רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,571 נושאים בפורום הזה
-
נסיעה לאילת עם הרכב 1 2
מאת mvladi-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 20 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
אוקיי אז אני ועוד 3 חברים החלטנו לרדת לאילת בעקבות הרגילה שקיבלנו.. רציתי לדעת באיזו דרך הכי טוב לנסוע? אנחנו יוצאים מאזור עכו בצפון.. התיכנון הוא בינתיים לנסוע לבית שאן ומשם לרדת לכביש הבקעה מה אתם אומרים?
הודעה אחרונה מאת mat@n, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אהלן, לפני כמה שנים שמעתי מחבר שעצם העובדה שמשתמשים בהעברת ההילוכים בטיפטרוניק באופן עצמאי גורמת לצריכה מוגברת של דלק? האם שמועה זאת נכונה? או שפשוט אפשר להשתמש בגיר טיפטרוניק כמו ידני בשביל להעלות הילוכים בסלד יותר נמוך וכך לחסוך בדלק? או שההבדל בין האוטומטי לטיפטרוניק זניח?
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 25 תגובות
- 5.3 אלף צפיות
כזכור , עד לא מזמן למשך כחדשיים , יבואן סיאט (צ'מפיון ישראל) ערך מבצע למכירת סיאט איביזה SC 1.4 ידנית 3 דלתות בעלת 85 כ"ס במחיר השקה של 88,800 ש"ח. המחיר כלל איבזור מקורי נדיב מאוד, והמחיר על הכביש היה ,כולל אגרת רישוי ואביזרי רישוי 90,000 ש"ח. (לצבע לבן נאה , לכל צבע מיטלי תוספת 1,490 ש"ח). המבצע הנ"ל ,שהיה לכל הדעות משתלם ללקוח ונתן תמורה ראוייה בהחלט לרוכש, זכה להדים רבים ומכירות נאות מאוד באופן יחסי , וניתן לראות הרבה רכבים חדשים כאלו על הכביש. הופתעתי לאחרונה לראות כי יש די הרבה מכוניות כאלו למכירה ביד 2. נשאלת השאלה מדוע ? האם בפועל התאכזבו רוכשי הדגם הזה ? אם כן , מדוע ? ואולי , אנו רואים כאן ניסיון מעניין "לגזור קופון" …
הודעה אחרונה מאת alexk, -
-
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אז לפני מספר דקות עצר אותי שוטר, למי שמכיר: ליד קניון אם הדרך, כשעולים מהחניה יש שמאלה \ ימינה, צומת רגילה לכל דבר. איך שעליתי מסתבר שאסור לפנות שם שמאלה ויש קו הפרדה מחוק. אמרתי לו שלא שמתי לב כי הפס מחוק, בסוף הוא עבר מסביב לאוטו אמר לי גם על שלט נהג חדש שנפל, הוא לקח מספר טלפון רשם את המספר של האוטו ואמר לי שיש לי מזל ויכלו לתת לי שלילה וכו'... איך זה יכול להיות שאם אין פניה שמאלה הדבר היחיד שמורה על כך הוא סימון של פס לבן מחוק על הכביש? והאם אתם יודעים למה הוא לקח את המספר פלאפון ומספר רכב? (מאחורי היו עוד 3 נהגים שעשו בדיוק את אותו הדבר, וגם מהם הוא לקח את הפרטים הנ"ל).
הודעה אחרונה מאת ofir, -
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 1 אלף צפיות
אני רואה בכל מיני אתרים שרשום יחס דחיסה 1 ל-10, זה אומר שהצריכת דלק של האוטו זה ליטר ל-10 ק"מ או שזה לא קשור בכלל לצריכת דלק? עשיתי חיפוש ולא ממש הבנתי מה זה אומר.
הודעה אחרונה מאת Miky.Ne, -
- 4 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה פרסמה הבוקר נתונים על מצבת כלי הרכב בישראל. החדשות הרעות – גם השנה גדל מספר הרכבים על הכביש. את החדשות הטובות אנחנו עדיין מחפשים. מספרים, מספרים, מספרים. הרבה מספרים. זה מה שיש בדו"ח של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה. הקטע המשעשע הוא שהדו"ח המלא עדיין לא ראה אור, בטח שם יהיו עוד מספרים. 2 מיליון, 458 אלף ו700 רכבים נעים על כבישי ארץ הקודש. כמעט שני מיליון (1.947 מיליון, למען הדיוק) מתוכם הם רכבים פרטיים, 350,000 משאיות, 110 אלף אופנועים 14,100 אוטובוסים וגם 4000 כלי רכב "מיוחדים". אם זה נשמע לכם הרבה, אז בהחלט מדובר בגידול, אם כי ראוי לציין שהשנה הגידול היה קטן יחסית – רק 2.9% גידול בהשוואה לשנה שעברה. לשם ההשוואה, בשנת 200…
הודעה אחרונה מאת IdoScirocco, -
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 904 צפיות
התחלתי לכסות את הרכב בכיסוי כסוף מאוטו דיפו. חשבתי עכשיו האם יש בעיה לכסות ישר אחרי נסיעה? האוטו חם בכל מיני מקומות. האם יכול לקרות משהו לכיסוי\רכב?
הודעה אחרונה מאת bmw ricer, -
-
- אחראי פורום
- 29 תגובות
- 5.8 אלף צפיות
תחליף את ה407 וה607 ותושק רישמית בעוד כמה חודשים, בתערוכת הרכב של פריז. זאת לא הפעם הראשונה שבפיג'ו מנסים לעשות מיש-מש משתי קטגוריות שונות. חובבי המותג בוודאי זוכרים את ה106 וה306, שניסו להחליף יחד את ה205 המצליחה. הפעם בחרו בפיג'ו בכיוון מעט שונה וינסו להחליף גם את ה407 וגם ה607 במכונית אחת – ה508. ה508 מבוססת על דגם הקונספט "5, By Peugeot" שהציגה פיג'ו בתערוכת ג'נבה, הדמיון רב אולם כצפוי העיצוב הסופי עודן בהשוואה למכונית הקונספט. פרטים טכניים מלאים על המכונית טרם נחשפו, אולם על פי מה שידוע לנו כרגע אורכה של המכונית יהיה 4.7 מטר, שזה פחות או יותר באמצע הדרך בין ה407 ל607. ה508 תוצא גם בגרסת סטיישן שימושית וארוכה מעט יותר. יחידות ההנעה יכללו כמה …
הודעה אחרונה מאת אייזיק, -
-
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 15.3 אלף צפיות
אני קיבלתי דוח חניה, לפני קרוב לשנה, רק עכשיו הדוח הגיע והועבר על שמנו(מדובר על רכב מהעבודה). הדוח הוא על עצירה בתחנת אוטובוס. אני זוכר את הדוח הנ"ל משום שאני הלכתי לאסוף את אחותי והחנתי בסוף תחנת האוטובוס כשחצי מהאוטו בגבול התחנה, הגיע למקום פקחית צילמה את הרכב וישר אמרתי לה את הסיבה שבגללה אני עומד והיא אמרה לי בסדר אני לא נותנת לך דוח רק תזדרז. עכשיו קיבלתי את הדוח, וגם ראיתי את הפקחית השבוע, דיברתי איתה והיא אמרה שכניראה היא צילמה וכבר היה מאוחר מידי, אבל אין בעיה- שאני ינסח מכתב על המקרה ושאני ירשום שהיא אישרה לי את החניה והיא תבטל את הדוח הנ"ל. הבעיה שלי היא שאיני יודע לנסח כל כך טוב, לכן אבקש את עזרתכם בנושא. תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת חולגי, -
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3916847,00.html פשוט מרתיח לקרוא את הדברים האלה. גם כשאדם (או שלושה אנשים, במקרה זה) יותר צדיק מהאפיפיור, מעדיף משרד התחבורה את האינטרס הכלכלי על פני שלום הציבור. גועל נפש!
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
בזמן הקרוב מגיעה לארץ דודה שלי שלא ראיתי כבר מספר שנים. היא שאלה אם אני ירצה מתנה כלשהי ואמרתי לה שאני יחשוב על זה ויחזיר לה תשובה. בקיצור מה הייתם מבקשים שיביאו לכם מלוס אנג'לס? לא משנה מה.. רכיבי אודיו, פריטים מיוחדים שלא ניתן למצוא בארץ וכו'.. תודה
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
היי פורום, לפי WASE, יש 4 מצלמות על כביש 1 באיזור נתב"ג (מצ"ב PRINTSCREEN). יש למישהו מושג האם זה אמיתי??
הודעה אחרונה מאת נהגת שודים, -
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
איבדתי 2 קנסות על חניה בת''א. 2 בחניה בראשון. ועוד קנס משטרתי אחד. את כולם איבדתי. לגבי ת''א אני חושב שאחד מהם שילמתי אך לא בטוח לגבי השני. אפשר עזרה בבקשה מה לעשות?לאן להתקשר?
הודעה אחרונה מאת נהגת שודים, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
יום ראשון ניגשתי להעביר את האוטו טסט. עברתי את כל התהליך וניגשתי לפקידה. גזר הדין היה: נכשל עקב רפלקטורים מלוכלכים. הפקידה ישר הפנתה אותי למקום ליד ששוטף רכבים וגם מטפל בפנסים, אמרה ששם מנקים לי אותם. ניגשתי למקום וגיליתי שה"ניקוי" הזה עולה 100 שח. החלטתי לקפוץ למוסך הקבוע שלי לבדוק אם הוא מטפל בבעיה, ואם לא אז העדפתי לתת את הכסף למקום אחר, לא במיקום הטסט. המוסכניק לקח דקה וחצי הפסקה מהאוטו שהוא טיפל בו, שפשף עם איזה חומר(נראה לי וקס) ויצאו פנסים מבריקים(בדיוק מה שתכננו לעשות בשטיפה). הנזק, 5 ק"מ נסיעה ו 20 שח על זה שנכשלתי בטסט. אז שוב למדתי, שעדיף לקחת עוד 20 דק ולא לטפל במיקום הנח של המוסכים הצמודים למכוני הטסטים, כי זה יכול לחסוך הרבה כסף. …
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אם אתם רוצים יש לי עוד כמה תמונות שלה, אני אעלה אם תרצו.
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 858 צפיות
שאלה, למה טויוטה קורולה, יותר יקרה, מי מאזדה לאנטיס במחיר?מישהו יודע למה?
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
להלן כמה קליפים שמצאתי של מכוניות-על כאלה ואחרות. נתחיל עם Audi R8 (לצערי החלק הראשון לא זמין לצפייה) אגב, סיסמת חברת אאודי היא "קידמה באמצעות טכנולוגיה - "Fortschritt durch Technik" ולא "עליונות באמצעות טכנולוגיה", אולי על היבואן צ'מפיון מוטורס לתקן את הכיתוב בלוחיות הרישוי חלק 2 http://www.youtube.com/watch?v=aVx161PxnY8&feature=related חלק 3 http://www.youtube.com/watch?v=r1LGntRMR0Y&feature=related חלק 4 http://www.youtube.com/watch?v=QMwPYr01SQw&feature=related חלק 5 http://www.youtube.com/watch?v=MTbBVZN0eHk&feature=related נמשיך עם Bugatti Veyron (הרכבה ידנית!) חלק 1 http://www.youtube.com/watch?v=j6cyk9mQWM4 …
הודעה אחרונה מאת CH@OS, -
- 13 תגובות
- 5.8 אלף צפיות
חברים, מישהו יכול להמליץ לי על מקום שמתעסק בשיפורים חיצוניים לרכב? מה שנקרא בשפת העם ''שיפורים של ערבים'' (לא נאמר בכוונה לפגוע במישהו).. אני מדבר על חצאיות,טמבונים ספורטיביים,גריל יפה וכל הסלט מסביב. אני רואה כאן חבר'ה בפורום עם תוספות מעניינות מאוד,מאיפה!? הרכב VW vento CL 1994 ,יש כמה חלקים של גולף MK3 שמתיישבים עליו בכיף,אבל לא הכל. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת בני ארוך, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 852 צפיות
בהמשך לדיון על כדאיות והפרש במחיר בין סובארו סטיישן ואאוטבק , נוספה בעיה חדשה : הביטוח דורש שבאאוטבק יהיו אמצעי מיגון "כבדים" יותר מאשר בסטיישן . לדוגמא , בסטיישן מסתפקים באיתוראן לא-פעיל , ואילו באאוטבק דורשים גם תוספות כגון עלוקות , כספת , וכיוצא-בזה . . . וזאת מעבר למחיר הביטוח שהוא גבוה להפליא באאוטבק , הפרש של כ-40% יותר מהסטיישן ! ! ! כך שאולי נרד בכלל מסובארו ונעבור לרכבים אחרים שם הדרישות נמוכות יותר .
הודעה אחרונה מאת joelsnet, -
- 0 תגובות
- 591 צפיות
ברשותי hyundai eLantra 2001 כאשר החגורה מנותקת ,נורית ההתרעה של החגורת בטיחות אחרי סיבוב למצב ON פשוט נכבת אחרי כמה הבהובים ואין שום צליל התראה! מה שמוזר זה שכאשר אני מפעיל את הפנסי ערפל ונגיד פותח את דלת הנהג רק אז יש התראה קולית(כאשר המתג פנסי ערפל לחוץ) לפי דעתי מישהו פשוט ביטל את המערכת התראה באוטו,השאלה שלי בעצם איך אני מחזיר את זה למצב הנורמלי -שאני מסובב את המפתח אז יש התראה קולית והנורה לא נכבת עד שאני שם את החגורה??? תודה מראש לעוזרים!
הודעה אחרונה מאת sergei11, -
- 4 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
בוקר טוב לכולם, עשיתי חיפוש קצת ולא מצאתי תשובה לשלאלה הבאה: קודם נתחיל בהבהרה - הרכב שלי תקין ואין לי שום בעיה כרגע, זאת רק שאלה לידע כללי. אז ככה - נניח ולרכב מצבר לא תקין - אז הוא לא יניע, אם לרכב פנס לא עובד - לא תהיה תאורה...וכ"ו אבל על אותו משקל...מה התופעות של רכב שפורק לחץ לא עובד/התקלקל?? אני מבין מה תפקידו של הפורק אבל אני לא מבין מה ההשלכות לכך שהוא במצב לא תקין אם הוא לא נפתח ולא משחרר לחץ...ואם הוא פתוח ויש בריחה של לחץ... תודה מראש ויום נעים לכולם.
הודעה אחרונה מאת asafay1, -
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
יש לנו את הדגם עם ההגה של מומו מצופה עור, והעור כבר די הרוס, הפלסטיק מלמעלה יצא קצת, ורציתי לתקן את זה אולי לעשות ציפוי מחדש. קנינו בהתחלה כיסוי להגה שפשוט מלבישים אותו עליו והוא יושב על ההגה בצורה מאוד רופפת ולפעמים מחליק, רציתי לדעת אם מישהו נתקל בבעיה כזו במכונית שלו? איך פותרים את המצב? ראיתי באי ביי שקונים כיסוי עור להגה ופשוט תופרים אותו על ההגה עצמו, איך אני יודע איזה ציפוי לקנות? אולי אפשר פשוט להוריד לגמרי את העור שמצפה את ההגה? מה קורה אם אני תופר את העור מעל הציפוי הקיים? תודה לכל העוזרים! (ד''א אם אפשר מכל מי שיש לו רכב כזה נתונים על צריכת דלק ממוצעת, ולמה תמיד החצי השני של המיכל יורד יותר מהר מהחצי הראשון?)
הודעה אחרונה מאת eric_92, -
- 3 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
פעם ראשונה, טסט לרכב של אשתי, הגעתי במקרה למכון רישוי ביהוד. נקי, מרווח, מסודר, אין רעש, עובדים ועובדות אדיבים, ממש מומלץ. הרגשה טובה.
הודעה אחרונה מאת צ'ופצ'יק, -
- 7 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
שלום,אני נוסע בקטנוע על שם אחי אך הביטוח זה עליי בלבד,עכשיו קניתי אופנוע על השם שלי ואני מעוניין להעביר את הביטוח לקטנוע החדש.בסוכנות ביטוח אמרו שזה לא ניתן כי הכלים על שמות שונים זה מזה ואני צריך לבטח מחדש את הקטנוע על שמי ואת הישן פשוט לבטל ולקבל החזר(לא מלא כמובן). רציתי לדעת אם זו באמת האפשרות היחידה או שיש עוד דרך כי אני לא רוצה לבטח מחדש אלה מעדיף להעביר את הביטוח הקיים לקטנוע החדש. תודה לעונים..
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
כשחזרתי היום על 431 לכיוון מערב, התחלתי להאיץ בכניסה לכביש המהיר מאחד מדרכי הגישה, הוולנטיין התחיל לצפצף על יירוט בזנב, מיד עברתי לבלם ושמרתי על 110 קמ"ש. הצפצופים לא הפסיקו וקלטתי רכב דולק אחריי (שמרתי על הנתיב הימני, אף אחד לא נשאר שם במיוחד כאשר אני זוחל שם פתאום) הוולנטיין ממשיך לסמן לי שיורים עליי מאחור בלי הפסקה, אני מוריד ל100 קמ"ש ואז לאחר 5 שניות הפסיקו הצפצופים ועוד 2-3 שניות אני קולט רכב מסוג יונדאי(דרגה אחת יותר גדולה מהגטס, שכחתי את השם) עם צ'קלקה בצבע צהוב כבויה וכיתוב "פקחי תנועה". נשמע למישהו מוכר? ללא הראדר בטוח הייתי נופל בפח כי הם השתלבו מכביש גישה אחר בדיוק אחריי ושנינו השתלבנו בכביש המהיר שם התכוננתי להאיץ. אני נהגתי בצורה מסודרת כאשר…
הודעה אחרונה מאת shahar1, -
- 5 תגובות
- 12.6 אלף צפיות
שאלה למי שמבין ברישוי בלבד: האים מותר לבעל רישיון רגיל לנהוג באוטובוס זעיר פרטי ? האים התקנות החדשות משנות משהו ? תודה למומחים
הודעה אחרונה מאת kobic9, -
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
התוודעתי לירחון הרכב האיטלקי 'אוטו' לפני כ-15 שנה, עת גרתי תקופה בחו"ל. זהו ירחון מקצועי למדי, המסקר את כל הנעשה בתחום, לרבות סדנאות שיפורים. מבחני הרכב של 'אוטו' הם יסודיים מאד ומזכירים את אלו של ה'קוואטרורוטה' המפורסם. הבעיה היתה שבמשך שנים לא היה להם אתר אינטרנט. מאחר וכיום, למעט 'אוטוקאר' ו'אוו', אף מגזין בריטי לא מבצע מדידות שונות, האתר החדש של 'אוטו' יכול לתת לכולנו מענה מעניין, עם למעלה מ-600 מבחני דרך. הנה קישור לעמוד המבחנים: http://www.auto.it/prove/ והנה דוגמה לטבלת נתונים של פיאט 500 אבארת': Velocità:205,900 km/hFrenata:a 100km/h 37,300 mAccelerazione:0-100km/h: 8″06 0-1000m: 29″11 Consumo:autostrada: 11,804 km/l urbano: 10,510 km/l…
הודעה אחרונה מאת tzvipper, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
בקיצור, עדיף להימנע מלהגיע למצב של נורית דולקת או שזה לא משנה שום דבר? (מבחינה מכנית)
הודעה אחרונה מאת יוסי פרנקוס, -
- 2 תגובות
- 793 צפיות
המון מכירים את עמית ז"ל וחלק לא אבל עמית היה מעורב בהמון גוונים מוטורים מאופנועי כביש ,מרוצי קטנועים,מכוניות שרירים,רכבי אספנות ורכבים משופרים. הוא היה חבר טוב של כולנו והוא חסר המון. במלאות שנה למותו המשפחה וחבריו מארגנים שיירה מוטרית על כל גווניה ענקית. כולם מוזמנים!
הודעה אחרונה מאת kobyiso, -
שלום לכולם בפורום ! רכשתי לא מזמן סוזוקי אלטו ידנית חדשה. הנתונים היבשים אומרים 26.3 ק"מ לליטר בנסיעה בין עירונית, ו 18.2 ק"מ לליטר בנסיעה עירונית. כבר מילאתי 2 מיכלי דלק מלאים וסיימתי את ההרצה (מעל 1000 ק"מ). במדידה, הרכב בקושי מגיע ל 19 ק"מ לליטר (575 ק"מ ואז מילוי דלק בכמות של 30 ליטר) - במיכל ראשון, בשני 18 בקושי. לגבי המדידה: 1. אני יודע היטב כיצד למדוד צריכת דלק. מה גם, שמדדתי שני מיכלים - כך שיש לנו שתי תוצאות למצע את הטעות. 2. בשני מיכלי הדלק לפחות 300 ק"מ הם בנסיעה בין עירונית כאשר ההילוך החמישי משולב כל הזמן, ואני מכניץ קלאץ' בירידות (זה עוזר לצריכה). 3. המדידה בוצעה בנסיעה במהירות סבירה, אף פעם לא מעל 100 קמ"ש פרט לרגעים מעטים, …
הודעה אחרונה מאת יגאל,
-
מי מחובר 59 משתמשים רשומים, 10 אנונימיים, 417 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Obgel
- AUDIO KING
- SlowRide
- יובל .מ.
- דובצע
- Ohad91
- David32
- -UC-
- Zorly
- DJI
- wee~man acuna
- mottis