Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5812 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם תוכל להעלות את הדוח, או לכתוב מה כתב השוטר, זה יעזור מאוד.

יכול להיות שכמו שכותב alonjp הוא התחיל עם זה שהוא קיבל קריאה

של 150, ואחרי חשיבה "יצירתית", החליט לתת דוח על נהיגה בקלות ראש.

אם היתה לך הקלטה שלו שהוא מאשים אותך בנהיגה במהירות של 150

אבל מחוסר הוכחות נותן לך דוח על קלות ראש, מצבך היה הרבה יותר טוב,

אבל אני מניח שזה לא המקרה, ולכן חשיבות דברי השוטר הכתובים בדוח.

אם כתוב משהו בסגנון של "נהג בצורה פרועה, תוך מעבר מנתיב שמאל לימין וכד'"

אז אתה בבעיה, כי זה מילה שלך מול מילה של השוטר.

לגבי איחוליו של הנ"ל, הם אפילו לא שווים התייחסות.

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אני אישית מאחל לך שלילה מהנה,

הרי לא הכחשת את העובדה שנסעת במהירות מופרזת++ (150 רבאק).

אז אני ייתן לחברי הפורום תרחיש נוסף (לא יודע למה תמיד אתם נחושים להגן על כל עבריין),

השוטר רואה רכב שמזגזג בין נתיבים בתנועה כבדה של מכוניות תוך נהיגה במהירות מופרזת אשר מגיעה ל-150 קמ"ש!!

איך השוטר יודע? כי הוא דולק אחרי הרכב ומודע למהירות הנסיעה.

עכשיו מה לעשות שבתנאים אלו אי אפשר לקחת קריאה מדוייקת של המהירות בעזרת הדבורה, אז זה אומר שצריך לוותר לערס?

אז עוצרים אותו בצד וחושבים בחשיבה יצירתית איך אפשר להשחיל אותו בכל מקרה ואז עולים על נהיגה בקלות ראש (נהיגה פרועה).

אז, שתהיה לך שלילה מהנה וכמה שיותר ארוכה.

כן ירבו

אני מאחל לך שתנסע לפי החוק ושוטר יעצור אותך ורק כי דיברת אליו שלא לרוחו הוא יאיים עליך עם נהיגה בקלות ראש על עבירה שלא ביצעת, ולקינוח יתן לך דוח על סטיה מנתיב (אחרי שהואלת לדבר אליו כאילו עוד רגע רוצחים אותך), שגם את זה לא עשית.

וכן זה קרה לי

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

אלון יקר

את הדעה האישית שלנו לטיב המעשה ישמור כל אחד לעצמו.

מטרת הפורום היא לייעץ.

התגובה שלך היא לא עצה, אלא תביעה ,ההגנה אף לא השמיעה דבריה ,שפיטה ותליה בכיכר העיר כולם נעשים בידי אחד ושמו אלון. מערכת שפיטה כזאת קיימת באי אלו מקומות, וטוב שלא כאן.

"היצירתיות" של השוטר היא אם כל חטאת ובמקרה הזה היצירתיות תביא לזיכוי

ושים לב אני לא ראיתי הודאה על ידי פותח השרשור שהוא נסע 150. הסב את תשומת ליבי איפוא אתה ראית זאת.

זאת טענת השוטר בלבד שלא מגובה בדבר

וכיצד יסע 150 אם סביבו כלי רכב או כדברי השוטר "בתוך תנועה זורמת " זאת אומרת אפילו הפרעה לתנועה לא גרם הבחור.

וכולם לפתע נוסעים 140-150 (ראבאק)

טעותו הגדולה של השוטר שאם היה כותב את מה שאמרת וליד זה מוסיף כדבר נוסף שעל פי מד האוץ בניידת הגיעה המהירות ל 140-150 קמ"ש היה הבחור במצב גרוע

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

תומר

זאת הבעיה הגדולה מילת השוטר מול מילת הנהג ולכן הקושי הוא להגיע לזיכוי.

השופט שואל את עצמו ואם הוא נחמד הוא גם מתריס בך את המשפט הזה

הרי אין היכרות אישית ביניכם אז למה שהוא סתם יטפול עליך עלילות שווא.

ובנוסף לכך שוטר חכם (אוקסימרון ) רושם לעצמו מזכר ובו פרטי המקרה ואליו הוא נצמד בעת עדותו . כל מה שלא מופיע בו ,אומר לא זוכר , ואין הוא נדרש לזכור, כך בפשטות , מהסיבה הברורה כי הוא רושם עשרות דוחות ביום ועד שישמע המשפט עובר זמן רב.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

חזקה על הנהג שאינו עובר עבירות כל יום וכי יזכור את פרטי המקרה.

לכן החשיבות העצומה לסתור בעובדות את ההאשמות של השוטר במקום .

כל מה שנעשה מעבר לכך נתקל בחשדנות של השופט שהדברים נכתבו לאחר התייעצות עם עו"ד והמשקל שהשופט נותן לכך הוא נמוך, אלא אם מדובר במגילה מצד השוטר ואז באה מגילה מצד הנאשם. אבל שוב במקום.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

אתה יוצא מתוך הנחה שבית המשפט פועל בהגינות וביושר. אני יוצא מתוך הנחה שזה משחק ותו לא, ומנצח מי שמשחק יותר יפה, או כמו שאמר עו"ד אביגדור פלדמן - מנצח מי שאומר את השקר הכי מוצלח.

הלואי והיתה לנו מערכת משפט אחרת.

פורסם

אני בדיוק טוען הפוך

בית המשפט באופן טבעי מצדד בשוטר מהטעם שלשוטר אין סיבה נראית לעין להאשים אותך בדבר שלא עשית, שלא בהכרח נכונה. גם השוטר הוא בן אדם ומותר לו לטעות ובמקרה כאן הוא טעה בגדול

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

אני מניח שלא חסרים פסקי דין שנפסקו לטובת האזרח בטענה שהשוטר הוא עם אינטרס כזה או אחר או כל סיבה של לתת סתם דוח. אז אפשר לטעון שלשוטר סתם שיעמם להביא כמה פסקי דין מהעבר בהם זרחים זוכו בגלל שגם שם לשוטר היה משעמם והנה מראים שלשוטר כן יש סיבה לתת דוח סתם ככה.

מה גם שאפשר לטעון (לא בטוח שיתפוס) ששוטר הוא בנאדם, יתכן ורב כמה דקות לפני כן עם אישתו או לא משנה מי ומתוך עצבים ורצון להתפרק הוציא את זה על אותו אזרח חולף. וזה סתם תשובות אפשריות לשאלה "הרי אין היכרות אישית ביניכם אז למה שהוא סתם יטפול עליך עלילות שווא."

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

תומר

אחרי שעניתי כזו תשובה סיפור אמיתי

גזר הדין חודשיים שלילה בית משפט לתעבורה בפתח תקווה לפני 28 שנה על עבירה שיא השטות

בערעור למחוזי

שלושה שופטים

נכנסים לאולם. אב בית הדין מסתכל בשופט מימינו מסתכל בשופט משמאלו

ומכתיב

" חלפו X ימים מיום מתן גזר הדין הרישיון יוחזר לאלתר" לא זוכר כמה זמן עבר אבל פחות מחודש.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

תודה רבה לכולם על התשובות.

ההתייחסות שלי לנקודות כלליות שהועלו:

1) קודם כל, החלטתי לפעול לזיכוי ולשכור עו"ד. מעולם לא הייתי בבית משפט, אני לא יותר מדי מוצלח מנאומים ושכנועים, והגעתי למסקנה שעדיף להוציא כסף ולשכור עו"ד שיפעל לזיכוי.

2) עורך הדין אמר שבכל שנותיו הרבות הוא מעולם לא נתקל במקרה כזה. לפני ששכרתי אותו, דיברתי בטלפון עם עורכי דין נוספים כדי להתייעץ ולבחור מי מבינהם ברצוני שייצג אותי, וכולם אמרו לי שהם לא נתקלו במקרה כזה.

3) דבר אחד למדתי מהמקרה: שצריך להגיד לשוטר את טענת ההגנה כפי שאני רואה אותה כבר ברגע רישום הדו"ח. למזלי לא אמרתי לשוטר "אני מתנצל" או משהו בסגנון (גם לא היתה סיבה להגיד את זה), פשוט הייתי די בהלם מכל הסיפור הזה ואמרתי לו שאין לי תגובה לתת לו. כנראה שזו לא התשובה הכי טובה שיכלתי לתת, אבל אני מניח שזה יותר טוב מאשר להגיד לו שאני מודה או מתנצל.

4) כשהמשפט יערך, או אקבל מידע נוסף מעורך הדין, או כל פרט חדש - אוסיף לעדכן.

כמה נקודות שכדאי לתת עליהן את הדעת לפני פנייה להליך המשפטי:
  1. בהנחה שהשוטר מדד את מהירותך הממוצעת באמצעות אבני הדרך, הרי שיש כבר תקדים בעניין שפועל לטובתך. אומנם המקרה ההוא התרחש בכביש אחר, אבל אם באמת לא נסעת במהירות הזאת, שווה לך לשכור צוות מודדים מקצועי ומיומן שיבדוק עבורך את המרווחים בין אבני הדרך. אם תוצאות הבדיקה יצביעו באופן מוחלט על כך שאותו כשל שהתגלה בתקדים ההוא חזר על עצמו גם במקרה שלך, אתה כבר יכול להכניס את השמפניה למקרר.
  2. אם השוטר עצמו טוען כי הוא אינו יכול להוכיח בצורה חד-משמעית שאתה הוא ה"פושע", מדוע נתן לך דו"ח? האם מפני שנסעת במהירות איטית מספיק שאיפשרה לו לתפוס אותך, בעוד ה"פושע" האמיתי הספיק להימלט?
  3. לפי דבריך, השוטר אומנם ציין בתיאור המקרה שנסעת במהירות 150 קמ"ש לכאורה, אך משום מה בחר לתת לך דו"ח על נהיגה בחוסר זהירות. ראוי לציין כי שתי העבירות הללו גוררות הזמנה לדין. מדוע, אם כן, לא האשימך בעבירה שממילא לכאורה ביצעת, ותחת זאת בחר להאשימך בסעיף אחר? ההנחה שלי: הוא ידע שאם הוא יאשים אותך בעבירה המקורית, תוכל בקלות להפריך את המדידה שלו בפני ביהמ"ש, ולכן הוא בחר סעיף שקצת יותר בעייתי להפריך אותו, אם כי לא בלתי אפשרי.
  4. מה שהשוטר ראה (וטען שהוא "יעמוד על זה" בביהמ"ש) זה טוב ויפה, אבל כל זמן שזה לא כתוב בדו"ח, מבחינת ביהמ"ש זה כלל לא היה.
  5. האם השתמשת בוולנטיין או בכל אמצעי אחר לגילוי מכמונות מהירות? במידה וכן: האם המכשיר באמת התריע?
  6. הכלל החשוב ביותר כאשר שוטר מאשים אתכם בעבירה שלא ביצעתם (ואם כן ביצעתם, זה גם לא יזיק): כאשר אתם נשאלים מה יש לכם לומר, תמיד תמיד ועוד פעם תמיד לכפור באשמה!!! אם וכאשר תחליטו בשלב מאוחר יותר להישפט על העבירה, תמיד תוכלו לטעון שמהרגע הראשון ידעתם שלא ביצעתם דבר שנוגד את החוק, וכי רק השוטר מסיבותיו הוא בחר להאשימכם. ביהמ"ש נוטה לייחס לדברי הנהג חשיבות רבה, מכיון שמדובר בדברים הנאמרים בלהט הרגע ומבלי שלנהג יהיה זמן לחשוב על מה שהוא אומר. מסיבה זאת, אם אמרתם משהו בסגנון של "מצטער" או "לא שמתי לב", משמעות הדבר היא שאתם הלכה למעשה מודים בכך שהעבירה בוצעה, כך שגם אם השוטר מדד אתכם באופן רשלני, אתם מראש סגרתם לעצמכם את האפשרות להתגונן בפני ביהמ"ש כי ממילא כבר הודיתם... לכן, כאשר השוטר מבקש לרשום את דבריכם, עצרו לרגע, ספרו עד 10, קחו כמה נשימות וחשבו היטב על הדברים שתגידו. המשפט "החיים והמוות ביד הלשון" מעולם לא היה כל כך רלבנטי.

1) אין לי מושג איך עובדת הדבורה, אני מניח שעורך הדין ששכרתי מכיר את המקרה הזה, ואם יהיה צורך ישתמש בו.

4) לפי מה שהבנתי, מעבר לדו"ח שהשוטר רשם לי, הוא גם ממלא דו"ח משלו שאותו אני לא רואה. אני לא יודע מה הוא ציין שם. עורך הדין אמר שאני זכאי לקבל מהתביעה את הדו"ח הזה, ושהוא באמת ילך לקבל את הדו"ח הזה ואז יודיע לי מה בדיוק רשום שם.

5) לא השתמשתי באמצעי כלשהו לגילוי מכמונות מהירות.

6) כמו שציינתי בהודעה מלפני 2 דקות, לא אמרתי "מצטער" או "לא שמתי לב", אלא שאין לי תגובה לתת לו. כנראה לא התשובה הכי מוצלחת, אבל לא הודתי בשום דבר. בכל מקרה אלמד ממה שרשמת לעתיד (בתקווה שלא אזדקק לזה).

אני אישית מאחל לך שלילה מהנה,

הרי לא הכחשת את העובדה שנסעת במהירות מופרזת++ (150 רבאק).

אז אני ייתן לחברי הפורום תרחיש נוסף (לא יודע למה תמיד אתם נחושים להגן על כל עבריין),

השוטר רואה רכב שמזגזג בין נתיבים בתנועה כבדה של מכוניות תוך נהיגה במהירות מופרזת אשר מגיעה ל-150 קמ"ש!!

איך השוטר יודע? כי הוא דולק אחרי הרכב ומודע למהירות הנסיעה.

עכשיו מה לעשות שבתנאים אלו אי אפשר לקחת קריאה מדוייקת של המהירות בעזרת הדבורה, אז זה אומר שצריך לוותר לערס?

אז עוצרים אותו בצד וחושבים בחשיבה יצירתית איך אפשר להשחיל אותו בכל מקרה ואז עולים על נהיגה בקלות ראש (נהיגה פרועה).

אז, שתהיה לך שלילה מהנה וכמה שיותר ארוכה.

כן ירבו

תודה על האיחולים.

מזל שעדיין לא מינו אותך לשופט.

נסעתי בסביבות ה 105, לא 150. ובכל 10 השנים בהן יש לי רשיון לא קיבלתי אף דו"ח, אפילו לא דו"ח חניה.

כל זה כמובן לא מונע ממך לעשות שיפוט מהיר ולהכריז עלי בתור הנהג הכי מסוכן בארץ.

אם תוכל להעלות את הדוח, או לכתוב מה כתב השוטר, זה יעזור מאוד.

יכול להיות שכמו שכותב alonjp הוא התחיל עם זה שהוא קיבל קריאה

של 150, ואחרי חשיבה "יצירתית", החליט לתת דוח על נהיגה בקלות ראש.

אם היתה לך הקלטה שלו שהוא מאשים אותך בנהיגה במהירות של 150

אבל מחוסר הוכחות נותן לך דוח על קלות ראש, מצבך היה הרבה יותר טוב,

אבל אני מניח שזה לא המקרה, ולכן חשיבות דברי השוטר הכתובים בדוח.

אם כתוב משהו בסגנון של "נהג בצורה פרועה, תוך מעבר מנתיב שמאל לימין וכד'"

אז אתה בבעיה, כי זה מילה שלך מול מילה של השוטר.

לגבי איחוליו של הנ"ל, הם אפילו לא שווים התייחסות.

מה שרשום בדו"ח זה בדיוק מה שרשמתי בהודעה בפתיחת השרשור:

"נהגת ברכב הנל בקלות ראש בכך שנסעת 150 קמ"ש בתוך תנועה זורמת, תקנה 62(2) לפקודה."

מתחת לזה יש שם אפשרויות שבהן הוא יכול לבחור עם איזה מכשיר בוצעה המדידה, והוא סימן שבעזרת הדבורה.

זהו, זה ציטוט מדוייק, אין בדו"ח אף מילה מעבר לזה. לא רשום שום דבר על נהיגה פרועה תוך מעברי נתיבים (גם לא היתה נהיגה כזו).

וכמו שרשום, אני לא צריך הקלטה שהוא מאשים אותי במהירות 150. הוא רשם את זה במפורש בדו"ח.

פורסם

שלום ינון,

ראשית, אני שמח שחזרת לעדכן אותנו בהתפתחויות!

את כל הדברים שעורך הדין שלך ביצע עד כה יכלת גם אתה לבצע (לגשת למשטרה ולבקש מהם לקבל עותק של המזכר שהשוטר כתב לאחר הדו"ח וכל מסמך אחר שקשור בתיק שלך). שים לב שגם לדיון הראשון, ההקראה, אתה יכול להגיע בגפך וללא העו"ד שלך, מכיון שכל הדיון מסתכם ב"מודה/לא מודה" ותו לא, וחבל על שכר הטרחה שתשלם לעו"ד רק בשביל שיגיד שתי מילים עבורך.

לדעתי, העובדה שאף אחד מעורכי הדין שהתייעצת עמם מעולם לא נתקל במקרה כמו שלך מלמדת על כך שכל ההתנהלות של השוטר היתה עקומה מהיסוד, מה שכמובן רק פועל לטובתך.

כל מקרה, אני ממשיך לעקוב אחר ההתפתחויות ומזמין אותך להעלות כאן כל שאלה בנושא.

נ.ב.: קח בחשבון שיתכן וכבר במעמד ההקראה, יציע לך השופט עסקת טיעון או המרה לסעיף אישום קל יותר בתמורה להודאתך. ברור לך שהתשובה היחידה על ההצעה ה"נדיבה" שצריכה לבוא מצדך היא דחיה על הסף. אתה לא ביצעת כל עבירה ולכן גם אין שום סיבה שהרקורד שלך יוכתם! מבחינתך, אתה מסיים עם ההליך המשפטי אך ורק לאחר שביהמ"ש פסק שאתה זכאי, רגע לא לפני!

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

שקלתי את מה שאתה אומר בקשר לעו"ד, והשיקול של שכר טרחה היה משמעותי.

בסוף החלטתי שעדיף לי לשלם את שכר הטירחה, כי בסופו של דבר נהיגה בקלות ראש מוגדרת בתור עבירת תנועה חמורה, ולי אין מושג איך מתנהל משפט, בנהלי מדידת מהירות וכל הדברים האלו. העדפתי שמישהו מנוסה, שמכיר את תקנות התעבורה ואת כל הנהלים, יטען בפני השופט את טענותי. או יותר טוב, אם יצליח לשכנע את התביעה עוד לפני המשפט שאין בסיס לדו"ח הזה והם יבטלו אותו.

אני באמת לא מבין איך בתוך תנועה רבה שהיתה בכביש, עם מכשיר שלפי מה שהבנתי לא מסוגל למדוד רכב ספציפי בתוך קבוצת רכבים, הוא החליט לעצור דווקא אותי ולהאשים אותי במהירות הזו. אבל אני מעדיף לשלם כסף ושהצדק יצא לאור, מאשר לחסוך כסף ולהיות מורשע בעבירה שלא ביצעתי, רק בגלל כל מיני התפלפלויות בבתי משפט, עורכי דין של התביעה שיגידו שהוא עקב אחרי תוך כדי נסיעה עד שהשתכנע בוודאות שזה אני, ודברים כאלה.

לגבי עסקת טיעון או המרה לסעיף קל יותר, אכן אין סיכוי שאסכים לזה. המטרה היא אך ורק זיכוי.

פורסם

בעניין הדבורה - כמי שעבר הכשרה להפעלתה, אוכל לומר לך מספר דברים:

אחד הדגשים החזקים ביותר זה להיות בקשר עין מלא (לא חצי ולא רק את החלון) עם הרכב הנמדד. הדבר הבא - רק לאחר שאתה בנתיב שמאחורי הרכב הנמדד אתה יכול להפעיל את הדבורה. למה? בגלל שהיא "יודעת" ללזור רק קדימה ואחורה, ולא באלומת לייזר, אלא בקרן. הקרן פוגעת באיזור השמשה הקדמית וחוזרת למקלט, שעושה את החישובים שלו ומראה לשוטר את המהירות.

הדבורה, כפי שכמה ציינו פה - לא יעילה בתוך כוורת רכבים - היא הקרן עלולה לפגוע ברכב X, שאתה רוצה ללזור על רכב Y בכלל, ולהטעות.

השוטר יכול ללזור רק קדימה או אחורה, כל פעם רק קדימה או רק אחורה.

לגבי העמדה של השוטר - אם אין לו פלט של הדבורה - הוא יכול לדחוף את הטענה שלו לפח. השופט יפיל אותו מהר מאוד, ויוריד אותו מהעץ הגבוה שהוא עלה עליו, וגם תקבל החזר כספי על הוצאות קבועות - עבודה, עוגמת נפש וכו', רק אם לא תורשע.

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם
לפי דעתי אם אכן נסעת מעל המותר בחוק מגיע לך להיענש. זה לא 10/20 ק"מ יותר אלה 60ק"מ יותר! וזה מסכן גם אותך וגם את הנוסעים לידך.

VITALI אני לא יודע על איזה רכב אתה נוסע אבל אם שמת לב אף אחד לא נוסע 90 כולם נוסעים 110 עד 120 פחות או יותר.

כלומר אם יצאת לעקיפה ב - 120 לכמה אתה יכול להאיץ?

לא משנה בכל אופן הדו"ח שקיבלת הזוי משהו, אין לשוטר שום ראיה כמו בהודעה הראשונה שקיבלת אף אחד פה לא מומחה בנושאים האילו ושווה לשלם לעורך דין מאשר לשלם על שיעורי נהיגה!

בהצלחה.

• תוכן חדש...