רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,570 נושאים בפורום הזה
-
- 0 תגובות
- 628 צפיות
שלום, רציתי לדעת איזה חברות מספקות אחריות בין לאומית לרכב(לדוגמא אני יודע שJEEP מספקת). זה מאוד יעזור לי ויחסוך לי המון כאבי ראש מיותרים, שכן ניסיתי לחפש בגוגל ללא הצלחה.
הודעה אחרונה מאת shootem, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 926 צפיות
לא מזמן קניתי ריפוד של DF מדגם Stype, אני מאוכזב ממנו מאוד ריפוד על הפנים איך שאני נכנס לרכב אני מרגיש ממש חום שהריפוד ספג, וגם אם אני יושב עליו משהו כמו 10 דקות אני מרגיש כבר בגב זיעה והחולצה נהיית רטובה.. ריפוד על הפנים אפשר המלצה על ריפוד טוב שאתם ממש מרוצים ממנו תודה
הודעה אחרונה מאת SuRuK, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 3 אלף צפיות
לילה טוב, אני נוהג בסקודה אוקטביה 06' בנזין אוטומט לגבי ה"אפקט" של הורדת הילוך בתיבת הילוכים אוטומטים כאשר לוחצים על דוושת הבנזין עד סופה, הייתי מעוניין לדעת מסקרנות ומתוך רצון להתנסות יותר מדוע זה קורה (ברור לי שזו לא תקלה), ומהי הדרך הטובה ביותר להאיץ מ-0 והילך ממצב עמידה ? תודה לעונים, סוף שבוע טוב.
הודעה אחרונה מאת Eily, -
-
- 5 תגובות
- 939 צפיות
שלום.. תמיד אהבתי מכוניות והגיע הרגע המיוחל..... הגעתי לגיל 16 וחצי ולפי מה שהבנתי אני כבר יכול להבחן לתאוריה. אז אשמח לעזרה קטנה: צריך אישורים כלשהם כדי להבחן? כמה זמן התאוריה מחזיקה? והכי חשוב- אחרי שיש לי תאוריה (אל תשכחו, אני בן 16 וחצי) אני כבר יכול לקחת שעורי נהיגה? אשמח גם לעזרה בנושא לימוד תאוריה- אתרים? ספרים? מה מומלץ? תודה רבה לעוזרים, תומר.
הודעה אחרונה מאת TomerCBR, -
-
- אחראי פורום
- 46 תגובות
- 5.4 אלף צפיות
עמותת STI חרתה על דגלה את קידום תרבות הנהיגה והספורט המוטורי בישראל, כמו כן ולא פחות חשוב חרטנו על דגלינו תרומה לקהילה. ביום שישי ה- 09.07.10 קיימה עמותת STI אירוע למען ילדי המחלקה הנוירולוגית של בי"ח דנה (איכילוב). בשעה 09:00 בבוקר הגיעו למסלול בכוכב יאיר כ- 150 ילדים ובסה"כ כ- 400 אורחים ליום שכולו הופק מתרומות ושכל מטרתו היא לגרום כמה שעות של אושר לילדים. לא קל היה לדאוג לכל ה- 150 ילדים שכולם ללא יוצא מן הכלל רצו רק עוד ועוד סיבובים ברכבים שך חברי המועדון, אבל לדעתי עמדנו במשימה. היה פשוט אירוע מדהים ומרגש. תודה ענקית לשגיא דיין שיזם את הרעיוןוכמובן לכל אלו שעזרו בהפקה המטורפת הזו ותרשו לי לציין חלק גדול מהם: תודה לד"ר פתאל (ראש המחלקה) ו…
הודעה אחרונה מאת Isibane, -
-
- 3 תגובות
- 867 צפיות
שלום לכולם, רציתי לדעת האם חוקי לדבר בטלפון בזמן נהיגה, כאשר הוא על ספיקר ויושב בתוך זרוע מיוחדת שמודבקת לשמשה? או שחייבים להשתמש בדיבורית? תודה
הודעה אחרונה מאת Balakai, -
- 1 תגובות
- 554 צפיות
יש לי שאלה.. קיבלתי לפני מספר ימים דו"ח מהירות בכביש של 80 קיבלתי דו"ח של 108 והפחיתו לי ל103 לא קיבלתי נקודות! קיבלתי רק כנס של 250 ש"ח אני נהגת חדשה רציתי לשאול אם אני יקבל מכתב שבוא אני יצטרך לעשות תאוריה שימלאו לי השנתיים של הנהג חדש.. כרגע אני נוהגת שנה וחצי ואני בת 22 אני יכולה לקחת כבר 4 נוסעים... כל שוטר תנועה ששאלתי אמר לי שאם לא קיבלתי נקודות ושסמל הסעיף של הדו"ח שלי שהוא 6544 לא צריך... אבל חברה שלי שקיבלה בדיוק אותו דו"ח רק שאני לא יודעת מה סמ"ל הסעיף שלה כן קיבלה והיא בת 19... אם מישהו יודע וקיבל דו"ח דומה ויכול לעזור לי אני אשמח..... תודה רבה רבה... שיר
הודעה אחרונה מאת roeibf, -
- 1 תגובות
- 726 צפיות
אהלן, אני כמעט ולא נמצא בבית(צבא) עכשיו חזרתי ושמעתי שיש איזשהו מבצע באשדוד שהתקינו המון מצלמות ויש המון משטרות על אופנועים, רכבים פרטיים סמויים וניידות רגילות. רציתי לדעת אם זה נכון בכלל ואם יש פרטים על זה. לא מצאתי על זה חומר לא באתר ולא בוואלה אבל שמתי לב שכולם ממש זוחלים במקומות שהיו טסים בעבר. תודה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת sronis, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 29 תגובות
- 3 אלף צפיות
http://reshet.ynet.co.il/%D7%97%D7%93%D7%A9%D7%95%D7%AA/News/CrimeAndLaw/Crime/Article,37983.aspx לצערי אין להתפלא על האלימות הגוברת בכבישי ישראל. הצעיר צולם נוהג בצורה אלימה ומסוכנת על הכביש, עוקף פעמים על פס לבן בכביש לא פנוי, נוהג בפראות ולבסוף יוצא עם לום מתכת על מנת לתקוף את הנהג אשר צילם אותו תוך כדי ביצוע העבירה. ונניח לרגע שהנהג המצלם לא היה מצויד באקדח , אני בטוח שהוא היה נפצע קשה ממתקפה ברוטאלית של הנהג חמום המוח אשר יצא לתקוף אותו תוך חסימת הצומת. ומה מקבל עברין במדינה מתוקנת ?, לפחות מספר שנים טובות על מנת לחשוב היכן הוא טעה, אך ישראל כבר מזמן אינה מדינה מתוקנת, והעבריין אשר צולם בעת מעשה מקבל 6 חודשי עבודות שירות בעריה במקום מגוריו , 100 מטר …
הודעה אחרונה מאת נהג מתחיל, -
-
שלום, בעקבות המקרה שקרה להורי עם הרכב - (פולקסואגן ג'טה 1.4TSI 160HP אשר עלה לכביש בדצמבר 2008 וגמא 43000 ק"מ) ברצוני לשתף ולהתיעץ איתכם מה לעשות עכשיו או מה אתם הייתם עושים במקומי ? המקרה: נורית מנוע שהתחילה להבהב ורעידות קלות לפני כ-3 ימים בשעות הערב לאימי בדרך הביתה. יום למחרת לקחתי בבוקר את הרכב למוסך מורשה כאשר כ 10 דקות או רבע שעה לפני הגעתי למוסך נדלקה גם נורית EPC בנוסף לנורת מנוע שדלקה קבוע, רק שהפעם הרכב בקושי סחב מעמידה. כשהגעתי למוסך תיארתי בפני איש השרות את אשר התחולל (אגב, הוא אמר שיש ריקול על הסימפטומים שתיארתי) והתחילו לבצע בדיקות - עם המחשב וגילו בעיה בצילינדר 1 => החליפו סליל הצתה אך ללא שינוי => בדיקת קומפרסיה ולחץ הפוך => בריחת קומ…
הודעה אחרונה מאת ronen7, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 27 תגובות
- 13.2 אלף צפיות
יש לזה אישורים לדלתות נפתחות למעלה או שלא? ולא מצאתי את החוק שמונע את זה .
הודעה אחרונה מאת Casper_2001, -
-
- 3 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
לפני כשבועיים- חוליגן קטן תופף לי על הרכב בעזרת מקל מטאטא, והשאיר לי מזכרת מכוערת בצורת 4 מעיכות קטנות, בפס העליון בין מסגרת הדלת לבין הגג. ניסיתי לצלם אך ללא הצלחה (לא ראים את המעיכות בתמונה) רואים רק בזוית מוסימת לאור, מרגישים גם כשמעבירים את היד. הדבר מאוד מאוד מפריע לי בעין- אין נזק לצבע הרכב. היום עשית ווקס לרכב והדבר פשוט הוציא אותי מדעתי . השאלה שלי: האם יש אפשרות לתקן את המעיכות ללא פחחות וצבע? במידה וכן, אשמח מאוד להמלצה על מקום בו ניתן לתקן.
הודעה אחרונה מאת אדי.ו, -
- 11 תגובות
- 2 אלף צפיות
מצאתי כתבה שמישהו כתב בצורה משעשעת ומעניינת על הסופרב שרכש, מכיוון שגם אני רכשתי כזו, אני מתחבר לכל מילה. ועשיתי קופי פייסט. http://cafe.themarker.com/topic/1537677/ האוטו נרכש לפני שלושה חודשים לערך, 4000 ק"מ עד כה. כל יום הוא הופך לחדש יותר. לאחר בדיקת כל המתחרות, לרבות מונדאו עם המראה הביזארי והלא הרמוני (מה הקשר בין הפרונט לאחורי האוטו הזה, לא ברור), תוך פסילת הסיטרואן עם ה-AL4 והמנוע העתיק ההופכים אותה למיושנת, לאחר בחינת האקורד החדשה המחייבת את הרוכש להסתפק במעט תמורת ממון לא מועט וללא בחינת המאזדה 6 המיותרת (לאחר שבעבר היתה לי 6 2300 שהועפה אחרי שנה) - הסופרב מתבררת כאלטרנטיבה היחידה. יחידת ההנעה היא הנאה צרופה, כמוה ניתן למצוא רק באח…
הודעה אחרונה מאת Derish, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 14 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
http://www.auto.co.il/%D7%9B%D7%AA%D7%91%D7%94-25577-%D7%A0%D7%97%D7%A9%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%9D-%D7%94%D7%A1%D7%95%D7%A3.aspx
הודעה אחרונה מאת בוגדני מגעיל1, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 29 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3922057,00.html מה שאומר, שכל הנסיונות היצירתיים להוזיל את עלויות אחזקת הרכב, סופם להיכשל ברגע שהם צוברים מספיק משתמשים. זה גם יהיה סופה של המכונית ההיברידית/חשמלית/סולארית וכו'. .
הודעה אחרונה מאת elibaba, -
-
- 7 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אני מחפש ספר על מכוניות,על הפרטים הטכניים יותר,סתם כדי ללמוד עוד קצת. אבל אני מחפש אחד שהוא בעברית כי באנגלית קצת קשה לי להבין את הכל,יש חיה כזאת? תודה מראש לכל העוזרים!.
הודעה אחרונה מאת avi333, -
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום לכולם . ברצוני לספר לכם סיפור שקרה לי היום . החלטתי לעשות טיפול לבלנו שלי . בדרך כלל אני עושה לבד , כי אני פשוט אוהב לגעת באוטו בעצמי וכמובן מבחינה כלכלית אני מעדיף לשים את הכסף בחלקים איכותיים יותר. אז הלכתי וקניתי פלגים NGK ,פילטרים שמן ואוויר = 100 ש"ח וגם שמן 10/40 של LIQUI MOLY קופסה צבע זהב ,וגם K44 = שילמתי 220 ש"ח בהום סנטר (היו לי תווים). ואז הלחטי לעשות טיפול , החלפתי את הפלגים , פילטר אוויר ונשאר לי רק השמן עם הפילטר. מכיוון שאני לא אוהב לזרוק את השמן בכל מקום אמרתי שאני אנסה ללכת למוסך ולשלם עבור ריקון שמן והחלפת הפילטר. אז ניגשתי למוסך כלשהו והצעתי לבעל המוסך אם הוא רוצה תמורת 50 ש"ח לעשות את זה והוא הסכים, אני חוזר הוא הסכים. הוא שלח בח…
הודעה אחרונה מאת Gavriel PAK, -
-
- אחראי פורום
- 23 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
אחרי התמונות העצובות שיש פה על תאונה של פורש בהרצליה (למה באתי הביתה רק בשבע וכבר לא היה שום-כלום ליד הקניון) אז תשמעו סיפור: בשבוע שעבר, בשעת לילה,אני מחזיר את הדור הצעיר לבית אימו ברעננה. בית רגיל ביותר, קצת ישן, 3 קומות, כזה שלא מעיפים עליו מבט. נכנסים לחניה. חשוכה. ואז הוא אומר לי: האוטו השחור שחונה שם בפינה הוא פורש! לא נראה לי, אני אומר, זה אוטו משפחתי. עיצוב מעניין, לא מוכר, אבל לא פורש. אבא ! זה פורש! אני אומר לך. קפץ החוצה אחוז התלהבות. גמני. בחיי שצדק. והוא עוד בגיל חד ספרתי(אבל מבין משהו באיטלקיות ודלוריאן). עמדה שם פנמרה, חדשה (לפי המספר).וואהוווו ! שווה !!! חבל שבחושך, לא יצא צילום טוב בסלולרי שלי ואין לי מה להעלות פה. אבל תראו איזה ה…
הודעה אחרונה מאת LotusElise, -
-
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
ובכן, אתמול התקשרה אלייה סוכנת מביטוח דרור, וואי לא יודע אם דרור או לא, עף לי פשוט השם עכשיו מהראש! בכל אופן היא הביא לי הצעת מחיר ב 9030 ביטוח חובה ומקיף עליי ועל אבי, מדובר ברכב פולקסוואגן גולף פלוס. בכל אופן אמרתי לה שתחזיר לי שיחה היום, היא החזירה לי אמרתי לה אני כבר לא מעוניין ועבדתי עליה, אמרתי שמצאתי ביטוח דרך סוכן ב 8500, חובה ומקיף. חשבתי היא תגיד לי יום טוב להתראות, היא אומרת לי, ואם אני עושה לך את הביטוח ב 8,000? אתה סוגר איתי היום? הפרצוף שלי היה ככה . אז אמרתי לה, למה אתמול לא עשית את זה? היא אומרת לאלא, זאת האפשרות שהייתה לי אתמול, אז אמרתי לה כשאתם רוצים אתם יכולים להוריד אלף ש"ח כאילו אין בעיה, היא אומרת עכשיו יש לי אישור מהמנהל וזה והתחילה לשכ…
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
-
לפי לוח התמרורים הנהוג בישראל, כל שלט דרך שרקעו כחול מציין שהכביש אליו הוא מתייחס הינו דרך מהירה, בעוד שלט בעל רקע ירוק מתייחס לדרך בין-עירונית. למי שעדיין לא מבין על מה אני מדבר, שיציץ בתמונה הבאה: לפי צבע הרקע, אנו מבינים שכביש מס' 1 הוא דרך מהירה, בעוד כביש 65 הוא דרך בין-עירונית. לפי חוקי מדינת ישראל, המהירות המירבית בדרך בין-עירונית היא 90 קמ"ש ובדרך מהירה 110 קמ"ש. ולמה אני מספר לכם את זה? במחלף פולג נחנכה זה לא מכבר הירידה החדשה מנתניה לכביש החוף לכיוון ת"א. במקום נתיב אחד, הירידה הורחבה ונפתח נתיב נוסף. בנוסף לשדרוג הזה, הותקן במקום גם שילוט חדש וברור יותר. הבעיה היא שנראה שמישהו במע"צ כנראה קצת התבלבל: בכניסה לירידה מופיע שלט ירוק המורה על כך …
הודעה אחרונה מאת mat@n, -
שלום. לפני כשבועיים נסעתי ברחבי העיר הגעתי למקום חניה החנתי את האוטו כיביתי ויצאתי. אחרי 5 שניות מאחורי הסיבוב רץ שוטר מלווה בקריאות עצור עצור אני חוזר... רץ! בא אליי אומר לי שמעתי אותך יש לך אגזוז לחץ. השוטר מוציא את הפלאפון הנייד שלו ומחפש בוחן זמין בשעות העבודה. אחרי כמה טלפונים נמצא בוחן שהיה בתפקיד. בנתיים השוטר שרץ אליי, מתברר שהוא גם בוחן בעצמו, מתחיל לבדוק לי את הרכב אורות אגזוז ברקסים הגה מנוע וכו'. הבוחן השני מגיע עובר על אותם פעולות ומגיעים לסעיפים הבאים: מותקן אגזוז לחץ ברכב. אורות כחולים מקדימה. Diamond vision (עברו טסט) פילטר פתוח. כמובן שהם דיברו בינהם הם היו בטוחים שהפילטר פתוח מחובר לאגזוז לחץ. ואורות ערפל שנדלקים ביחד עם …
הודעה אחרונה מאת Kundason, -
האם שווה להאביא לפה מכוניות רוסיות ולהפיץ בבקשה לא לצחוק לענות לי ברצינות
הודעה אחרונה מאת COMMANDER, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 15 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
בימים האחרונים ניסיתי להגיע למוסך התקנות של מערכות אודיו ומולטימדיה. לצערי טעיתי קצת בכניסה, ונכנסתי בטעות למוסך פחחות. מדובר במוסך של חאפרים בני-חאפרים. מיד עם כניסתי למוסך, רכב (כנראה של אחד הלקוחות, אך נהג בו עובד המוסך) נכנס בי בחוזקה בעודו נוסע ברוורס, וגם לנזק רב. בקושי הספקתי לצאת מהאוטו, וכבר התקבצו סביבי מספר עובדים מהמוסך, והרכב הפוגע סולק מיידית (לא הספקתי לרשום פרטים שלו). כשהזכרתי את המילה "ביטוח" פשוט צחקו ממני, כנראה שבכל מקרה אין לנהג ברכב ביטוח על הרכב, אבל זה די טבעי, הרי המוסכניק לא יעשה לעצמו ביטוח כדי להזיז את הרכב בתחומי המוסך. מבלי לשאול אותי, מנהל המוסך (כנראה, לפי התנהגותו) הורה לעובדים להביא כל מיני חומרים לתיקון שריטות, ובעודי מדבר …
הודעה אחרונה מאת talroze, -
-
- 0 תגובות
- 513 צפיות
שוקל לקנות רכב כזה, מה יכולה להיות צריכת הדלק שלו בנסיעה רגועה יחסית? תודה
הודעה אחרונה מאת tarvas, -
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום, במידה ורכב שנוסע בצמיגים לא מאושרים ברישיון רכב, נכנס לתאונה עם נפגעים ונזק רכוש. הביטוח יכול להתנער ממנו? הרכב עם ביטוח חובה וצד ג'. תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת ExoduS, -
- 7 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
לאור הפרסום הבלתי פוסק והעובדה שלא נותרו מקומות, הנחתי שמישהו יפרסם כאן על האירוע. מה, איפה, רשמים. NADA.
הודעה אחרונה מאת roybo, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום אני מעוניין לעשות פחחות וצבע סבירה ,לא צריכה ליהיות שתחזיק לי מאה שנה עלה גם שנתיים שלוש סבבה,אם מישהוא מכיר באזור השפלה פחח שיש לו ניסיון,ולא סתם שמנסה לילמוד איך עושים,לא משנה לי גם אם הוא ערבי רק שהאותו לא יעלם לי אחר כך ,התקציב הוא 3000 שח האוטו נירה כמו כופסת שימורים,ועוד שאלה האם אני יכול לשנות צבע ?איזה אישורים צריך ?וכמה זה בארך עולה תודה מראש לעונים.
הודעה אחרונה מאת xvvirus, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 11 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
מה אומר מבין ענין על משרד התחבורה המעונין במחירי חלפים גבוהים. בראיון ב"הארץ" של היום, אומר הבעלים של חברת הליסינג הגדולה בישראל: " למה אתה לא מרחיב את הפעילות שלך בחלפים ובמוסכים? הרי חלק גדול מהרווחיות של היבואנים היא באמצעות החלפים המקוריים. "זה באמת התחום הכי רווחי אצלם. אני מוכר ב-500 שקל מה שהם מוכרים ב-2,000 שקל. אנחנו מנסים להרחיב, הבעיה היא שמשרד התחבורה מגן על היבואנים באצטלה של בטיחות, ובטענה שחלקים תחליפיים גורמים לתאונות ובגלל זה נהרגים אנשים. אלה סיפורי מעשיות. בעולם יש בחירה בין חלק מקורי לחלק תחליפי, אפילו אם שניהם יוצאים מאותו מפעל." אנשים מתווכחים על ליכוד או קדימה או מערך, ובינתיים כולם יחד עושים מאיתנו צחוק. הפוליטיקאים הבודדים שנ…
הודעה אחרונה מאת yehuda-k, -
-
הודעה אחרונה מאת Croc, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 61.7 אלף צפיות
או שזוהי שמועה בלבד? ובנוסף, האם נכה יכול לנסוע בנתיב תחבורה ציבורית? לחנות בחניוני העירייה ללא תשלום? תודה.
הודעה אחרונה מאת נהגת שודים, -
-
מי מחובר 8 משתמשים רשומים, 1 אנונימיים, 357 אורחים (הצג רשימה מלאה)