Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5817 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הייתי רוצה לשתף את גולשי הפורום בהשתלשלות העניינים שחוויתי בתיקון האוטו במוסך מרץ בבת ים. אבקש חוות דעת שלכם בכל מה שנוגע לפרשה.

לכבוד: מוסך מרץ רחוב העבודה 4 בת ים , 59602

ביום א' ה 8/8/2010 , בסביבות השעה 14:00 , באתי למוסך על מנת שיבדקו לי תקלה באוטו.

הסברתי את מהות התקלה במפורש – שעון ספידומטר נכבה ונדלק מחדש בכל נסיעה מספר פעמים. כמו כן , נדלקת תקלת מנוע כללית וכן המחוונים של המהירות ושל סל"ד מנוע אינם עובדים.

הכנסתי את האוטו לבדיקה במוסך מרץ , בת ים.

מכונאי ביצע בדיקה , שעלותה 180 ₪ כולל מע"מ שבסופה הודיע לי מנהל המוסך , אדם בשם מוטי , שהבעיה נובעת מחלק אלטרנטור שאינו תקין ושנותן מתח טעינה גבוה.

כיוון שעלות החלפת אלטרנטור משופץ הינה גבוהה , ביקשתי לשים חלק מפירוק ולא משופץ.

המוסך ביצע את התיקון , שעלותו הסתכמה ב 780 ₪ כולל מע"מ. וכאשר העבודה הסתיימה ובאתי לחזור לביתי , התקלה חזרה.

חזרתי אל המוסך ונאמר לי שלא הייתה אפשרות לבדוק חלק זה לפני שמרכיבים אותו , דבר שלא יידעו אותי על כך. לכן , הסכמתי בלית בררה שיחליפו ותרכיבו לי אלטרנטור משופץ , שעלותו הייתה כפליים מהחלק הקודם. רק שהתקלה תיפתר והכל יבוא על מקומו בשלום.

על החלפת האלטרנאטור המשופץ הוספתי עוד 400 ₪ כולל מע"מ. סה"כ שילמתי למוסך 1363 ₪ כולל מע"מ , מחיר שכולל את עלות הבדיקה , החלפת החלק ועבודה.

בסיום העבודה , חזרתי לביתי. בשעות הערב המאוחרות כאשר נסעתי עם האוטו , התקלה חזרה והופיעה.

מיד למחרת , ב 10/8/2010 בשעות הבוקר , חזרתי אליכם ואתם בדקתם את האוטו ואמרתם שהבעיה שלשמה באתי מלכתחילה אינה נובעת מאלטרנאטור , אלא זו תקלה שנובעת מלוח השעונים עצמו. לשאלתי , מדוע ביצעתם בכל זאת את התיקון והחלפתם לי חלק שלא היה בו צורך , עניתם תשובה שבכל מקרה הייתם צריכים להחליף את החלק האלטרנאטור והבעיה של לוח השעונים היא נושא אחר.

אתם פירקתם את לוח השעונים וביצעתם תיקון , שלדבריכם היה תיקון מגעים רופפים בלוח המחוונים.

אף על פי שעלותו של התיקון החדש שביצעתם יותר זולה בהרבה ואינה משתווה מבחינה כספית לעלות היקרה של החלפת אלטרנטור , הייתי מוכן להסתפק בכך לו הבעיה הייתה נפתרת.

אולם הבעיה לא נפתרה. כבר בשעות הבוקר של ה 11/10/2010 בנסיעתי מהעבודה הביתה , התקלה חזרה על עצמה. באתי מוקדם בבוקר בסביבות 7:30 למוסך. שם נאמר לי שאין טעם שאחכה מס' שעות , הם יבררו מה מקור התקלה ושאני אחזור אליהם בסביבות 12:00 בצהריים.

כך עשיתי. האדם שטיפל בי לכל אורך הדרך הנו מוטי , מנהל המוסך. הוא אמר לי שהוא אינו יכול לבצע תיקון בלוח השעונים ושאפנה למוסך אחר. כשהעליתי את טענתי שברצוני לקבל החזר כספי על התיקון כיוון שהוא לא פתר את התקלה , התנער מר מוטי מאחריות ושוב חזר על כך שהיה צורך בכל מקרה בהחלפת אלטרנטור. גם דרישתי לקבל לפחות רק את החזר עלותו של החלק היקר גם ללא הבדיקה והתיקון , סירב לעשות זאת.

לכן ,אני פונה במכתב זה למוסך מרץ ולמנהלו , בבקשה לקבל החזר כספי מלא עבור תיקון שלא הצליח ולא היה בו שום צורך , כמסתבר.

במידה ותוך שבוע לא אקבל כל פניה ולא אפוצה , אאלץ לצערי להגיש נגד מוסך מרץ תביעה בבית המשפט.

פורסם

"שיטת מצליח" במיטבה.

לא היתה שום בעיה באלטרנטור אבל היה צריך "בכל מקרה" להחליף אותו (תירוץ בדיעבד אחרי שהבעיה לא נפתרה)

ואיך מנהל המוסך אמר שהוא לא יכול לבצע תיקון בלוח השעונים לאחר שהם כבר תיקנו לו אותו כביכול?

בפאביה המגבים אפילו לא צריכים לעבוד, הם לא מנגבים את הטיפות אלא מפחידים אותן
פורסם

"נוכלים עם סגנון",בעל המוסך צריך לקחת אחריות גם עם זה עולה לו בהפסד,ממש לא פייר מה שהוא עושה עושק לאור היום.

פורסם
"שיטת מצליח" במיטבה.

לא היתה שום בעיה באלטרנטור אבל היה צריך "בכל מקרה" להחליף אותו (תירוץ בדיעבד אחרי שהבעיה לא נפתרה)

אני מניח שישבת במוסך עם רב מודד ובדקת את המתח הטעינה ברכב?

שלא תבין אותי לא נכון, אני לא מנסה להצדיק את המוסך, אבל בהחלט יתכן שאכן היה חשד לטעינת יתר מהאלטרנטור גם אם זה לא מה שגרם בדיעבד לתקלה בלוח השעונים. לדעתי מנהל המוסך היה צריך להודיע ללקוח שמצא תקלה באלטרנטור, שיתכן שקשורה לתקלה בלוח השעונים ויתכן שלא, ולהמליץ לו על החלפת האלטרנטור. יכול להיות שזה גם מה שקרה בפועל, צריך לזכור שאנחנו קוראים רק צד אחד של הסיפור. וזה חוץ מהעובדה ש1300 ש"ח על אלטרנטור משופץ נשמע לי כמו הרבה מאוד כסף.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

סתם לסדר את האוזן, אני אצא מהנחה כי אולי האלטרנטור היה תקול (מה שלא נראה לי, כי אלטרנטור תקול מדליק נורת ביקורת בלוח המכוונים).

אלטרנטור בפוקוס, משופץ + אחריות 6 חודשים, כולל עבודה, עלותו באיזור ה700-800 שח.

אני אומר את זה מנסיון, כי שיפצתי בפוקוס שלי בשנת 2008 במחירים האלו בערך (לא יכול לתת מחירים מדוייקים כי יש לי הנחות מוסך אז שילמתי פחות, אבל זה בערך השוק, כמובן גם משתנה בין המקומות).

בהצלחה במאבק מול המוסך :)

ושלא יגידו לך שם שבשנתיים המחיר קפצ בכפול כסף, כי הוא לא הלך לשום מקום.

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

• תוכן חדש...