Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5808 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אבא שלי קנה לפני כחצי שנה מאזדה 3 החדשה דגם COMFORT שנת 2009. הרכב היה 5 חודשים על הכביש, 4700 ק"מ.

בדיקה לפני קניה כמובן שעשינו, והכל היה טוב ויפה.

לפני מספר ימים המזגן לא קרר כלל ויצא רק אויר ללא קרור. ניסינו את כל האפשרויות וכל הלחצנים אך שום דבר לא עזר. זה שנגמר גז ברכב חדש זה נשמע מוזר אבל בכל זאת נטינו להאמין שזו הבעיה. אבא שלי הלך למוסך מורשה מאזדה ומילאו לו גז. אכן המזגן עבד וקרר אבל אחרי שעה שוב הפסיק המדחס לעבוד ויצא רק אויר בלבד. אבא שלי הלך שוב למוסך, הפעם כבר עשו בדיקה רצינית והנה להפתעתו של אבי הוא מקבל הודעה חגיגית "הרכב עבר תאונה" ! ולא זו בלבד, הרכב לא טופל במוסך מורשה, התעסקו בצמות הרכב, נגעו בחוטים ובמחשב הרכב ולכן- האחריות מבוטלת ! :cry:

רק לשבר את האוזן- פירקו יותר מחצי רכב כדי לאתר את התקלה- נכון לכתיבת שורות אלא הרכב עדיין במוסך, התקלה לא אותרה. ההערכה שלי שזה נזק של אלפי שקלים (ואני מחשב רק רת שעות העבודה שזה 200 ש"ח פלוס לשעה, כפול הרבה הרבה שעות של פירוק והרכבה, ועוד לפני חלקים.)

השאלה שלי היא כזו- את מי אפשר לתבוע? את מכון הבדיקה? את בעל הרכב? מה אפשר לעשות?

ואגב, בעל הרכב לא זמין מלמחרת יום מכירת הרכב.

עזרה בבקשה. תודה מראש.

פורסם

הרכב נבדק במכון בדיקה? אם מכון לא מצא שיש תאונה רצינית שכתוצאה ממנה יש את התקלות שציינת, יכול להיות שאותו מכון היה בקומבינה עם מקום שממנו קנית. אני משאר שקנית את הרכב ממגרש או חברת טרייד אין. האם לקחת את הרכב למכון והסתמכת על תוצאות שהם הראו לך?

לפי דעתי יש כאן עילה ללקיחת אחריות ע"י מכון - כדאי לך להתיעץ עם מומחים, אולי לקחת עורך דין.

המוכר היה אדם פרטי או סוחר? הוא הסתיר שהייתה תאונה?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

לדעתי האחריות על מכון הבדיקה ,במיוחד בתאונה כזאת שפירקו חצי אוטו .

תריץ חיפוש יש מלא חומר על זה .

מי שלא נהנה מהחיים לא יודע לחיות !

פורסם

קצת סדר.

נתחיל באחריות

אם הרכב טופל במוסך מורשה של משרד התחבורה האחריות בתוקף

אני מניח כי המוסך של היבואן טוען כי התיקון לא נעשה במוסך מורשה יבואן ולכן האחריות מבוטלת אבל זה לא כך.

האם הלכת למכון בדיקה לפי בחירתך או לפי בחירת המוכר.

אם לפי בחירת המוכר הרי הסיכוי לקומבינה גבוה יותר.

האם המחיר היה זול במיוחד לעומת המחירון או מחיר קרוב אליו?

מה היה הסיבה שהמוכר נתן לכם , מדוע הא מוכר את הרכב לפתע פתאום.

בכל מקרה יש לך עילת תביעה נגד המכון בדיקה ונגד בעל הרכב הקודם. את המוכר תאתר אני מניח לפי כתובתו במשרד הפנים

וסתם מסקרנות למה חיפשת את מוכר הרכב מיד לאחר הקניה?

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
הרכב נבדק במכון בדיקה? אם מכון לא מצא שיש תאונה רצינית שכתוצאה ממנה יש את התקלות שציינת, יכול להיות שאותו מכון היה בקומבינה עם מקום שממנו קנית. אני משאר שקנית את הרכב ממגרש או חברת טרייד אין. האם לקחת את הרכב למכון והסתמכת על תוצאות שהם הראו לך?

לפי דעתי יש כאן עילה ללקיחת אחריות ע"י מכון - כדאי לך להתיעץ עם מומחים, אולי לקחת עורך דין.

המוכר היה אדם פרטי או סוחר? הוא הסתיר שהייתה תאונה?

"ואגב, בעל הרכב לא זמין מלמחרת יום מכירת הרכב."

פורסם

על מנת להוכיח שהרכב עבר תאונה לפני הבדיקה יש לפנות לחברת הביטוח - להן יש מאגר של כל המכוניות עם "עבר פלילי" כולל תאריכים - אולי משם תבוא הישועה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
השאלה שלי היא כזו- את מי אפשר לתבוע? את מכון הבדיקה?

רק אם אתם הזמנתם את הבדיקה ושילמתם עבורה.

את בעל הרכב?

מה הוא קשור? הרכב נמכר ע''י גורם שלישי ולא עשיתם עסקה עם בעל הרכב.

מה אפשר לעשות?

לתבוע את המוכר ואת מכון הבדיקה במידה ויש לכם הוכחה כי הבדיקה נעשתה ברשלנות.

בעל הרכב לא זמין מלמחרת יום מכירת הרכב.

נו לא זמין, אז מה? הוא התחייב לכם שיהיה זמין?

יש לכם את הפרטים שלו שם ותעודת זהות, בנוסף יש לכם חוזה מכירת הרכב עם פרטיו.

קחו עו''ד שיגלגל את התביעה לבית המשפט.

וקצת מוזר שאתה שואל בשביל האבא שלך. הוא בטח כבר יידע לבד לאן לפנות, לא?

הפעם כבר עשו בדיקה רצינית והנה להפתעתו של אבי הוא מקבל הודעה חגיגית "הרכב עבר תאונה" !

נו אז מה? השאלה אם זה חמור או שאין לתאונה משמעות בכלל. וגם המוסך יכול להגזים. אולי הרכב עבר איזו שהיא תאונה, אבל המשמעות שלה מבחינת סחירות ובטיחות הרכב רק שמאי יכול לקבוע.

קחו קודם כל שמאי ביום ראשון ושיבדוק את הרכב.

נכון לכתיבת שורות אלא הרכב עדיין במוסך, התקלה לא אותרה

לפני מספר ימים המזגן לא קרר כלל ויצא רק אויר ללא קרור. ניסינו את כל האפשרויות וכל הלחצנים אך שום דבר לא עזר. זה שנגמר גז ברכב חדש זה נשמע מוזר אבל בכל זאת נטינו להאמין שזו הבעיה. אבא שלי הלך למוסך מורשה מאזדה ומילאו לו גז. אכן המזגן עבד וקרר אבל אחרי שעה שוב הפסיק המדחס לעבוד ויצא רק אויר בלבד

זאת אומרת המזגן עבד חצי שנה ואז הפסיק. במוסך מילאו גז והמזגן הפסיק לקרר אחרי שעה. ועד עכשיו התקלה לא אותרה. נשמע כאילו המוסך לא יודע מה הוא עושה, או מנסה לסבן אותכם. אם לא מדובר על פיקוד של המדחס (וזה לא נמשע כך) יכולות להיות רק תקלות של בריחת הגז ו/או החלפת שסתום הקומפרסור. יש לאתר דליפת גז ולהחליף שסתום. תקלה פשוטה.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

הערות באדום

רק אם אתם הזמנתם את הבדיקה ושילמתם עבורה.

המכון אחראי כלפי גם אם המוכר שילם על הבדיקה

מה הוא קשור? הרכב נמכר ע''י גורם שלישי ולא עשיתם עסקה עם בעל הרכב.

מאיפוא הבאת את הקביעה שגורם שלישי מכר להם את הרכב. הובהר לך לקחת את הכדור הכחול כל בוקר:-)

לתבוע את המוכר ואת מכון הבדיקה במידה ויש לכם הוכחה כי הבדיקה נעשתה ברשלנות.

נו לא זמין, אז מה? הוא התחייב לכם שיהיה זמין?

קצת חשוד לאן נעלם וגם חשוד מדוע היה לקונה לחפש את המוכר יום לאחר הקניה

יש לכם את הפרטים שלו שם ותעודת זהות, בנוסף יש לכם חוזה מכירת הרכב עם פרטיו.

אז תחליט מי מכר צד ג' או המוכר

קחו עו''ד שיגלגל את התביעה לבית המשפט.

וקצת מוזר שאתה שואל בשביל האבא שלך. הוא בטח כבר יידע לבד לאן לפנות, לא?

מה מוזר

נו אז מה? השאלה אם זה חמור או שאין לתאונה משמעות בכלל. וגם המוסך יכול להגזים. אולי הרכב עבר איזו שהיא תאונה, אבל המשמעות שלה מבחינת סחירות ובטיחות הרכב רק שמאי יכול לקבוע.

קחו קודם כל שמאי ביום ראשון ושיבדוק את הרכב.

זאת אומרת המזגן עבד חצי שנה ואז הפסיק. במוסך מילאו גז והמזגן הפסיק לקרר אחרי שעה. ועד עכשיו התקלה לא אותרה. נשמע כאילו המוסך לא יודע מה הוא עושה, או מנסה לסבן אותכם. אם לא מדובר על פיקוד של המדחס (וזה לא נמשע כך) יכולות להיות רק תקלות של בריחת הגז ו/או החלפת שסתום הקומפרסור. יש לאתר דליפת גז ולהחליף שסתום. תקלה פשוטה.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
הערות באדום

המכון אחראי רק כלפי מי שהזמין את הבדיקה ושילם עבורה.

אז תחליט מי מכר צד ג' או המוכר

לא משנה בעל הרכב או צד שלישי. עם מי שנעשתה עסקה חייב להיות חוזה מכירה, שם יש את ההפרטים של המוכר.

פורסם

המכון אחראי רק כלפי מי שהזמין את הבדיקה ושילם עבורה.

על מה אתה מבסס את קביעתך זו? לדעתי אתה טועה

לא משנה בעל הרכב או צד שלישי. עם מי שנעשתה עסקה חייב להיות חוזה מכירה, שם יש את ההפרטים של המוכר.

הערה בכחול

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
על מנת להוכיח שהרכב עבר תאונה לפני הבדיקה יש לפנות לחברת הביטוח - להן יש מאגר של כל המכוניות עם "עבר פלילי" כולל תאריכים - אולי משם תבוא הישועה.

יש מצב שתעודת זהות של הבעלים הקודמים תניב עוד מידע.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם
הערה בכחול

אני אחזור על עצמי: אפשר לתבוע את מכון הבדיקה רק אם אתה מזמין הבדיקה ומשלם עבורה. אם הבדיקה נעשתה עבור גורם אחר כל שהוא, מכון הבדיקה אחראי רק כלפיו.

פורסם
אבא שלי קנה לפני כחצי שנה.

חצי שנה אחרי הרכישה, אתה לא יכול לתבוע לא את המכון ולא את המוכר (אולי אתה עשית תאונה, תיקנת ואתה מנסה להלביש עליהם את עלות התיקון?).

כמו שציין ZVIT, ישועתך היחידה יכולה להגיע מחברת הביטוח, אם הם ישחררו לך נתונים מתי הרכב עבר תאונה, מה היה הנזק ומי היו הבעלים, רק אז, תוכל לתבוע את המוכר על אי דיווח מצב הרכב לאשורו.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
אני אחזור על עצמי: אפשר לתבוע את מכון הבדיקה רק אם אתה מזמין הבדיקה ומשלם עבורה. אם הבדיקה נעשתה עבור גורם אחר כל שהוא, מכון הבדיקה אחראי רק כלפיו.

בורזום

קראתי והבנתי גם בפעם הראשונה אבל...

על מה מבוססת קביעה זו. האם על הבנתך , האם על דבר חוק כלשהו.

חצי שנה אחרי הרכישה, אתה לא יכול לתבוע לא את המכון ולא את המוכר (אולי אתה עשית תאונה, תיקנת ואתה מנסה להלביש עליהם את עלות התיקון?).

כמו שציין ZVIT, ישועתך היחידה יכולה להגיע מחברת הביטוח, אם הם ישחררו לך נתונים מתי הרכב עבר תאונה, מה היה הנזק ומי היו הבעלים, רק אז, תוכל לתבוע את המוכר על אי דיווח מצב הרכב לאשורו.

חברת הבטוח חייבת על פי חוק לשחרר את הנתונים כך גם מוסך שטיפל ברכב, והכל מהיום הראשון של הרכב על הכביש.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

• תוכן חדש...