רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,570 נושאים בפורום הזה
-
- 0 תגובות
- 686 צפיות
שלום לאחר חופשה בת 7 לילות מהנה במיוחד שבה הזכרתי טרקטרון בקפריסין, כחובב מוטוריקה יצא לי לטייל הרבה עם הטרקטורון ומצאתי את עצמי נוסע לבד ברחובות העיר בזמן שחבריי לטיול חולמים את החלום ה-6. בקפריסין, איה נאפה יש המון המון תמרור עצור, שלא כמו בארץ בקפריסין לא פיספסתי פעם אחת אף שלט תמרור עצור, הם ברורים, עומדים לבד בלי כל מיני עצים או עמודים חשמל לידם, הם נמצאים כ-5 מטרים לפני הקו עצירה, בנוסף לכך הקו עצירה בולט במיוחד, ועכשיו שאלתי את עצמי, איך בארץ מרשים לעצמם לתת דו"ח על אי עצירה בתמרור עצור ? בנוסף לכך, לא מזמן היה דיון ארוך על מעגלי תנועה בעלי 2 נתיבים, לאחר שראיתי שמה כמה כיכרות הבנתי שהבעיה היא לא בעיקר בנהגים אלא בעיקר באיך שהמעגלים בנויים, שמה זה הפ…
הודעה אחרונה מאת Avi Asolin, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
קבוצת מאיר, יבואנית וולוו לישראל מכריזה על תחילת היבוא של XC60 עם מנוע 2 ליטר טורבו ותיבת הילוכים כפולת מצמדים. לחדשה המלאה
הודעה אחרונה מאת msigal, -
שירות netroads
מאת ROEI-A- 0 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
ראיתי שחברות הסלולר מספקות דרכן את השירות הזה של חברת netroads לגילוי מכמונות מהירות בכבישים בינעירוניים. מישהו ניסה את השירות הזה ויכול להעיד אם זה בכלל עובד?
הודעה אחרונה מאת ROEI-A, -
- 7 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
נסעתי אמש בלילה קצת לפני צומת רעננה לכיוון דרום איפה שאין מצלמות. לא שמתי לב ועברתי ליד ניידת וראיתי שהשוטר מכוון עם מכשיר למדידת מהירות בזמן שחלפתי על פנוי. הייתי במהירות 115-125. מה הסיכוי שכיוון גם עליי? האם העובדה שחלפתי על פניו הוא כיוון את המכשיר שוללת את האפשרות שכיוון עליי? מה הקצב שהוא יכול להפעיל את המכשיר? יש למישהו ידע בנושא? ומה הקנס/נקודות שאפשר לקבל, ותוך כמה זמן זה מגיע בדואר אם נתפסתי? תודה לכל מי שיכול לתת תשובה עניינית ומדוייקת.
-
- 0 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
על האלפא 159 אין צורך להכביר במילים. ככלות הכל, מדובר בדגם שנמצא עמנו כבר קרוב למחצית העשור ואשר נבחן רבות הן בארץ והן בעולם. אתמול הזדמן לי לנהוג בגירסתו העדכנית ביותר של הדגם בארץ – זו המצויידת במנוע 1,750 סמ"ק עם מדגש טורבו. המנוע הזה מאיץ את ה-159 ל-100 תוך פחות מ-8 שניות, תוך שהוא נעזר בתיבת הילוכים ידנית למהדרין בעלת ששה יחסי העברה והספק של 200 כ"ס. עדיין בחניה ה-159 שקיבלתי היתה ברמת הגימור הנמוכה - קלאסיקו פלוס. שלא תטעו – גם ברמה הזאת, האבזור רחוק מאוד מלהיות דל, וכולל בתוכו את כל הפינוקים המקובלים: בקרת שיוט, בקרת אקלים דו-אזורית, חיישן גשם, מראה פוטואלקטרית, חישוקי סגסוגת נאים ועוד כהנה וכהנה תופינים. המעוניינים במושבי עור בעלי כיוונון חשמ…
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם, אני מעוניין לדעת מהי הדרך המהירה ביותר להגיע ברכב מצומת ביל"ו לשפיים בשעות הבוקר (אני צריך להגיע לשפיים בשעה 8:00) ומהי הדרך המהירה ביותר לחזור משפיים לצומת ביל"ו בשעות אחה"צ (יציאה משפיים בשעה 17:00) תודה רבה לכל העוזרים, אלי
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 973 צפיות
http://www.themarker.com/tmc/article.jhtml?ElementId=skira20100803_1182694 אני נמנע מלצטט כדי להמנע מהפרת זכויות יוצרים. לדעתי הכתבה במקומה, אבל היא חלבית מאד ואינה נושכנית, כפי שהיה מתבקש מכתבה על תחום שבו ציבור הצרכנים מקופח כמעט בכל אופציה שיש לו בהשגת רכב.
הודעה אחרונה מאת נהג מתחיל, -
-
שלום. נעצרתי היום ע"י שוטר על מהירות 150. (בכביש החוף, מהירות מותרת 90 קמ"ש). הוא אמר שהוא עקב אחרי עם מכשיר הדבורה וזיהה מהירות 150. ואז הוא אמר, שהוא לא יכול לתת לי דו"ח על סעיף של נהיגה במהירות, כי יש הרבה רכבים על הכביש. הוא נתן לי דו"ח על סעיף 2011 (ורשם שזה שווה 6 נקודות, לפי מה שהבנתי ממנו הסעיף הזה הוא נהיגה בקלות ראש) והזמנה לבית משפט בעוד חודשיים וחצי. מה שנרשם בדו"ח: "נהגת ברכב הנל בקלות ראש בכך שנסעת 150 קמ"ש בתוך תנועה זורמת, תקנה 62(2) לפקודה." בנוסף השוטר אמר לי בע"פ שהוא עקב אחרי וראה שאני נע בין 140 ל 150, ושהוא יעמוד על זה בבית המשפט. כשהוא שאל לגבי תגובת הנהג אמרתי לו שירשום שאין תגובה. אני נוהג 10 שנים ומעולם לא ה…
הודעה אחרונה מאת dny, -
פרק 1 להורדה. עדיין אין HD אבל בינתיים זה מספיק לי (:
הודעה אחרונה מאת ExoduS, -
מחפש פרויקט
מאת 12cobra12- 1 תגובות
- 627 צפיות
אני כבר יומיים מחפש פרויקט של אחד מהפורום שהוא לקח את האימפרזה שלו 97+ ושם לה קיט שלם של סובארו GT מישהו יכול לתת לי את הקישור לפרויקט. ואם כבר מישהו יודע מי מיתעסק במיכירת מיכסי מנוע של GT לסובארו?
הודעה אחרונה מאת AmitGo, -
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
העדפתי לפתוח שרשור חדש בנושא, כי לא מדובר בשאלה "האם R1R הוא צמיג טוב?". את התשובה אני יודע. יש לי התלבטות אם לשדרג את הקליאו לצמיגים הנ"ל. מצד אחד - היתרונות ברורים. מצד שני - יותר מדי אחיזה זה פחות טוב - צריך להתסכן הרבה יותר בשביל להחליק כמו שאני אוהב. אני מקווה בשנה הקרובה להשתדרג ל-STI ואני בטוח ששם תהיה לי מספיק אחיזה - ואני אפילו אתגעגע לשובבות של הקליאו. לאחד החברים הייתה ראלי, ואז הוא שידרג ל-WRX - ולא הפסיק להתגעגע לראלי. אז אולי לא להחליף צמיגים ולהנות מהשובבות של הרכב? מצד שלישי - אני משתתף לא מעט בימי מסלול - ביום מסלול האחרון שידרוג צמיגים ל-R1R (זה היה על אוקטביה VRS) שידרג את התוצאה דרסטית. אז יש לזה יתרון. השאלה היא מה יותר כיף - להנות מהנהיגה עצ…
הודעה אחרונה מאת aa123, -
- 4 תגובות
- 958 צפיות
היום מצאתי באיביי חנות שמוכרת חלקי חילוף מקוריים באריזה! לרנו . כמובן שמדובר במחירים שהרבה יותר זולים ממה שניתן למצוא אצל היבואן (דוגמא: קיט טיימינג למגאן 2 כ400 ש"ח כולל הובלה). האם ניתן בכלל לייבא חלקי חילוף לארץ (לא מתכוון לחלקי חילוף בטיחותיים כמו בלמים) כמו פילטרים, חיישנים , רצועות טיימינג וכו...? ואם כן האם יש מיסים נוספים פרט למע"מ?
הודעה אחרונה מאת ExoduS, -
- 1 תגובות
- 925 צפיות
היי פורום, ב-1 לאוגוסט היו תוכניות להציב את המצלמות החדשות של מלמ. מישהו יודע האם זה קרה? אם כן, יש כבר נ.צ של מצלמות?
הודעה אחרונה מאת babayaga, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 879 צפיות
אז כן , אחרי שהשתלחתי נגד הולכי הרגל , עלתה לי הג'ננה על אור ירוק זה התחיל ככה , ערב אחד אני חוזר מחברה שלי בראשון לציון, בצומת הרחובות תרמ"ב ומוהליבר מודמים שני מתנבים של עמותת אור ירוק , אבל הם לא עומדים בצורה נראת לעין אלא האחד עומד מאחורי ארון תקשורת בסמוך לתמרור עצור והשני בהמשך הצומת . במידה ומישהו לא עצר (עמידה) אז המסתתר מסמן לשני איזה רכב ואז הוא עוצר אותו לבירור וכתיבת דו"ח . בזמן שהשני מתעסק ברכב הראשון המתנדב (בכוונה לא כתבתי שוטר!) המסתתר שלנו עוצר עוד רכב ואז הם מסיימים את הרכב השני ואז הראשון חוזר למחבוא שלו ועוצרים עוד 2 רכבים .... וככה הסיפור מתגלגל בקביעות , בימי שישי בצהרים, ששם יש לחץ תנועה אדיר . וגם בימי חול רנדומלית שכזה . …
הודעה אחרונה מאת ranll, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 8.8 אלף צפיות
שלום המצב שלי היום בעייתי קצת, כבר עשיתי שני טסטים ולא עברתי (ראשון זוועה, שני טעות אח טיפשית), עכשיו למורה שלי אין טסט לתת לי ב3 שבועות הקרובים, האם זה אפשרי לעבור מורה במצב כזה?
הודעה אחרונה מאת Eily, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
יש תוכנית שהתחילה לרוץ לא מזמן בערוץ אגו שנקראת החווה המוטורית, או כפי שאני מכנה החווה לאמריקאים מטומטמים. בגדול מישהוא עלה על קונספט נחמד: הוא בנה מסלול מירוצים באמצע השממה של המדבר אבל, בסגנון של קאנטרי קלאב מידברי, הוסיף כמה מוסכים הביא 3 צלמים ועשה מזה תוכנית כושלת שערוץ אגו החליט לרכוש. הפרק שראיתי היום היה מלא באידיוטים שממהרים להתחרות, עם רכבים סטנדרטים (רובם) מבלי להכין אותם ליום מפרך במסלול. אבל זה דווקא לא מה שעיצבן אותי, והאמת שאני מקנא בהם בנקודה הזאת שהם פשוט קונים רכב שהם אוהבים, ויכולים ללכת איתו למסלול להנות ממנו, ואפילו להשתתף בתחרויות לא הוגנות. אבל איך לעזזל אני לא מבין מיני קופר שיצאה 10 שניות אחרי פרארי 355 מקו הזינוק! מצליחה להד…
הודעה אחרונה מאת ferrari test driver, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
היי, אני מחפש בנרות בפירוקים את הרכבים הבאים: סוזוקי ג'ימני פיג'ו 206 נפח 1600 3 דלתות פיג'ו 307 נפח 2000 3 דלתות מי ששמע ואו ראה, ללא חשיבות למיקום בארץ, אני אשמח לפרטים של הפירוקיה, שם ואו טלפון ע"מ שאוכל לברר אם החלקים הדרושים לי קיימים ושלמים. אציין כי בדקתי אצל אחים יזדי + מאגר נכון לכתיבת הודעה זו. תודה
הודעה אחרונה מאת atikot, -
-
- 2 תגובות
- 814 צפיות
שמתי לב שבפורום הזה יש הרבה מבינים כבדים ופה אני אוכל לקבל תשובה מקצועית ואמיתית, סלחו לי מראש על חוסר הידע המשעשע אולי אפילו. קניתי גנרטור חדש של ברונקו, אני מבין איך מפעילים אותו ואת הוראות התחזוקה הבסיסיות, אבל נשגב מבינתי 2 הדברים הכי פשוטים כנראה בגנרטור 1) האם תדלוק חייב להתבצע ע"י משפך ומיכל דלק מסיבה בטיחותית כלשהי או שניתן לתדלק הגנרטור ישירות בתחנה ? 2) איך אני מחליף שמן ? כלומר אני צריך לפרק את המיכל ולהוציא את השמן הישן או פשוט להטות את הגנרטור על מנת שהשמן ישפך מהמיכל מפתח המילוי ? שוב, אני יודע שהשאלות אולי עשויות להראות מגוכחות, אבל אני אראה מגוחך יותר אם אני לא אדע איך עושים את זה, אז אני אשמח לתשובה עניינית, תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת alononon, -
- 2 תגובות
- 806 צפיות
http://cafe.themarker.com/topic/1703969/?utm_source=rss&utm_medium=feed&utm_campaign=default מדהים לטעמי .
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
בימי עבר היה ניתן לעשות כרטיס תדלוק של "דלק" ובו עלות אוקטן 98 היא כשל אוקטן 95. כמובן שצריך להתחייב אליהם וזה ה"קאץ". האם ידוע לכם על "קומבינות" שכאלה שניתן לעשות גם בימינו? מנהלי התחנות שבסביבתי לא יודעים על דברים שכאלה (או לא רוצים לדעת) ומנסים לדחוף לי דלקן עם התקן, שזה פחות מקובל עלי. מעדיף כרטיס תדלוק ולהמנע מהתקנים למיניהם.
הודעה אחרונה מאת dorki, -
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 30.1 אלף צפיות
מבקש עזרה. זה ממש לא דחוף כי העבירה כבר בוצעה. תענו בעתיד הרחוק. זה ממש לא דחוף.
הודעה אחרונה מאת ישה, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
ברשותי פורד קונקט ורציתי להתקין לו וו גרירה לצורך גרירת רכב אספנות על עגלה. רגע לפני שמסרתי את הרכב להתקנת הוו נודע לי שקונקט יכול חוקית לגרור עגלה עד 600 ק"ג ורכב רגיל שוקל לפחות טון. אם לא אוכל לגרור עגלה עם רכב אין לי צורך בוו הגרירה. האם משהו מכיר את החוקים? כשחושבים על זה לא רואים יותר מדי רכבים על עגלות.
הודעה אחרונה מאת elibaba, -
-
- 0 תגובות
- 607 צפיות
אני הרבה שנים חולם על פרוייקט שכזה מישהו בנה פעם לפאגרו q מנוע 3 ליטר v6 ?
הודעה אחרונה מאת unix, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אתמול בכניסה לאופקים עמדה משאית בדרך כלל אין שום דבר מעניין בהם אבל בזו המיספר היה ממש שונה כי המשאית עצמה היתה ממש חדשה והיה לה מיספר של רכב אספנות 6 ספרות (ואני בעל רכב אספנות) אז מישהו יכול להסביר לי מה זה?
הודעה אחרונה מאת oren1001, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3928503,00.html
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
- 0 תגובות
- 538 צפיות
הכוונה היא שתחום התקנות בסביבת הנוסע או הנהג (לדוגמא הדיבורית של SPIRIT אבל זאת רק דוגמא כיוון שבעבר היה מקובל להתקין דיבוריות מתחת לפתחי המזגן בצד הנוסע ובסמוך לפתח כרית האוויר של הנוסע) נראית לי על פניו כדבר פרוץ שהתקינה שהתקינה האירופאית לא מכסה. ההתקנה יכולה להפריע (וידועים מקרים שהיא אכן הפריעה) לפעולת כרית האוויר וכן לפגוע בברכי הנוסע במקרה תאונה. למישהו יש ידע או הפניה לתקנים שעוסקים בנושא התקנת דיבוריות ברכב או התקנות בכלל ברכב? DOT, GUT או הפניה ל-GUIDELINES אחרים תתקבל בשמחה. כמו כן אשמח אם למישהו יש מידע הפניה למאמרים ברשת בנושא הורדת העיניים מהכביש בעת חיוג בטל'. תודה, J.
הודעה אחרונה מאת jonathan, -
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
בעקבות ויכוח עם אבא שלי שטוען שבעצירה ברמזור מוטב לשלב להילוך סרק בתיבת הילוכים אוטומאטית ע"מ לחסוך בדלק ולהפחית עומס על תיבת ההילוכים ש"דוחפת" את הרכב ברגע שמרפים מהבלם.
הודעה אחרונה מאת Vw-golf, -
אני בשוק!! אני לקראת סגירת הזמנה של פולו 1.4 DSG ורציתי להוסיף משענת יד כמו בדגם ה TSI (שראיתי שקיימת גם גולף הישנה, וגם בסקודה רומסטר ובטח יש בעוד כמה) אפילו הסוכן מכירות היה בשוק! האנשים שם חיים על הירח? אני לא מצליח להבין את זה. בכל מקרה אשמח ליעוץ - מכל בעלי ה VAG שיש כאן.
הודעה אחרונה מאת RS, -
- 0 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
פורד אפשרו הצצה אל סדרת ניסויי הדרך שנערכת לפוקוס החדשה, באלפים האוסטרים. לחדשה המלאה
הודעה אחרונה מאת פבל, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 842 צפיות
שלום אני בחור בן 17. וחצי עם כמעט חצי שנה רישיון על רכב ואני רוצה לעשות רישיון על אופנוע השאלה אם אני צריך לעשות ה-כ-ל אותו דבר{תאוריה} או שיש דברים שאני לא צריך לעשות בגלל שיש לי רישיון על רכב וכמה זה עולה כמה שיעורים צריך לעשות ... תודה מראש לעוזרים! אלעזר!
הודעה אחרונה מאת נהגת שודים, -
-
מי מחובר 56 משתמשים רשומים, 11 אנונימיים, 163 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- יהודה דרוק
- גולדן191
- daniel.asu
- ArikB
- ANUTKK
- Pavlik
- Moshe c
- bv12
- פריג'י
- NAPOLEON
- Boris002
- davemustaine87