Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צריכת דלק - סוזוקי אלטו

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5821 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם בפורום !

רכשתי לא מזמן סוזוקי אלטו ידנית חדשה.

הנתונים היבשים אומרים 26.3 ק"מ לליטר בנסיעה בין עירונית, ו 18.2 ק"מ לליטר בנסיעה עירונית.

כבר מילאתי 2 מיכלי דלק מלאים וסיימתי את ההרצה (מעל 1000 ק"מ).

במדידה, הרכב בקושי מגיע ל 19 ק"מ לליטר (575 ק"מ ואז מילוי דלק בכמות של 30 ליטר) - במיכל ראשון, בשני 18 בקושי.

לגבי המדידה:

1. אני יודע היטב כיצד למדוד צריכת דלק. מה גם, שמדדתי שני מיכלים - כך שיש לנו שתי תוצאות למצע את הטעות.

2. בשני מיכלי הדלק לפחות 300 ק"מ הם בנסיעה בין עירונית כאשר ההילוך החמישי משולב כל הזמן, ואני מכניץ קלאץ' בירידות (זה עוזר לצריכה).

3. המדידה בוצעה בנסיעה במהירות סבירה, אף פעם לא מעל 100 קמ"ש פרט לרגעים מעטים, רוב הנסיעה באיזור 90 קמ"ש.

4. אני לא עושה "זינוקים" והנהיגה שלי מאוד רגועה בד"כ.

5. המזגן עבד רק בחלק מהזמן, למרות שלא הייתי מצפה שהוא יהרוס יותר מידי את צריכת הדלק, לא ברמה הזו.

הצריכה ממש מאכזבת. הייתי מצפה שאם מעל 50% מהקילומטרז' הוא מחוץ לעיר, אהיה טיפה יותר קרוב ל 26. למשל לעבור את ה 20 ק"מ לליטר- להיות באיזור 21-22.

בינתיים, אני מתקרב לצריכה העירונית המדווחת ע"י החברה וזאת אחרי שנסעתי את רוב המיכל מחוץ לעיר.

דיברתי עם הסוכנות שלי (פ"ת) והם כרגיל לא היו מאוד יעילים. הם הפנו אותי למרכז השירות ששם דיבר אדם מאוד נחמד שהסביר לי איך מודדים צריכת דלק (תודה באמת). הוא אמר שצריך להביא את האוטו לבדיקה "של 4 גזים" במוסך והבדיקה תעלה כסף. כמובן שבמוסך לא ימצאו משהו (מישהו יכול להמליץ על מוסך שבאמת יחפש? מוסך טוב באיזור המרכז?) אני לא באמת חושב שיש משהו לא בסדר באוטו, אבל אני אנסה.

מה שכן מעניין אותי לדעת, הוא האם עוד מישהו נתקל בזה?

למחזיקי האלטו - מהי צריכת הדלק שלכם?

• תגובות 93
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

קודם כל, נתון של 18-19 ק"מ לליטר עם המנוע הזה זו צריכה טובה מאוד, ואני מאמין שלאחר עוד כמה אלפי קילומטרים הצריכה תשתפר עוד יותר. להגיע ל 26 ק"מ\ל' נשמע לי קצת אופטימי אבל אני משער שתוכל להגיע לצריכה של 1:20 ואולי קצת יותר.

בשני מיכלי הדלק לפחות 300 ק"מ הם בנסיעה בין עירונית כאשר ההילוך החמישי משולב כל הזמן, ואני מכניץ קלאץ' בירידות (זה עוזר לצריכה).

לא זה לא. ברגע עזיבת דוושת הגז מחשב הרכב לא מזריק יותר דלק. ההזרקה מתחדשת רק בסל"ד נמוך כדי לשמור על המנוע בפעולה. ברגע שאתה בניוטרל או עם קלאץ' לחוץ המחשב מזריק כמות מזערית של דלק ע"מ לשמור את המנוע בסרק.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אני מכניץ קלאץ' בירידות (זה עוזר לצריכה).

פעם ראשונה שומע שמישהו עושה דבר כזה. כיצד זה עוזר לצריכה? אצלך רכב הזרקה.

המזגן עבד רק בחלק מהזמן

לפי דעתי זאת הסיבה לירידה בצריכת דלק.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

תמיד עניין אותי כיצד מוגדרת צריכה עירונית.

אצלי ליד הבית לדוגמא יש רמזור כל 20 מטר והם בכוונה מתוזמנים לגל אדום כי זה בקירבת בית ספר. לעומת זאת יש כבישים עירוניים ששם נוסעים גם 10 ק"מ ברצף ב 60 קמ"ש.

פורסם

לפי מה אני זוכר צריכת הדלק אמורה להשתפר עם הזמן ברכב חדש - 20 ק"מ לליטר הם נתון יפה מאוד!

כבר חודש בלי קיק דאונים - ככה מתמודדים עם מחירי הדלק:idea:

פורסם

לא זה לא. ברגע עזיבת דוושת הגז מחשב הרכב לא מזריק יותר דלק. ההזרקה מתחדשת רק בסל"ד נמוך כדי לשמור על המנוע בפעולה. ברגע שאתה בניוטרל או עם קלאץ' לחוץ המחשב מזריק כמות מזערית של דלק ע"מ לשמור את המנוע בסרק.

איתמר.

עושה רושם שאתה יודע יותר ממני, אבל יש הוכחה עובדת:

הרכב הקודם שלי היתה מאזדה לאנטיס שנת 2000, נפח 1800 סמ"ק. הצריכה הממוצעת שלי היתה 1:11 עד 1:12. אם אני לא טועה, גם זה רכב הזרקה.

עשיתי ניסוי ונסעתי מספר מיכלים שבהם הייתי מאיץ את הרכב ל 120, ומעביר ל N (ניוטרל) שזה שקול להכנסת קלאץ' עד שהרכב היה יורד ל 80 קמ"ש. אם יש ירידה - ממש לפני הירידה אני מעביר ל N וככה משך הזמן שאני ב N גדל.

הפלא ופלא - הצריכה של הרכב השתפרה והגעתי ל 1:14!

אני מקווה שאתה מבין מה שזה אומר - רכב שמתדלק לקראת 600 ק"מ למיכל - בד"כ תידלקתי ב 570-600 ק"מ, תידלק ב 680-690 ק"מ. זה עוד נסיעה לחיפה בכל מיכל - חינם!

הפסקתי לעשות את זה אחרי מעל חצי שנה גם כי נמאס לי וגם כי פחדתי שאני דופק את הגיר האוטומטי.

מאוד יכול להיות שמה שאמרת נכון - שבאמת אין בעירה של דלק במנוע כשאני מוריד את הרגל מהגז, למרות שאני לא מאמין, אבל ללא שום צל של ספק - כשמורידים את הרגל מהגז (והרכב נשאר משולב בהילוך) - הרכב מאיט מהר יותר. אפילו בירידה מתונה עד בינונית, בהילוך 5, כשמורידים את הרגל מהגז - האוטו מאט, ואז צריך ללחוץ גז שוב כדי לשמור על מהירות קבועה. ==> ביזבוז דלק. לעומת זאת, כשמכניסים קלאץ', אפשר לנסוע הרבה מאוד זמן במהירות קבועה (או עולה אפילו - אם אתה בירידה) כמו שאמרת - בצריכת דלק מזערית.

תסכים איתי דבר אחד - בירידה, אם האוטו שלי מאיץ כי אני עם קלאץ' בפנים, אני מרויח מהירות (אנרגיה קינטית) "בחינם". כמעט ולא הייתי צריך דלק ע"מ להאיץ, פרט לפעילות סרק של המנוע. אם המנוע היה משולב, האוטו היה מאט.

במאזדה שלי אני יודע בוודאות שזה משפר את הצריכה. באלטו עוד לא השוויתי בין שני סגנונות הנהיגה. בסובארו B4 של אבא שלי (שנת 2007) זה גם עובד, למרות שבדקתי מיכל אחד בלבד כשההורים היו בחו"ל.

אולי מה שאתה אומר נכון אבל יכול להיות שיש גורם אחר שכן מעלה את יעילות הצריכה.

מה גם שראיתי פה מספר אנשים שלא הגיעו לצריכה שלי עם האלטו (הגיעו ל 12-16, שזה עוד יותר מאכזב) כך שאולי הנהיגה שלי כן חסכונית יותר.

עכשיו נחזור לענייננו - אני לא מסכים שצריכה של 18 היא מרשימה עם המנוע הזה. אם היצרן מצהיר על 26.3 בבין עירוני, נוריד 15%, שזה מאוד מוגזם, על מזגן (שלא פעל כל הזמן) זה אומר 22.3 ק"מ לליטר. לפי 300 ק"מ בין עירוני זה אומר שהמנוע צרך 13.4 ליטר ל 300 ה ק"מ הבינעירוניים (ושוב, לפחות 300 ק"מ). מה שמשאיר לנו 16.6 ליטר ל 275 ק"מ נוספים - מה שנותן לנו בערך צריכה של 16 ק"מ לליטר בעיר.

שימו לב כמה הנחות מחמירות שמנו פה -

1. אמרתי לפחות 300 ק"מ מחוץ לעיר (לקחתי 300 כי זה מחמיר יותר)

2. אמרתי 15% הנחה על נתוני היצרן שזה ממש ממש הרבה, בד"כ לוקחים 5-10%

3. אני נוהג נהיגה חסכונית משאר הנהגים

ועדיין - מגיעים ל 16.2 ק"מ לליטר בעיר, ובסך הכל בערך 18-19 ק"מ לליטר, שזה לא מאוד מרשים אותי לאור הציפיות הגבוהות שלי מהרכב.

פורסם

היום כאן שרשורים בעבר על הנושא של נסיעה בירידה בניוטרל, מסקנה - מסוכן אל תעשה את זה.

הצריכה שלך מצוינת, אל תשלה את עצמך שתגיע ל 1:26

מעולם לא ציפיתי לצריכה כזאת גם כשראיתי את זה על הנייר בפרוספקט.

תנאי הכביש בארץ לא כל כך טובים ובמנוע כל כך קטן כל עלייה וגם הפעלה של המזגן משפיעה מאד על הצריכה.

פורסם

זה לא סוד שיצרני הרכב מגזימים בנתוני צריכת הדלק האופטימיים שלהם.

כביכול מדובר על שיוט במהירות קבועה, מצב אידיאלי, ללא רוח, כביש ישר, חלונות סגורים, מזגן כבוי, נהג בלבד ברכב וכד'. וגם ככה לא מגיעים לנתוני היצרן . כנראה שבאלטו הם הגזימו קצת יותר מהממוצא הנהוג, כי החסכוניות של האלטו זה בערך היתרון היחידי של הרכב הזה בנוסף למחיר - לכן בחרו לשים עליו דגש.

פורסם
היום כאן שרשורים בעבר על הנושא של נסיעה בירידה בניוטרל, מסקנה - מסוכן אל תעשה את זה.

הצריכה שלך מצוינת, אל תשלה את עצמך שתגיע ל 1:26

מעולם לא ציפיתי לצריכה כזאת גם כשראיתי את זה על הנייר בפרוספקט.

תנאי הכביש בארץ לא כל כך טובים ובמנוע כל כך קטן כל עלייה וגם הפעלה של המזגן משפיעה מאד על הצריכה.

יגאל תודה, מצאתי את השרשור.

אני לא מבין למה זה מסוכן, אבל מצאתי.

פורסם

הסיבה לחסכון כביכול הוא בגלל שהסלד יורד משמעותית (קלאץ לחוץ הוא סוג של ניוטרל מבחינת פעולת המנוע/גיר)

הכביכול הוא כיוון שברכב עם הזרקה, מנוע שלא מתאמץ אמור להזריק אפס דלק בירידה, כל מחשב דרך בכל רכב עם מחשב יראה צריכה של 0 ליטרים ל100 קילומטר בזמן ירידה, זה כמובן לא מדויק אבל הרעיון ברור.

ברגע שאתה על ניורטאל, קיים סיכוי קצת יותר גבוה שהמנוע יכבה, כשאתה בירידה אם דבר כזה קורה אתה מאבד הגה ובלמים. לא בדיוק מומלץ - זה כמובן מאד בקצרה אבל אני מקווה שזה ימנע ממך מלעשות זאת שוב :-)

תמיד עניין אותי כיצד מוגדרת צריכה עירונית.

אצלי ליד הבית לדוגמא יש רמזור כל 20 מטר והם בכוונה מתוזמנים לגל אדום כי זה בקירבת בית ספר. לעומת זאת יש כבישים עירוניים ששם נוסעים גם 10 ק"מ ברצף ב 60 קמ"ש.

אני גם חשבתי על זה לא מעט, לדעתי האישית (וזה ממש ניחוש) הם מודדים את זה גם כן בתנאים אידיאליים אך במהירות עירונית - 50 קמ"ש.

כמובן ללא מזגן, עצירות ובטח ובטח שללא פקקים.

פורסם

אז בעצם מה שאתם אומרים זה שהכל בסדר באוטו ואני סתם טיפחתי ציפיות...

אני בניתי על לחצות את עלויות הדלק שלי בחצי, אבל עכשיו אני רואה שהן ירדו בכמעט 40%, וזה רק אם מניחים 19 ק"מ לליטר.

אוף.....

פורסם

דווקא בבדיקה שעשו בFIFTH GEAR של דגמי מכוניות פופולאריים יצא שנתוני היצרן מדוייקים ביותר.

סע בסל"ד ממוצע במהירות נסיעה לא מוגזמת , ללא מזגן ומשקל מיותר ברכב ותראה איך הצריכה משתפרת.

בכל מקרה 1 ל20 זו צריכה פנטסטית גם למנוע כזה.

אני בטוח שבבדיקות של האלטו לא לקחו בחשבון שהרכבים האלה "ייפרמו" לאורך זמן בנסיעה בינעירונית במהירוות של מעל 100 קמ"ש ועוד עם מזגן.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
דווקא בבדיקה שעשו בFIFTH GEAR של דגמי מכוניות פופולאריים יצא שנתוני היצרן מדוייקים ביותר.

תגיד, הם אמרו שם כמה ק"מ כבר יש לרכב? אולי הם לקחו רכב משומש ואז באמת זה אומר שאול כדאי שאני אחכה קצת והצריכה תשתפר.

פורסם

אם אני זוכר נכון שלושת המכוניות שם היו משומשות והן השיגו צריכה מאוד קרובה לנתוני הייצרן.

לחסוך בדלק זה נחמד אבל לא על חשבון הבטיחות בכביש. - העברה לניוטרל בירידה יותר מסוכנת מאשר מועילה לצריכת הדלק שלא נדבר שאתה מאוד מסרס את האפשרות לחזור לגז במקרה ותצטרך { למשל בריחה ממכשול פתאומי בעזרת האצה }.

בכלל המדידה האמריקאית לצריכת דלק קרובה יותר למציאות מאחר והאמריקאים לוקחים רכב לנסיעה "רגילה " ולא בתנאי מעבדה נוהגים גם רגוע וגם אגרסיבי , בשטח עירוני ומחוצה לו ועושים ממוצע. ברוב המקרים צריכת הדלק שלהם גבוהה ב20% מהמדד האירופי המגביל לאותו רכב.

RACING

because football ,baseball , bowling & golf only require

ONE BALL

• תוכן חדש...