רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,572 נושאים בפורום הזה
-
אני עובד בחברה מסויימת על רכב מסוג סוואנה . אתמול חניתי במקום שבתמונה והלכתי לעסק מסויים . לאחר שחזרתי מהעסק , הכנסתי משהוא לדלת אחורית של הסוונה , ראיתי חניה יותר נוחה בצד השני של הרחוב. עליתי על האוטו ועברתי לאותו מקום . לאחר כמה רגעים ניגש אליי אדם ואמר שאני מחצתי לו קרטון עם סחורה . ניגשתי למקום וראיתי שהוא שם שני קרטונים בכדי לשמור את החניה . קרטון אחד אני ראיתי , אבל השני היה צמוד לרכב ולא היה לי סיכוי לראות אותו. כמובן האדון "הנחמד" רצה שאני אשלם לו על הנזק ,אבל סירבתי ... מה דעתכם? מי אשם?מה אתם אומרים על התופעה ?
הודעה אחרונה מאת timur2008, -
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 10.5 אלף צפיות
אני רוצה ללמוד נהיגה על קטנוע ואני מעוניין ליסוע על 50 סמ''ק, יש לי שאלה אלייכם חבריי כמה יעלה לי הכול בייחד עים הביטוחים והכול? ומה התהליכים שעליי לעשות על מנת להתחיל בלימוד והכול?
הודעה אחרונה מאת COMMANDER, -
-
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
לא חשבתי שאמצא רכב מגניב יותר מפיאט 500 החדשה, ואז זה הכה בי-citroen c-airplay. מישהו/י יודעים אם יש סיכוי שהרובוטריק הזה יגיע לארץ? http://www.netcarshow.com/citroen/2005-c-airplay_concept/ חושה...(געגועים לסיני)
הודעה אחרונה מאת ch2856, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 13 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
היי חבר'ה. היום קרה לי מקרה דיי מבאס. נסעתי עם איסוזו דימקס בצריפין, לכיוון הבסיס מזון שם, מכיוון שער יפו. פעם ראשונה שנסעתי שם. הכביש הוא דו סיטרי עם פסי האטה, כשעל פסי ההאטה מסומנים חצים לכיון הנסיעה. כיוון שזו הפעם הראשונה שלי באותו המקום, (לא בצריפין, אלא בכביש הספציפי הזה, לכיוון הבסיס מזון), נסעתי לי לאט (!) וחיפשתי את הבסיס, בזמן שעברתי שער של בסיס אחד, קראתי לי מה שרשום על השאר וכו', כל התיאור של הבסיס רשום שם בכל אופן, זה לא היה הבסיס שחיפשתי אז המשכתי לי הלאה, ואז שמתי לב שיש שני תמרורים אין כניסה משני צידי הכביש. ניכנסתי לבסיס הבא כדי לפרסס ואז עצרו אותי מ.צ בטענה שעברתי באין כניסה. מסתבר שבאמת עשיתי את זה. אבל! את התמרור שהיה מימיני הס…
הודעה אחרונה מאת נהגת שודים, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
עשיתי תאונה קטנה באשמתי וגרמתי נזק לרכב אחר (וגם קצת לעצמי), יש לי ביטוח צד ג'. מה העלות הכספית שתיגרם לי אם הצד השני ירצה לתבוע את הביטוח שלי? האם יש לי עלות השתתפות עצמית? האם הפרמיה שלי תעלה בשנים הבאות? לא עשיתי תאונות בעבר. אם כן, איך אני יכול לחשב האם כדאי לי לשלם ישירות לצד השני ושלא יפעיל את הביטוח.
הודעה אחרונה מאת mashkanta1, -
-
לפני שבוע נסעתי עם הקליאו שלי בעליות של ירושלים (קצת לפני שורש), היו פקקים קשים.. ממש לפני שורש נכנסתי במי שהיה לפניי כי הוא בלם פתאום וכנראה לא שמתי לב. לי נשברה רק הבקלית של הפנס הראשי השמאלי, לו התעקם טיפה הטמבון. (ממש טיפה!) הוא וחבר שלו יצאו מהאוטו, ראינו מה הנזק, כמעט ולא קרה כלום לאף אחד. יש לציין שהתאונה התרחשה במהירות של גג 25 קמש גם בגלל העלייה של שורש וגם כי היה פקק מטורף. החלפנו פרטים והודעתי לביטוח. היום הוא התקשר אליי להגיד לי שהעלות של התיקון היא 1250 שקלים כי צריך להחליף את כל הטמבון ושהבגז' שלו לא נפתח מאז, ושאולי יהיו הוצאות רפואיות לחבר שלו שהיה איתו באוטו. הוא רצה שנסכם בינינו על 1250 שקל בלי שנערב את הביטוח, ואמר שהאוטו לא נוסע ושהוא נמצא ב…
שלום לכולם. אחותי נסעה עם רכבה הפרטי (פורד פוקוס 2002) לרכוש דבר מה לביתה. רגע לפני שיצאה לדרכה מחניית החנות, רוח חזקה העיפה באוויר תמונה אחת מתוך כמה תמונות שהוצגו לראווה בקדמת החנות (התמונות לא היו קשורות או מאובטחות). התמונה הסוררת התנגשה בשימשה הקדמית של הרכב ושברה אותה (לא יודע בדיוק באיזו צורה, עודכנתי בנייד). לפי מה שאני יודע, התערבות ביטוח בהחלפת השימשה תגרור השתתפות עצמית ואולי בנוסף עלייה בפרמייה, האמנם? אחותי צילמה במכשיר הנייד את תוצאות המקרה, מיקום הרכב ודרכה של התמונה המעופפת. האם על אחותי לבדוק את עלות השימשה הקדמית ולדרוש את עלותה הכספית והחלפתה מבעל החנות? מה עושים במידה ובעל החנות יסרב לשלם? תודה לעונים.
נו, אז אומרים שלצרפתיות אין שוק, שמוכרים אותן באלפי שקלים מתחת למחירון ושנורא קשה להפטר מהן. אז אומרים. האמת היא שככל הנראה בגלל שאומרים את כל זה, המחירון שלהן צונח בצורה מופרעת לאורך השנים, כך שכשמגיע הזמן למכור אותן הדבר נעשה בקלות מפתיעה ביותר. החוויה שלי (יותר נכון - של חברה שלי, כי אני הייתי בחו"ל בעת המכירה) הייתה חיובית מאוד. הייתה לה C3 שנת 2003 עם מנוע 1.4 וגיר אוטומטי. הנתונים היו אמנם טובים - יד שנייה, מטופלת בחברה, 80000 ק"מ, אבל למרות זאת אני הכנתי אותה לתהליך מכירה ארוך. משום מה הייתי בטוח שיהיה קשה מאוד למכור. בסופו של דבר היא פירסמה מודעה ביד2 ביום שבת אחד. תוך 20 דקות התחילו הטלפונים לצלצל בלי הפסקה, לפחות 7-8 שיחות בשעה הראשונה. הבנאדם השני שצל…
הודעה אחרונה מאת א פ, -
- 0 תגובות
- 867 צפיות
שלום לכם.. ברצוני לדעת וגם לשאול אתכם ..האים יש העתק של מבחן העיוני או כל מסמך או ספרות מקצועית שבו אוכל לעיין? יש לי מבחן בעוד כחודש בסוף אוגוסט. אשמח מאוד לתגובה החיובית. המשך יום נעים.
הודעה אחרונה מאת lambo77, -
- 4 תגובות
- 1 אלף צפיות
אני מתלבט פה במשו, אבל קודם אני אסביר. נסעתי היום בבוקר.. הייתי באחת השכונות הסמוכות, עפתי על מישהי די מהר.. פירקתי לה את כל הטמבון האחורי, ולי התעקם כל החלק הקדמי. הנזק שלי? רדיאטור הרוס גשר מעוך פנסים מעוכים טמבון משופשף מכסה מנוע מעוך תושבות פנס התעקמו גריל מרוסק כרגע הוא במוסך בתיקונים, נזק של 3.5 אלף שקל אצל איזה אחמד, יהיה מוכן מחר. עכשיו ההתלבטות שלי היא כזו: מי שלא יודע איזה אוטו יש לי, יש לי קיה פרייד שנת 97. קניתי אותה ב9 אלף שקל. (מעל המחירון בגלל הצביעה שלו) אני יד שלישית, עומד כרגע על 108 אלף ק"מ. אחרי הקניה של האוטו, התברר לי שאין בלמים.. 2000 שקל בלמים חדשים אחורה וקדימה. עכשיו התאונה, עוד 3.5 אלף שקל. סה"כ 14.5 אלף ש…
הודעה אחרונה מאת boaz9090, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 18.4 אלף צפיות
אהלן אני עובד באבן גבירול בת"א, עכשיו הבנתי שמשעה 20:00 אפשר לחנות ברחוב עצמו. מישהו יכול לאמת? *מצטער שהנושא נפתח בפורום הזה ולא באופ-טופיק אבל אני לא יכול לפתוח שם נושאים. תודה
הודעה אחרונה מאת BeBest, -
-
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
בוקר טוב ושבת שלום. אני מעוניין להחליק את ידיות הדלתות של רכבי כחלק ממסע שיפוצים ושיפורים. האם זה חוקי או שיכולים להוריד אותי מהכביש? האם יעבור טסט? האם יש חוק נגד זה? תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת Dani57, -
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 978 צפיות
מי שבורח משוטרים נעצר עד לתום ההליכים נגדו ( על הדרך נוספו עוד מספר אישומים ) http://elyon1.court.gov.il/heb/dover/460891.pdf
הודעה אחרונה מאת א פ, -
- עוקב אחד
- 24 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
שלום פורום, באוקטובר אני וחבר נצא לטיול שכולו נהיגה באיזור האלפים הצפוניים, ואורכו כשישה ימים. רכב הליווי שלנו הוא... טוב, אני אתן לכם לנחש: מכונית קופה גרמניה עם ארבעה מושבים, כ-450 כוחות סוס והנעה כפולה. פרסים יקרי ערך יוגרלו בין המנחשים נכונה התכנון הוא לנחות במינכן, לנסוע לשוויץ ולהכנס לאיטליה דרך כביש דאבוס-סטלביו (Davos-Stelvio) - כן כן, כמו בטופ גיר. משם הצפי הוא להמשיך לאיזור הדולומיטים (כמובן דרך כביש סטלביו המפורסם) - שם, ממה שראיתי, יש שפע כבישי נהיגה מעניינים ונופים יפים. אם ישאר זמן אולי גם נקפוץ למודנה. החזרה למינכן תהיה דרך אוסטריה (איזור זלצבורג). כמובן שזה רק הרעיון הבסיסי. אין יותר מדי מקורות מידע באנגלית על הכבישים האיטלקים, ולכן אני פונ…
הודעה אחרונה מאת sronis, -
- 6 תגובות
- 902 צפיות
יש אפשרות שרק השלט יצפצף ? מדובר על רב בריח MVP 625
הודעה אחרונה מאת AviPolo6N2, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 972 צפיות
מישהו יודע ?? בסוכניות לא יודעים ואו לא רוצים ליידע ..
הודעה אחרונה מאת שלומי, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום, ביום חמישי קיבלתי פריוס חדשה מהחברה (נקנה בליסינג מימוני). וכפי שחלק אולי יודעים על הג'נטים של הרכב מולבשות טאסות מפלסטיק. בכל מקרה, הורדתי את הפלסטיק וראיתי שבג'אנט חסר החלק האמצעי- מעין עיגול קטן עם הלוגו של טויוטה. בפריוס אחר שחנה ברחוב ראיתי שכן יש את העיגולים האלה. התקשרתי לטויוטה והם אמרו שככה מגיע הרכב כלומר בלי הלוגו, בחברת המימון אמרו שהם יבדקו עם טויוטה ויחזרו אלי. מישהו מכם יודע האם באמת ככה מגיע הרכב? זה די מכוער. צירפתי תמונות של הרכב שלי (בלי העיגול עם הלוגו) ושל רכב שראיתי חונה ברחוב (עם). אודה לתגובות...
הודעה אחרונה מאת רועי צוקרמן, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
שיווקו של המיקרו-וואן החדש יחל בקרוב בארץ, עם מנוע בנזין 1.4 ליטר ומנוע דיזל 1.6 ליטר. להמשך החדשה
הודעה אחרונה מאת dkn1, -
-
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
יש ברשותי טיוטה קורולה 1992 מהצורה הזאת: הוא כבר ללא טסט 3-4 שנים, חוץ ממצב פנימי זוועה ובולם אחורי גמור, הוא מניע ונוסע מצויין. כרגע הכי קל זה למכור אותו לברזל ולקבל עליו כסף על פי משקל. אבל אני מעוניין לקבל עליו כמה שיותר, אני חשבתי למכור את הגיר האוטומט בנפרד, את המנוע בנפרד, ואת הפח למכור לברזל. יש רעיונות טובים יותר ? תודה
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום לכולם יש לי שברולט קרוז, האם קיימת אפשרות להוסיף בקרת שיוט לרכב? ומה העלויות של דבר כזה? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת ariel20059, -
- 6 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום, אחת מחברות הליסינג מפרסמת בפורום, באמצעות באנר ,"מהפכה מיד ראשונה". ההצעה היא לקחת רכב בליסינג (פרטי לא תפעולי) ואולם במקום שיהיה חדש מהיבואן ולמשך 3 שנים ומחיר ההחזר החודשי יהיה בהתאם, עכשיו ההצעה המהפכנית היא לקחת רכב בן 3, שהיה כבר סיבוב אחד בליסינג אצל לקוח פלוני, להשתמש בו כשנתיים ולהמשיך. לדוגמה: מאזדה בת 3, שווה לדבריהם 84K ש"ח. לכן הלקוח ישלם מחצית מהסכום בעת תחילת החכירה, עוד 28 תשלומים חודשיים שווים (לא צמוד) בסך 149 ש"ח בלבד ולסיום ניתן לרכוש את הרכב ב-37,800 ש"ח (שוב, קבוע לא צמוד למדד) - או - "להמשיך הלאה לרכב לחדש" (מבלי שנקבל הסבר לאיך, כמה ולמה). כלומר, לקוח ישלם במשך שנתיים ומשהו 46,172 ש"ח בלבד עבור הזכות להשתמש ברכב זה ולאחר…
הודעה אחרונה מאת Danny13, -
לפי כלכליסט: "משרד התחבורה האמריקאי על פרשת טויוטה: "אשמת הנהגים" המשרד בדק את התלונות שהתקבלו על האצה פתאומית בכלי רכב של טויוטה, וגילה כי מרבית המתלוננים לחצו בחוזקה על הגז במקום על הבלמים" http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3411396,00.html
הודעה אחרונה מאת loty, -
- 3 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
ערב טוב , ברצוני לדעת בבקשה כמה עולה ביטוח חובה ומקיף + חובה לפאסאט דיזל מהשנים הנ''ל. דגם 1900 טורבו דיזל(מקווה שזה מיועד לפורום הנכון).
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אני בעל עסק פרטי וכרגע מתאים לי לקחת רכב מליסינג. השאלה היא, כמה בליסינג מימוני אני משלם מעבר לשווי הרכב במידה והחלטתי לרכוש אותו בסופו של דבר. השאלה השניה היא מה אני מקבל בליסינג תפעולי וכמה עלי לשלם באחוזים מעבר לכמה שהייתי משלם בליסינג מימוני תודה לכם
הודעה אחרונה מאת tal32, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 20 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
אבא שלי קנה לפני כחצי שנה מאזדה 3 החדשה דגם COMFORT שנת 2009. הרכב היה 5 חודשים על הכביש, 4700 ק"מ. בדיקה לפני קניה כמובן שעשינו, והכל היה טוב ויפה. לפני מספר ימים המזגן לא קרר כלל ויצא רק אויר ללא קרור. ניסינו את כל האפשרויות וכל הלחצנים אך שום דבר לא עזר. זה שנגמר גז ברכב חדש זה נשמע מוזר אבל בכל זאת נטינו להאמין שזו הבעיה. אבא שלי הלך למוסך מורשה מאזדה ומילאו לו גז. אכן המזגן עבד וקרר אבל אחרי שעה שוב הפסיק המדחס לעבוד ויצא רק אויר בלבד. אבא שלי הלך שוב למוסך, הפעם כבר עשו בדיקה רצינית והנה להפתעתו של אבי הוא מקבל הודעה חגיגית "הרכב עבר תאונה" ! ולא זו בלבד, הרכב לא טופל במוסך מורשה, התעסקו בצמות הרכב, נגעו בחוטים ובמחשב הרכב ולכן- האחריות מבוטלת ! רק לשבר א…
הודעה אחרונה מאת YOEL47, -
-
- 2 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
טוב את האמת אני יודע שההתמחות כאן בפורום היא בתחום המכוניות ולא הדו גלגלי למינהם, אבל הנושא שרציתי לדון עליו הוא אחר: בימים האחרונים אני תר אחרי קטנוע 50 קטן וחסכוני לעיר, קיימים הרבה כאלו בשוק בתחום של 2000 ועד 4000 ש"ח. בין הדפים ביד שתיים מצאתי קטנוע מסוג סאן יאנג סופר פיור מודל 2003, על הסיפדומטר מופיע הקילומטראג' הבא (ולא, לא התבלבלתי במספרים) 1089 ק"מ על השעון. דיברתי עם הבעלים ומסתבר שהקטנוע היה שייך לאמא שלו עלייה השלום והוא עומד במחסן כבר משנת 2004, עובר מדיי פעם התנעות קצרות ועושה טסט פעם בשנה. קטנוע חדש מכל המשתמע מכן, הניילון אפילו על הכסא עדיין! אבל המחיר..אויי המחיר! 3500ש"ח שלא ניתנים למיקוח. אז על מה רציתי לדון איתכם? בסכום של 3500 שקלים ניתן ל…
הודעה אחרונה מאת talroze, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
למישהוא יש מושג?
הודעה אחרונה מאת talroze, -
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אני פותח את הנושא בפורום הכללי, במידה ולא מתאים, אשמח אם יועבר לאוף טופיק. אני מניח שרובכם נתקלתם בשרשור המכירה של הרכב הקודם (למי שלא:http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=267922 ) בגלל נסיבות משפחתיות החלטנו (אני ואמא שלי) כי אין טעם להמשיך להתנייד ברכב כל כך גדול, אז החלטנו למכור. ניסינו במשך תקופה ארוכה למכור בשוק הפרטי, ללא הצלחה. זה היה ניסיון רע מאוד מאוד מבחינתי- חשבתי שלפחות בסגמנט הזה אנשים שמתקשרים יהיו רציניים וידעו מה הם רוצים, אבל נוכחתי בדיוק להיפך. אנשים שסתם מתקשרים לשגע אותך, אנשים שאיך שהשיחה מתחילה ישר רוצים להוריד אותך 70K מהמחירון. כאלה שקובעים איתך לראות את הרכב, אתה לוקח יום חופש מהעבודה ובסוף הם לא באים וגם לא עונים לטלפונים. …
הודעה אחרונה מאת Matanel, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 17 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
היצרן הגרמני במתקפה של דגמים חדשים ומתיחות פנים. והיום על הבמה – X3, דור שני. הX3 הוא אחד הדגמים היותר נמכרים של BMW בשנים האחרונות. לא פלא אם כך, שBMW סוחטים את הלימון הזה שוב ושוב ומציגים יותר ויותר דגמים בקטגוריית הפנאי-שטח. עכשיו הגיע תורו של הX3 הבינוני להתחדש, וכמובן גם לגדול קצת. בהשוואה לדור הקודם, לX3 החדש יש קצת יותר אורך (83 מ"מ), קצת יותר רוחב (28 מ"מ), קצת יותר גובה (12 מ"מ) וגם קצת יותר מרווח גלגלים (15 מ"מ). בקיצור, הוא קצת יותר X5 וקצת פחות X1. למרות התפיחה בממדים, העיצוב החיצוני די, איך נאמר בעדינות, מזכיר את הX3 הקודם. באגף הכוח יקבל הX3 החדש בשלב זה מנוע בנזין אחד ומנוע דיזל אחד, כאשר בעתיד ישודכו לX3 מנועים נוספים ממגו…
הודעה אחרונה מאת Ahbarony, -
-
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום לכולם לפני כמה חודשים קניתי פולו 98' מיד ראשונה עם קילומטרג' נמוך יחסית, במצב טוב. לפני כמה ימים, כשהרכב חנה בבסיס, נכנסה בו סופה צבאית ברוורס. הנזק - פנס ימני קדמי שבור, מכסה מנוע וכנף ימינית התעקמו. גם הטמבון קצת התעקם, והדלת הימינית נפתחת בחריקה. הבאתי את האוטו למוסך, והוא נתן לי 2 אופציות, לתקן את הנזק או להשבית את האוטו, השבתה זה אומר שהנזק עולה על 5000 ש"ח, וזה דיי גבולי, כך שאפשר לקחת את זה לכאן או לכאן. עכשיו חוץ מזה, יש עוד כמה בעיות קטנות, צריך לנקות את המזגן לא מקרר כמו שצריך, הבגאג' מאחורה לא נפתח בלי מפתח, ונשברה המסילה של ההגה, איפה שאפשר לכוונן למעלה למטה, פשוט ההגה חופשי ואי אפשר לנעול אותו. אין לי את האוטו הרבה זמן, אבל בגדול הוא דיי נ…
הודעה אחרונה מאת loty, -
-
מי מחובר 53 משתמשים רשומים, 12 אנונימיים, 245 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- NEW10
- 318i
- אביתר א.
- itaysamurai
- MRobot
- natco
- topop
- MIHAEL
- stx
- עמרי לייט
- עדי-אל
- jpex