0 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום לכולם, מישהו מכם יודע מה קורה בביהמ"ש כאשר טוענים ע"ס פה"ד של ביהמ"ש בבאר שבע שמצלמות המהירות לא עוברות כיול במעבדה מוסמכת ולכן אינן חוקיות? אני שוקל להגיש בקשה להשפט על עבירת מהירות והייתי שמח לדעת האם מניסיונכם הדוח יבוטל. תודה.
הודעה אחרונה מאת tomerc, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 809 צפיות
שלום לכולם. לפני מספר חודשים ראיתי כאן בפורום רשימה גדולה של סיומות למספרי רישוי כדוגמת: הונדה - 17 מיצובישי - 20 וכן הלאה... היום הרצתי חיפוש בפורומים ולא מצאתי את האשכול. נכון, יש המון אשכולות על מספרי רישוי אבל באף אחד מהם אין רשימה של הסיומות למספרי הרישוי. אז מי שיכול לעזור לי עם זה אני מאוד אשמח. שוב אני אומר, אני צריך רשימה של 2 הספרות האחרונות של מספר הרישוי..מה הן אומרות? באיזה רכב מדובר? תודה.
הודעה אחרונה מאת GOLF, -
-
- 7 תגובות
- 993 צפיות
שלום לכל חברי הפורום, אשמח לקבל המלצה על חנות/איזור באיזור המרכז בו יש מגוון רחב של טאסות בכדי שאוכל למצוא טאסה מסוימת שברצוני לרכוש. תמונה מצורפת: מוכן לקבל המלצות על טאסות אחרות בסגנון (כלומר, שלא מכסה את כל הפנים של הגלגל) כי אני לא נעול על זאת. תודה *מידה 14
הודעה אחרונה מאת RonTG, -
- 2 תגובות
- 874 צפיות
מת ללמוד את תחום הרכב. למישהו יש מושג איך אני יכול ללמוד את התחום? בעיקר בפאן המעשי. מכירים אולי מוסך באזור חיפה שיהיה מוכן לקחת אותי תחת חסותו וללמד אותי? תודה
הודעה אחרונה מאת drunkg, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שלום חברים. אתמול ניצלתי מדו"ח תנועה על פנס ערפל שנדלק כתוצאה מכך שפניתי שמאלה עם הרכב. כל מי שרכש לאחרונה את האיביזה SC (בין אם במבצעים ובין אם לא), יודע שבחבילת האיבזור הגבוהה שלה היא מגיעה עם אלמנט שנקרא "פנסי ערפל עם תפקוד סיוע בפנייה". הפעולה באה לידי ביטוי כאשר פונים (הפנס הרלוונטי נדלק בהתאם לכיוון הפנייה) או כאשר מאותתים (כנ"ל, מספיק איתות כדי שפנס הערפל הרלוונטי יידלק). אציין עוד שהאלמנט הזה מגיע כסטנדרט מהיצרן, ואוסיף ואומר שצ'מפיון ישראל אף פירסמו את התוספת הזאת במבצעי האיביזה SC האחרונים שלהם (1.4 ו-1.6). כלומר, בשורה התחתונה, זה לא משהו שאני התקנתי ברכב, אלא זה משהו שצ'מפיון מוטורס מודעים עליו ומוכרים אותו. אתמול בערב ניצלתי מדו"ח תנועה על כך שפנס ה…
הודעה אחרונה מאת dkny2, -
-
http://www.israelhayom.co.il/site/newsletter_article.php?id=7645 מתוך ישראל היום. מבדיקה זריזה באתר YAD2, אפשר לנשק לשלום את כל דגמי סקודה הראשונים ששווקו בארץ, את קיה ספיה, עוד כמה מאות רנו קליאו ורנו 19, המון פיג'ו 205, 309 ו-405, סיטרואן ZX ו-AX, דייהו רייסר וסופר רייסר, מיצובישי לאנסר ישנות, דייהאטסו אפלאוז ושרייד וכמובן חביבת הקהל בשנות ה-90 הפיאט אונו שתיעלם לחלוטין מהכבישים בתוך כשנה. עוד יבוא יום ונתגעגע לכל הגרוטאות האלה.
הודעה אחרונה מאת sronis, -
הערכת מחיר רכב
מאת musi- 1 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
ברשותי מיצובישי סופר לנסר 1996 אוטומט., יד שנייה. אשמח לדעת היכן אני יכול לקבל הערכה בדבר שווי הרכב עוד בטרם אמכור אותו. ישנו פגם ברכב: 1. הגיר 'מחליק', כלומר הרכב מתאמץ במעבר מהילוך ראשון לשני (המנוע מתאמץ). במוסך נאמר לי כי ניתן לנסוע עם בעיה זאת גם במשך זמן רב. הוצע לי במוסך טיפול שיפתור פגם זה. מהות הטיפול: התקנת מזגן לגיר בסך של כ-3,800ש"ח. בכבוד רב, מוזי
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1 אלף צפיות
במקרה נתקלתי בסירטון, נראה מדהים. http://www.youtube.com/watch?v=Nq8Fn55axd4&feature=related
הודעה אחרונה מאת nicegohm, -
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
קראתי כתבה בכלכליסט על ביטול הצורך בתאוריה ללומדי נהיגה על דו"ג עם וותק של מינ' שלוש שנים על רכב פרטי. הבנתי שהתיקון/הצעה עבור. מישהו יודע ממתי נכנס העניין לתוקף? האם יש עוד זמן שכבר אושר סופית?
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 1 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
היי חבריה, תוכנה למגרש חלפים לרכב תוכנה כמו "מיטל",כך הציעו לי תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת אשבל, -
- 0 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
כאשר התחילה המדינה להיות ירוקה ולקדם את חוק "אוויר נקי" היא כאמור פיתחה שיטה נוסחה לחישוב פליטות מרכבי נוסעים לפי נוסחה שאין לה אח ורע בעולם,(הנוסחה מבוססת על איזה מחקר נידח מלפני 11 שנה שנעשה באיחוד האירופאי שמסקנותיו היו תמחור עלויות הזיהום ) בעוד שבשאר העולם ממשלות עוסקות בנתון אחד בודד של כמות פליטת גזי החממה מרכבים, כאן בישראל חישבו זאת אחרת והתוצאה היתה "ציון ירוק " על סקאלה שנעה בין 1 ל 15 ההנחה בהתאם. כאשר התחיל משרד התחבורע לנקד רכבים הוא עשה זאת לפי איזה אתר בריטי שאת כתובתו איני זוכר- השאלה הנישאלת כאן היא מי מספק למשרד התחבורה את הנתונים היום. דוגמא: סוזוקי SX4 היתה לפני שנה דרגה 7 והיום היא דרגה 4 ולא זכור לי כי דגם המנוע שונה. יש עוד דוגמאו…
הודעה אחרונה מאת tweety73, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 690 צפיות
שלום רב אני מעונין לרכוש בארץ פנסי אנג'ל אייז(לא רק פנס עם העדשה), למרצדס בודי 203 שנת 2006 דגם C200 במחיר שפוי.. יש המלצה למקום, או מישהו שמייבא אותם ? תודה מראש יוסי
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
לנד-רובר מעדכנת את הפרילנדר לקראת שנת 2011 ומשדכת לו מנוע טורבו-דיזל חדש בנפח 2.2 ליטרים, חסכוני יותר וירוק יותר. לחדשה המלאה
הודעה אחרונה מאת ג'יימס, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
אני זקוק לזהות רכב , על פי תמונה , כל מה שיש לי זה צילום ההגה. כמו שרואים בתמונה מדובר ברכב מסוג מיצובישי . ניסיתי להכנס לאתרי יד 2 למניהם ולעבור דגם דגם ולהתאים את ההגה לדגמים השונים - ולא הצלחתי למצוא אף דגם שמתאים להגה. אשמח אם משהו יכול לעזור לי לזהות את דגם המצובישי הזה : תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת puma, -
-
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
ברצוני לפתוח נושא חדש, לא מצאתי באתר נושא דומה, אבל אני חושב שזה נושא חשוב שיכול לנו הנהגים לחסוך כסף ונקודות מיותרות מדוחות תנועה. אני לא דוגל בנסיעה במהירות מופרזת ועבירות תנועה למיניהם, אבל בתור אחד שרוב היום בכבישים בעבודה (נהג מונית), אני עושה אותם ולא פעם, כמה פעמים נתפסתי במהירות מופרזת בגלל שמיהרתי או לא שמתי לב למהירות, אני לא מצדיק אבל לפעמים זה גם קורה מחוסר עירנות. אני רוצה לפתוח נושא, שבו כל אחד יוכל לכתוב אם נתפס או יודע על מכמונות קבועות או מצלמות מהירות קבועות שפועלות בכבישי הארץ, יש הרבה מצלמות גם שלא פועלות. אני אתחיל: אזור חיפה: 1. גשר פז- הבאים מכוון הצ'ק פוסט לעיר התחתית, ניידת קבוע מתחת לגשר. 2.מרכז זיו- הבאים מכוון רוממה למרכז …
הודעה אחרונה מאת עתיד, -
- 2 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום לכולם האם קיים ליסינג תפעולי מלא לאדם פרטי שבאמת ישתלם לאדם פרטי המבלה הרבה על ההגה ?
הודעה אחרונה מאת colauti 9, -
- 3 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
שלום רב ברשותי רכב אחד ותו חניה אזורי שקיבלתי מעירית ת"א. אני מעוניין לרכוש רכב נוסף, שיהיה רשום על שמי. השאלה, האם זכאי תושב תל אביב ל-2 תווי חניה אזוריים , במידה ומציג הוא בעלות על 2 רכבים ? תודה.
הודעה אחרונה מאת goldy79, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכולם לאחר שניפגעתי בת''ד קלה (מישהו ניכנס בי מאחור) פניתי לעו''ד עם כל המיסמכים הרפואיים הנידרשים, בין היתר ניורולוג שבדק אותי והמליץ לי על כדור נגד סחרחורת ממנה אני סובל מעט מאז המיקרה. החשש שלי הוא שיש איזה סיכוי שאיזה גוף(מש' התחבורה,רשות הרישוי וכו) יעשה לי בעיות בחידוש רישיון הנהיגה עקב כך, או ידרוש ממני בדיקות ואישורים רפואיים בעתיד, או, שהתביעה הולכת מול חב' הביטוח חובה בלבד ויש עליה חיסיון רפואי?????? תודה רבה רבה לעונים ולכל באי הפורום היקר הזה:-)
הודעה אחרונה מאת roeibf, -
-
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 823 צפיות
http://www.autoblog.com/2010/08/06/video-dutch-vw-rollgolf-proves-that-yankees-dont-have-a-lock/#continued
הודעה אחרונה מאת angain, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
מחר במוסף ממון כתבה שלי על השכרת מכוניות ספורט בחו"ל אחרי 15 שנה של ניסיון בכל מיני השכרות קצת מגלה את הסודות יאיר
הודעה אחרונה מאת Eily, -
יובל נווה, אלפיסט מושבע וחבר פורום מנתח את הסיבות לקצב העולה של מכירת רכבים מבית אלפא לאחרונה. אובייקטיבי זה לא, מעניין זה כן. לכתבה המלאה
הודעה אחרונה מאת bar72, -
- 5 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
לאיזה מהרכבים מהשנים האחרונות בקטגוריית 1.6-1.8 הגיעו לארץ עם בקרת שיוט? לא לפני שנת 2005?
הודעה אחרונה מאת Boris002, -
- 0 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם אני חדש כאן אני רוצה לשתף אותכם בנושא מאוד מרגיז משרד ממשלתי כמו משרד התחבורה מפרסם באתר שלו חשבתי שמשרד התחבורה רוצה קידמה טכנולוגית לצורך הורדת בירוקרטיה אתמול שילמתי רישיון רכב דרך האתר שלהם וגם הדפסתי את אישור התשלום היום יום שבת נסעתי כ30 ק"מ למכון רישוי אפק לעשות טסט לרכב כל זאת כדי לא לבזבז יום עבודה אתם בטח מבינים מה קרה!! הפקיד אמר לי אני לא עובד עם אינטרנט אני צריך חותמת דואר אתה לא יכול לעשות טסט ללא חותמת אני שואל שאלה פשוטה אם לא ניתן לעשות טסט ללא חותמת, ואישור אינטרנטי לא תקף ,אז למה הם לוקחים כסף מאנשים דרך האינטרנט מה השירות הזה אמור לתת לי? אני מרגיש שיצאתי טמבל מכל הסיפור הזה עכשיו גם אני לא יכול ללכת לדואר לשל…
הודעה אחרונה מאת scorofitz, -
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
בחודש יולי האחרון יצא לי לפקוד את המקום יחד עם שותפי לעבודה חגי פארן ו3 חברה שאנחנו מדריכים באופן קבוע. מה כבר אפשר לספר על מקום שנאמר עליו כבר כמעט הכל? טירוף חושים, אדרנלין שלא נגמר, חויה של פעם בחיים ועוד המון תאורים וניסיון להסביר מה הולך שם ולא משנה כמה אתם חושבים שאתם מבינים-אתם לא! תשאלו כל בן אדם שהיה שם האם אפשר להסביר את החוייה ותגלו את הסיבה למה רובם חוזרים לשם שנה אחרי שנה. במקרה שלי כבר בסוף החודש הקרוב אני חור לשם לעוד 3 ימים מלאים באקשן מוטורי. את המכוניות שכרנו מ rent4ring שמכינים אחלה סוויפטים למסלול והסוזוקי הקטנה מוכיחה את עצמה הקפה אחר הקפה בזכות צמיגי הסמי סליקס,כלוב מלא,באקט ורתמות 4 נקודות.בנוסף לכל מצויידת במערכת esp די מתירנית וחיונית מאוד…
הודעה אחרונה מאת igalkr11, -
- 3 עוקבים
- 25 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
שלום לכולם, לפני מספר ימים עצר אותי שוטר לבדיקת רשיונות, המפגש התקיים במחלף אור עקיבא במפרץ של תחנת אוטבוס בעליה לכביש 2 לכיוון דרום. תוך כדי שהשוטר ממלא את פרטי הרשיון שלי בחוברת שבידו "טעיתי" ושאלתי אותו מדוע לא יחנה את רכבו לפני תחנת האוטובוס היכן שעומקו של מפרץ החנייה מאפשר חנייה בטוחה ולא ביציאה ממפרץ החנייה היכן שהוא עומד תוך כדי סיכון עצמו והתנועה, מרגע זה והלאה הפכה הפגישה לשדה קרב, השוטר הפסיק לדבר איתי וזכיתי בדוח שיקרי לחלוטין על חגורת בטיחות שכיביכול לא חגרתי! - כאשר שאלתי את השוטר מה קרה התשובה היתה סתנדרטית - אין לך מה לדבר איתי - דבר עם בית המשפט. ניסיתי לבקש מימנו שיכתוב את דברי על גב הדוח אך השוטר אפילו סרב להגיב, כאשר ניגשתי אל הניידת (השוטר ח…
הודעה אחרונה מאת gil_24, -
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
יום שישי, סוף שבוע, השעה כבר אחרי 23:00, נוסע רגוע מכיוון שב5 דקות נסיעה מרעננה לכיוון כפר סבא ראיתי יותר ניידות מאשר בבית הספר לשוטרים מתחילים, הולך לאסוף את הדייט להיום, הכל נהדר ומהנה. אני רואה את התוצר שמולי ומבסוט, התברכה ביופי רב אך כמו הכוחות סוס של המאזדה 2 המסכנה מהשכרה שאני נוסע עליה, השכל ברח ממזמן, ואין לה הרבה עוד לאן להגיע. אבל לא נורא, נוציא משהו מהשישי, הרצליה פיתוח, סיבוב בים, פותח שליש בירה על החוף (כן כן לא לנהוג ולשתות, אני 2 מטר גובה התברכתי במשקל לא כל כך יזיז לי או לינשוף הדיגדוג של הבירה) מעבירים עוד שעה מדברים על חלומות, על שאיפות, אני מספר על החלומות של אחרי הצבא היא מספרת על זה שסוף סוף עברה טסט רביעי, אחרי שוויתרה על הידני ואין לה מושג למ…
הודעה אחרונה מאת איל לוין,
-
מי מחובר 56 משתמשים רשומים, 11 אנונימיים, 163 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- יהודה דרוק
- גולדן191
- daniel.asu
- ArikB
- ANUTKK
- Pavlik
- Moshe c
- bv12
- פריג'י
- NAPOLEON
- Boris002
- davemustaine87