רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,570 נושאים בפורום הזה
-
שלום חברים, בתור חבר בפורום השכן (פול-גז) שמעתי עליכם רבות, מעולם לא נזקקתי לפורום מכוניות פשוט כי אין לי רשיון נהיגה על כזה, אבל כאן מדובר בנושא המענין בעלים של כל כלי רכב בישראל. כתבתי מכתב לחברי הכנסת בנוושא אכיפה משטרתית, אשמח אם תוכלו לשלוח להם בשמכם. לכ', ח"כ _________ מר __________ הנכבד שלום. שמי ________ ואני נוהג בכבישי ישראל. ברצוני להביא לתשומת לבך עניין הנוגע לכל אזרחי המדינה מקטן ועד גדול והוא בנפשם. בעשור האחרון נהרגו בכבישי ישראל למעלה מ5000 בני אדם, אנשים נשים וטף (משהו כמו 5040 בני אדם אם אינני טועה), זאת מבלי להביא בחשבון את התאונות במחוז ש"י אשר על הנתונים של תאונות אלו אמונה בכלל הרשות הפלסטינית. על פי נתוני משטרת י…
הודעה אחרונה מאת ליין מן, -
- 0 תגובות
- 565 צפיות
זה היה בעוקף של עפולה שם נתפסתי ב 120, השוטר הוריד את זה ל , 115 ואמר לי שזה רק 250 שח ללא ניקודות האם זה אמיתי , או סתם רק רוצה שארד לו מהגב
הודעה אחרונה מאת single_turbo, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 34 תגובות
- 5.8 אלף צפיות
שלום לכולם יום שישי האחרון ברגע של כמה שניות עשיתי כמה שטויות. עקפתי ניידת של סמויים מצד ימין ונסעתי מעל החוק. השוטר אחרי שהוא בדק אותי אם אני שיכור והכל והתברר לו שאני בסדר גמור נתן לי זימון לבית משפט על עקיפה מצד ימין ונהיגה בקלות ראש. זאת עבירה ראשונה שלי ואני לא נהג חדש, מה העונש הצפוי והאם אפשר לצאת באזהרה ?
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום חברים, אומנם אני לא נוסע ביום יום באוטובוסים, אבל תמיד עלתה בי השאלה מי עושה לאוטובוסים של אגד וכל שאר חברות ההסעים, טסט. קצר מוזר לי לראות שישנם הרבה אוטובוסים עם גלגלים כל כך משופשפים, בלמים מרעישים, ופליטת עשן שחור מטורפת. הרי אם אנחנו היינו ניגשים לטסט עם האוטו הפרטי שלנו, סביר מאוד להניח שהיינו נופלים על כל שלושת הקריטריונים הנ"ל בוודאות! אז מי באמת אחראי על להעביר את האוטובוסים טסט??
הודעה אחרונה מאת tzvipper, -
-
מספר רישוי מוזר 1 2
מאת אבי777- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
שלום לכולם , ראיתי קורולה חדשה עם סיומת 09 במספר הרישוי , למיטב זיכרוני זוהי סיומת של טויוטה מאמצע שנות התשעים ?! למישהו יש הסבר?
הודעה אחרונה מאת ArikC, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
הייתי רוצה לשתף את גולשי הפורום בהשתלשלות העניינים שחוויתי בתיקון האוטו במוסך מרץ בבת ים. אבקש חוות דעת שלכם בכל מה שנוגע לפרשה. לכבוד: מוסך מרץ רחוב העבודה 4 בת ים , 59602 ביום א' ה 8/8/2010 , בסביבות השעה 14…
הודעה אחרונה מאת אור .ס., -
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
פעם שמעתי שכאשר שוטר רואה בכביש מהיר באיטליה איזו מכונית ספורט יפהפיה, או את הלנצ'יה דלתא שהיתה מככבת פעם בראלי - הוא מפנה לה את הדרך ושיתנו כבוד... אולי בגלל זה יש למשטרה באיטליה שתי למבו בשרות סדיר (או שכבר קנו עוד כמה?) התמונות צולמו בלונדון. אין כבוד ! או בגלל הבעלים שלפי הסיפור הם מקאטאר, או שהם מקנאים מול התוצרת העלובה משהו שלהם באנגליה?
הודעה אחרונה מאת ליאור קלה, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 13.5 אלף צפיות
שלום רב, אני מתחיל ללמוד בקרוב באונ' באר שבע, אני גר בת"א ואני רוצה להגיע עם הרכב כל סופ"ש. אני נוסע ב Mazda 6. מה עלות הדלק לנסיעה בת"א לבאר שבע בערך כללי?
הודעה אחרונה מאת ExoduS, -
-
- 0 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אני שוקל להתמודד על מכרז לעבודת שטח (כעצמאי) עבור משרד ממשלתי (ואין לי כלל נסיון בלהיות עצמאי) העבודה דורשת רכב שטח מהי עלות אחזקת רכב כזה? והאם לשכלל בזה גם את קניית הרכב מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת isrnmn, -
גגון בטוארג
מאת razmel-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
שמתי לב ל-2 תצורות שונות בגגון מקורי בגג של טוארג פולקסווגן. בחלק מהמכוניות - 2 מוטות מצד לצד הרכב. (מימין לשמאל) ניתנים להזזה על מסילה ולהצמדתם בחלק האחורי של הגג. בחלק אחר מהמכוניות - 2 מוטות קבועים לאורך הגג בצדדיו. (מקדימה לאחור). מה ההבדל ? אבזור ? שנתון ? גרסה שונה מעבר לגגון ? מישהו יודע ?
הודעה אחרונה מאת ברנע, -
-
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
http://motocar.co.il/article/12699.aspx משום מה הגישה בכתבה שלילית וצינית, אך לדעתי מצלמה כזאת כאן בארץ עדיפה פי כמה על מצלמות מהירות. מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת MTKS, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אתמול, כשחזרתי מהעבודה, ראיתי שמד הטמפ' טיפה גבוה מכרגיל. מיד עצרתי בצד הדרך, לראות מה הסיפור. הפלא ופלא, המאוורר לא עובד 1. בדיקה של הפיוזים - אין פיוזים שרופים. 2. קיצור של יוניט המאוורר - והמאוורר מתעורר לחיים. בשניה בדיוק עושה קיצור קבוע ליוניט ונוסע הביתה. יוניט חדש, כ-30 ש"ח. החלפה, 10 דקות כולל רחיצת הידיים. ומה אם לא? אהההה - אז זה מעניין. כי אז המנוע יתחמם, יפוצץ צינור, יפלוט את כל המים, ואם יתחמם מספיק, גם ישרוף פקונג ראש... סיפור קצת יקר... אז עדיף להיות קשוב לאוטו ! שבת שלום אודי.
הודעה אחרונה מאת udical, -
- 5 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכם, יש לי פיאסטה 97 ידנית, 16 שסתומים, שעברה 220,000 ק"מ. עוד 3 שבועות נגמר הטסט. המצב החיצוני של האוטו הזה ממש לא טוב - יש יותר קילופים מצבע. בנוסף, האוטו אוכל הרבה שמן, יש נזילות מי קירור מדי פעם ועוד כל מיני בעיות קטנות שיגרמו לעלות הטסט לעבור את ה-2,500 ש"ח. האוטו נוסע ונוסע טוב. השאלה שלי היא האם מישהו מכיר מגרש שרוכש רכבים ישנים יחסית במצב נסיעה?
הודעה אחרונה מאת aa123, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 29 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום לכולם, לאחר 7 שנים עם הסובארו ג'אסטי שלי החלטתי להתקדם ורכשתי סוזוקי ליאנה אך את הג'אסטי לא מכרתי וגם אין לי כל כוונה למכור אותה. הג'אסטי במצב מצויין, נראית טוב ואני לא אקבל עליה יותר מ- 3,000 - 3,500 ש"ח. את הרשיונות לרכב הקפאתי לפני מס' חודשים במשרד הרישוי והרכב עומד ברחוב מול הבית שלי. השבוע קיבלתי הודעה מעיריית חיפה שעליי לפנות את הרכב כי הוא מהווה מפגע בטיחותי. אני ממש לא מעוניין למכור את הרכב או לשלוח אותו לגריטה. מישהו יודע מה העירייה יכולה לעשות אם אני לא אפנה את הרכב? האם הם יכןלים לגרור לי את הרכב? והאם זה כרוך בקנסות כלשהם? יש לציין שאין לי חנייה פרטית או מוסך כל שאין לי איפה לאפסן את הרכב. מודה מראש לכל העוזרים והמגיבים.
הודעה אחרונה מאת ישה, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום. אני מחפש לקנות פורד פוקוס, ולפי הבדיקות שעשיתי רוחב הרכב השתנה מ 170 ל 184. נדמה לי שבשנת 2005. האם ידוע למישהו משהו בענין? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת שלומי, -
-
- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום רציתי לדעת ככה, יש לי הצעת עבודה עם הרכב שלי, והוא רוצה לשלם לי "הוצאות רכב" + דלק. השאלה היא מהו הכונה הוצאות רכב? כמובן שיש ביטוח, טסט, טיפולים,תיקונים, האם יש איזשהוא הגדרה בשוק מהו הוצאות רכב? האם יש מושג סכום קבוע חודשי עבור ההוצאות, ללא הבדל מהו ההוצאות שהיו החודש? (עקב שכיום אין לי הרבה הוצאות, אז שווה לי סכום קבוע, מצד שני שאני יתחיל לעבוד אני יסע הרבה כך ההוצאות יגדלו.) העבודה מצריכה נסיעות ארוכות עירוניות ובין עירוניות, שזה מעלה כמובן את הק"מ, והבלאי. הרכב: מאזדה שנת 2000 תודה רבה מראש
הודעה אחרונה מאת רוכב בודד, -
- 2 עוקבים
- 17 תגובות
- 12.6 אלף צפיות
שמעתי שאסור לנהוג בלי חולצה השאלה שלי מה זה משנה ?
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום, אשמח להמלצה לעורך דין לענייני נזקי גוף (עקב תאונת עבודה) , אזור מרכז.
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 14 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
7,000 מהמשפחתיות והמיניוואנים הפופולרים בישראל, יזומנו למוסכים המורשים של יבואנית המותג, דלק מוטורס. הסיבה: חשש מליקויים במשאבת תגבור ההגה. בארה"ב יוזמנו כ-300 אלף מכוניות לבדיקה ותיקון אפשרי, וברחבי העולם כחצי מיליון. ה-NHTSA האמריקני כבר פתח בחקירה. לכתבה המלאה: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3934371,00.html לרשימת הריקולים מתחילת השנה: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3915546,00.html
הודעה אחרונה מאת Eily, -
-
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
ה-911, המכונית שמזוהה יותר מכל עם פורשה, מתחדשת. הדור הבא של ה-911 יגיע לאולמות התצוגה רק בעוד כשנה, אולם כבר כעת זלגו כמה פרטים טכניים מעניינים אודותיו לעיתונאות הרכב. לחדשה המלאה
הודעה אחרונה מאת alexk, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום רב זו הפעם הראשונה שאני כותב בפורומים כאן (בעבר לא הצלחתי בגלל בעיות טכניות בהרשמה), והנה השאלה: הייתי מעורב בתאונת שרשרת (3 מכוניות) אבל אין ספק באשמתו המלאה של הנהג הפוגע מאחור. השמאי קבע טוטל-לוס ונתן הערכה של ערך הרכב. הנתבעת (חברת הביטוח של הפוגע) החליטה שהיא משלמת לי משהו כמו 70% מערך הרכב בגלל שהרכב ישן וסחירותו נמוכה ולא הייתי מצליח לקבל עליו יותר. האם יש להם את הזכות להעריך שרירותית את ערך הרכב בפועל בגלל "מצב השוק"? איך עלי לפעול? תודה
הודעה אחרונה מאת ישה, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
קיבלתי מכתב ממשרד הרישוי לחידוש רשיון הרכב שברשותי (גולף 2.0 2004) ולהפתעתי (ושמחתי) הרבה המחיר ירד ב-230 ש"ח! יש איזושהי סיבה להוזלת המחיר? האם זה כתוצאה מהורדת מחיר כללית או בגלל שהרכב התישן בעוד שנה? עודד.
הודעה אחרונה מאת fiesta95, -
-
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
נקלח מ-YNET מה היה לנו כאן? *מחצית (50% נשמע יותר טוב?) מהרכבים מסולקים מהכביש לאלתר בשל ליקויים טכנים רבים ושונים, בין היתר על צמיגים לא שמישים ומסוכנים. *רכבים שהוסבו להסעת נוסעים באופן לא חוקי. *נהג אחד על הרואין, 2 פסולים מלנהוג *נהגים שלא מוסמכים להובלת נוסעים. לאן הכל מתנקז? -מכוני רישוי מעבירים בקומבינה רכבים פסולים לתנועה בכביש. (אני מזמין כל אחד ואחד לבדוק איך קורה שכל המוניות טרנזיט האלו שרצות בת"א, כולן בעלות צמיגי סליקס, תמיד, כל השנה.) -משטרת ישראל עסוקה בלצוד נהגים "עבריינים" שנוסעים בלי אורות או נוסעים 100 קמ"ש בכביש החוף. -משרד התחבורה לא מרענן שום נהלים לגבי אנשים בעלי הכוח והרשות לקחת אחריות על אנשים אחרים ולהסיעם, גם י…
הודעה אחרונה מאת maier, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
דרמה התרחשה השבוע בבירת הדרום קוריאנית כאשר אוטובוס מונע בגז התפוצץ לפתע במהלך נסיעה שגרתית. למרבה המזל, לא היו קורבנות בנפש והחוקרים הסבירו כי החום הכבד ודליפת גז הם שגרמו לפיצוץ. http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/143/896.html
הודעה אחרונה מאת עתיד, -
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 997 צפיות
מאז המבצעים המטורפים של סקודה על הפאביה החדשה. יש אפס התענינות בשוק המשומשות. לא עוד סקודה.
הודעה אחרונה מאת נר4, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
בהנחה ויש מונית אותה אני מעוניין לרכוש כפרייבט, כיצד ניתן לחשב את יתרת המכס? האם קיימת נוסחה קבועה או שמא זה משתנה מרכב לרכב? תודה
הודעה אחרונה מאת GOLF, -
-
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום, בעל הרכב הציג בפני יפוי כוח מחברה אליה הרכב ממשוכן/ משועבד שמאפשר לו למכור את הרכב. אך באתר רישום המשוכונות מופיע שהרכב עדין ממושכן. איך כל התהליך הזה עובד? כיצד החברה מעניקה לו יפוי כוח למכירת הרכב ? תודה
הודעה אחרונה מאת ישה, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכל חברי הפורום, לפי מידע שאספתי באינטרנט חובה לשלם דוח חניה עד 90 יום מיום המצאתו. אם לא, יתווספו קנסות. ניתן לערער עד 30 יום. ברצוני לשאול - מתי הדוח אמור להגיע בדואר (לפני מועד הדד-ליין?)? האם ברגע שהוא מגיע בדואר ניתנים עוד 30 יום נוספים לערעור? תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת ישה, -
-
- 11 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
קיבלתי התראה להחלפת פנסי הקסנון ברכב שלי, מרצדס CLK שנת 2000. עפ"י מיטב ידיעתי הפנסים מקוריים! (קניתי את הרכב לפני מספר חודשים לאחר שהוא עבר טסט) מישהו יודע ויכול לאשר לי שאני צודק ולא המשטרה? אם צריך אני אחליף את הפנסים אבל אני מעדיף לא לעשות זאת אם הם מקוריים. תודה, עידן
הודעה אחרונה מאת BILLABONG, -
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
בבנטלי מפנקים את יושבי המזרח התיכון ומכריזים על גרסה חדשה ויוקרתית במיוחד של ה-Flying Spur. לחדשה המלאה
הודעה אחרונה מאת tzvipper,
-
מי מחובר 56 משתמשים רשומים, 11 אנונימיים, 163 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- יהודה דרוק
- גולדן191
- daniel.asu
- ArikB
- ANUTKK
- Pavlik
- Moshe c
- bv12
- פריג'י
- NAPOLEON
- Boris002
- davemustaine87