Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האם כדאי להשבית את הרכב? פולו 98'

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5820 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

לפני כמה חודשים קניתי פולו 98' מיד ראשונה עם קילומטרג' נמוך יחסית, במצב טוב.

לפני כמה ימים, כשהרכב חנה בבסיס, נכנסה בו סופה צבאית ברוורס.

הנזק - פנס ימני קדמי שבור, מכסה מנוע וכנף ימינית התעקמו. גם הטמבון קצת התעקם, והדלת הימינית נפתחת בחריקה.

הבאתי את האוטו למוסך, והוא נתן לי 2 אופציות, לתקן את הנזק או להשבית את האוטו, השבתה זה אומר שהנזק עולה על 5000 ש"ח, וזה דיי גבולי, כך שאפשר לקחת את זה לכאן או לכאן.

עכשיו חוץ מזה, יש עוד כמה בעיות קטנות, צריך לנקות את המזגן לא מקרר כמו שצריך, הבגאג' מאחורה לא נפתח בלי מפתח, ונשברה המסילה של ההגה, איפה שאפשר לכוונן למעלה למטה, פשוט ההגה חופשי ואי אפשר לנעול אותו.

אין לי את האוטו הרבה זמן, אבל בגדול הוא דיי נוח ולא עושה הרבה בעיות. אני מאוד מתלבט.

מה אתם הייתם עושים?

• חברי המעגל הראשון
פורסם

איך נסעת כשההגה לא ננעל במקומו?

זה לא מסוכן\מפחיד?

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם

מאחר ואת תשלום הנזק אמור לשלם משרד הביטחון, אני הייתי משבית את הרכב וקונה חדש ללא עבר תאונתי.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

במידה ואתה מחליט להשבית את הרכב עשה זאת בצורה מסודרת בתאום עם חברת הביטוח שלך ודוחות שמאי מפורטים, כסף ממשרד הבטחון לא תקבל כ"כ מהר.

פורסם

מנסיון, כסף תקבל בערך שבועיים אחרי שתעביר להם את כל המסמכים הדרושים.

תתקשר ותברר מה הם דורשים ממך לצורך טיפול.

בהנחה שהפוגע דווח על התאונה, הטיפול מתקדם די חלק.

אם צריך שמאי, הם ישלמו גם את עלות השמאי.

אצלי הם שילמו הכל, אפילו מעט יותר (סמלי אבל בכל זאת יותר).

אפילו הצמדה למדד הם הכניסו בחישוב שנשלח (והקצת יותר לא נבע מהצמדה).

את הטלפון והכתובת לאן לפנות קבלתי מקצין הרכב ביחידה שקיבל דיווח על התאונה. מדובר בגורם כלשהו במשהב"ט שמטפל בתחום תאונות עם רכבים אזרחיים. הנושא טופל ענינית וללא התחכמויות.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

בקשר להגה כן זה קצת מסוכן.. התכוונתי לטפל בזה מיידית אבל החלק הזה היה חסר במוסך אז בנתיים הוא קשר לי את המסילה עם אזיקון.

זו לא תאונה רצינית.. בגלל שהרכב ישן והמחיר שלו נמוך יחסית בשביל להחליף כנף מכסה מנוע ועוד כמה תיקונים, יכול להגיע ל40% מהמחירון שלו ואז אני יכול להשבית. מצד שני אין לי ראש עכשיו לחפש שוב רכב את זה לקח לי חודשיים למצוא.. כנראה שאני יבחר לתקן אותו נקווה שלא יהיו בעיות מיוחדות...

אמיר התקשרת אליהם וטיפלת בזה בעצמך? אני פשוט שלחתי מסמכים לביטוח וגם הדוח שמאי צריך להגיע אליהם, והם אמורים כבר לטפל בזה מול משרד הביטחון.. אתה יכול לשלוח לי את המספר של הגורם במשהב"ט בפרטי?

פורסם

נוהל הגשת תביעות למשהב"ט בגין נזקים שנגרמו ע"י כלי רכב צבאיים

א. תביעות בגין נזקי רכוש לרכב אזרחי להגשת תביעה יש לשלוח אלינו (משהב"ט/ חט' ביטוח ותביעות/ תחום נזקי רכב צבאי, רח' הארבעה 22, ת"א 64734) את התיעוד המפורט להלן :

• הודעה על התאונה - טופס הגשת תביעה בגין נזקי רכב צבאי
    יש להקפיד על מסירת פרטים מלאים ומדויקים על מנת להקל ולזרז זמן הטיפול בפנייתך.
  • דו"ח שמאי ותמונות נזק מקוריות
  • חשבונית תיקון וחשבונית שכ"ט שמאי – מקוריות
  • אישור אי- הגשה מקורי מחברת הביטוח בה מבוטח רכבכם או תצהיר בדבר העדר ביטוח מקיף במועד התאונה
  • העתק רישיון הרכב
  • אישור הפסדים מחברת הביטוח, במקרה בו הופעלה הפוליסה

לאחר קבלת התיעוד הדרוש ייפתח תיק ויועבר למשטרה הצבאית לבדיקת גרסת הנהג הצבאי המעורב באירוע הנטען.

עם קבלת תיק המשטרה הצבאית ובהתאם לקביעה בדבר אחריות הנהג הצבאי לקרות התאונה, ייבדק דו"ח השמאי מטעמכם ע"י שמאי מטעם משרד הביטחון.

עם סיום הבדיקות וגיבוש עמדה בתביעה, יישלח מכתב ובו סכום הצעתנו לפיצוי בצירוף כתב קבלה ושחרור.

לאחר קבלת כתב קבלה והשחרור חתום על ידכם, בצרוף העתק דוגמת המחאה מחשבון הבנק אליו הנכם מעוניינים להעביר את סכום הפיצויים, תועבר הוראת תשלום לאגף הכספים במשרד הביטחון, לביצוע התשלום.

עפ"י הנחיות החשב הכללי – משרדי הממשלה אינם מנפיקים המחאות תשלום, אלא מבצעים תשלומים ישירות לחשבון הבנק של הזכאי ולפיכך חשוב שיתוף הפעולה והעברת אסמכתא בדבר החשבון אליו יועבר התשלום לו הנכם זכאים.

קישור לאתר משהב"ט: http://www.mod.gov.il/pages/public_service/nezikin.asp

תחום נזקי רכב צבאי

ניתן לקבל בירורים ומידע מעודכן אודות תביעתכם ב -

מענה קולי ממוחשב phone.gif

בטלפון : 03-6975581 03-6975581

בכל ימות השבוע בין השעות 23:00 – 08:00

בימים א', ג', ה' בין השעות 12:30 – 08:30 תעמוד לרשותכם גם מוקדנית לבירורים נוספים בטלפון.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

חשוב שנית, לדעתי אתה עושה טעות.

המלצתי היא שתערוך את כל המשתנים ופשוט תבצע שיקול קר וכלכלי נטו: כדאיות כלכלית, מצב הרכב לאחר התאונה, מכירה עתידית, בעיות מתגלגלות כתוצאה מהתאונה\ תיקון לקוי, ירידת ערך, ההרגשה שלך לנסוע ברכב לאחר התאונה... ולדעתי תגיע למסקנה שיש להשבית את הרכב, לקחת את כספי הביטוח, ולקנות רכב "חדש".

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

פורסם

בתור נהג לוחם לאחר מקרה שקרה לי עם בנאדם שאני מכיר באזרחות, זה חייל שאיתי בגדוד וגר בעיר שלי, נסעתי עם האמר סיור ובא מולי רכב שלא שם לב, זה היה באזור חניה ליד הש.ג. בקיצור הייתי חייב להצמד חזק לצד ימין ופשוט גירדתי לו את כל הרכב, אבל שהמגן חזירים הגיע לסוף הרכב משום מה הוא פשוט נכנס לו בכנף וקרע אותה לגזרים. הוא קיבל מהביטוח מחירון אחרי חודש וחצי בערך

פיאט קופה 16VT - כי לא היה תקציב לפרארי

פורסם
חשוב שנית, לדעתי אתה עושה טעות.

המלצתי היא שתערוך את כל המשתנים ופשוט תבצע שיקול קר וכלכלי נטו: כדאיות כלכלית, מצב הרכב לאחר התאונה, מכירה עתידית, בעיות מתגלגלות כתוצאה מהתאונה\ תיקון לקוי, ירידת ערך, ההרגשה שלך לנסוע ברכב לאחר התאונה... ולדעתי תגיע למסקנה שיש להשבית את הרכב, לקחת את כספי הביטוח, ולקנות רכב "חדש".

אני דווקא הייתי מעדיף לתקן. כל אלה שממליצים לקנות רכב חדש, נו באמת... מה הוא ימצא במחיר הזה, גרוטאה שחוטה?

או מסע חיפושים שיקח חודשים, המון זמן, כסף על בדיקות וגם אז לא בטוח שימצא משהו טוב.

סה"כ לא מדובר בתאונה רצינית, אין פה פגיעת שלדה או משהו שפוגע בבטיחות הרכב. לרכב נתונים טובים סה"כ.

לגבי מכירה עתידית, גם ככה הוא כבר לא שווה הרבה, עוד שנה שנתיים זה כבר לא יהיה משנה ואולי הוא יסע עליו

כמה שנים טובות. בסופו של דבר איזה רכב בגיל הזה לא עבר תאונה פה ושם, מבאס אבל אפשר לחיות עם זה.

אני הייתי מתקן את האוטו.

פורסם

אני מניח שהרכב שלך שווה באזור ה-12,000 ש"ח.

יכול להיות שאם הנזק עומד על 40-50 אחוז תוכל לקבל ממשהב"ט את מלוא ערך הרכב, כלומר 12,000 ש"ח (בהנחה שהם פועלים בדומה לחברות ביטוח).

מצד שני, אם תבחר לתקן, לא נראה לי שמשהב"ט יתנגדו לתת לך 5,000 ש"ח במקום 12,000. שהרי הפיצוי שתקבל הוא ערך התיקונים בפועל. בהנחה שנגרמה ירידת ערך, סביר שתקבל עוד כמה מאות שקלים.

.

פורסם

סליחה, הרי הוא מצא את הרכב הזה במחיר הזה, נכון? ולכן הוא בהחלט יכול למצוא שוב. משיטוט קצר ביד 2, ישנן כמה וכמה מציאות סביב הסכום המדובר. אל תשכח שרכבים שלא היו רלוונטיים לפני מספר חודשים, הופכים לרלוונטיים עכשיו עקב עדכון המחירונים. יכול להיות שאתה צודק, ויכול להיות שהוא ימצא משהו אפילו יותר טוב.

שים לב שיש לו עוד תיקונים לעשות מלבד הנזק של התאונה. חוץ מזה, מניין לך שאין שילדה?

ושוב אני חוזר לשורה התחתונה, אין כאן מנוס מלערוך חישוב כלכלי "קר" של כדאיות התיקון וההחזקה של הרכב הנ"ל לאחר מכן, על הדרך אפשר כבר לבדוק אופציות אחרות בלוחות הרכב, כחלק מהשיקול.

אני בהחלט מסכים שאם הדבר מסתכם בכנף, מכסה מנוע וטמבון אז זה לא הכי נורא, אבל (וזה אבל גדול) האם בוודאות זה הנזק? האם אין עוד דברים שנפגעו כמו רדיאטור? מאוורר? מכלים למיניהם? וכל מיני חלקים שנמצאים באזור הפגיעה? (מישהו אמר שילדה?). כדאי לבדוק את הכל ברמת הבורג, בכדי להבין בדיוק מה סדר גודל הפגיעה ואז לקבל תמונה מלאה של כדאיות התיקון, ואם בכלל כדאי.

בהצלחה.

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

• תוכן חדש...