Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5816 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בורזום

קראתי והבנתי גם בפעם הראשונה אבל...

על מה מבוססת קביעה זו. האם על הבנתך , האם על דבר חוק כלשהו.

אם אינך מזמין הבדיקה, אתה אפילו אינך רשאי לקבל עותק מהבדיקה. שלא לדבר על תביעה בגינה.

חברת הבטוח חייבת על פי חוק לשחרר את הנתונים כך גם מוסך שטיפל ברכב, והכל מהיום הראשון של הרכב על הכביש.

היא יכולה לשחרר היסטוריה רק מהמאגר שלה, אם הבעלים הראשונים היה מבוטח דווקה אצלה. ומה הסיכוי לכך?

ולגבי "מאגר הנתונים של כל חברות הביטוח".... תעשו לעצמכם טובה, זה לא עובד כך.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם
אם אינך מזמין הבדיקה, אתה אפילו אינך רשאי לקבל עותק מהבדיקה. שלא לדבר על תביעה בגינה.

מה זאת אומרת המשפט אינך רשאי לקבלה. ואם בעל הרכב נתן לי עותק מן הבדיקה או אפילו את המקור שלה. גם אז אני לא רשאי לתבוע

אני חוזר שנית אם אתה מתבסס על הבנתך , אז לדעתי אתה טועה. אם אתה מבסס את טענתך על דבר מה מעבר להבנתך אשמח אם תצטט אותו .

היא יכולה לשחרר היסטוריה רק מהמאגר שלה, אם הבעלים הראשונים היה מבוטח דווקה אצלה. ומה הסיכוי לכך?

ולגבי "מאגר הנתונים של כל חברות הביטוח".... תעשו לעצמכם טובה, זה לא עובד כך.

מה לא עובד ?? ולמה לא עובד?? אשמח אם תשכילני

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
מה לא עובד ?? ולמה לא עובד?? אשמח אם תשכילני

אם הרכב נפגע בתאונה ויש לשלם לבעל הרכב % ירידת הערך הוא מחושב על פי מחשבון מחירון הרכב של יצחק לוי כולל כל השכלולים (ידיים, ק''מ, תאונות קודמות). זה גם התנאי שמופיע בכל פוליסת ביטוח. כאשר מדובר על "תאונות קודמות" שמאי הרכב שבודק אותו לפני התיקון יכול לרשום לחברת הביטוח "בעבר הוחלפה כנף קדמית" או "דלתות הרכב הוחלפו בעבר" וזאת בהסתמך על עיניו ולא על היסטורייה במחשב. ואז חברת הביטוח יכולה לכופף מעט את בעל הרכב ולהוריד מהמחירון המחושב של הרכב אחוז אחד או שניים מערכו עקב כך.

ובוודאי שהיא תבדוק את היסטוריית הרכב בחברתה ואם היו תביעות קודמות בחברה זו היא תציין זאת ותוריד מערך הרכב לפני תשלום % ירידת הערך למבוטח.

אבל היא לא תטען כי בעבר הייתה תביעה גדולה בחברת ביטוח ג' ולכן הרכב שווה פחות. זאת אומרת תשתמש ב"מאגר כלל חברות הביטוח" כמו שאתם קוראים לזה. היא יכולה לעשות זאת, ותעשה במקרים מסוימים, אבל לא בכולם ובטח ובטח שלא על בסיס "אוטומטי".

מה זאת אומרת המשפט אינך רשאי לקבלה. ואם בעל הרכב נתן לי עותק מן הבדיקה או אפילו את המקור שלה. גם אז אני לא רשאי לתבוע

כן, אינך רשאי לתבוע, אלא רק הגוף הרשום ב"מזמין הבדיקה". כי כלפי צד ג' (שזה אתה) מכון הבדיקה אינו אחראי.

אני חוזר שנית אם אתה מתבסס על הבנתך , אז לדעתי אתה טועה. אם אתה מבסס את טענתך על דבר מה מעבר להבנתך אשמח אם תצטט אותו .

אם זה כל כך מענין אותך אתה בטח יכול לשלוף איזו פסק דין בנושא או לגשת למכון בדיקה לקחת טופס בדיקה ריק ולנסות ללמוד את תנאיו המפורטים שם.

מה שאני אומר, וזה חשוב לכולם: כאשר רוכשים רכב יד שנייה ממגרשי חברות הליסינג וההשכרה שמציעים טופס בדיקה במכון ושם תמיד מצוין מזמין הבדיקה: חברת הליסינג. בדיקה כזאת אפשר לנגב איתה את הת*ת, מפני שהיא לא מגינה על הקונה במידה ויש מחלוקת לגבי מצב הרכב בעתיד. היא לא תופסת מבחינה משפטית, לכן יש להזמין בדיקה חדשה על חשבון הקונה ובה יהיה מצוין מזמין הבדיקה: הקונה.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

בורזום

סברתי כי אתה מדבר מידע מבוסס וטעיתי.

בכלל לא משנה מה כתוב בטופס הבדיקה על אחריות המכון.

המכון יודע ואמור לדעת כי צד ג' אמור עשוי להסתמך על בדיקתו ואם בוצעה הבדיקה ברשלנות ,או לא במקצועיות הראויה ,המכון חב בנזיקין כלפי אותו צד ג'.

זהו בגדול מעמדה של חוות דעת מקצועית ולא רק בתחום הבדיקה של מכון.

ולגבי הביטוח

חברת הבטוח שלך יכולה לבקשתך להוציא גם מידע מהמאגר המשותף וכך תדע את היסטורית הביטוח של הרכב , ואם קרתה התאונה עליה מדובר במקרה הזה לפני המכירה או לאחריה.

כמובן מידע כזה לא יהיה אם הרכב תוקן ללא שעירבו את הביטוח

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

בכל מקרה צריך לבדוק בטופס הבדיקה את תוקף האחריות שהמכון נותן.

בד"כ לא יותר מחצי שנה אחריות, ולרוב מדובר על תקלות מנוע וגיר. אחריות על שלדה צריך לבדוק

מתי בוצע התיקון או מתי הוגשה התביעה לחברת הביטוח ולהוכיח כי התאונה קרתה לפני הבדיקה.

בהצלחה.

הפשרה של היום היא הנורמה של מחר

פורסם
קצת סדר.

נתחיל באחריות

אם הרכב טופל במוסך מורשה של משרד התחבורה האחריות בתוקף

בכל מקרה יש לך עילת תביעה נגד המכון בדיקה ונגד בעל הרכב הקודם. את המוכר תאתר אני מניח לפי כתובתו במשרד הפנים

וסתם מסקרנות למה חיפשת את מוכר הרכב מיד לאחר הקניה?

אז ככה- שהרכב טופל באופן "חאפר" ואין שום רישום- לבנתיים עד כמה שידוע לי.

וחיפשתי את בעל הרכב לאחר הקניה כי לא היה ברכב ספר טיפולים (שעדיין ריק) וחוברת הפעלה של הרכב והוא אמר שישלח בדואר, וגם מפתח רזרבי. שעד היום יש רק מפתח אחד.

הרכב נבדק במכון בדיקה? אם מכון לא מצא שיש תאונה רצינית שכתוצאה ממנה יש את התקלות שציינת, יכול להיות שאותו מכון היה בקומבינה עם מקום שממנו קנית. אני משאר שקנית את הרכב ממגרש או חברת טרייד אין. האם לקחת את הרכב למכון והסתמכת על תוצאות שהם הראו לך?

הרכב נבדק במכון בדיקה מוסמך, והרכב היה מאדם פרטי לחלוטין.

לפי דעתי יש כאן עילה ללקיחת אחריות ע"י מכון - כדאי לך להתיעץ עם מומחים, אולי לקחת עורך דין.

המוכר היה אדם פרטי או סוחר? הוא הסתיר שהייתה תאונה?

פרטי- וכמובן שלא ידענו שהיתה תאונה אחרת ודאי שלא היינו קונים.

רק אם אתם הזמנתם את הבדיקה ושילמתם עבורה.

אכן.

מה הוא קשור? הרכב נמכר ע''י גורם שלישי ולא עשיתם עסקה עם בעל הרכב.

בעל הרכב הכוונה למוכר, לא אבא שלי.

נו לא זמין, אז מה? הוא התחייב לכם שיהיה זמין?

יש לכם את הפרטים שלו שם ותעודת זהות, בנוסף יש לכם חוזה מכירת הרכב עם פרטיו.

קחו עו''ד שיגלגל את התביעה לבית המשפט.

וקצת מוזר שאתה שואל בשביל האבא שלך. הוא בטח כבר יידע לבד לאן לפנות, לא?

אף אחד לא התחייב שהוא יהיה זמין אבל זה כנראה היה העניין המסריח- שהוא מכר את הרכב והתנדף מהאופק.

ואבא שלי בודק גם את העניינים אבל אני גם פותח "חזית בדיקה "נוספת באדיבות חברי הפורום.

נו אז מה? השאלה אם זה חמור או שאין לתאונה משמעות בכלל. וגם המוסך יכול להגזים. אולי הרכב עבר איזו שהיא תאונה, אבל המשמעות שלה מבחינת סחירות ובטיחות הרכב רק שמאי יכול לקבוע.

קחו קודם כל שמאי ביום ראשון ושיבדוק את הרכב.

זה מה שאמרו בחברה שיעשו היום. (יום א'.) בדיקה כללית ע"י שמאי החברה.

זאת אומרת המזגן עבד חצי שנה ואז הפסיק. במוסך מילאו גז והמזגן הפסיק לקרר אחרי שעה. ועד עכשיו התקלה לא אותרה. נשמע כאילו המוסך לא יודע מה הוא עושה, או מנסה לסבן אותכם. אם לא מדובר על פיקוד של המדחס (וזה לא נמשע כך) יכולות להיות רק תקלות של בריחת הגז ו/או החלפת שסתום הקומפרסור. יש לאתר דליפת גז ולהחליף שסתום. תקלה פשוטה.

כנראה שעכשיו צצה לה הבעיה. דליפה כנראה.

בכל מקרה צריך לבדוק בטופס הבדיקה את תוקף האחריות שהמכון נותן.

בד"כ לא יותר מחצי שנה אחריות, ולרוב מדובר על תקלות מנוע וגיר. אחריות על שלדה צריך לבדוק

מתי בוצע התיקון או מתי הוגשה התביעה לחברת הביטוח ולהוכיח כי התאונה קרתה לפני הבדיקה.

בהצלחה.

נבדוק. תודה.

• תוכן חדש...