Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיצוי חלקי על טוטל-לוס - 2

isrnmn
שימו לב! השרשור הזה בן 5234 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

שלום רב

זו הפעם הראשונה שאני כותב בפורומים כאן (בעבר לא הצלחתי בגלל בעיות טכניות בהרשמה), והנה השאלה:

הייתי מעורב בתאונת שרשרת (3 מכוניות) אבל אין ספק באשמתו המלאה של הנהג הפוגע מאחור.

השמאי קבע טוטל-לוס ונתן הערכה של ערך הרכב.

הנתבעת (חברת הביטוח של הפוגע) החליטה שהיא משלמת לי משהו כמו 70% מערך הרכב בגלל שהרכב ישן וסחירותו נמוכה ולא הייתי מצליח לקבל עליו יותר.

האם יש להם את הזכות להעריך שרירותית את ערך הרכב בפועל בגלל "מצב השוק"?

איך עלי לפעול?

תודה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

חברת הביטוח תמיד תנסה לשלם פחות.

בתי המשפט מאד לא אוהבים את זה, וגם מפצים את הלקוחות במקרה שהתביעה מגיעה לבית המשפט.

עצתי: איים בפנייה לבית המשפט לתשלום ההפרש + תבע פיצוי על אובדן ימי עבודה ונזקים נוספים שנגרמו לך עקב התאונה, הצג קבלות על תיקונים שעשית ברכב ולא זכית להנות מהם.

אתה צריך להסביר שבכלל לא התכוונת למכור את הרכב ולכן הפוגע לא עשה לך - אלא גרם לך נזק גדול. אולם היית מקבל 70% ממחיר הרכב לו היית מציג אותו למכירה והיית לחוץ למכור - מכוון שזה לא המצב הרי שמגיע לך פיצוי מלא על ערך הרכב ועוד נזקים שנגרמו.

לפני כ-12 שנים מישהו נכנס ברכב שלי שהיה שווה אז כ-17000 ש"ח והיה לא סחיר בעליל.

נקיטה בהליכים שנסקרו לעיל - הביאה את גובה הפיצוי ל-32000 ש"ח.

סקודה יטי 2.0 TDI 4x4 (נמכרה)

וולוו XC40 T3 Momentum

טויוטה יאריס קרוס הברידית

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

זו שיטת מצליח, אל תוותר להם ותדרוש את מה שמגיע לך (מחירון מלא של הרכב).

כמו שנאמר, במידה והם לא מוותרים איים בתביעה (מכתב רישמי מעו"ד יכול לעזור) ואם צריך תפעל בהתאם.

באיזו חברת ביטוח מבוטח הפוגע?

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הרכב הפוגע מבוטח ב AIG

החלק העצוב הוא שאני מיוצג על ידי ביטוח ישיר במסגרת פוליסת צד ג' הכולל ייצוג משפטי ובתור מי שמייצג אותי הם היו אמורים לנפנף את הנתבעת ולא לנסות אפילו לבדוק אם אני מסכים לזה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תמים אתה. :wink:

לפני כמה שנים רכב ליסינג המבוטח בAIG נכנס בגלגל השמאלי שלי בזמן שהחנתי את האוטו, כמובן שהתאונה הייתה באשמתו ובסופו של יום הנזק הסתכם בכ4000 ש"ח.

כבר הכנתי את עצמי לכאב ראש, גם AIG וגם חברת ליסינג, מה יכול להיות יותר גרוע?

ודווקא העו"ד של שירביט השיגה את כל הסכום עד השקל האחרון בזמן סביר.

צור קשר עם חברת הביטוח שלך ותגיד להם את מה שאמרת לפני כמה שורות בפורום.

האפשרות שתקבל את המגיע לך בכלל לא תלושה מהמציאות ותלויה בכמות הלחץ שתפעיל על שלל הגורמים.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

היא משלמת לי משהו כמו 70% מערך הרכב בגלל שהרכב ישן וסחירותו נמוכה

לכאורה לפחות, מחירון מייצג גם את גילו של הרכב וגם את סחירותו, ולכן, מחיר מחירון של רכב ישן ו"לא סחיר" יהיה נמוך, ואני לא רואה הגיון בטענה המצוטטת. בקיצור, "שיטת הולך".

:turn-l:
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שלום רב

השמאי קבע טוטל-לוס ונתן הערכה של ערך הרכב.

הנתבעת (חברת הביטוח של הפוגע) החליטה שהיא משלמת לי משהו כמו 70% מערך הרכב בגלל שהרכב ישן וסחירותו נמוכה ולא הייתי מצליח לקבל עליו יותר.

האם יש להם את הזכות להעריך שרירותית את ערך הרכב בפועל בגלל "מצב השוק"?

איך עלי לפעול?

תודה

אתה מתעסק עם 2 חברות בטוח זו נבלה וזו טריפה.

הערכת השמאי מתאימה פחות או יותר למחיר המחירון? ותבדוק את המחיר אצל יצחק היקר וגם ביד 2

אם כן כנס בהם.

מכתב לחברת הביטוח + לבעל הרכב הפוגע הוא גם צד בנושא, לשלם עד ליום X את הסכום אחרת תביעה משפטית נגד שניהם.

בעל הרכב כבר יפעיל לחץ על חברת הביטוח שלו.

אין היענות , תביעה לבית משפט לעינייני פח ( בית משפט לתביעות קטנות ) שם אין עורכי דין.

כדי לסתור את תביעתך הם היו צריכים להוציא שומה נגדית.

לא עשו זאת ונימקו את זה בצורה שכתבת בשורה המואדמת.

המחירון והשומה שבידך הם שקובעים את מחיר הרכב ולא החלטה של חברת הביטוח.

ובבית המשפט ההחלטה /טענה שלהם בשורה המואדמת היא ורק היא טענת ההגנה שהם יהיו רשאים לעלות.אלא הם ביססו אותה על הערכת שמאי משלהם.

האם שמאי מטעמם בדק את הרכב בכלל?

לסכום התביעה תוסיף בזבוז יום /ימי עבודה + עוגמת נפש בסכום לא מופרז נניח 1000 ש"ח.

את התביעה אתה מנסח לבד. היא פשוטה לניסוח.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בית משפט לתביעות קטנות (פח-פחים) מוגבל עד סכום של 30,000 ש"ח. סביר במקרה של רכב ישן.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

סתם להשכלה

הסכום המקסימלי לתביעה בבית המשפט לתביעות קטנות בשנת 2010 הוא 31200 ש"ח

יחי ההבדל הקטן

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 5234 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...