Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תאונה קלה, הגזמה בתוצאה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5814 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני שבוע נסעתי עם הקליאו שלי בעליות של ירושלים (קצת לפני שורש), היו פקקים קשים..

ממש לפני שורש נכנסתי במי שהיה לפניי כי הוא בלם פתאום וכנראה לא שמתי לב.

לי נשברה רק הבקלית של הפנס הראשי השמאלי, לו התעקם טיפה הטמבון. (ממש טיפה!)

הוא וחבר שלו יצאו מהאוטו, ראינו מה הנזק, כמעט ולא קרה כלום לאף אחד. יש לציין שהתאונה התרחשה במהירות של גג 25 קמש גם בגלל העלייה של שורש וגם כי היה פקק מטורף.

החלפנו פרטים והודעתי לביטוח.

היום הוא התקשר אליי להגיד לי שהעלות של התיקון היא 1250 שקלים כי צריך להחליף את כל הטמבון ושהבגז' שלו לא נפתח מאז, ושאולי יהיו הוצאות רפואיות לחבר שלו שהיה איתו באוטו. הוא רצה שנסכם בינינו על 1250 שקל בלי שנערב את הביטוח, ואמר שהאוטו לא נוסע ושהוא נמצא במוסך (הגזמה פראית). כשאמרתי לו שאין לי בעיה שיתבע את הביטוח הוא טיפה התקפל ושאל איזה סכום כן הייתי מוכנה לשלם.

לי נשמע כאילו הוא סתם מנסה להלביש עליי בעיות אחרות ( כמו הבג'ז) ולסחוט כסף.

שתי שאלות:

מה אתם מציעים לי לעשות?

והאם בכלל הגיוני שקליאו 98 (שהפגיעה היתה נמוכה יחסית אם נשברה הבקלית) יכולה לפגוע במיצובישי (לא יודעת איזה דגם, שנת 98-2000 בערך) שכל המאחורה שלה מאוד גבוה יחסית? אני כבר לא זוכרת איך נראה האוטו שלו אבל נראה לי שאם כבר, היתה פגיעה בתחתית הטמבון ולא בבגז'..

עזרתכם בבקשה!

• תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא נשמע לי הגיוני שהנזק יהיה כ"כ חמור.

להבא, תצלמי בפלאפון מכמה זויות את המכה ( אצלך ואצלו ).

חכי עד לקבלת התביעה מהביטוח שלו, אל תתני לו לסחוט אותך.

לרוב זה נגמר ללא כל תביעה.

פורסם

לגבי הפגוש - גם אם הפגיעה קטנה, מחליפים את כל הפגוש.

יותר בטיחותי, יותר אסטטי.

בהחלט ייתכן שפגיעה במהירות נמוכה, אפילו נמוכה מאוד,

תעקם את המנעול של תא המטען ותגרום לכך שהוא לא ייסגר.

מספיקה תזוזה של כמה מילימטרים. דבר כזה יכול לקרות גם מפגיעה בתחתית הפגוש,

לא צריך לפגוע ישירות בתא המטען כדי שהוא לא ייסגר.

עד כאן ברמת ה"יכול להיות".

יכול להיות גם שתא המטען כן נסגר והכול שטויות.

ברמת ה"מה לעשות עכשיו" זה כבר נתון לשיקולך.

אם הסיכום ביניכם יהיה נמוך יותר מהשתתפות עצמית + עליית פרמיה, עדיף שתסכמו ביניכם,

קצת מיקוח בלי עצבים ואתם מסודרים. אם הוא יתחיל להמציא בעיות חדשות - יאללה לביטוח.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

תודה על התגובות!

נניח ואקבל תביעה מהביטוח שלו, מה אז עליי לעשות?

ושמאי מטעם חברת הביטוח שלי בכלל מעורב בכל זה? יש מישהו שאני יכולה לערב שיקבע אם הוא מגזים או לא?

פורסם

היה לי מקרה דומה. לפני כחודש.

נסעתי רוורס לחניה ושפשפתי רכב שהגיע מהצד ושלא ראיתי אותו. הסתכלתי, ראיתי כמה שריטות על הפגוש השרוט גם ככה, צילמתי ונסעתי לאחר החלפת פרטים.

לאחר כמה ימים קיבלתי טלפון שהיא במוסך, שהנזק הוא 1200 ש"ח ושמתחת לפגוש התעקם עוד חלק. אמרתי לה ללכת לתבוע את חברת הליסינג ומאז לא שמעתי ממנה.

נראה לי שמוסכניקים מנסים לפגוע בסכום אותו אנשים יעדיפו לשלם מבלי לערב ביטוח. מה שנקרא "מצליח"

פורסם

הוצאות רפואיות?

האוטו לא נוסע?

עם טיפוסים כאלה צריך להתנהל רק בצורה אחת: מול הביטוח.

ושלא ימשיך להטריד אותך.

עכשיו נטל ההוכחה עליו.

ואם באמת הוא כבר הפעיל את הביטוח והעלות נמוכה מההשתתפות העצמית, שלמי למוסך שלו ישירות את הכסף, בקשי קבלה ושלום על ישראל.

אל תשלמי לו שקל בלי חוות דעת של שמאי וחשבונית מוסך.

פורסם

לפי דעתי אפרת את סתם נלחצת ,

הוא רוצה לסגור איתך ולא לערב את הביטוח לפי דעתי משום שאין לו מקיף או צד ג' ,

מה שאומר שהוא יצטרך לקחת שמאי מטעמו (לשלם לו מזומן) , לתקן את הרכב מכספו ,

ולתבוע את הביטוח שלך עם סה"כ העלויות ולקבל החזר במידה ואת מודה בתאונה ובאשמתה

(על פי חוק את אשמה כי לא שמרת מרחק) ,

אבל משום שאין לו ביטוח והוא חשד אפילו חשד קל שאת לא תודי בתאונה מסיבה כלשהי ,

הוא לא יתבע את חברת הביטוח שלך , זה פשוט לא משתלם כל הריצות לשמאי פרטי , מוסך וכ'ו.

מה שגם שמאי מחברת הביטוח שלך יבדוק את הערכת השמאי הפרטי שלו ולא בטוח שישלמו לו את מלוא הסכום הנדרש.

אם את שואלת אותי , אל תשברי ובטח שלא לשלם לו מזומן , ממקרים שקרו הוא ישבר בסופו של דבר.

פורסם

את פגעת בו. את אשמה.

עכשיו השאלה מכאן היא כלכלית בלבד.

אם יש לך צד ג' תשאלי מה ההשתתפות העצמית.

אני הייתי מוכן לשלם עד גובה ההשתתפות העצמית לנהג (יש סיכוי טוב שזה סכום מאוד קרוב ל-1250) אולי אפילו טיפה יותר על מנת שלא תהיה עלייה בפרמייה.

מצד שני נשמע כאילו מדובר בנוכל שרוצה רק לסחוט כסף. וייתכן שתשלמי לו עכשיו 1250 ש"ח ואחרי זה הוא יתקשר - שומעת, חבר שלי וזה.. ועוד 500 ש"ח....

והכי חשוב - את לא יודעת כמה עולה באמת התיקון - את לא שמאי רכב. יש סיכוי סביר שבאמת התיקון יעלה מעל 1000 ש"ח (פגוש חדש וצבע ואם יש פגיעה נוספת אז בכלל) - זה לא הרבה כסף לתיקון, זה ממש על הגבול של ההשתתפות העצמית - אז תעשי את החשבון שלך.

כמובן שאם את משלמת לו התנאי הוא שהוא והחבר שלו חותמים לך על מסמך שהם מוותרים על כל זכות לתביעה עתידית בנוגע לתאונת הדרכים הזאת.

פורסם

תודה רבה לכולכם, הרגעתם אותי מאוד..

כבר בשיחת הטלפון אמרתי לו שהוא מוזמן לפנות לביטוח, שראיתי מה הנזק שנגרם לו ושאין שום סיבה שזה יגיע ל1250 שקלים.

אבל במידה והוא באמת יפעיל את הביטוח- האם אוטומטית חברת הביטוח שלי מערבת שמאי מטעמה (שחוקר את המקרה ויכול לקבוע שהבחור מגזים) או שהיא פשוט משלמת את מה שהוא דורש?

פורסם

ורק למען הסר ספק..

אני לא כופרת באשמה, אני נכנסתי בו וזו אשמתי.

אני רק חוששת שהוא מנסה להפיל עליי עוד דברים כי באמת שלא נגרם שם נזק שמצדיק את הדרישה שלו..

פורסם
תודה רבה לכולכם, הרגעתם אותי מאוד..

כבר בשיחת הטלפון אמרתי לו שהוא מוזמן לפנות לביטוח, שראיתי מה הנזק שנגרם לו ושאין שום סיבה שזה יגיע ל1250 שקלים.

אבל במידה והוא באמת יפעיל את הביטוח- האם אוטומטית חברת הביטוח שלי מערבת שמאי מטעמה (שחוקר את המקרה ויכול לקבוע שהבחור מגזים) או שהיא פשוט משלמת את מה שהוא דורש?

אפרת שוב אני חוזר ,

לפי דעתי הוא לא רוצה לערב את הביטוח משום שאין לו צד ג' או מקיף.

מה שאומר שבמידה והוא ירצה לתבוע את הביטוח שלך הוא צריך :

1)דו"ח שמאי (לשלם לשמאי פרטי שיעריך לו את הנזק)

2)לתקן את הרכב במוסך + קבלה

ולהגיש את כל זה לביטוח שלך לתביעה , יפנו אליך מהביטוח וישאלו אם את מודה,

במידה ותגידי כן ימשיכו את התביעה ויפעילו שמאי מטעם הביטוח שלך שיעריך את נזק התאונה על פי דו"ח שמאי קיים.

במידה ולא , העניין יעבור לבית משפט , בו חברת הביטוח תייצג אותך.

ברגע שהוא ישמע שהוא צריך להוציא כסף מכיסו (מזומן) ולקבל את הכסף בעוד מספר חודשים

מחברת הביטוח (ולא בטוח שהוא יקבל את מלוא הסכום תלוי בשמאי של חברת הביטוח שלך) ,

לפי דעתי הוא יקפל את הזנב וימשיך הלאה.

במידה ויש לו נזקי גוף , הוא תובע את הביטוח חובה של עצמו שלא קשור אליך בכלל .

וזה היה עוד שיעור בביטוח רכב בישראל , מקווה שעזרתי!

פורסם

דבר ראשון את אשמה, ואת צריכה לשלם. במקם להגיד תדה שזה רק סכום כספי מינימאלי, האשמים באים בטענות. לא ברורה התמיכה הישירה כאן של "הוא עובד עליך", מעניין מה הייתה התגובה של מי מבין החברים, בעלי רכבים יקרים, לאו דווקא במחירון, נגיד פיאט קופה משנות ה90, שמורה ללא רבב, שמישהו היה נכנס לו ברכב וטוען "מה זה רק מכה קטנה, הגזמה, כולה פיאט בת 20". מעניין לבדוק את לחץ דמו של אותו חבר, כאשר האשם המוחלט, הברור, הבלעדי, והמודה בכך, היה מפיץ ברבים את דבר הגזמתו של אותו חבר.

בהחלט יתכן שפגוש חדש עולה 1250 שח ויתכן שלא נסגר הבגאז'. יתכן שמפגיעה קטנה ישבר חלק פנימי. 1250 שח זה לא סכום גדול. לגבי הבעיות הרפואיות כנראה שהוא עובד עליך, אבל זה כלי חזק מאוד, אחריות מוחלטת שלך ואת אשמה בתאונה.

מה שכדאי לך לעשות- להיות עם הבחור הכי כנה- "אם אתה רוצה לסגור מחיר, אני מוכנה לשלם את המחיר של ההשתתפות העצמית (בטח קרוב ל1000 שח) ואם לא, הביטוח יטפל בזה". ככה תהיי כנה עם עצמך ואיתו ואף אחד לא יעבוד על אף אחד.

ופעם הבאה תשימי לב ותנהגי בזהירות, זה היה יכול להגמר הרבה הרבה יותר גרוע.

פורסם

לדעתי הבחור לא חושד שלא תודי בתאונה, ואני חושד באמת שהוא מכוון לסכום ששווה לשלם בלי ביטוח.

עשי את החשבון כפי שהציע האנס (החכם, אבל זה כבר מסיפור אחר) ומסכום זה נכי עמלת "נסגור ללא ביטוח" שאת חושבת ששווה לשני הצדדים. יסכים? שלמי רק לאחר שיחתום (הוא וחברו כאמור) על מסמך שקיבל את הסכום ואין לו תביעות נוספות.

שלמי רק בשיק למוטב בלבד, שהוא בעל הרכב, או הנהג, או בכל דרך אחרת שתשאיר אסמכתא שלא יוכל להתכחש שקיבל.

ולפי דעתי את לא נלחצת רק מתייעצת, ומה שיש לו או אין לו (ביטוח מקיף, צד ג') לא משנה לך. רק מה שיש לך (השתתפות עצמית, הנחת העדר תביעות...)

חוץ מזה אני חושב שמקובל במקרים כאלה "להלביש" נזקים אחרים שיתכן והיו לפני המקרה ואין לך שום דרך להוכיח שלא את גרמת להם (בעיות בסגירת דלת תא מטען וכו'). מי שלא נוהג "להלביש" כך הוא "יותר צדיק מהאפיפיור" לטעמי. זה חלק מ"משחק הביטוח".

פורסם

לא נותן את דעתי בנוגע לנזק.

רק בנוגע ל"הוצאות הרפואיות" של החבר שלו.

תספרי לו שביטוח החובה של רכבו לפגיעות גוף מכסה את כל יושבי הרכבי והנפגעים ממנו ללא אשמת רכב אחר.

כלומר, בסעיף פגיעות הגוף לא פונים אל האשם, פונים אל הביטוח של הרכב שבו ישב ה"פצוע".

אותך צריך להטריד רק הנזק של הרכב.

אופנוען

פורסם
אפרת שוב אני חוזר ,

לפי דעתי הוא לא רוצה לערב את הביטוח משום שאין לו צד ג' או מקיף.

לדעתי מה שרשמת הוא נכון בחלקו אבל לא רלוונטי.

בכל מקרה לאפרת -

את כל כך דואגת למחיר.

ברגע שהרכב מגיע למצב שחברת הביטוח צריכה לתקן אותו נשלח שמאי. והוא בודק ומחליט מה הסכום.

אין פה חקירה ענקית ו-1250 ש"ח הם ככל הנראה באיזור ההשתתפות העצמית שלך. ולכן רוב הסיכויים שגם אם יערבו ביטוח את תשלמי את רוב הסכום בעצמך.

• תוכן חדש...