Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מכתב שכתבתי לחברי הכנסת -

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5790 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 69
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
יוסף,

קודם כל אין לי בעיה עם מס המהירות הוא לא נוגע אלי - אני פשוט משתדל לנסוע טיפה פחות מהמותר כדי לא לגלוש למהירות חריגה.

באופן אישי עדיף לי שיהיה מס מהירות מאשר שיוטל מס אחר שכן יוטל עלי (כגון יקור דלק או תוספת מע"מ).

.

ההדגשה הראשונה אומרת הרבה לגביך.

ההדגשה השנייה פשוט עצובה. בסוף השנה יועלה הבלו (מס עקיף על הדלק) ובסוף שנת 2011 יועלה שוב.

יוצא מזה שנשלם 6.90 שקל לליטר דלק, וזה עוד לפני התייקרות מחיר חבית נפט ולפני התייקרות הדולר, ולהזכירכם, הבטיחו לנו בעבר הלא רחוק, הפחתה בשיעור המע"מ,...אז הבטיחו.

אל תתפלאו אם בסוף 2011 נתחיל לשלם גם 8 שקל ויותר על ליטר דלק, ומבלי שיש חלופות.

תחבורה ציבורית ראוייה אין, כדאיות לרכוש רכב דו גלגלי, אין. יוצא מזה שכולנו נשלם הרבה מאוד על כל תדלוק,

ונשרוף להנאתינו את הדלק שזה עתה מלאנו, בפקקים אין סופיים שרק ילכו ויחריפו.

פורסם

עשו ניסוי בבריטניה ומצאו שישנו הבדל עצום בנזק בין תאונות של 86 קמ"ש לבין תאונות של 100 (אם אני לא טועה) וצפונה,

מדובר על עשרות אחוזים. ובמדינה מפותחת כמו בריטניה, מנסים להוריד את המהירות המירבית בכבישים דו סיטריים אז קל וחומר

שאצלנו מכתב וגם אלף מכתבים לא יעניין את אדון חבר כנסת שמגיע לעבודה במהירות של 140 קמ"ש, אותו יעניין מחקרים.

אני לגמרי תומך במה שכתבתה, אך אני בעד שהדבר יתקיים אך ורק בכבישים חדשים לגמרי, חד סיטריים בעלי 3 נתיבים לפחות, עם הפרדת בנויה.

ותומך שכמו באירופה, גם אצלנו המהירות המירבית תישתנה לפי כל נתיב.

אך לפני הכל, במדינה שנוסעים בה 80 על השמאלי, אי אפשר להתקדם חצי קילומטר על 130 מבלי להיתקל באיזו טיפשה עם ג'סטי שמנסה לעקוף חכם עם ג'סטי. הדברים רחוקים מלהתיישם, יש הרבה עבודה לפני כן.

פורסם

כל הכבוד ליוזמה

בוא נגיד שבמקום 90 יעלו ל 110

אמיר שליט יתחיל לנסוע 107 ולא 87. אז נושא בטיחות יורד

יעלו ל 150 לדוגמה אמיר לא יסע 147 כי הוא לא יחוש בטוח והוא יסע 120 לדוגמה.

גרמניה בכבישים ללא הגבלת מהירות לא כולם נוסעים 200+ כל אחד נוסע לפי הרגשת הבטחון שלו.

יש טעות נוספת בקונספט.

ח"כ שמציע הצעת חוק חדשה צריך למצוא לה מקור מימון ההוצאה כדי שלא "ימציאו" לנו הטבות דמיוניות. למדינה יש הוצאה.

פה למדינה אין הוצאה. נמנעת ממנה הכנסה!! ולכן הוא לא צריך לדאוג לכלום.

זה שהזקנה במסדרון לא אומר שצריך להתעלם גם מבעיות אחרות. והפתרון לזקנה בעוד שלוש שורות למטה...

התאונות גורמות נזקים אדירים בנפש וברכוש. תקפיד על מניעת אותם עבירות שגורמות באמת לתאונות הרבות וקח את החיסכון הזה ותפנה אותו למימון הזקנה במסדרון.

לא צריך!!! כיוון שיהיו פחות פצועים מתאונות דרכים יתפנו גם המיטות בבית החולים והנה , יש פתרון גם לזקנה במסדרון.

רק לצאת מהקיבעון ויש פתרונות יצירתיים.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

ישה, הפעם אני איתך.

אולי אני איפטימי מדיי - אבל נראה לי שיש ח"כים שקשובים לרחשי הציבור.

ולהפציץ אותם בפניות רבות זה כמו לדפוק מסמרים - עוד מכה ועוד מכה ועוד מכה - בסוף הוא נכנס.

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם

ישה,

פיספסת את הנקודה.

לא דיברתי על בטיחות - זה באמת לא מעניין את האוצר. אחד ממקורות התקציב מושתת על קנסות.

לענין האם יש הוצאה או נמנעת הכנסה - כדי לבצע אכיפה יעילה כפי שמבקש יוסף, יש צורך (לדוגמה) לרכוש עוד 100 ניידות ולגייס 300 שוטרים. לאוצר אין את התקציב לזה ולכן זה לא יצא לפועל. בינתיים ישארו 3.5 שוטרים שיעסקו באכיפה יעילה אך חסרת אפקטיביות ציבורית (יתפסו כל יום 10 נהגים על עבירות חמורות במקום לתפוס 1,200 נהגים).

האוצר יודע שפחות תאונות = פחות אישפוזים ופחות הוצאות בתקציב הבריאות. יש להם את האקטוארים שבודקים מה יותר כלכלי, עוד 10,000 פצועים ו-500 הרוגים שעולים 0.6x כסף, או x כסף שנגבה מקנסות.

אני גם לא בטוח שהאוצר רוצה את הזקנה במחלקה מרווחת ויעילה. זקנה חיה עולה כסף. זקנה מתה חוסכת כסף. תאורטית לפחות הם היו מעדיפים שכולם ימותו בגיל 70 וכך יחסכו תשלומי קצבאות. אנחנו, בני האדם מן הישוב רוצים את הסבתא עוד ועוד ולכן רוצים את הטוב ביותר עבורה. הטוב ביותר עבורה אינו בהכרח עולה בקנה אחד עם מאוויי האוצר.

אסור לשכוח שלאוצר נוח עם תהליכי גביה יעילים ופשוטים מאשר לקוות לטוב שחיסכון בפצועים יפנה תקציב לזקנה במסדרון. הוא רוצה ללכת על הצד הבטוח לטווח הקצר. אכול ושתה היום...

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

אמיר

כולנו מכירים את המושג נערי האוצר

לחברי הכנסת יש עדיין את היכולת להחליט.

זה לא הזנב מכשכש בכלב זה הפוך. וחברי הכנסת הם הכלב ונערי האוצר הם הזנב.

תביא בפני החכ"ים נתונים , סקרים תפציץ אותם במידע הם בסוף יזוזו.

מדוע יש לוביסטים בכנסת ? נכון . כדי להביא את חברי הכנסת להצביע בעד משהו שמישהו חפץ בו ומשלם ללוביסט שיביא לו את הסחורה. כמה עצוב כמה פשוט

אז אנחנו צריכים להיות הלוביסטים של עצמנו , ואם היינו מאוחדים למען מטרה מסויימת ופועלים נכון אז מעצידים גם לוביסטים שלנו.

מה השוני

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
אמיר

כולנו מכירים את המושג נערי האוצר

לחברי הכנסת יש עדיין את היכולת להחליט.

זה לא הזנב מכשכש בכלב זה הפוך. וחברי הכנסת הם הכלב ונערי האוצר הם הזנב.

תביא בפני החכ"ים נתונים , סקרים תפציץ אותם במידע הם בסוף יזוזו.

מדוע יש לוביסטים בכנסת ? נכון . כדי להביא את חברי הכנסת להצביע בעד משהו שמישהו חפץ בו ומשלם ללוביסט שיביא לו את הסחורה. כמה עצוב כמה פשוט

אז אנחנו צריכים להיות הלוביסטים של עצמנו , ואם היינו מאוחדים למען מטרה מסויימת ופועלים נכון אז מעצידים גם לוביסטים שלנו.

מה השוני

+1 ולכן כתבתי את המכתב.

פורסם

השוני הוא חוק ההסדרים.

האוצר דוחף לשם כל מה שקשה להעביר בחקיקה מסודרת.

שם הולך סחר-מכר. יתנו עוד קצת תקציב לישיבות, עוד טיפה לבריאות ובלבד שהם ירו לעצמם ברגל ויאשרו לאוצר איזה הסדר בעייתי עתיר ממון. מה איכפת לשר הבריאות שאזרחי המדינה ישלמו עוד 8 אחוז מע"מ (לדוגמה). אם הוא יצליח לסחוט תקציב להקמת עוד קומה בבית חולים העמק, הוא יוכל להתהדר בהשגים שלו. זה שבדרך להישג הזה הוא הטביע אזרחים, זה כבר לא חשוב.

כל השנים דיברו על לגייס בחורי ישיבות וצעקו שהם פרזיטים שנהרגים באוהלה של תורה.

עכשיו שכמות המתגייסים עולה ועולה, האוצר רוצה לעצור את זה, כי לגייס בני ישיבות עולה לתקציב הרבה מידי כסף. לרוב הם כבר בעלי משפחות ולכן צריך לתת למתגייסים כאלה תשמ"ש.

ולאן דוחפים את ההצעה שלא לגייס אותם? כמובן לחוק ההסדרים.

בא נצייר תסריט: מגיע שר הבריאות או ח"כ מסיעתו ומציע לבטל את מס המהירות. מהר מאוד הוא ימצא שהזנב מקשקש בכלב. האוצר יסביר לשר הבריאות שאין תקציב להקמת עוד קומה בבי"ח ואם זה חשוב לו אז שיחפש תרומות מבחוץ. שר האוצר מאוד רוצה להתהדר בקומה אבל מבין שהוא חנוק. עכשיו מראים לו את האור בקצה הדרך ואומרים לו שאם הוא יאשר את מס המהירות, אזי בחוק ההסדרים הוא יקבל מתנה = תקציב לעוד קומה בבי"ח. הוא כמובן יקח את זה בשתי ידיים.

אני לא אומר שצריך לשבת בחיבוק ידיים ולראות את ה"פריץ" משתולל. אני רק אומר שה"מלחמה" צריכה להיות על ניצול נכון של מקורות התקציב ועל הדרך להשיג תקציב הולם. כשאתה משאיר את הויכוח רק לגחמת האכיפה - אתה מתחיל את המאבק מגובה מינוס 20 במקום להתחיל אותו מגובה 20.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם
השוני הוא חוק ההסדרים.

האוצר דוחף לשם כל מה שקשה להעביר בחקיקה מסודרת.

שם הולך סחר-מכר. יתנו עוד קצת תקציב לישיבות, עוד טיפה לבריאות ובלבד שהם ירו לעצמם ברגל ויאשרו לאוצר איזה הסדר בעייתי עתיר ממון. מה איכפת לשר הבריאות שאזרחי המדינה ישלמו עוד 8 אחוז מע"מ (לדוגמה). אם הוא יצליח לסחוט תקציב להקמת עוד קומה בבית חולים העמק, הוא יוכל להתהדר בהשגים שלו. זה שבדרך להישג הזה הוא הטביע אזרחים, זה כבר לא חשוב.

כל השנים דיברו על לגייס בחורי ישיבות וצעקו שהם פרזיטים שנהרגים באוהלה של תורה.

עכשיו שכמות המתגייסים עולה ועולה, האוצר רוצה לעצור את זה, כי לגייס בני ישיבות עולה לתקציב הרבה מידי כסף. לרוב הם כבר בעלי משפחות ולכן צריך לתת למתגייסים כאלה תשמ"ש.

ולאן דוחפים את ההצעה שלא לגייס אותם? כמובן לחוק ההסדרים.

לא יותר פשוט לגייס אותם בגיל 18 כמו כל ילד במדינה הזאת ואח"כ שיישבו בישיבות כל חייהם, לא על חשבון העם היושב בציון

בא נצייר תסריט: מגיע שר הבריאות או ח"כ מסיעתו ומציע לבטל את מס המהירות. מהר מאוד הוא ימצא שהזנב מקשקש בכלב. האוצר יסביר לשר הבריאות שאין תקציב להקמת עוד קומה בבי"ח ואם זה חשוב לו אז שיחפש תרומות מבחוץ. שר האוצר התכוונת לשר הבריאות מאוד רוצה להתהדר בקומה אבל מבין שהוא חנוק. עכשיו מראים לו את האור בקצה הדרך ואומרים לו שאם הוא יאשר את מס המהירות, אזי בחוק ההסדרים הוא יקבל מתנה = תקציב לעוד קומה בבי"ח. הוא כמובן יקח את זה בשתי ידיים.

דוגמה יפה רק כאשר יבואו אליו מהאוצר בהצעת ההצעות, מול זה תעמוד לו הצעת נגד שאנו דרך הלוביסט שלנו ודרך חברי הכנסת שגייסנו .ואז הוא יראה לנער האוצר הזנב שיש גם דרך אחרת

זה מה שהבחור רוצה לעשות להתחיל מהלך שכזה.

אני לא אומר שצריך לשבת בחיבוק ידיים ולראות את ה"פריץ" משתולל. אני רק אומר שה"מלחמה" צריכה להיות על ניצול נכון של מקורות התקציב ועל הדרך להשיג תקציב הולם. כשאתה משאיר את הויכוח רק לגחמת האכיפה - אתה מתחיל את המאבק מגובה מינוס 20 במקום להתחיל אותו מגובה 20.

.

לא צריכים להיות שבויים בקונצפסיה שיש רק דרך אחת . דרכם של נערי האוצר.

ממשלה אחראית ( אוקסימרון ) קובעת סדרי עדיפויות , ואז הולכת לאוצר , בנו לי תקציב על פי זה . לא הפוך

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
ישה, הפעם אני איתך.

.

אתה צריך להיות תמיד איתי גם אם אתה לא מסכים למה שאני אומר:lol:

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

ישה,

אתה מדבר על מדינה מתוקנת שמתנהלת בתאוריה.

תחליט את מה אתה רוצה לתקן קודם ואיך? בסדרי העדיפויות כאן בארץ, לפני שתראה זנב, תמצא בחירות בפתח וסדרי עדיפויות שמשתנים וכל מה שיחפש אותו ח"כ, זה איך לשרוד עוד מס' חודשים ולצלוח קליקות לבחירות הבאות. במצב הזה גם יבטיחו לקטוף לך את הירח ואחרי הבחירות יסבירו לך שאתה עיוור אם אתה עדיין לא רואה שהירח כאן.

כבר שמענו יותר מפעם שגם ליזום מצב בטחוני רגיש או מלחמה שמתרחשת, לפעמים הם כלי כדי לשרוד את הקדנציה.

אתה בוודאי מכיר את המשפט על החכם והפיקח. זאת כבר לא שאלה אם אנחנו רוצים לפתור בעיה לפני שהיא מתרחשת, או להחלץ מבעיה שכבר הכנסנו עצמנו לתוכה.

אני אחזור למעלה מ-20 שנה אחורה ונראה איך בגלל תקציב קברנו את מדינת ישראל לדורות.

בשלהי שנות ה-80 פיתחנו כאן "לביא". האמריקאים רעדו - יש לנו מטוס טוב יותר מאשר הם מחזיקים. המסקנה ברורה. העולם ירכוש מאיתנו עשרות לביא בסכום מצטבר של עשרות ואולי מאות מליארדים. היה ברור שכדי שהפרוייקט יהפוך לפס יצור יצטרכו תקציב ענק שכנראה היה מושג באמצעות מילווה חובה כלשהו והטלת מיסים נוספים.

אני סובר שהמילווה והמיסים היו משתלמים לאורך זמן כי היום היינו במצב טוב יותר הן מבחינה כלכלית אישית, הן מבחינת חוב לאומי היושב כאבן רחיים על צוואר. (גם מי שלוקח משכנתא מעיקה היום, עושה זאת כדי שבעוד 20 שנה יסתכל לאחור מחוייך).

מה עשו האמריקאים כדי שלא נתחרה בהם ונשאיר אותם בפינה עם מטוס מצויין אך פחות טוב שאולי בגללנו לא יהיה לו ביקוש בעולם? (או ליתר דיוק ביקוש קטן יותר) - החליטו להעניק לנו במתנה עשרות מטוסים כפיצוי. הנה אנחנו חוסכים כבר ועכשיו הון עתק. לא רק שלא צריך לגייס מקורות מימון לייצור, אפילו לא צריך לגייס כסף לקנות מטוס אחר.

וכדי שחלילה לא נעשה תרגיל מסריח - הם דרשו שנהרוס את אבות הטיפוס שכבר קיימים.

הדרישה להרוס את הקיים היא זאת שהיתה צריכה להדליק אורות אדומים וסירנות - האמריקאים נותנים לנו סוכריה שבתוכה רעל - לא רק להרוס את ההווה, אלא להרוס את העתיד.

על פי מה שפורסם בעט"ר, אומנם מטוסים לא הצלחנו לייצר ולמכור אבל להרגיז את האמריקאים הצלחנו - מכרנו את הידע והטכנלוגיה לסינים. עכשיו יש לביא סיני.

המדינה כבר מזמן לא חשובה. המטרה היום היא דירה ב-27 מליון באיזה מגדל תל-אביבי ...

אכול ושתה היום....

הלביא הסיני

הלביא הישראלי

.

פורסם

אמיר

לא מדוייק הסיפור על הלביא

קרא פה שווה קריאה אפילו אם לא הכל מדוייק שם.

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A4%D7%A8%D7%95%D7%99%D7%A7%D7%98_%D7%94%D7%9C%D7%91%D7%99%D7%90

מנוע אחד, פראט אנד ויטני PW1120 בעל דחף של 6,151 ק"ג‏‏[1

וזה כידוע לך מיוצר בארה"ב וזה היה כלי הלחץ העיקרי עלינו.

ויותר נחמד תקרא שם שמומחי משרד הבטחון לא מסרו נתונים לאוצר כדי שזה לא יוכל לטרפד את הפרוייקט.

יש הטוענים[דרוש מקור] כי ביטול הפרויקט היה בין הגורמים שעודדו את צמיחת מגזר ההיי-טק הישראלי בשנות התשעים. לפי טענה זו המהנדסים שנפלטו מהפרויקט חיפשו אתגרים חדשים ויזמו חברות שהבשילו עם הגאות במגזר ההיי-טק בסוף שנות התשעים. אין ספק שביטול הפרויקט סימן את תחילת מעבר הדגש בתעשייה המקומית מטכנולוגיות צבאיות לאזרחיות.

גם בסרט של המטוס הסיני (מדינה קצת יותר גדולה מישראל ) המנוע הוא של הרוסים והם מבקשים את אישור רוסיה למכור את המטוסים לאיראן ואולי גם לסוריה

לגבי שאר המסקנות שלך זו בדיוק המטרה צריך לשנות ולא להסכים להמשך השיטה. וזה מטרת הבחור כפי שאמרנו. לעשות ולא רק לקטר. אז שנס מותניים גם אתה כדי שלא בעוד 20 שנה תבכה לנו כאן על מחדל של היום

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

ישה,

אם מקרה הלביא המוצג בויקיפדיה, מדוייק או לא, זה כבר עניין של השקפה, ניתוח וכיפוף ההסטוריה לזויות המותאמות למציג.

סביר שגם אני חוטא בחטא הזה. חלק מן המעורבים במלחמת יום כיפור מתחשבנים עד היום בינם לבין עמיתייהם מי צדק/טעה/נכשל וכיו"ב.

יכול להיות שמה שצויין בויקי הוא נקודה קטנה שמוצגת כעיקרית ויכול להיות שהיא שאכן כך, אבל גם יכול להיות שלא.

לענין המנוע - בוודאי שיועדף מנוע אמריקאי שנרכש בדולר סיוע (מלכודת דבש). עקרונית אפשר היה להרכיב גם מנוע צרפתי או אחר.

אני לא אצטרף למאבק כי אני חושב שההתקפה על ענין האכיפה היא מהלך שגוי. דבר שני, ממילא האכיפה לא נוגעת לכיסי, אז מה לי כי אלין :wink: . אם כבר, אז הוא צריך ללכת בהפוך - לדרוש העלאת המהירות המותרת.

.

• תוכן חדש...